Plafonul panourilor din plastic: argumente pro și contra

Când vine vorba de finisarea plafonului, piața poate oferi o mulțime de materiale de finisare. Printre alte tipuri de acoperiri, panourile din plastic sunt astăzi în centrul atenției. Ele se remarcă în mod evident pe fundalul analogilor, au o serie de trăsături, avantaje și soiuri. Luați în considerare relevanța acestui finisaj, examinați designul popular, mărimea și subtilitățile alese.

Caracteristici speciale

Panourile din plastic sunt un material modern de finisare bazat pe clorură de polivinil (PVC). Compoziția este un fel de material plastic rezistent chimic. În exterior, designul panourilor din PVC este similar cu un dreptunghi alungit. Se compune din două foi de plastic de grosime identică, conectate prin nervuri de rigidizare.Ele sunt perpendiculare pe foile de plastic.

Cavitățile dintre foi provoacă ușurința acestui finisaj. Lungimea panoului are două rafturi montate: montaj și mic. Primul este necesar pentru fixarea panoului pe cadrul tavanului. Cel de-al doilea se utilizează pentru a conecta plăcile din PVC unul față de celălalt. Încuietorile laterale se aseamănă cu dispozitivele de fixare a plăcuțelor laminate.

Panourile sunt fabricate din așchii de polipropilenă cu adăugarea de solvenți și plastifianți. Ele sunt combinate într-o masă pastă folosind un mixer industrial. După amestecarea uniformă, acestea sunt stoarse prin duze speciale ale unității de producție, în timp ce taie lungimea cu o ghilotină specială. Lățimea panoului depinde de lățimea duzei folosite. După ce plăcile ies din extruder, acestea sunt vopsite și apoi acoperite cu lac.

Panourile din plastic pentru tavan sunt diferite de analogii de perete. Pentru producția lor se utilizează plastic cu o grosime mai mică. Este destinat decoratiunilor interioare. Prin urmare, astfel de panouri sunt mai ușoare și mai subțiri decât soiurile de perete. Acest lucru este convenabil pentru muncă și nu creează o sarcină suplimentară asupra cadrului.Acesta este un tip separat de panouri pe care trebuie să le țineți cont atunci când alegeți: pentru planurile verticale și orizontale cumpărați o căptușeală diferită.

Utilizarea panourilor pentru decorarea plafonului economisește în mod semnificativ timpul alocat pregătirii bazei. Nu trebuie să cumpărați materiale de construcție suplimentare pentru a ridica plafonul. Nu este necesară șlefuirea sau amorsarea. Instalarea se face pe un cadru, creat prin intermediul unor profile de rulment.

Acest material nu absoarbe mirosurile.

Avantaje și dezavantaje

Utilizarea panourilor din plastic pentru tavan are mai multe avantaje. Observăm principalul.

 • Instalarea plafonului, inclusiv tăierea și montarea, este simplă. Va dura puțin timp și rezultatul va satisface aspectul estetic.
 • Nu trebuie să contactați specialiștii: munca se poate face independent fără deșeuri inutile și pregătirea preliminară a fundației.
 • Panourile din plastic se disting printr-un preț acceptabil. Achiziția lor este posibilă pentru toată lumea: nu va atinge bugetul planificat.
 • Panourile din plastic din plafon se disting printr-o gamă largă de culori. Puteți alege soiuri în orice culoare și model, făcând o alegere între o varietate de texturi și contraste de culoare.
 • Panourile din plastic pot fi un accent luminos al oricărui design.Ele se încadrează cu succes în interiorul stilurilor clasice, moderne, etnice, ecologice și de epocă.
 • Ele sunt convenabile pentru a transporta. Nu vă puteți teama că în timpul transportului se va rupe.
 • Ele sunt disponibile tuturor. Ele pot fi cumpărate de la orice magazin de hardware, alegeți după propriul dvs. gust. Dacă doriți, puteți decora plafonul cu fragmente de nuanțe contrastante. Acest lucru va aduce prospețime designului și va sublinia individualitatea unei anumite camere.
 • Finisajul din plastic este standard. Așezarea vă permite să faceți plafonul neted, lipsit de defecte cu forță de muncă mică.
 • Panourile de plafon din plastic sunt ușor de curățat. Nu trebuie să curățați mult praful, murdăria și funinginea. Suprafața nu absoarbe murdăria, o puteți îndepărta cu o cârpă umedă sau cu un burete semi-uscat.
 • Plafonul de acoperire rezistă căderii de temperatură. Plasticul nu este deformat de umiditate, este protejat de funingine și fum.
 • Dacă unul dintre elemente se rupe, poate fi înlocuit. Este ușor de făcut, nu trebuie să începeți de la zero.
 • Această acoperire ascunde toate deficiențele bazei, care nu este o vopsea și vopsea.
 • Acest material cu care se confruntă poate fi o decorare independentă a tavanului sau a centrului său luminos. Ea merge bine cu finisaje ruga, astfel încât să puteți crea un design unic în stilul pe care îl doriți.

Datorită caracteristicilor de performanță de înaltă calitate, acesta poate fi utilizat în camere de zi și în încăperi diferite. Puteți decora cu acest material plafonul de baie, baie, bucătărie, sufragerie. Puteți face un accent luminos cu ajutorul său în interiorul salonului de zi, de studiu, biblioteca de origine, aranja tavanul unei geamuri glazurate sau balcon.

Uneori, aceste panouri tăiau plafoanele holurilor și coridoarelor.

Cu o alegere amplă de material și textura, ele vor armoniza armonios interiorul unui apartament sau unei case din lemn, precum și în țară. Cu simplitate aparentă, permite instalarea de plafoane pe două niveluri. Dacă este necesar, poate fi îndepărtat și reasamblat. Tehnologia permite montarea izolației între panourile din plastic și tavanul plafonului.

Utilizarea panourilor din plastic pentru tavan vă permite să bateți vizual caracteristicile de design ale clădirii. De exemplu, cu ajutorul lor, puteți zona de spațiu. Alegerea acestui decor vă permite să alegeți una dintre zonele funcționale ale camerei.

contra

În ciuda multor avantaje, panourile din PVC nu sunt lipsite de dezavantaje, noi denotăm principalele.

 • Plasticul nu este proiectat pentru pagube mecanice semnificative. Dacă ați lovit accidental panoul sau îl atingeți cu un obiect ascuțit, zgârieturile sau așchii vor rămâne pe suprafață. Acest lucru va face ca în acest moment suprafața întregii fețe să fie neatentă. Foi de plastic subțiri se rup ușor.
 • Acest finisaj arată mai ușor în comparație cu tapetul lichid, imitația lemnului. Pentru a face ca interiorul unei camere speciale să fie special și elegant, va trebui să alegeți finisajul deosebit de atent, jucând cu simplitatea suprafeței.
 • Cu ușurința de instalare și posibilitatea de a masca cablajul electric, este necesar să se facă plăci de beton superioare de strobing.
 • Nu toate produsele sunt făcute în mod egal. Numărul de muchii dintre plăcile din plastic este diferit. Cu cat sunt mai mici, cu atat mai rau de panou, aceasta afecteaza durabilitatea si rezistenta.

  În ciuda faptului că panourile de plafon din plastic primesc diferite tipuri de corpuri de iluminat încastrate, trebuie să selectați temeinic sursele de lumină. Nu puteți utiliza pentru a ilumina nimic altceva decât LED-uri.Nu se încălzesc ca alte lămpi, deci nu vor topi plasticul. Încălzirea materialelor plastice este periculoasă cu substanțe nocive la soiurile cu costuri reduse. În același timp, toxinele sunt emise în aer, provocând daune semnificative sănătății gospodăriei.

  În ceea ce privește corpurile de iluminat trebuie adăugate: instalația implică modele de suprafață și pendant. Cu toate acestea, ele nu ar trebui să fie masive. LED-urile dotate cu cadre de argint sau aurite arată foarte bine cu ele. Astfel de lămpi strălucesc luminos, arată elegant, decora plastic.

  Candelabrele mari nu sunt combinate cu panouri din plastic: ele sunt destinate tendințelor clasice de design pentru care plasticul nu este potrivit.

  Tipuri de modele

  Până în prezent, toate panourile fabricate pentru tavan pe bază de PVC pot fi împărțite în două tipuri:

  1. fără sudură;
  2. Sutura.

  Designul soiurilor fără sudură și a suturilor este aproape același. Ambele au legături de castel. Diferența poate fi văzută pe plafon: joncțiunea modelelor fără sudură la conectare este destul de îngustă. Produsele secundare, după finalizarea instalării, seamănă cu o căptușeală de plafon cu clapboard.În același timp, dacă designul implică, acestea subliniază intenționat dimensiunea articulației, concentrându-se atenția asupra reliefului stratului de acoperire.

  Cu toate acestea, ambele sunt montate pe același principiu, tehnologia nu se schimbă. Ambele specii sunt un tip de acoperire care nu dă efectul căptușelii monolitice pe fundalul general. Nu există nici o diferență în lățimea plăcilor: depinde de duzele folosite. Cu toate acestea, soiurile fără sudură sunt mai loiale față de designul plafonului cu linii curbate.

  Dacă la înregistrare folosiți benzi cu o lățime mare, combinându-le cu plăci de ipsos, veți reuși să evitați andocarea. În acest caz, panourile din plastic pot fi un element de diferite nivele. De exemplu, ele pot fi folosite pentru a crea structuri liniare. În unele cazuri, acestea pot fi completate cu o pânză stretch. Cu toate acestea, dungile înguste sparge vizual designul. Este necesar să decorați plafonul cu o abordare solidă.

  Complexitatea desenelor sau modelelor poate fi diferită. Cu ajutorul panourilor de plafon din plastic, puteți realiza plafoane de un singur nivel și două niveluri. În același timp, pentru prima montare, cadrul inferior. Trebuie să abordați cu atenție crearea unei schițe pentru a proiecta armonios.

  Și cele și alte modele de rafturi pot avea o textura lucioasă și mată. Acest lucru vă permite să intrați cu succes în proiectarea panoului camerei, oferindu-le efectul dorit. De exemplu, o suprafață lucioasă este reflexivă. Aceasta este folosită pentru a schimba vizual zona unei încăperi și a crește pereții acesteia. Utilizarea texturii mată vă permite să faceți notele necesare în design, economisind spațiul din luciu, dacă nu este furnizat în detaliile mobilierului.

  Dimensiuni standard

  Panourile din plastic pentru plafonul tivului sunt diferite. Ele sunt vândute în pachete de 6 bucăți. De obicei, grosimea lor este de 1 cm. În unele soiuri este mai subțire (0,9 mm). Lățimea benzilor poate fi de 100, 200, 250 cm.

  Specii foarte bune: dau mai mult spațiu pentru fantezie. Textura lor arata bine cu o panza stretch. Utilizarea acoperirilor mată și lucioase de lățime mare vă permite să realizați un design cu o tranziție pe perete. Astfel, puteți selecta una dintre zonele funcționale ale camerei.

  Lungimea benzilor este de asemenea variabilă. Dimensiunile standard sunt parametrii 270, 300, 400 și 600 cm. Prezența diferitelor dimensiuni vă permite să alegeți cu precizie acoperirile, minimizând excesul.Soiurile de 4 metri lungime și lățimea maximă vă permit să faceți rapid și precis proiectarea plafonului. Pentru a arata favorabil, ele sunt completate cu o panza de tensiune de o culoare contrastanta.

  Dungile de 6 metri sunt utilizate în zone industriale cu o suprafață mare. Nu este nevoie să folosiți astfel de produse pentru casă sau apartament. În acest scop, benzi suficient de 250x270, 250x300 cm. Uneori panourile largi sunt combinate cu cele înguste, poziționându-le în direcții diferite.

  desen

  Soluțiile de proiectare ale panourilor de plafon din plastic sunt variate. Schimbarea texturii și dând efectul dorit se face prin imprimarea offset. Imediat, notăm: panourile din plastic nu pot crea un efect, ca în structurile de tensiune și în decorațiile din ghips. Acest lucru este împiedicat de cusăturile dintre fragmente. Cu toate acestea, forma lor simplă și capacitatea de a se combina cu alte materiale pentru finisarea plafonului cu o abordare pricepută a designului ne permit să realizăm cele mai neobișnuite soluții.

  În cea mai mare parte, designul panourilor este o culoare în nuanțe diferite. Atunci când le alegeți, este necesar să începeți din scopul camerei și umbra, fără a uita de textura.De exemplu, produsele lucioase cu o suprafață mare de reflecție sau oglindă sunt nedorite pentru un dormitor sau pentru un loc de odihnă într-o cameră de zi. Împreună cu o creștere vizuală a spațiului, vor crea stres emoțional. Acest fapt va exclude posibilitatea de odihna, ceea ce este deosebit de important pentru o persoana moderna care se oboseste de ritmul rapid al vietii.

  Plasticul sub lemn pare original. Folosind, de exemplu, textura mată și umbra de stejar luminos de lumină, puteți crea efectul de căldură și confortul de acasă. Desigur, pentru a umple întregul spațiu al plafonului fără a fi decorat, nu este întotdeauna potrivit. Da, și tavanul de șipcă arată frumos, nu în fiecare stil al interiorului.

  Mult mai bine ar arăta ca tavanul, parțial acoperit.

  De exemplu, va arăta mai interesant dacă combinați benzi din plastic cu gips-carton. Este necesar să se țină seama de o nuanță importantă: este într-adevăr posibilă tăierea panourilor, dar acest lucru este permis numai pe lățimea benzii. Nu le confundați cu alte finisaje: ele au încuietori în lungime. Taierea acestora reduce numărul de elemente de fixare dintre panouri. Este mai bine să utilizați un gips-carton pentru a crea o compoziție de cifre.În acest caz, panoul este de preferință așezat în jurul acestuia, combinându-se strâns unul cu celălalt.

  Uneori, designul implică așezarea panourilor cu o scară sau o treaptă. În alte cazuri, confruntările seamănă cu un panou. Dacă doriți să sprijiniți designul într-o direcție creativă, puteți finaliza finisarea panourilor de textura mată sub matrice, lipind clapeta falsă peste panouri. Un astfel de plafon de design în centrul atenției astăzi. În același timp, designul va arăta frumos, natural. Pe grinzi puteți atașa spotul cu un sistem de reglare a unghiului.

  Dacă intenționați să proiectați plafonul de blaturi de baie, merită să plecați de la designul obișnuit în albastru. Este mai bine să utilizați pentru decorarea camerei recepția de contrast. Nu trebuie să supraîncărcați camera cu o abundență de culoare: nu este de dorit să folosiți pentru a face față mai mult de două culori. Nuantele albe și bej sunt potrivite aici. Va arăta un ton bun de fildeș. Textura este mai bine de ales fără reflectivitate. Pentru astfel de camere, este mai bine să alegeți soiuri fără sudură.

  Efectul original poate da dungi 3D. Cu toate acestea, utilizarea lor ar trebui să fie deliberată.Ca regulă, astfel de produse schimbă percepția, creând o iluzie tridimensională. Uneori, pentru a vedea, aveți nevoie de un spațiu mare. Într-o cameră mică, aceasta poate crea o atmosferă negativă.

  Subtilități de instalare

  După instalarea panourilor din plafoane din plastic, uneori trebuie înlăturat stratul de acoperire. Motivele acestei situații constau în încălcarea tehnologiei, folosirea materialelor neadecvate pentru cadru și utilizarea unor spații false de calitate slabă. Mecanicii cu experiență recomandă insistent să acordați o mare atenție materialului din cadru atunci când instalați panourile în baie și în bucătărie.

  Evidențiați principalele puncte care provoacă erori de instalare.

  • Nu este de dorit să folosiți lemn în acest scop. Este necesar să îl înlocuiți cu un cadru din aluminiu. Nu va călcâi și rugina, astfel că jumperii nu vor schimba forma originală.
  • Fixarea corectă implică utilizarea șuruburilor. Staples, care, uneori, monta astfel de constructori mount-installers, nu va da o bază solidă. Un astfel de plafon nu va fi durabil.
  • Uneori cauza tulpinei este stuc. Gândindu-te prin fiecare element al finisajului, faci cadrul nu numai lumină, ci și fiabil.Selectați corect șuruburile.
  • În cazul în care designul este proiectat în formă de L, utilizarea nivelului este o condiție prealabilă pentru muncă. Pentru a păstra un astfel de cadru mai bine, îl puteți pune pe o bandă rotunjită.
  • Instalarea benzilor din plastic se face pornind de la perete. În acest caz, nu trebuie să uităm de cabluri și comunicații interne.

  Sfaturi pentru alegere

  Apariția panourilor în magazin, uneori, pare mai atractivă. După instalare, culorile pot schimba percepția și împărți vizual tavanul în părți. Din aceste alte motive, alegerea ar trebui să fie solidă.

  Luați în considerare principalele nuanțe care necesită atenție.

  • Mergând la panouri, atenție la miros. Materialul de calitate nu o are. Prezența unei arome specifice sugerează că materialul din fața ta conține toxine.
  • Inspecția vizuală privește forma și geometria. Acordați atenție corectitudinii sale. Nu trebuie să existe margini curbate și nereguli în jurul perimetrului. Inspectați fiecare element pentru care dați bani.
  • Marcile fiabile care furnizeaza produse de calitate pe piata completeaza documentatia.Cereți vânzătorului un certificat de calitate și respectarea standardelor de siguranță.
  • Vizualizați claritatea acoperire. Dacă există un model pe suprafață, liniile sale ar trebui să fie expresive. Orice contur neclar vorbește de panouri de calitate slabă.
  • Acordați atenție culorii. Vopselele acide vaste vorbesc despre componentele toxice. Nu vor rămâne prea mult pe suprafață.
  • Rezistența la încovoiere este importantă. Un produs bun nu lasă urme în mai multe curbe. Dacă vânzătorul are încredere în calitatea mărfurilor, el o va demonstra.
  • Adresați-vă vânzătorului pentru ce sunt panourile. Un vânzător bun va pune accentul pe diversitatea panourilor din plastic, indicând dacă acestea sunt pentru pereți sau pentru plafon și indică tipul de tehnologie de instalare.
  • Uită-te la panourile laterale: ar trebui să aibă o mulțime de rigidizări transversale. Picioarele și muchiile ascuțite sunt căsătorie. Conectați încuietori îngrijit în acest caz nu va funcționa.

   Descoperind cerințele de bază pentru panourile din plastic, acordați atenție componentei estetice. Excludeți de la design luciu ieftin cu o bază sintetică vizuală. Este mai bine să alegeți panouri cu imitații de materiale naturale (de exemplu, lemn, piatră, marmură).Dacă panourile sunt necesare ca accent pe tavan, faceți un început din interiorul principal și scopul camerei.

   În același timp, luați notă: cu cât este mai luminată panoul și cu cât imaginea este mai mare pe ea, cu atât este mai puțină eleganță și mai simplu aspectul.

   Pentru bucătărie este luciu adecvat și culori vesele. Pentru efectul cel mai armonios nu trebuie să îl supraîncărcați cu amprentele. Culorile verde, de măsline, nisipoase ale culorilor vor face o impresie pozitivă în designul plafonului.

   La finisarea panourilor din hol sau coridor, puteți utiliza acoperiri de culoare albă sau lăptoasă. Arătați bine cu panourile de umbre din fildeș. Modelele sunt excluse: nu este de dorit să supraîncărcați spațiul limitat în zona metrică cu o abundență de varietate.

   Panourile din plastic arată bine în interiorul bucătăriei, combinate cu sufrageria sau zona de gătit și spațiul pentru luat masa. În astfel de cazuri, încercați să alocați o inserție pentru zona de luat masa din panouri. Uneori sunt conectate printr-o șină de aur, adăugând eleganță. În alte cazuri, accentul se pune pe textura, selectând o acoperire mată cu imitație, de exemplu, lemn vopsit în alb.

   Dacă doriți să decorați plafonul dormitorului cu panouri din plastic,încercați să utilizați materiale matte fără sudură.

   Prioritatea este tonurile delicate și blânde, permițându-vă să creați o atmosferă relaxantă.

   Exemple frumoase în interior

   Pentru a înțelege mai bine cum arata plafoanele panourilor din plastic, să ne îndreptăm spre exemple de galerii foto.

   • Un exemplu de alocare a spațiului de luat masa. Textura mată și culoarea albă creează o atmosferă plăcută.
   • Accentuarea accentuată a zonelor de luat masa și de luat masa cu material imitativ de lemn aduce armonie atmosferei.
   • Culoarea albă a panourilor cu tehnologie de sutură va dilua plictiseala interioară, va aduce pete luminoase și un sentiment de lumină în ea.
   • Un accent ușor în culorile luminoase este potrivit în proiectarea bucătăriei. Dinamica este înmuiată de un contrast de lumină.
   • Metoda originală de îmbinare a colțurilor. Suprafața mată se potrivește bine situației.
   • Un nivel scăzut marchează zona de luat masa. Luminile integrate compensează lipsa iluminării.
   • Varianta stilului Provencal este posibilă prin utilizarea unei nuanțe ușoare de panouri și textura mată.
   • Decizia laconică în tematica rurală. Acest decor se poate face nu mai mult de o zi.
   • Folosirea panourilor cu gips carton vă permite să creați soluții unice.
   • Recepția plăcilor de imitație pe fundalul zonei de luat masa arată interesantă și elegantă datorită combinației tonurilor de culoare brună și gri în interior.

   Cum să instalați plafonul panourilor din plastic, consultați următorul videoclip.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor