Care sunt dimensiunile panourilor din PVC?

Progresul nu se oprește, tehnologiile din domeniul materialelor de construcție sunt îmbunătățite. Ca urmare, în urmă cu 10 până la 12 ani, panourile de clorură de polivinil au apărut în Rusia pentru finisarea, decorarea zidurilor, plafoanele în sufragerii și băi, pe balcon și loggii. Panourile PVC au câștigat atenția clienților cu simplitate, ușurință de instalare și avantajele acestora.

Proprietăți: avantaje și dezavantaje

Panourile de clorură de polivinil sunt caracterizate de un număr considerabil de avantaje.

 • Aspectul frumos persistă mult timp. Dacă faceți curățarea în mod regulat, folosind soluții de curățare sau săpun, calitatea și noutatea vă vor lăuda mult timp.
 • Preț rezonabil. Permis pentru a revigora apartamentul cu un buget moderat.
 • Varietate de tipuri, configurații, categorii.
 • Versatilitatea paletei de culori ajută să arate tot felul de idei ale designerilor.
 • Tolerați sarcini mari, căderi de temperatură. În plus, durabil și sigur. Temperatura de ardere este foarte ridicată - peste 399 ° C.
 • Rezistență la umiditate, numeroase tipuri de ciuperci, mucegai.
 • Ușor de spălat și curățat folosind detergenți simpli.
 • Reparatia se face rapid si usor folosind panouri din PVC. Rezultatul final este practic și ordonat. Nu este necesară instalarea unor cunoștințe speciale.
 • Nu este greu de înlocuit dacă apare daune.
 • Designul este ușor și ușor de instalat.
 • Diferă în bună izolare fonică și termică.
 • Materiale ecologice. Clorura de polivinil este un material termoplastic obținut din gaz natural sau ulei și sare prin electroliză. Această substanță chimică inertă și durabilă este absolut inofensivă: este utilizată pentru fabricarea jucăriilor pentru copii, ambalarea produselor lactate, containere pentru depozitarea apei și alimentelor.

Panourile din PVC au însă dezavantaje:

 • fragilitate (panourile din interior sunt goale, configurația este susținută de rigidizări);
 • eliberarea de gaze toxice în caz de incendiu.

Plăcile din PVC diferă în funcție de scopul și metoda de conectare.

Structura panourilor constă din două foi de plastic îmbinate rigid una cu cealaltă prin intermediul unor poduri longitudinale mici. Modelul corespunzător este aplicat pe partea din față, iar marginile laterale sunt realizate cu protuberanțe și caneluri.

specie

Prin numire, există două categorii: perete și tavan.

Primele se caracterizează printr-o durată îndelungată de viață, durabilitate și rezistență la umiditate (acestea nu permit ca apa să treacă prin articulații). Greutatea lor este semnificativ diferită de plafon.

Ele diferă în termeni de putere și sunt divizate, la rândul lor, în mai multe subspecii.

Panouri cu efect 3D sau imprimare offset

Perfect desen 3D, imprimare de culori pline de culoare, straturi izolatoare de lac, le face să arate ca piatră naturală, lemn, plăci ceramice sau grafică de înaltă calitate realizată. Vopselele ultraviolete aplicate panourilor se usucă instantaneu, următorul strat de lac nu permite intrarea în interacțiunea chimică cu aerul.

Desenarea de imagini, picturi, ornamente, compoziții ale panourilor vor ajuta la transformarea interiorului în unic, original, unic.

Panouri 3D - o soluție minunată a problemei atunci când creați un interior nou și confortabil într-un apartament, birou, magazin.

Panouri cu imprimare termică sau termotranslație

Tehnica de aplicare a decorului pe plăcile din PVC se numește imprimare termică și transferă tot felul de desene, culori de alegere. Un desen este desenat pe folia de polimer, apoi pe un echipament specializat la temperaturi ridicate se îndepărtează pe suprafața panoului. Partea frontală primită a panoului nu este tratată cu lac: filmul acoperit cu vopsea este rezistent la uzură, umiditate și raze ultraviolete.

Ușor de instalat, rezistență la umiditate, rezistență la temperaturi extreme - toate acestea fac din panel un lider recunoscut în proiectarea studiourilor individuale, a instituțiilor publice, a camerelor de zi.

Panouri laminate

O metodă de fabricare a panourilor laminate din PVC constă în lipirea unui film cu un model și a unei texturi embosate (fabricare) pe o placă. Un film este aplicat pe suprafața frontală folosind o compoziție adezivă specifică și înfășurată în jurul spatelui. Filmul nu se exfoliază de-a lungul marginilor, iar materialul primește proprietăți tehnice suplimentare: durabilitate, practicitate și durabilitate față de acțiunile involuntare (designul nu se deteriorează în timp, este greu să-l strici și chiar să-l zgâriați).

Panourile laminate din PVC sunt utilizate în bucătărie, în toaletă sau în baie, în spații de birouri. În plus, este o opțiune excelentă pentru utilizarea pe balcon, loggia: controlul temperaturii nu afectează panourile de acest tip. Panourile sunt acoperite cu un agent antistatic special, prin urmare particulele de praf nu se așează pe suprafață. Calitatea panourilor, de regulă, este certificată printr-un certificat corespunzător.

În ceea ce privește panourile de plafon din PVC, ele sunt oarecum mai subțiri decât cele de perete. Ele pot fi de dimensiuni: lățime - 25 cm, 37 cm, 50 cm, lungime - 2 m, 7 m, 3 m, 6 m; grosime - 4-10 mm. Prin design, există două și trei secțiuni, în culori și textura - mată și lucioasă, albă și cu imitație de materiale naturale, tonuri strălucitoare și pastelate.

Panourile de tavan din policlorură de vinil au următoarele calități pozitive:

 • atunci când sunt utilizate, ele nu sunt supuse acțiunii mecanice;
 • produsele pot fi montate în încăperi de diferite scopuri: rezidențiale și publice, birouri și comerț cu amănuntul;
 • nu sunt predispuse la formarea de ciuperci, mucegai, prin urmare, sunt utilizate în camere cu umiditate ridicată;
 • oferind apartamentului un aspect estetic, plăcile fac comunicările invizibile pentru ochi: electrice, inginerie;
 • întreținerea este ușoară: soluții simple de săpun pentru a curăța suprafața de contaminare.

Opțiunile dispozitivului

Atunci când alegeți panouri de perete, PVC, trebuie să luați în considerare modul în care acestea vor fi amplasate: vertical sau orizontal.

Dimensiunea panourilor depinde de alegerea deciziilor de proiectare:

 • pentru opțiuni cu efect 3D sau imprimare offset: lățime - 25, 37, 50 cm, lungime - 2,7 sau 3 m, grosime - 8-10 mm;
 • pentru panouri cu imprimare termică sau transfer termic: lățime - 25 cm, lungime - 2,7, 3, 6 m, grosime - 8-10 mm;
 • pentru modele laminate: lățime - 25 cm, lungime - 2,7, 3 metri, grosime - 8-12 mm.

Conectarea plăcilor se realizează în două moduri: acestea sunt fie lipite pe perete, fie fixate pe cutia pregătită.

În prima metodă, pereții trebuie să aibă o suprafață ideală, plană și netedă. Pentru a face acest lucru, trebuie să fie pregătite în avans: îndepărtați cu grijă vechea căptușeală, îndepărtați grăsimea, murdăria, umpleți golurile, aplicați o compoziție și un nivel de grund. Diferența de mărime de până la 5 mm este permisă. Dacă este mai mult, după un timp panoul este deformat și se poate dezactiva.

Lucrările de reparații la fixarea plăcilor cu ajutorul unui clei sunt incomparabil mai simple și mai ieftine: nevoia de a construi structura de înfășurare este în cele din urmă pierdută.

Pentru a instala panourile nu trebuie să-și petreacă mult timp și efort - cu această sarcină orice începător va face față. Dar această opțiune are un dezavantaj semnificativ: în caz de spargere sau deteriorare, este dificil să scoateți panoul deteriorat de pe perete și să îl înlocuiți cu unul nou.

Metoda de fixare a panourilor din PVC cu o lamelă are o serie de aspecte pozitive: o izolare mai bună a sunetului și a căldurii, nu este nevoie să se ridice pereții, nu se poate elimina vopseaua veche, tapetul.

Există trei tipuri de desene în funcție de tipul de material din care este fabricat.

 • Lemn. În acest caz, structura este alcătuită din lamele și scânduri din lemn, care sunt înșurubate în plan, la o distanță egală una față de cealaltă. Distanța dintre lamele pentru pereți - nu mai mult de 30-40 cm, pentru tavan - nu mai puțin de 30 cm - acesta este standardul principal. Cârligul relativ la panouri este fixat pe suprafața peretelui perpendicular. Elementele de fixare sunt realizate cu șuruburi autoportante, care sunt foarte fiabile și convenabile.
 • Metal. Pentru a construi o cutie de metal alege un profil metalic. Șuruburile cu șuruburi autonivelante se înlocuiesc cu ajutorul unor console speciale care asigură fixarea rapidă și sigură pe un perete. Kleimer - suport pentru montare, care este creat dintr-o placă perforată din metal. Clipurile sunt utilizate pentru montarea în poziție verticală atunci când se atașează panouri din plastic, în care piesele de legătură sunt invizibile pe suprafața decorului clădirii.

Construcția cadrului sub formă de dulapuri ajută la rezolvarea izolației de pe balcon și loggie. Golurile din cutie sunt umplute cu izolație, apoi acoperite cu panouri din PVC.

 • Plastic. Pentru fabricarea unui cadru din plastic folosind un profil în formă de U. Avantajele acestei soluții: ușurința de construcție, rezistența absolută la umiditate și condițiile de temperatură diferite, plasticitatea în procesare. Profilul este fixat pe bază cu șuruburi sau dibluri cu un interval de 30 cm.

Un minus din toate aceste metode în construcția de lăzi, ceea ce implică o cheltuială suplimentară de timp, bani și o scădere a spațiului de locuit.

Opțiuni pentru panouri

Parametrii depind de tipul de conexiune și de varietatea dimensiunilor panourilor din PVC.

Metodele de conectare a panourilor între ele sunt împărțite în trei grupe.

 • Sutura sau lamelele de sticlă copiază căptușeala, caracteristică unei astfel de conexiuni. Cusătura este vizibilă, face parte din design. Panourile sunt caracterizate de rigiditate ridicată, rezistență la încălcări involuntare. Se pare că sunt plăci obișnuite de finisare. Dimensiune standard: lățime - de la 12-30 cm, lungime - de la 0,9-3 m, 6 m, grosime - 4-10 mm.
 • Conectarea fără rost, fără îmbinări vizibile, cu instalare corespunzătoare, se pare o suprafață netedă, cu conexiuni abia vizibile. Calitatea materialului depinde de rezultatul instalării, asamblării. Dimensiune standard: lățime - de la 15-50 cm, lungime - 2,7 m, 3 m, grosime - 4 -10 mm.
 • Rust versiune. Pentru conectarea acestui grup, în profil este realizată o degajare decorativă - o canelură care are forma unei proeminențe, datorită căreia se obține o suprafață plană.

În funcție de dimensiunea panoului din PVC, există mai multe tipuri.

țiglă

Materialul din faianță este similar cu plăcile din ceramică. Pentru a crea un interior neobișnuit, este posibilă combinarea versiunilor monocromatice cu stivuirea, imitarea pietrei naturale, având un model sau decorate cu mozaicuri.

Dimensiune standard: 30x30 cm, 98x98 cm, 100x100 cm, grosime 1-5 mm.

perete

Utilizat pentru decorarea pereților. O varietate de nuanțe, texturi, texturi sugerează că interiorul casei este elegant și luminos.

Dimensiune standard: lățime - 15-50 cm, lungime - 2,6 / 2,7 / 3 m; grosime - 6-10 mm.

foaie

Diferă în dimensiunile mari. Când lucrați cu acest tip de panou acoperă o suprafață mare - va fi neobișnuit și interesant de proiectat.

Dimensiune standard: lățime - 50-122 cm, lungime - 0.9-2.44 m, grosime - 1-6 mm.

turnate

Are o suprafață lucioasă netedă, disponibilă într-o varietate de culori. Racordarea are loc pe sistemul de închidere cu canelură, care permite instalarea fără dificultate. Plăcile verticale care plasează vizual fac plafonul mai înalt, și orizontal - extinde peretele.

Dimensiune standard: lățime - 10-30 cm, lungime - 0,9-3 m, grosime - 4-8 mm.

Caracteristici decorative

Panourile decorative de perete din PVC sunt probabil cele mai populare printre materialele de finisare din interior. Panouri de acoperire din PVC - mod simplu și fără praf până la terminare. Instalarea panourilor din PVC se realizează în mod asemănător cu procesul de asamblare a unui designer pentru copii, astfel încât chiar și un neprofesionist poate să o facă față.

Calitatea și caracteristica estetică a panourilor decorative vă permite să implementați ideile de design originale în ceea ce privește repararea bugetului și a garanției calității. Prezența a 120 de culori și texturi, diverse forme și texturi va ajuta la îndeplinirea acestor sarcini.

Atunci când cumpărați panouri de plastic, rețineți că ele sunt netede, nu au valuri, danturi sau picături. Este de dorit ca acestea să fie din același lot și să nu difere în ceea ce privește culoarea, umbra. Calitatea instalației va fi numai atunci când se utilizează plăci plate: fără distorsiuni, schimbări și cu îmbinări invizibile.

Acordați atenție disponibilității certificatelor de siguranță sanitară și igienică, conformității cu specificațiile și GOST.

Instalarea panourilor din PVC puteți vedea mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor