Profile pentru panouri din PVC: variații și caracteristici

Decorarea pereților este o etapă obligatorie a oricărei construcții. Cerințele principale pentru materialele de finisare sunt durabilitatea și caracterul practic. Acestea sunt calitățile pe care le posedă panourile din PVC.

Aceste produse pot fi operate atât în ​​exterior, cât și în interiorul clădirilor. Dar pentru a le servi mult și în mod sigur, acestea ar trebui montate corect. Prin urmare, pentru astfel de scopuri, folosiți un profil auxiliar special. Vă permite să fixați bine pânza, indiferent de direcția și locul de fixare.

Caracteristici speciale

Decorarea panourilor de perete din PVC este practicată destul de des. Acest lucru se datorează faptului că materialul este bine prelucrat și nu se teme de expunerea la umiditate.Fixarea acestor produse se realizează pe cadrul pregătit anterior. Acest design este completat cu un profil special de montare. În exterior, aceste produse arată diferit, în funcție de scopul structurii.

Cu ajutorul acestui profil, se rezolvă simultan mai multe sarcini de bază.

 • Oferind rezistență structurală suplimentară. Acest lucru este important dacă sistemele sunt montate în afara casei. Spațiile închise corespunzător vor împiedica pătrunderea unor cantități mari de umiditate și, de asemenea, să minimizeze riscul de expunere la vânt a panourilor.
 • Crearea unui efect decorativ. Racordurile panourilor nu pot fi frecate perfect uniform, ceea ce duce la formarea fisurilor. Prin urmare, profilul ajută la ascunderea acestor neajunsuri, creând o arhitectură externă unică a structurii.

Profilele pentru panourile din PVC sunt realizate din diverse materiale.

 • Plastic. Acest tip de produs este destul de comun. Diferă în durabilitatea și simplitatea instalării. De asemenea, ar trebui să evidențieze costul scăzut al producției, ceea ce a dus la distribuirea sa la scară largă. Aproape întotdeauna acest profil este utilizat pentru lucrările de interior. Plasticul este ușor de vopsit, ceea ce vă permite să îi dați diferite nuanțe.Dar cea mai comună culoare este albă.
 • Metal. Profilul metalic este mult mai puțin obișnuit. Materialul este un design durabil și unic. Structurile din aluminiu sau din oțel rezistă cu ușurință la influențele climatice externe. Dar cu panouri din plastic se utilizează numai pentru a crea suprafețe durabile sau de proiectare.

Unii producători pot adăuga culoarea profilului în funcție de comanda clientului. Astfel, este ușor să se completeze proiectarea de bază a unei camere sau a unei fațade cu aceste structuri de construcție.

tipuri

Profilul este unul dintre elementele principale pentru instalarea panourilor din plastic. Utilizarea sa vă permite să aliniați rapid și precis toate elementele din planul de care aveți nevoie. Dar suprafața pereților sau a plafonului nu este întotdeauna perfect netedă.

Prin urmare, pentru organizarea unor astfel de sisteme folosiți astăzi mai multe tipuri de profile.

 • În formă de U. De asemenea, aceste structuri sunt numite începători. Acestea sunt instalate înainte de instalarea pe fiecare perete. Produsele sunt destinate închiderii capetelor panourilor. Adesea ele sunt fixate în jurul perimetrului ușii sau a ferestrelor.Mărimea acestor produse poate varia într-o gamă largă (10 mm, 12 mm, etc.).
 • F formă. Din punct de vedere tehnic, aceste elemente sunt instalate în aceleași locuri ca și în versiunea anterioară. Dar aici, un astfel de profil poate fi numit mai mult finisare, deoarece utilizarea sa oferă o finisare decorativă structurilor după instalarea lor.
 • În formă de H. Acest tip de profil se caracterizează prin prezența a două caneluri interne pe laturile opuse. Se conectează și se utilizează atunci când o lamă trebuie să fie completată cu alta. Aceasta se întâmplă atunci când lungimea panoului nu este suficientă pentru a acoperi complet peretele casei. Profilurile de andocare sunt cele mai versatile și adesea în cerere.
 • Colțuri. Aceste elemente sunt instalate în îmbinările celor două panouri. Docking corners sunt de mai multe tipuri: exterior, interior, decorativ și universal. Forma acestui profil este complet diferită. Unele produse sunt echipate cu mai multe sloturi, ceea ce permite utilizarea lor în diferite tipuri de colțuri.

Unghiurile pot varia de la 10x10 mm la 50x50 mm. O atenție deosebită ar trebui acordată produselor universale. Pentru a le folosi într-un anumit plan, trebuie doar să îndoiți structura în direcția dorită.Dar, în același timp, este imposibil să le aplicăm în mod repetat pentru a rezolva diferite probleme.

Toate colțurile sunt de asemenea echipate cu caneluri speciale în care panourile pot fi așezate la o anumită adâncime. Cu ajutorul acestor construcții este posibilă obținerea unei suprafețe verticale perfect plane fără distorsiuni.

 • Plinte. Nu sunt profile clasice. Utilizați-le pentru a închide îmbinările dintre panourile de lângă podea. Acest lucru vă permite să creați o tranziție lină, în timp ce decorați suprafața. În cele mai multe cazuri, sunt fabricate din plastic. Există multe modificări pe piață care diferă în ceea ce privește designul și caracterul practic.
 • Reiki. Structurile sunt folosite pentru a crea elemente de sprijin. Pot fi completate cu diverse sisteme de fixare. Acestea nu sunt folosite atât de des cât ele nu sunt elemente obligatorii.

Toate tipurile de profile pot fi din material plastic sau metal. În majoritatea cazurilor, utilizați aluminiu, dar există și alte tipuri de produse. Acest lucru vă permite să selectați elemente în funcție de design.

Cum sa alegi?

Profilul pentru panouri din PVC este folosit destul de des. Astăzi pe piață există multe modificări ale unor astfel de produse,dar toate acestea sunt destinate să rezolve o singură problemă.

Când cumpărați acest produs ar trebui să ia în considerare mai mulți factori.

 • Vizualizare profil. Aici este important să se ia în considerare numai locul în care va fi utilizat acest produs. Dacă aveți nevoie să faci doar o parte din suprafață fără colțuri și deschideri, atunci aveți nevoie doar de elemente de pornire care vor fi situate în jurul perimetrului. Uneori veți avea nevoie și de plăci decorative.
 • Design. O atenție deosebită ar trebui acordată culorii materialului. Astăzi, multe companii produc un profil alb care se potrivește diferitelor stiluri de interior. Dar dacă aveți nevoie de obiecte colorate, atunci le puteți găsi în diferite magazine de specialitate sau le puteți cumpăra la comandă.
 • Material. Producătorii nu oferă o mare varietate aici. În majoritatea cazurilor, trebuie să alegeți între metal sau plastic. Este important să se analizeze numai calitatea produsului în sine. Dacă intenționați să utilizați un profil de plastic pe stradă, atunci ar trebui să acordați preferință unei persoane care poate rezista la vremea rece fără a-și pierde caracteristicile de rezistență.
 • Parametrii tehnici. O atenție deosebită este acordată numai la lățimea canelurii, care va include un panou de plastic. Nu utilizați un profil prea îngust, deoarece cu timpul acesta poate deveni inutilizabil. Lățimea canelurii este aproape întotdeauna standard, deoarece toate panourile sunt produse pentru o singură dimensiune.

Dacă ați achiziționat modificări nestandardizate ale lamelelor, trebuie să verificați dacă profilul este potrivit pentru ele.

instalare

Instalarea profilelor pentru panouri din PVC nu este o sarcină dificilă. Aproape oricine se poate descurca. Înainte de a atașa ghidajele, trebuie să efectuați mai mulți pași pregătitori.

 • Alinierea suprafeței. Inițial, pereții sau plafoanele sunt analizate pentru deteriorări. Dacă suprafețele au fisuri sau picături mari, este de dorit să le eliminați cu ajutorul unor amestecuri speciale. Acest lucru este important dacă panourile din viitor plan să se monteze direct pe partea de sus a peretelui fără cadre suplimentare.
 • Lăzi de construcții. Chiar și un cadru din lemn care poate susține cu ușurință greutatea acestor produse va fi potrivit pentru panouri din plastic. Dar îl puteți proiecta din structuri metalice speciale.

Algoritmul de montare a profilului constă din mai mulți pași consecutivi.

 • Instalarea elementelor de pornire. Ele sunt situate în jurul perimetrului suprafeței de finisare (tavan, perete). Este important să plasați structurile opuse într-o astfel de poziție încât să se afle în același plan. Dacă acest lucru nu se face, atunci poate să apară oblic, ceea ce va afecta panourile și aspectul lor decorativ. Fixarea profilurilor de pornire se realizează cu ajutorul unor brațe sau șuruburi speciale. Este important să le setați corect în poziția orizontală și verticală. Instalarea panourilor în viitor depinde de aceasta.
 • Instalarea elementelor de colț. În acest caz, utilizați atât elemente interne cât și externe. În cele mai multe cazuri, ele pot acționa ca startere. Acestea pot fi fixate pe același principiu ca și tipul anterior.
 • Fixarea profilelor interne intermediare. Sistemele de acest tip sunt instalate pe pereți care sunt prea lungi, unde este imposibil să se găsească un panou de dimensiunea dorită.

Panourile din plastic se pot extinde sau se pot contracta când temperatura scade. Prin urmare, este necesar ca atunci când este instalat într-un profil, există un mic spațiu între perete și material.Este de dorit ca acest lucru să fie luat în considerare la proiectarea întregului sistem. Înainte de a monta toate profilele, este recomandabil să alegeți direcția de așezare a foilor.

În timpul lucrărilor de instalare este necesară măsurarea cu atenție, astfel încât să nu se producă erori. Acest lucru este deosebit de important pentru ghidul și profilul intermediar. Dacă aveți nevoie să montați mai multe linii de referință de-a lungul peretelui cu astfel de structuri, atunci este mai bine să faceți acest lucru în mod consecvent. Nu toți specialiștii experimentați vor putea să o facă imediat.

Rețineți că aveți posibilitatea să atașați profilul nu numai cu capse, ci și să-l lipiți pe bază. În special, acest lucru este practicat cu elemente din plastic care sunt ușor de fixat prin diferite compoziții polimerice.

Când se formează cadrul profilului, puteți continua instalarea și fixarea panourilor. Tehnologia de instalare este selectată individual și depinde numai de condițiile externe. În majoritatea cazurilor, trebuie doar să introduceți capătul produsului în canelura de profil. După aceea, panoul este aliniat și lipit sau lipit pe cadru.

Profilele pentru panouri din PVC sunt produse universale care permit nu numai să accelereze instalarea, ci și să prelungească durata de viață a întregului sistem.Este foarte important să le alegeți pentru o construcție specifică, atașată la tavan sau pereți. În plus, pentru a obține o suprafață durabilă și solidă, este recomandabil să aveți încredere în toate lucrările de instalare specialiștilor experimentați și dovediți.

Pentru modul de instalare a panourilor PVC pe tavan și pe pereți, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor