Tipuri și proprietăți ale panourilor din plastic pentru pereți

Panourile din plastic sunt materiale versatile de finisare, care sunt excelente pentru decorarea pereților. Ele sunt rezistente la umiditate, durabile și nepretențioase. Mulți consumatori aleg materiale plastice pentru tunderea pardoselilor, deoarece pot fi nu numai monocromatice, ci și multi-colorate și repetând diverse materiale de origine naturală.

Caracteristici speciale

Plasticul este unul dintre cele mai populare materiale. Se folosește la fabricarea diferitelor produse. Nu putrezeste, nu sufera contact cu apa si nu necesita ingrijire complexa.

Datorită acestor caracteristici distinctive, materialul plastic este ideal pentru fabricarea materialelor de finisare de înaltă calitate.În prezent, panourile de plastic sunt de invidiat popular, deoarece nu sunt doar practice, ci și foarte atractive.

Gama de produse de astăzi este imensă. Puteți alege acoperiri frumoase pentru fiecare gust, culoare și buget. În magazine puteți găsi monocromatice, multi-colorate și pânze cu modele diferite. În mod separat, merită subliniat panourile populare care imită diferite materiale. De exemplu, pot fi piatră, cărămidă sau lemn.

Panourile din plastic pot fi instalate în aproape orice cameră. Poate fi nu numai o sufragerie uscată și caldă, ci și o baie sau o bucătărie. Principalul lucru este să alegeți o pânză de înaltă calitate, care va servi mult timp și nu va pierde un aspect atractiv.

Panourile din plastic de perete se disting printr-o instalare destul de simplă - chiar și un maestru de origine neexperimentat se poate descurca cu el.

Astfel de materiale de finisaj pot fi folosite în orice interior. Poate fi într-un stil clasic sau contemporan. Nu se recomandă instalarea panourilor de plastic într-un mediu realizat într-o cheie elaborată (Baroc, Rococo, Empire) - plasticul se va ridica brusc dintr-un astfel de ansamblu, făcându-l disharmonios.

Pro și contra

Panourile din plastic sunt materiale populare și populare de finisare. Relevanța unei asemenea confruntări se explică prin multe avantaje.

 • Panourile din plastic sunt materiale rezistente la uzură. Ei nu se tem de umiditate și de umiditate. Datorită acestei calități, finisajul poate fi utilizat în siguranță în proiectarea unei băi sau a unei bucătării.
 • Panourile de plastic de înaltă calitate pentru mulți ani păstrează aspectul original.
 • Acest finisaj nu necesită îngrijire complexă și regulată. Plasticul nu acumulează praf și murdărie. Dacă pe suprafață apar pete, atunci nu va trebui să cumpărați compuși speciali și scumpi pentru a le elimina - cea mai mare parte a murdăriei din panourile din plastic poate fi îndepărtată cu o cârpă umedă obișnuită.
 • Panourile din plastic sunt ieftine. De aceea mulți consumatori aleg această opțiune de finisare. Va costa de câteva ori mai ieftin decît pereții de decorare cu plăci sau lemn.
 • Panourile de perete din plastic se pot lăuda cu proprietăți de izolare fonică destul de bune.
 • Instalarea acestor materiale de finisare este simplă și rapidă.Poate fi produs fără implicarea specialiștilor, ceea ce permite economii semnificative.
 • Cu ajutorul panourilor din PVC este posibilă zonarea spațiului disponibil.
 • Astfel de materiale de finisaj sunt ușoare, astfel încât lucrul cu ele este ușor și convenabil.
 • Plasticul este un material foarte ușor de procesat. Datorită acestei calități, aceste acoperiri sunt reprezentate de un sortiment destul de bogat. Pentru designul camerei, poți să iei pânze cu absolut orice imagini și culori.
 • Plasticul este un material sigur. Chiar și în condiții de temperaturi ridicate, nu emit substanțe periculoase și nocive. Cu toate acestea, atunci când cumpărați panouri, ar trebui să solicitați vânzătorului un certificat de calitate și să vă asigurați că plasticul nu conține compuși toxici, deoarece astfel de componente pot fi încă conținute în materiale de calitate scăzută.
 • Este posibil să se monteze materiale de finisaj nu numai în apartamente oraș, ci și în case private. În plus, ele sunt foarte potrivite pentru instalare în condiții de îngheț.
 • Cu acest material, puteți ascunde multe defecte ale pardoselilor: fisuri, picături, gropi, caneluri și alte defecte.
 • În spatele panourilor din plastic, puteți ascunde diverse tipuri de comunicații, cum ar fi cablarea electrică.

În ciuda listei mari de calități pozitive, panourile de perete din plastic au propriile lor slăbiciuni.

 • Materialul se distinge prin înaltă inflamabilitate. În caz de incendiu, acest produs arde foarte intens și se extinde în sufocarea fumului în interior.
 • În interior, cu un finisaj din plastic poate păstra un miros chimic caracteristic pentru o lungă perioadă de timp. Dar aici merită menționat faptul că mulți proprietari nu au observat o astfel de lipsă.
 • Panourile din plastic nu tolerează scăderile de temperatură. În astfel de condiții, ele pot fi supuse deformării.
 • Plasticul nu este cel mai fiabil și durabil material. Panourile fabricate din astfel de materii prime se pot rupe din cauza unui impact accidental sau sub influența unor încărcături serioase.
 • Aceste produse nu sunt materiale de finisaj respirabil. Acestea împiedică mișcarea aerului prin pereți și este pur și simplu necesar pentru o ventilație de înaltă calitate. Din acest motiv, experții nu recomandă instalarea unor astfel de acoperiri în camerele pentru copii.
 • Golurile care sunt prezente în panouri din plastic pot fi acasă la insecte.Această problemă este deosebit de relevantă pentru regiunile sudice ale țării.
 • Înainte de a instala materialul de placare trebuie să fie pregătită cu atenție suprapunerea. Mulți maeștri atribuie acest fapt numărului de neajunsuri, deoarece durează mult timp.

Proprietăți și specificații

Panourile din plastic sau din PVC sunt produse din clorură de polivinil - un material organic, În cadrul căruia sunt 3 componente principale.

 • clor (procent din conținutul său - 75%);
 • carbon (42%);
 • hidrogen și impurități diferite (1%).

Anterior, o cantitate mică de plumb a fost adăugată la materia primă - a jucat rolul de stabilizator de material. În prezent, în loc de plumb, zincul și calciul sunt utilizate în proporții egale.

Durata de viață a panourilor de plastic montate pe pereți în climatul nostru este de aproximativ 10 ani.

Producătorii moderni produc țesături cu diferite temperaturi de funcționare. De exemplu, unele tipuri de panouri pot fi utilizate la temperaturi de la -30 la +80 grade.

Diverse imagini și amprente sunt aplicate panourilor din plastic utilizând imprimarea fotografiilor. De regulă, astfel de adăugări sunt rezistente la uzură și durabile. Ele rezistă fără probleme la intrarea în lumina soarelui agresivă și nu se estompează sub influența lor.

Deseori în procesul de producție, panourile din plastic sunt tratate cu un strat de protecție lacuit. Ea face materialul mai durabil și nu este supus la abraziune. În plus, produsele lacate sunt mult mai greu de zgâriat. Sunt foarte ușor de curățat.

Panourile de perete din plastic pot fi folosite exclusiv pentru decoratiuni interioare. Ar trebui să se afle într-o încăpere care nu este expusă schimbărilor bruște de temperatură în timpul zilei.

Aceste materiale pot fi finisate cu o loggie sau balcon, deoarece astfel de produse sunt rezistente la îngheț.

Rezistența panourilor din plastic depinde direct de procentul de clorură de polivinil din acestea. Acoperirile de perete sunt mai durabile decât cele din tavan. De regulă, acestea au o grosime de aproximativ 8 mm. Acest material nu este flexibil - este destul de rigid și nu este proiectat pentru îndoire, dar este mai rezistent la solicitări mecanice.

De asemenea, pe proprietățile de rezistență ale panourilor afectează numărul de muchii. Trebuie avut în vedere faptul că aceste elemente nu ar trebui să fie vizibile prin partea din față.

tipuri

În magazine puteți întâlni pereții din PVC de diferite tipuri.

 • Captuseala din vinil. Aceste acoperitoare de perete sunt cele mai comune și populare. Ele sunt foarte solicitate și se găsesc în aproape toate magazinele care vând materiale de finisare.
 • Panouri din PVC pentru pereți reprezintă foi de formă dreptunghiulară. Lungimea lor este de 3-12 cm, lățimea - 0,1-0,5 m, grosimea - 8-12 mm. Aceste acoperiri de perete sunt permise pentru a fi utilizate aproape pentru orice lucrare. În magazine, căptușeala albă este cea mai comună, alte culori sunt foarte rare.
 • Foi de calcul. Al doilea cel mai popular sunt foile de plastic. Aceste materiale au dimensiuni mai impresionante. Lungimile, lățimile și grosimile exacte depind de producătorul care a emis materialul. Plăcile de plastic sunt bune deoarece nu au articulații. Instalarea unor astfel de acoperiri poate fi făcută direct pe suprafața tavanului.

Una dintre cele mai frecvente sunt foile de plastic, a căror suprafață imită placaje. Astfel de acoperiri sunt adesea folosite în decorarea pereților din baie sau în șorțul bucătăriei.

 • Panoul de tip sandwich. Cererea de invidiat astăzi se poate lăuda cu panouri sandwich de înaltă calitate din clorură de polivinil. Astfel de materiale au un aspect frumos.Cu această decorare puteți transforma camera dincolo de recunoaștere.
 • Subțire. Cele mai multe panouri din plastic constau din două straturi interconectate de jumperi. Astfel de materiale au multe avantaje, dar principalul lor dezavantaj este forța redusă: dacă acestea sunt lovite sau presate mai greu pe suprafața lor, atunci aceste produse pot fi grav deteriorate. De cele mai multe ori, din acest motiv, consumatorii refuză să cumpere astfel de acoperiri. Producătorii au decis să corecteze această situație prin lansarea pe piață a foilor de plastic subțiri. Nu au celule, iar grosimea lor poate fi de 3 mm. Astfel de materiale sunt un strat subțire de plastic, cu un model aplicat pe acesta. Panourile și panourile din PVC sunt ușor fixate pe pereți - trebuie doar să fie lipite pe tavan.

Este posibil să se utilizeze astfel de materiale chiar și în spații mici, deoarece acestea nu "mănâncă" centimetri în plus de spațiu liber.

 • Lăcuit. La astfel de varietăți de panouri din PVC, desenele și modelele sunt aplicate prin traducere termică și imprimare offset.Pentru a face imaginile mai durabile și durabile, acestea sunt acoperite cu un strat suplimentar de lac. Protejează desenele de pe panouri împotriva decolorării și fisurării. După transferul imaginii, textura unei astfel de folii de plastic poate fi mată, perfect netedă și matasoasă sau lucioasă.
 • Laminat. Astfel de tipuri de produse sunt cele mai frecvente. Sunt aplicate folii decorative, care imită efectiv diverse materiale - piatră, lemn, granit, cărămidă și alte suprafețe. Pe lângă imitațiile de diverse materiale, panourile laminate pot fi decorate cu desene și printuri frumoase. Aceste produse sunt durabile și rezistente la abraziune.
 • Cu efect 3D. Dacă aveți nevoie de mai multe opțiuni de finisare originale, atunci ar trebui să vă uitați la panourile de plastic spectaculoase cu o imprimare foto 3D. Pe suprafața unor astfel de materiale poate fi o imitație de stuc, gresie, compoziții naturale și diverse ornamente. Aceste produse sunt mai scumpe, dar arată interesante și proaspete.

Dimensiuni, formă și decor

Panourile din plastic de perete sunt disponibile cu diferite lungimi, lățimi și grosimi diferite.

 • vinilul are o formă dreptunghiulară: lungimea - 3-12 m, lățimea - 0.1-0.5 m și grosimea - 8-12 mm;
 • foile de plastic sunt mai mari și mai largi: lungimea este de la 1,5 la 4 m, lățimea este de până la 2 m, grosimea este de până la 3 cm;
 • Lungimea panourilor sandwich este adesea de 3 m lungime, lățimea - de la 0,9 la 1,5 m, grosime - 10-30 cm.

De regulă, panourile din plastic au o formă pătrată și dreptunghiulară, piesele în formă de diamant sunt mai puțin obișnuite. În magazine puteți găsi și pânză cu margini reliefate - cel mai adesea în acest fel sunt foi de perete care imită piatră sau zidărie din cărămidă, în care elementele individuale se remarcă mai mult decât restul.

Panourile de perete din plastic au un design diferit. De exemplu, plăcile din oglindă din PVC pe o bază autocolantă arată frumos și curat. Astfel de materiale sunt o bună alternativă la o țiglă de sticlă cu o suprafață reflectorizantă - în primul rând, ele sunt mult mai ieftine și, în al doilea rând, nu sunt atât de fragile.

Tot astăzi, panourile de relief cu efect 3D sunt foarte populare. și acoperiri frumoase. Astfel de tablouri nu arata simplu si ieftin, pentru ca, cu ajutorul lor, puteti oferi interiorului un farmec deosebit si sa va sublinieze stilul acestuia.

Aspectul atractiv are picturi decorate cu serigrafie.Astfel de panouri, având o culoare calmă și neutră, sunt perfecte pentru decorarea dormitoarelor și camerelor de zi confortabile.

În plus, panourile din plastic pot fi vopsite într-o varietate de culori.

Astăzi cele mai populare și relevante sunt:

 • alb;
 • bej;
 • piersic;
 • cremă;
 • roz roz;
 • ciocolată ușoară;
 • tonuri de caramel.

Astfel de acoperiri se potrivesc cu ușurință în majoritatea interioarelor, având o culoare neutră și clasică. Mai mult, cu ajutorul panourilor luminoase, puteți extinde spațiul prin aerisire.

Desigur, în magazine puteți găsi panouri mai luminoase și mai saturate din PVC de culori bogate. Tablourile neobișnuite cu suprafețe a căror culoare imită bronzul, aurul și argintul sunt astăzi foarte solicitate. Ei au paiete frumoase care strălucesc efectiv la soare.

Deseori, un panou din plastic combină mai multe culori și nuanțe diferite deodată. De exemplu, poate fi o pânză albă simplă, decorată cu modele negre contrastante sau un panou roz roz, cu ornamente delicate pentru piersici.

  În plus, panourile de perete din PVC sunt disponibile cu diferite texturi:

  • mat;
  • lucioasă;
  • neted;
  • dur.

  Criterii de selecție

  Astăzi, în magazinele care vând materiale decorative, puteți găsi panouri de perete din plastic de diverse modificări. Este destul de dificil să găsiți o acoperire perfectă datorită gamei largi de produse similare.

  Mai jos sunt criteriile pentru selectarea panourilor din plastic pentru pereți.

  • Domeniul de aplicare. Toate panourile din plastic sunt împărțite în tavan și perete. În exterior, aceste materiale sunt echivalente, dar celelalte două opțiuni sunt considerate mai durabile și mai sigure. Nu este necesar să cumpărați plăci de tavan pentru podelele de finisare, dacă acestea sunt mult mai ieftine.
  • Dimensiunile panourilor. Pentru pereții mari, cel mai adesea se achiziționează panoul corespunzător, iar pentru mici - miniatură, de exemplu, garnitura de vinil. Înainte de a merge la magazin, se recomandă să măsurați toate bazele pe care doriți să le tăiați cu material plastic.
  • Stabilitatea temperaturii. Experții recomandă achiziționarea de panouri PVC rezistente la uzură care sunt rezistente la schimbările de temperatură.Acest criteriu este deosebit de important dacă intenționați să tăiați un balcon sau o loggie cu astfel de materiale.
  • Design. Panourile din plastic trebuie să se potrivească perfect în mediul pentru care sunt achiziționate.
  • Siguranța ecologică. Când cumpărați panouri din plastic, asigurați-vă că solicitați un certificat de calitate pentru produs. Ar trebui studiat cu atenție. Compoziția materialului plastic nu trebuie să conțină substanțe chimice periculoase.
  • Calitatea mărfurilor. Înainte de cumpărare, asigurați-vă că panourile din plastic sunt sigure și sănătoase. Dacă suprafața finisajului este deteriorată, ciupită sau zgâriată, atunci cumpărarea unor astfel de acoperiri ar trebui abandonată.
  • Producator. Nu trebuie să căutați panouri din PVC prea ieftine, deoarece aceste materiale de finisare au deja un preț democratic. Trebuie să cumpărați produse de marcă - având o calitate excelentă.

  Oferă lucrări de finisare

  Plăcile de perete din plastic sunt materiale inestetice, care este posibil să se instaleze cu propriile mâini.

  Mai jos sunt câteva dintre caracteristicile legate de astfel de lucrări de finisare.

  • Înainte de instalarea plasticului este necesar să se pregătească suprapunerile. Ei trebuie să fie eliberați de straturile vechi, să ascundă toate crăpăturile, să distrugă diferențele și să înfureze baza cu compus antifungic. Dacă intenționați să instalați panouri din plastic pe cadru, atunci această etapă de lucru nu este obligatorie.
  • Apoi trebuie să faceți un plan de pereți. Cutia trebuie instalată folosind un nivel pentru a evita distorsiunile. Rândul inferior al căptușelii trebuie să fie la 1-2 cm deasupra podelei. În acest moment trebuie să faceți o marcă cu un creion și apoi să trageți o linie orizontală de-a lungul întregului perimetru.
  • O linie similară este trasă sub tavan, dacă se hotărăște să se întindă plafonul la înălțimea totală.
  • După aceea, de la linia de fund trebuie să măsurați 48-50 cm și să puneți baliza - aceasta ar trebui făcută până la capăt.
  • Panourile trebuie fixate perpendicular pe cutie, astfel încât structurile orizontale sunt acoperite vertical și invers.
  • După marcare, puteți monta cutia. Pentru aceste grinzi de lemn sau ghidaje de metal.
  • Pentru plăcile metalice, trebuie să cumpărați și elemente de fixare - astfel de elemente sunt atașate la bază cu șuruburi pe dibluri.
  • Ramele din lemn trebuie să fie tratate cu compuși antiseptici înainte de a se aplica plastic.
  • Prin instalarea cadrului, puteți continua instalarea panourilor. Prima parte trebuie montată în colțul îndepărtat de la intrare. Dacă este necesar, panoul este tăiat cu un fierăstrău - se taie un vârf remarcabil.
  • După aceea, tăiați partea sa pentru a introduce în profilul de colț, apoi setați în elementul superior și inferior. După aceea, panoul de plastic trebuie împins în canelură până când se oprește. Puteți verifica flatuitatea instalării utilizând un nivel și apoi continuați cu acțiuni ulterioare.
  • După atașarea dispozitivului de lansare, puteți monta al doilea element. Se fixează cu prima și se fixează în siguranță. Acțiunile trebuie repetate până când toate panourile sunt așezate pe cadru.

  Instalarea panourilor din PVC poate fi realizată fără cadru. Pentru a face acest lucru, utilizați șuruburi cu auto-filetare sau un adeziv special (de exemplu, unghiile lichide).

  Astfel de metode de instalare nu pot fi numite universale:

  • cu o astfel de instalație, materialul de finisare poate fi deformat;
  • dacă este necesar, va fi dificil să înlocuiți un element separat.

  Cu metoda de instalare fără rame, trebuie să pregătiți cu atenție suprapunerea.

  Asigurați-vă că pentru a scăpa de orice defecte, deteriorări, fisuri și nereguli, deoarece în caz contrar panourile de plastic nu se vor menține ferm pe pereți. În plus, ele pot evidenția curbură.

  Pentru a fixa panourile din plastic, trebuie să ridicați un adeziv transparent, din care să nu existe pete. În plus, trebuie să fie rezistent la umiditate, mai ales dacă intenționați să instalați în bucătărie sau baie. Adezivul trebuie aplicat pe bază în mod eșalonat, cu picături mari. Pentru astfel de lucrări, se recomandă să achiziționați un adeziv cu uscare rapidă. După ce ați pus pe el, plasticul se va bloca în mod calitativ și rapid.

  Exemple în interior

  Materialele de placare din material plastic arată organic în diferite camere: hol, living, baie sau bucătărie. Locul de amplasare a acestor acoperiri depinde numai de preferințele personale ale proprietarilor.

  Astăzi, cele mai populare sunt panourile 3D din plastic originale. Pereți acreditați pot fi realizați cu astfel de acoperiri. De exemplu, poate fi suprapusă în camera de zi cu un televizor instalat sau o perete despărțitor, deasupra căruia există o masă de masă cu scaune în bucătărie.

  Panourile din plastic se uită armonios pe hol sau coridor. Cel mai adesea sunt instalate acoperiri care imită piatra și lemnul - practic orice modele de uși de intrare și de interior arata organic într-un astfel de context.

  De asemenea, în astfel de condiții, puteți utiliza o combinație de panouri din plastic sub piatră sau cărămidă și tapet. Se recomandă utilizarea unor suprafețe mai ușoare în hol și coridor, deoarece în caz contrar aceste camere pot părea prea înghesuite și "opresive".

  Pentru baie sunt panouri de plastic perfecte sub țiglă sau țesătură deschisă. Cu ajutorul acestor materiale de finisaj este posibil să se ofere o atmosferă aeriană și armonioasă acestor spații. În baie, puteți instala panouri din PVC de diferite culori. De exemplu, echipamentul alb se va evidenția pe fundalul materialelor lăcuite negre. Pereții în acest fel pot fi suplimentați cu un număr mare de oglinzi pentru a face spațiul să pară mai spațios și strălucitor.

  Dacă este necesar să faceți baie mai strălucitoare și mai pozitivă, atunci merită să alegeți acoperiri din PVC care imită plăci de tonuri blânde.De exemplu, culorile violete palide, decorate cu imagini de flori mov, vor arăta armonioase într-o baie cu o podea moale roz, boluri de lemn și un duș înalt cu pereți despărțitori de sticlă.

   Panourile PVC sub piatră, puteți așeza peretele din spatele canapelei în camera de zi. Nuanța unui astfel de finisaj ar trebui să corespundă culorii celorlalte etaje și mobilier. De exemplu, într-o sală cu îmbrăcăminte albă sau mată de lămâie, precum și o canapea din piele de culoare bej, panourile vor arăta organic sub o piatră de nisip.

   În bucătăria cu panouri din plastic, puteți aranja un șorț. De exemplu, într-o cameră albă de zăpadă, cu un set alb-negru, va arăta pânza spectaculoasă, cu imagini de culturi de cereale și ustensile de bucătărie, realizate în tonuri de culoare brună.

   Instrucțiuni de instalare pentru panourile din plastic, vezi videoclipul de mai jos.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor