Panourile PVC pentru cărămidă: avantajele și caracteristicile așezării

Panourile PVC sub cărămidă au apărut relativ recent. Plăcile în sine cu o textura de cărămidă pot fi realizate din materiale diferite, diferă una de alta în stil și aspect. Panourile de clorură de polivinil sunt utilizate în construcții destul de des datorită caracteristicilor și avantajelor acestora.

Caracteristici speciale

Panourile PVC pentru cărămidă sunt realizate în principal în două versiuni. Ele pot fi proiectate pentru interior și exterior.

Aceste tipuri au anumite diferențe.

 1. Panourile PVC utilizate pentru finisarea exterioară sunt caracterizate de rezistența la umiditate ridicată și la schimbările de temperatură. Ele oferă condiții meteorologice și demonstrează rezistență la diferite tipuri de precipitații meteorologice.
 2. Panourile de perete pentru lucrări interioare sunt, de obicei, realizate din materiale naturale, caracterizate de un mediu prietenos. Ele sunt mai fluide și arata grozav pe pereți. Puteți să le cumpărați în diferite dimensiuni cu o structură unică.

Atunci când achiziționați acest material, este imperativ să studiați instrucțiunile, deoarece indică temperaturile acceptabile pentru acest tip de panou.

Acest material de finisare nu are nevoie de o grijă deosebită, dar dacă doriți să prelungiți durata de viață a interiorului dvs., atunci Trebuie să respectați anumite reguli de îngrijire.

 • Suprafața acestui material poate fi curățată numai cu o cârpă umedă, umezită ușor cu apă cu săpun.
 • Este strict interzisă utilizarea agenților de curățare agresivi. În special versiunile de pulbere pot provoca daune maxime suprafeței, ducând la zgârieturi și posibila pierdere a culorii originale.
 • Dacă un panou a fost deteriorat, acesta poate fi eliminat și instalat unul nou. Singurul lucru care necesită precizie în acest caz.

specie

Panourile care au factura de cărămidă au mai multe tipuri.

Acestea sunt clasificate în funcție de materialul pe care îl au la bază, deci este important să subliniem:

 • Panourile din PVC sunt materiale durabile care includ sigilii speciale din PVC și aditivi;
 • Plăci MDF, în care așchii de lemn acționează ca materie primă principală.

Panourile care imită zidăria pot avea caracteristici tehnice diferite, design, metodă de fabricație și culoare. Un singur lucru rămâne neschimbat - proximitatea exterioară a zidăriei.

Ambele materiale considerate sunt convenabile în utilizare și instalare. Cu ajutorul lor, puteți crea interioare unice. Panourile de textura din caramida sunt combinate cu aproape orice finisaj. Ele ascund perfect neregularitățile și defectele pe pereți. Cu ajutorul lor, puteți crea o varietate de elemente decorative. Ele pot fi instalate nu numai pe pereți, ci și pe tavan, însă această opțiune este destul de rară.

cerere

Cu ajutorul panourilor din PVC puteți decora diverse tipuri de spații, atât rezidențiale, cât și publice. Materialul în cauză este rezistent la umezeală, astfel încât poate fi utilizat în bucătărie, baie, loggia și terase. Disponibile sub formă de foi, benzi sau plăci.Partea din față are o textura de caramida sau imita piatra naturala. Prin intermediul unor semifabricate speciale, producătorii creează un stil volumetric realist, pe care se aplică vopsele rezistente și se lipeste un film cu un model caracteristic.

De obicei, aceste panouri sunt instalate pe cadru, ceea ce este foarte convenabil dacă există defecte și nereguli pe pereți. În unele cazuri, pentru a instala panoul utilizat compoziția adezivă.

Mici neregularități nu constituie, de asemenea, un obstacol, deoarece materialul se caracterizează printr-o flexibilitate excelentă, datorită căruia deviațiile minore nu se vor observa. Dimpotrivă, neregulile mici permit acoperirea să arate cât se poate de naturală, așa cum aspiră mulți designeri.

Caracteristici și cerințe

Materialul de acoperire, utilizat pentru decorarea interiorului, trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 • trebuie să fie caracterizată de rezistență ridicată, dar să fie flexibilă și rezistentă;
 • Baza acestor materiale de finisare ar trebui să fie exclusiv materii prime ecologice;
 • Panourile din PVC trebuie să fie rezistente la schimbările de temperatură;
 • au rezistență la umiditate ridicată;
 • să respecte standardele existente privind siguranța împotriva incendiilor
 • elementele decorative ar trebui instalate simplu și rapid;
 • Se recomandă ca materialul să fie rezistent la detergenți.

  Cu ajutorul panourilor prezentate din clorură de polivinil, este posibilă rezolvarea multor probleme. Acest material cu care vă confruntați vă permite să mascați defectele și defecțiunile existente în perete.

  De asemenea, cu ajutorul acestor panouri puteți regla suprafața dorită. Aceasta este o oportunitate unică de ascundere a comunicațiilor existente, în timp ce tipul de finisaj prezent crește semnificativ proprietățile de izolare termică și de izolare fonică ale camerei.

  Avantajele acestui material nu se limitează la abilitatea de a rezolva multe probleme tehnice. Aceste panouri pot crea un aspect unic, estetic al suprafeței. Versiunea alb-verde este de departe cea mai populară. Mulți utilizatori aleg cărămizi mici, precum și modele de vinil care au un aspect în vârstă. Această imitație în interiorul "vechi" are recenzii pozitive.

  avantaje

  Panourile PVC sub cărămidă sunt cel mai adesea achiziționate pentru realizarea decoratiunilor interioare. De regulă, ele sunt montate pe pereți.

  Acest tip de finisare se caracterizează prin multe avantaje.

  • Metoda prezentată de finisare a încăperii acționează ca izolație, și trebuie doar să cheltuiți bani pentru izolarea pe care va trebui să o puneți sub panourile.
  • Nu vă faceți griji în privința planeității suprafeței peretelui, deoarece panourile pot fi instalate pe tencuială, în timp ce structura cadrului poate să ajusteze suprafața.
  • Există posibilitatea de a combina lucrările de finisare cu izolație și puteți aplica și un strat de impermeabilizare.
  • Puteți opta pentru versiunea PVC, care are un cost redus. Acest lucru vă va permite să economisiți în mod semnificativ la finisarea lucrărilor.
  • Produsele din clorură de vinil se caracterizează printr-o durată lungă de viață. Ele sunt fabricate din material sigur și durabil, care nu reprezintă un pericol pentru corpul uman. Panourile din plastic au aceleași caracteristici.
  • Pentru a efectua placarea peretelui cu panouri din PVC sub cărămidă, nu este necesar să apelați comandantul.Puteți să o faceți singur. Trebuie doar să urmați instrucțiunile de instalare.

  Rețineți că instalarea se poate face numai la temperaturi de peste -5 grade Celsius. În caz contrar, panourile vor deveni foarte fragile și pot fi deteriorate la cel mai mic impact.

  montare

  Panourile PVC sub cărămidă sunt instalate pe cadrul pregătit și nu contează ce fel de relief au. Aspectul lucrării cu care se confruntă va depinde de cât de bine a fost instalat cadrul. Aceasta este cea mai dificilă instalare a panourilor din PVC, deoarece regularitatea geometrică a planului depinde de această metodă de fixare.

  Pregătirea uneltelor

  Pentru a efectua o instalare de înaltă calitate a panourilor din PVC, Trebuie să achiziționați următoarele materiale și instrumente:

  • metal sau lamele de lemn, care pot fi achiziționate la orice magazin de hardware, dar pot fi furnizate cu panouri;
  • un fir simplu sau o linie plumb, care este necesar pentru verificarea verticalei;
  • perforator, dibluri și șuruburi pentru instalare.

  Acordați atenție pentru a crea cadrul de lemn, trebuie să efectuați mai întâi prelucrarea materialului cu un antiseptic, deoarece va crește durata sa de viață.

  Instalarea cadrelor

  Panourile PVC trebuie să fie în mod necesar în același plan. În primul rând trebuie să faceți markup, care ar trebui făcut cât mai exact posibil.

  Puteți face acest lucru după cum urmează:

  • trebuie să atașați firul la perete, care va determina imediat abaterile planului;
  • la mărimea obținută, este necesar să se adauge grosimea izolației, iar acest lucru ar trebui făcut într-un mic plus. Rețineți că atunci când fixați izolația, aveți grijă de siguranța acesteia, deoarece deformarea va duce la pierderea proprietăților sale de bază. Va fi necesar să lăsați un decalaj de 1 cm;
  • legarea este efectuată pe întregul plan, în cazul în care se realizează elemente de fixare utilizând dibluri sau ancore.
  • este necesar să atașați lamele intermediare. În acest caz, doriți să vă bazați pe lățimea izolației, nu este recomandat să le montați la o distanță mai mare de un metru una de cealaltă.
  • După instalarea cadrului, puteți trece la montarea impermeabilizării. Filmul trebuie să fie suprapus.

  Punerea în aplicare a atașamentului

  La început este necesar să setați bara superioară. Folosind firul, este necesar să determinați locul unde va fi amplasată șina inferioară. Apoi trebuie să fixați benzile intermediare.Acum puteți începe montarea panourilor, decorate cu cărămidă.

  Lângă cadru, puteți instala plăci. Ar trebui să abordeze această muncă extrem de responsabil. Este necesar să se asigure că toate elementele sunt instalate exact.

  Această lucrare va necesita o varietate de materiale.

  • profilele de pornire și finisare, fixate pe lamele, panourile vor fi instalate pe ele în viitor;
  • nivel de construcție, datorită căruia este posibil să se controleze cât de ușor sunt instalate plăcile;
  • capsator de construcții cu care puteți fixa toate materialele.

  Rețineți că cel mai important lucru este să fixați corect primele panouri, deoarece pe acestea se vor instala alte plăci. Munca confruntată ar trebui să includă mai mulți pași.

     • Capsatorul trebuie să securizeze profilul de pornire. Dacă în acest scop se utilizează șuruburi de auto-înșurubare, acestea trebuie instalate în găuri special pregătite.
     • În cazul în care panourile sunt utilizate pentru suprafața exterioară a suprafeței, conexiunea nu trebuie făcută îndeaproape, dar este mai bine să lăsați câțiva milimetri de decalaj. Acest lucru va evita problemele la extinderea materialului din umiditate.
     • Folosind un capsator, trebuie să atașați panoul din spatele panoului la perete. Această acțiune trebuie continuată până când rămâne o placă. Instalând placa penultimă, trebuie să instalați un profil de finisare. Ultimul panou este tăiat la dimensiunea necesară și introdus în design.
     • Ultimul panou nu are nevoie de elemente de fixare, deoarece este ținut în detrimentul profilului de finisare. La acest pas, lucrările de finisare folosind panouri pot fi considerate finalizate.

     În videoclipul de mai jos veți vedea instalarea plăcilor din PVC sub cărămidă.

     Comentarii
      autor
     Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

     Sala de intrare

     Camera de zi

     dormitor