Plafoane din PVC: argumente pro și contra

Astăzi, în magazine puteți găsi o mulțime de materiale diferite destinate tavanului. Unul dintre cele mai populare și accesibile sunt panourile din PVC. Asemenea acoperiri au un design atractiv și o instalare ușoară. Astăzi vom analiza mai atent ce avantaje și dezavantaje sunt inerente panourilor de plafon din PVC.

Caracteristici speciale

Producătorii moderni produc o mare varietate de materiale de finisaj cu care puteți lipi sau placa plafoane plafoane. Cu toate acestea, consumatorii caută întotdeauna copii mai accesibile, ușor și ușor de instalat. Aceste cerințe sunt îndeplinite de panourile din PVC (un alt nume este căptușeala din plastic).

Astfel de acoperiri sunt folosite pentru a termina o varietate de motive. Ele pot fi așezate nu numai pe tavan, ci și pe pereți. Aceasta indică versatilitatea țesăturilor din clorură de polivinil.

Plăcile din PVC sunt modalități de a decora tavanul în aproape toate interioarele. Ansamblul poate fi realizat în orice stil și culoare. Din fericire, gama de panouri din plastic vă permite să alegeți opțiunea potrivită pentru o varietate de medii. Singurele excepții sunt interioarele de lux realizate în rococo, imperiu, art deco sau stil baroc. Aceste ansambluri se caracterizează prin materiale extrem de costisitoare și naturale - panourile din PVC în aceste setări nu au nimic de făcut.

O caracteristică distinctivă a plăcilor din PVC este ușurința de instalare a acestora. Și acest lucru se aplică la tavan și opțiuni de perete. Pentru instalarea unor astfel de materiale de finisare nu este necesar să se apeleze la comandanții - cu toată munca pe care o pot face singuri.

Majoritatea consumatorilor preferă plăcile de plafon din policlorură de vinil, deoarece acestea sunt ieftine și prezentate într-un sortiment foarte bogat. Astfel de acoperiri sunt nu numai monocromatice, ci și decorate cu diverse modele, imagini, ornamente și amprente embosate.Astăzi, variantele originale cu efect 3D sunt deosebit de populare.

Instalarea acestor materiale de finisaj poate fi făcută în orice cameră. Acesta poate fi un living, o sală de intrare, o bucătărie și o baie. Nu se recomandă instalarea acestor acoperiri numai în condițiile camerelor, deoarece acestea nu contribuie la ventilația de înaltă calitate a pardoselilor.

Pro și contra

demnitate

Panourile din PVC de tavan, ca și alte materiale de finisare, au propriile avantaje și dezavantaje. Mai întâi, ia în considerare avantajele acestor acoperiri.

 • Sunt durabile. Durata medie de viață a panourilor din PVC de înaltă calitate este de 20 de ani.
 • Materialele din clorură de polivinil sunt rezistente la uzură. Ei nu se tem de conținutul ridicat de umiditate și umiditate în aer. Datorită acestei caracteristici, acoperiri similare pot fi instalate în camere precum baie și bucătărie.
 • Acoperirile din plastic nu putrezesc.
 • Pentru astfel de materiale de plafon nu trebuie să vă îngrijiți în mod constant, folosind instrumente scumpe. Plasticul este un material nepretențios. Tot ce este necesar de la tine este să spălați periodic praful din ea.
 • Panourile din PVC au caracteristici de izolare fonică, ceea ce este foarte important pentru finisarea plafonului.
 • Astfel de materiale de finisare sunt ușoare, deci va fi foarte ușor să lucrați cu ele.
 • Panourile din PVC nu se tem de temperaturile extreme. Desigur, excepțiile sunt valori extrem de ridicate ale temperaturii.
 • Cu ajutorul panourilor PVC de culori diferite, puteți realiza o zonare vizuală a spațiului. De exemplu, deasupra colțului de lectură, puteți instala plăci bej și, deasupra zonei de relaxare, cu o canapea și un televizor - piersic. Desigur, alegerea combinațiilor corecte, în primul rând, depinde de performanța de culoare a întregului interior ca întreg.
 • Clorura de polivinil este un material maleabil care poate fi prelucrat fără probleme, deci astăzi puteți găsi panouri vopsite în diverse culori, precum și versiuni originale decorate cu ornamente și printuri în magazine. Alegeți opțiunea perfectă poate fiecare cumpărător.
 • Puteți tăia tavanul cu panouri din PVC într-un apartament sau într-o casă privată din lemn.

deficiențe

Un număr mare de calități pozitive explică popularitatea panourilor de clorură de polivinil, deci sunt adesea suficiente pentru a obține plafonul. Cu toate acestea, au o serie de dezavantaje, ia în considerare fiecare dintre ele.

 • Clorura de polivinil nu poate fi numită material ignifug.În caz de incendiu, este foarte inflamabil și susține în mod activ arderea, generând nori acri de fum.
 • În magazine există un număr mare de plăci din PVC de calitate scăzută, având în compoziție componente toxice. Aceste acoperiri după instalare lasă un miros chimic neplăcut în cameră, care persistă mult timp.
 • Plăcile de policlorură de vinil nu sunt "respiratoare". Ele nu permit aerului să circule liber și să treacă prin tavan.
 • În panourile din plastic, de regulă, există cavități goale. Excepțiile sunt doar soiuri subtile de material. În spațiile libere adesea insecte infest, pentru a scăpa de care este foarte problematică.
 • Panourile din PVC nu pot fi numite materiale rezistente la impact. Desigur, dacă sunt pe tavan, nu va fi ușor să le deteriorați, dar în timpul procesului de instalare se poate întâmpla acest lucru. Din acest motiv, se recomandă să lucrați cu atenție cu materiale similare.

tipuri

Placile din panouri din PVC sunt diferite. Să ne familiarizăm mai mult cu cele mai relevante și mai populare opțiuni.

fără sudură

Astfel de materiale de finisare sunt în mare cerere, deoarece acestea arata mai estetic plăcut și prezentabil. După ce au fost așezate pe tavan, ele formează o singură pânză în care toate benzile sunt atașate unul de celălalt cât mai strâns posibil, astfel încât articulațiile nu sunt vizibile. Aceste materiale de finisare sunt puțin mai scumpe decât plăcile obișnuite din plastic, dar arată mult mai interesante și mai bogate.

pinion

Rack panouri sunt mai frecvente decât fără sudură. Astfel de finisaje au o serie de calități pozitive.

 • nu se teme de expunerea la umezeală și umiditate;
 • capabile să furnizeze plafonul de tavan cu o ventilație adecvată, deoarece au goluri de dimensiuni diferite între lamele;
 • este permisă instalarea acestora atât de-a lungul, cât și de-a lungul camerei;
 • preț rezonabil;
 • instalat foarte ușor și rapid;
 • servi timp de mulți ani fără a pierde aspectul original.

Nu se observă deficiențe serioase în acoperirile cu rafturi. Trebuie doar să observăm faptul că astfel de structuri ascund o anumită cantitate de spațiu liber în cameră, reducând înălțimea tavanului.

secțională

Panoul din plafon din clorură de polivinil poate fi din două secțiuni și trei secțiuni.Pe suprafața unor astfel de panouri, fiecare secțiune este separată de o bandă subțire, a cărei culoare este făcută sub argint sau aur. Pe plan extern, astfel de structuri sunt greu de distins de la șinele de aluminiu, instalate cât mai aproape posibil între ele.

Cu efect 3D

Astăzi, plăcile din PVC de relief cu efect 3D sunt foarte solicitate. Astfel de acoperiri pot avea piese convexe mici sau mari pe suprafața lor. În exterior, aceste materiale de finisare seamănă cu stucul real. Cu ajutorul acestui headlining, puteți modifica interiorul, făcându-l mai original și mai atent.

Stofele cu efect 3D arata bine nu numai pe un singur nivel, dar si pe un tavan pe mai multe nivele, asamblate dintr-o cutie de ghips.

SLR

Dacă sunteți un fan al ideilor de design unic fără mari investiții financiare, atunci ar trebui să luați în considerare opțiunea de a instala panouri din oglindă din PVC. Cu ajutorul acestor materiale de finisaj puteți extinde spațiul și face mult mai ușor. Aceste acoperiri sunt pătrate și în formă de diamant.

Aceste panouri lucioase au pe suprafața lor un strat de film special care are un efect reflexiv. În tandem cu dispozitivele de iluminare selectate în mod corespunzător, o astfel de căptușeală va arăta uimitoare.

În plus, panourile din PVC diferă în textura lor. Ele sunt lucioase și matoase. Alegerea unui material adecvat depinde în mare măsură de direcția stilistică a interiorului.

colorate

Panourile PVC pentru decorarea plafonului sunt disponibile în diferite culori.

Cele mai populare sunt mai multe culori.

 • pânză albă, bej și cremă (ușor combinată cu multe culori în interior, potrivită atât pentru clasic, cât și pentru high-tech);
 • delicat roz, galben, caramel (culori calme și neutre care se potrivesc cu ușurință în multe interioare);
 • dungi (astfel de pânze pot combina o varietate de culori: de la similare cu contrastul.

Designerii recomandă să selectați cu atenție opțiunile dungate. Nu trebuie să cumpărați panouri prea luminoase, pe care se contrazic două nuanțe prea îndrăznețe și saturate. Astfel de materiale vor crea o atmosferă incomodă în cameră.

De asemenea, astăzi, panourile de PVC spectaculoase, decorate cu un model specific, imprimat sau model, sunt foarte populare.Dacă decideți să decorați tavanul cu astfel de materiale, atunci trebuie avut în vedere faptul că acoperirile prea colorate și colorate vor arăta pe aceste suprafețe inadecvate și enervante - totul ar trebui să fie moderat.

Cererea și panouri frumoase din PVC sub copac. Asemenea acoperiri sunt o bună alternativă la plăcile naturale sau laminate, așa că mulți consumatori le aleg și lasă doar comentarii pozitive despre astfel de finisaje.

dimensiuni

Dimensiunile standard ale panourilor depind de tipul lor:

 • lățimea căptușelii - 10 cm, lungimea - 3 m;
 • lățimea căptușelii întărite este de 125 mm, lungimea - 3 m;
 • panourile laterale sunt disponibile de la 15 la 50 cm lățime și 2.6-3 metri lungime;
 • lățimea panourilor de tablă este de la 80 cm la 2,03 m, lungimea - de la 1,5 la 4, 4,05 m.

Domeniul de aplicare

Plafoanele din PVC pot fi instalate într-o varietate de încăperi. Ele sunt excelente pentru decorarea interioară atât în ​​zonele rezidențiale, cât și în cele publice. Astfel de materiale pot fi găsite în birouri, magazine, cafenele, restaurante și baruri.

În ceea ce privește spațiile de locuit, aici pot fi instalate plăci din PVC:

 • în condițiile unei săli de zonă metrică diferită;
 • în coridor și în hol (este mai bine să instalați panouri de lumină aici, astfel încât camerele să nu pară înghesuite);
 • în bucătărie;
 • în baie;
 • în dormitor (aici panourile din PVC sunt instalate mai rar decât în ​​alte încăperi).

Exemple frumoase

 • Un tavan secțional alb va arăta spectaculos într-un design multistrat într-o bucătărie luminoasă, cu mobilier din lemn și o podea laminată maro.
 • Panourile de oglindă vor arăta uimitor în tandem cu o bandă diodă în jurul perimetrului casetei de gips-carton. Această decorare este potrivită pentru un living de lux în tonuri de bej cu un colț ușor, moale, boluri de lemn și podele autonivelante.
 • Panourile din lemn vor arăta bine într-o cameră cu ferestre mari, un șemineu confortabil și o canapea țesută situată deasupra acestuia.

Pentru a afla cum să instalați singuri panouri din PVC, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor