Panouri din PVC cu imitații de dale în interior

Timp de mulți ani, țiglele ocupau pozițiile de lider printre materialele pentru decorarea interioară, în timp ce în același timp, camerele cu umiditate ridicată nu aveau analogi echivalenți. În ciuda faptului că operațiunile cu acest material durează mult timp, necesită un interpret tehnic instruit și sunt destul de scumpe, au găsit o alternativă relativ recent.

În locul plăcilor ceramice dificil de utilizat, au venit necostisitoare, cu o mulțime de proprietăți utile ale panourilor din PVC. Clorura de polivinil este cunoscută de mult timp și a fost utilizată activ în industrie, dar a câștigat popularitate în domeniul placării suprafețelor nu cu mult timp în urmă, datorită modernizării producției și îmbunătățirii calității panourilor de vinil, inclusiv a siguranței mediului.Produsul este absolut competitiv și ocupă cu ușurință nișa reparațiilor bugetare.

Folosirea materialului nu necesită costuri semnificative, lucrarea are loc într-un timp scurt și vă permite să schimbați în mod semnificativ interiorul fără efort nejustificat.

Are acoperire din PVC sub tigla

Pentru clorura de polivinil, inventată cu mai mult de un secol în urmă, nu au putut găsi aplicații practice de foarte mult timp, și numai după cel de-al doilea război mondial producția a devenit larg răspândită. Astăzi, materialul este utilizat în mod activ în industrie, în special pentru izolarea cablurilor, fabricarea de filme, covorașe și, bineînțeles, ferestre, uși și panouri de placare.

Clorură de polivinil
Sistemul de producție PVC

Până la un anumit punct, utilizarea în viața de zi cu zi nu era deosebit de populară, se credea că materialul era dăunător sănătății. Astăzi, situația sa schimbat dramatic, producția a trecut printr-o modernizare completă și se poate afirma cu încredere că panourile din plastic sunt absolut inofensive. Singura situație în care PVC poate fi periculoasă pentru oameni este eliberarea de substanțe nocive în procesul de combustie.

Panourile constau din mai multe straturi., partea interioară este un substrat perforat, iar cel exterior este un strat laminat neted. O folie specială care este rezistentă la deteriorări mecanice protejează suprafața produsului și garantează, dacă se folosește în mod corespunzător, un aspect excelent de până la 10 ani. O abordare inovatoare de a desena o imagine vă permite să creați imagini de orice complexitate și textură.

Acoperirea unică are mai multe avantaje:

 • rezistență sporită la apă;
 • durabilitate;
 • rezistența la căldură;
 • ușor de instalat;
 • suprafața este netedă, nu conține praf și murdărie;
 • ecologic curat;
 • o gamă largă de culori și texturi;
 • posibilitatea de a implementa idei personale în design;
 • ascunde imperfecțiunea pereților sub acoperire;
 • nu necesită îngrijire complexă din punct de vedere tehnologic;
 • perfect supuse curățării;
 • rezistă mucegaiului și mucegaiului;
 • preț accesibil.

  dezavantaje:

  • în procesul de ardere, emit substanțe nocive potențial periculoase pentru oameni;
  • cu o scădere accentuată a temperaturii supusă deformării;
  • În primele zile după instalare, se emite un miros special de material plastic, în cazul în care materiile prime de calitate slabă au fost folosite la fabricare, mirosul poate persista.

  Tipuri de panouri

  Placa din PVC cu imitație de faianță este diferită în formă, există trei tipuri principale: foaie, elemente pătrate și panouri din plastic.

  Panourile din plastic sunt caracterizate de o viteză mare de instalare. Lungime 260 - 300 cm. Latimea de la 15 la 50 cm.

  O caracteristică caracteristică a panourilor pătrate este posibilitatea unei alegeri personale a aspectului culorilor; tu creați un model sau ornament unic. Dimensiunea unei părți este de la 30 la 98 cm.

  În plus față de fixarea pe perete sau în cutie (în funcție de tipul de construcție), elementele sunt atașate una de cealaltă cu o "încuietoare".

  Pvc pătrat
  Pătrat PVC într-o floare

  Sheet - arata ca foi de placajSe numesc plăci din PVC. Lungimea este de 80 - 203 cm, lățimea este de la 150 până la un incredibil 405 cm. Sunt lipite cu clei sau cuie, îmbinările sunt umplute cu un sigiliu incolor sau acoperite cu o lavetă specială.

  Parametrii generali ai produselor sunt standardizați de producător, gama lor fiind foarte largă. De exemplu, dimensiunea unei părți poate varia cu zeci de centimetri.

  Datorită caracteristicilor unice și prețului destul de accesibil, materialul este ideal pentru a schimba în mod semnificativ și rapid aspectul camerei pentru puțini bani.

  Panourile datorate caracteristicilor de design oferă o izolare termică și fonică minunată.

  Foi din PVC
  Panou din PVC

  Opțiuni de selecție a panoului PVC

  Există semne externe prin care determina calitatea stratului de acoperire pentru baie și bucătărie, asigurați-vă că le acordați atenție.

  • Cumpărați întotdeauna produse din același lot, în caz contrar riscați să obțineți panouri de culoare diferită care vor fi foarte vizibile. Acesta este un punct foarte important, asigurați-vă că ați petrecut reconcilierea.
  • Verificați cu atenție panourile pentru deteriorarea și deformarea externă la un unghi drept.
  • Blocarea panoului trebuie să aibă o rezistență și, în același timp, o elasticitate suficientă. Flexibilitatea nu trebuie să ducă la deformare.
  • Evitați acoperirea prea ieftină, acestea sunt produse din plastic reciclat și vor dura un timp foarte scurt.
  • Culoarea galben pal a materialului panoului indică o încălcare a condițiilor de depozitare (în soare deschis) sau utilizarea coloranților de calitate scăzută.
  • Un factor important care afectează rezistența este distanța dintre rigidizări (pereți despărțitori), optimă de 5 - 10 mm.
  • Stocul materialului de placare trebuie să fie de mai multe m2 mai mare decât dimensiunea reală, este necesar să se ia în considerare costurile inevitabile pentru un segment în colțuri.
  • Toate dimensiunile specificate de producător trebuie să fie reexaminate pentru a se conforma dimensiunii reale, în special dacă produsele sunt chinezești.

  Cum sunt panourile sub tigla?

  Înainte de a începe montarea plăcii pe perete, luați în considerare toate avantajele și dezavantajele metodelor de instalare disponibile. Fixarea cu clei sau unghii lichide are dezavantajele sale, dacă este necesar, va fi foarte dificilă dezmembrarea panoului.

  Este ușor să fixați o placă imitând țiglă pe pereți, există două căi principale.

  Fixarea lipiciului

  Pentru a utiliza această metodă este obținută rar, una dintre premisele pentru utilizarea acesteia este cât mai plat posibil pereți, care este rară. Pentru lipire aveți nevoie de un adeziv de bună calitate, "moment" perfect.

  Suprafețele care trebuie lipite trebuie să fie curate și uscate. Peretele este pre-pregătit, curățat de stratul vechi și murdăria. Suprafața de lucru este egalizată, defectele sunt umplute cu o soluție, excesul este zdrobit de un perforator. Peretele este acoperit secvențial de două ori cu un grund și numai după ce suprafața este complet uscată poate începe procesul de instalare.

  Înainte de a lucra, asigurați-vă că citiți instrucțiunile de utilizare a adezivului și urmați-l în mod consecvent.

  Instalarea panourilor sub cutie

  Placarea de montaj pe cadru (cutie) are Avantaje semnificative în ceea ce privește metoda de fixare discutată mai sus:

  • nu este nevoie de pregătire perfectă a peretelui;
  • designul oferă funcții de comunicare pentru mască și, dacă este necesar, oferă acces ușor pentru reparații;
  • cutia este ușor de asamblat.

  La alegerea materialului pentru așchiere, ar trebui să se acorde prioritate profilului metalic. Construcția lemnului nu este adecvată pentru funcționarea pe termen lung în încăperi cu umiditate ridicată, lemnul se deformează în timp, iar stratul asamblat va pierde aspectul original.

  La asamblare este necesar să se respecte anumite reguli:

  • fixați structura cu cel puțin 50 cm;
  • profilul este întotdeauna perpendicular pe direcția în care se termină finisarea;
  • este mai bine să plasezi panourile pe verticală, ceea ce va ajuta la evitarea pătrunderii apei la interfață;
  • pentru fixarea placajului, utilizați șuruburi sau cuie dacă utilizați șipci de lemn;
  • utilizați întotdeauna accesorii adiționale pentru decorare - baghete, șipci și altele asemenea.

   O altă caracteristică interesantă a acestui material de finisare este capacitatea de a schimba parametrii în funcție de condițiile de temperatură. Dimensiunile panoului de trei metri cu o diferență de temperatură de -10 până la 40 de grade se modifică cu 1 cm. Această proprietate trebuie luată în considerare în timpul instalării, panoul trebuie adus în cameră în prealabil și asamblat la o temperatură sub normal. Acest lucru va oferi ocazia de a obține cea mai monolitică suprafață.

   Constructorii experimentați recomandă folosirea temporară a panourilor din PVC pentru placarea băncilor în casele de clădiri noi, pentru timpul în care clădirea se micsorează în mod natural, și numai după 3 până la 5 ani, pentru a alege plăcile ceramice.

   Caracteristici de îngrijire pentru panouri din PVC

   Vinilul este nerăbdător de întreținut, însă are nevoie de curățare periodică și are limitări în ceea ce privește utilizarea anumitor produse chimice.

   Ce se poate spăla:

   • apă și o cârpă moale, fără scame, acest lucru este suficient pentru o luptă reușită împotriva prafului și murdăriei minore;
   • în caz de contaminare mai severă, se folosesc produse de curățare speciale;
   • luminozitatea și bogăția originală a culorilor vor ajuta la returnarea soluției de amoniac de 10%.

    Ce nu se poate aplica:

    • mașini de curățat abrazive, acestea vor deteriora suprafața;
    • solvenți și agenți de degresare, va distruge aspectul original;
    • alcaline.

    Faceți o regulă pentru a pretesta pe un mic sit izolat orice mijloace care se vor aplica.

    Utilizarea lui

    Polimerul modern sintetic demonstrează caracteristici pozitive, suficiente pentru a impinge pe piața construcțiilor materiale de finisaj recunoscute lider - plăci ceramice.

    Caracteristicile inerente ale panourilor din PVC au permis să formeze o nouă filozofie de reparații, care este fundamental diferită de ceea ce a fost tradițional de zeci de ani.

    Prețul democratic și lipsa nevoii de atracție obligatorie a unui maestru profesionist au adus lucrările de reparații utilizând PVC la un nivel complet nou de accesibilitate. Reparația a încetat să mai fie un proiect cu un buget ridicat, care necesită investiții uriașe în materialele și salariile angajaților angajați.Acum este un proces în care oricine cu mijloace acceptabile poate demonstra abilitățile unui designer și își poate realiza fanteziile.

    Acoperirea este universală și poate fi utilizată pentru pereți și plafoane, inclusiv în camere cu umiditate ridicată. Greutatea redusă, ușurința de asamblare, cantitatea minimă de gunoi și absența aproape totală a zgomotului fac lucrul cu plastic o experiență interesantă accesibilă tuturor. Abilitatea de a alege forma, culoarea și diverse texturi ale panourilor va satisface clienții cei mai exigenți. Astăzi panourile subțiri de culoare de liliac sunt foarte populare.

    Echipele profesionale de reparații sunt fericite să furnizeze plăci de pereți din PVC la prețuri mai interesante decât atunci când lucrează cu plăci ceramice.

    Cum să instalați panouri din PVC cu plăci de imitație în baie, consultați următorul videoclip.

    Comentarii
     autor
    Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

    Sala de intrare

    Camera de zi

    dormitor