Panouri sandwich din PVC: proprietăți și aplicații

 Panouri sandwich din PVC: proprietăți și aplicații

Panourile sandwich din PVC sunt foarte populare în lucrările de construcții. Cuvântul englez sandwich, tradus în limba rusă, înseamnă multe straturi. Rezultatul este că vorbim despre materiale de construcție cu mai multe straturi. Înainte de a cumpăra un astfel de produs, trebuie să vă familiarizați cu caracteristicile și scopul acestuia.

Caracteristici și scop

Panoul de tip sandwich din PVC este un material compus din două straturi exterioare (foi de clorură de polivinil) și interior (izolație). Stratul interior poate fi realizat din spumă poliuretanică, spumă de polistiren.Panourile din PVC din spumă poliuretanică posedă calități excelente de economisire a căldurii. Și, de asemenea, spuma de poliuretan este un produs ecologic.

Izolarea polistirenului expandat are o conductivitate scăzută a căldurii și o greutate redusă. Polistirenul extins are diferențe de spumă poliuretanică datorită unor astfel de proprietăți: rezistență, rezistență la atac chimic. Straturile de plastic exterioare au calitățile: rezistența la impact, acoperirea tare, imaginea exterioară excelentă a materialului.

Polistirenul expandat este fabricat în două versiuni.

 • Extrudată. Acest polistiren este fabricat în foi, ceea ce simplifică tehnologia de instalare. Dar un astfel de material este mai scump decât spuma.
 • Spumă de polistiren este disponibilă în foi sau blocuri (grosime de până la 100 cm). În timpul instalării, blocurile vor trebui tăiate la dimensiunea dorită.

Panourile de tip sandwich din plastic sunt utilizate pentru instalarea instalațiilor industriale și agricole, precum și pentru crearea de partiții în clădiri nerezidențiale.

Panourile din PVC cu mai multe straturi sunt cele mai populare în utilizare, sunt utilizate pe scară largă în decorarea și izolarea pantelor ușilor și ferestrelor.Clorura de polivinil are o rezistență ridicată la alcalii, precum și fluctuațiile de temperatură.

Avantajul acestui material este că PVC-ul este catalogat ca un material rezistent la foc. Menține temperatura la +480 grade.

Instalarea panourilor din PVC poate fi efectuată independent imediat după instalarea geamurilor din plastic. Datorită calităților izolante de izolație asigură o izolație maximă a clădirii. Ferestrele din plastic cu panouri din PVC vor dura o perioadă lungă de timp, fără a necesita înlocuirea materialului timp de aproximativ 20 de ani.

Panourile de tip sandwich sunt de asemenea utilizate:

 • în decorarea ferestrelor și a pantelor ușii;
 • în sisteme de ferestre de umplere;
 • la fabricarea partițiilor;
 • utilizate cu succes pentru căști decorative decorative.

Cererea pentru panouri sandwich din PVC este că acestea pot fi folosite în orice moment al anului și în orice condiții meteorologice. Nu toate materialele de construcție se pot lăuda cu astfel de calități.

Proprietăți și structură: există minusuri?

Stratul exterior al structurii poate fi realizat din materiale diferite.

 • Tablă din PVC dur. Pentru fabricarea materialului multistrat folosit folia de material alb.Grosimea variază între 0,8 și 2 mm. Acoperirea unei astfel de folii este lucioasă și mată. Densitatea foii este de 1,4 g / cm3.
 • Din tablă din PVC spumată. Partea interioară a structurii are o structură poroasă. Plăcile spumate au un material cu densitate scăzută (0,6 g / cm3) și o bună izolare termică.
 • Materiale plastice laminatecare este creat prin impregnarea unui pachet de hârtie decorativă, acoperire sau kraft cu rășini, urmată de presare.

Panourile multistrat pot fi livrate cu sisteme gata care nu necesită lucrări pregătitoare pentru asamblarea materialului. Structurile finite sunt atașate la materialul de față cu adeziv. A doua variantă a desenelor - astfel de panouri sunt asamblate folosind șuruburi autoportante înainte de instalarea tehnologiei.

Caracteristici și parametri

Panourile sandwich din PVC au anumite caracteristici tehnice.

 • Conductivitate scăzută a căldurii, care este de 0,041 W / kV.
 • Rezistență ridicată la factori externi (precipitații, fluctuații de temperatură, raze UV) și la formarea de mucegai, ciuperci.
 • Proprietăți excelente de izolare fonică ale materialului.
 • Forța de aderență. Rezistența la comprimare a panourilor cu mai multe straturi este de 0,27 MPa, îndoire de 0,96 MPa.
 • Ușurință și practicitate în utilizare.Există posibilitatea de autoinstalație fără ajutorul specialiștilor.
 • 100% rezistență la umiditate a materialelor de construcție.
 • O gamă largă de culori. Există posibilitatea de selecție pentru orice interior din casă sau apartament.
 • Rezistență ridicată la foc.
 • Greutate redusă a materialului. Panourile din PVC cu mai multe straturi, spre deosebire de beton și cărămizi, au o încărcătură de până la 80 de ori mai mică.
 • Simplitatea și ușurința de îngrijire a panourilor sandwich. Este suficient să ștergeți periodic suprafața din PVC cu o cârpă umedă, de asemenea, puteți adăuga detergenți neabrazivi.
 • Lipsa de evacuare a substanțelor dăunătoare și toxice, astfel nu dăunează corpului uman în timpul funcționării.

Parametrii standardizați pentru panourile din plastic sandwich pentru ferestre sunt cuprinse între 1500 mm și 3000 mm. Panourile sandwich standard sunt fabricate în grosime: 10 mm, 24 mm, 32 mm și 40 mm. Unii producători fac panouri de grosime mai mică: 6 mm, 8 mm și 16 mm. Experții recomandă utilizarea panourilor cu o grosime de 24 mm.

Greutatea unei plăci stratificate din PVC depinde de umplutura internă. Atunci când se utilizează materiale izolante din poliuretan, greutatea nu va depăși 15 kg pe 1 metru pătrat.

În unele cazuri se utilizează izolație termică minerală, iar masa crește de două ori față de opțiunea anterioară.

Panourile sandwich au o producție unilaterală și bilaterală. Producția pe o singură parte a panourilor este aceea că o parte este aspră și cealaltă parte este finisată, care este mai groasă decât cea brută. Producția bilaterală este atunci când ambele părți ale materialului se termină.

Culoarea cea mai populară a panoului din plastic este albă, dar sunt fabricate și foi de PVC, care sunt vopsite pentru textura (lemn, piatră). Pentru a proteja panoul din folie din PVC de diverse contaminanți și deteriorări mecanice, partea frontală a panoului este acoperită cu o folie specială, care este îndepărtată înainte de a instala materialul.

Atunci când alegeți un panou PVC din mai multe straturi, este necesar să luați în considerare unele dintre dezavantajele unui astfel de material.

 • Pentru a tăia materialul la dimensiunea necesară, trebuie să acționați foarte atent, este mai bine să folosiți un ferăstrău circular cu dinți mici pentru acest scop, altfel plăcile cu trei straturi se vor sparge și stratifica. Dar trebuie să țineți cont de faptul că tăierea panourilor este posibilă numai la temperaturi de peste +5 grade, la temperaturi scăzute materialul devine fragil.
 • Pentru a instala panoul sandwich va avea nevoie de suprafața dorită. Dacă distanța dintre bucla și perete este mică, apoi instalați panoul nu funcționează, aragazul va "merge".
 • Instalarea se face numai pe suprafața pregătită. Calitatea instalației va depinde de izolarea camerei și durata de viață a materialului.
 • Costul ridicat al materialului.
 • După un anumit timp, pe suprafața versanților pot apărea pete galbene.
 • Panourile sandwich sunt materiale autoportante, adică este interzisă încărcarea suplimentară a panourilor, acestea putând fi deformate.

Cumparand materiale sandwich, trebuie sa ai grija de profilul plastic insotitor, care este fabricat din forma U si in forma de L.

Forma de profil P este destinată instalării panourilor PVC în canalul din zona de îmbinare a materialului de placare și a cadrului ferestrei. Este necesar un rake în formă de L pentru a închide colțurile exterioare ale îmbinării pantelor către perete.

O placă de pantă este înfășurată sub o pană de profil scurt și o pene lungă este înfășurată pe un perete.

Subtilități de instalare

Instalarea panourilor din PVC cu mai multe straturi se poate realiza independent, cel mai important, respectați toate regulile și instrucțiunile pentru instalarea acestor materiale.De exemplu, pantele ferestrelor consideră tehnica de montare a panourilor din plastic la domiciliu.

Instrumente necesare de instalare:

 • șuruburi, unghii lichide, agenți de etanșare;
 • profile de montare;
 • spumă poliuretanică;
 • panouri sandwich;
 • nivelul de montare;
 • cuțit-tăietor, jigsaw electric, foarfece pentru tăierea materialelor metalice;
 • burghiu electric;
 • În unele cazuri, meseriașii experimentați folosesc un șmirghel pentru tăierea panourilor.

Constructorii novice trebuie să folosească acest instrument cu grijă, deoarece supraîncărcarea cu presiune va sparge materialul.

Înainte de a începe să așezați foi, trebuie să scăpați de murdărie (praf, vopsea, spumă). Doar pe o bază sandwich curată sunt așezate materiale. Cu mucegaiul existent, acesta trebuie îndepărtat și suprafața tratată cu o impregnare specială.

Crăpăturile și golurile existente sunt sigilate cu spumă. Și este de asemenea necesar ca nivelul de construcție să fie la îndemână, cu ajutorul căruia să fie verificate colțurile și tăieturile să fie corect tăiate.

 1. Pregătirea și măsurarea pantelor. Utilizând măsurarea benzii, lungimea și lățimea pantelor sunt măsurate pentru a tăia panourile la dimensiunea pantei.
 2. Instalarea profilelor.Profilele inițiale ale formei în formă de U (profilele de pornire) sunt tăiate și fixate cu șuruburi autoportante care sunt instalate de-a lungul marginilor profilurilor, lăsând un spațiu între ele de 15 cm.
 3. Profilele laterale și panoul superior din PVC sunt instalate în profilul din plastic. Segmentele sunt fixate pe perete cu unghii lichide sau spumă.
 4. Zonele de joncțiune către pereți sunt acoperite cu material de față din profilul L. Profilul frontal este setat folosind unghiile lichide.
 5. În concluzie, zonele de joncțiune sunt tratate cu etanșant siliconic alb.

Este necesară utilizarea extrem de atentă a spumei de asamblare., deoarece la ieșire crește în volum de 2 ori. În caz contrar, se vor forma goluri mari între foile laminate și perete și toată lucrarea va trebui redesenată.

Pantele de pe balcoane și loggii de plăci sandwich sunt făcute similare cu pantele ferestrelor din plastic din apartament.

Pentru o izolare termică mai bună în astfel de încăperi, experții recomandă instalarea unui material suplimentar de izolație.

Tehnologie de producție

Tehnologia modernă de producție se bazează pe legarea materialelor de izolație cu plăcile de acoperireadeziv poliuretanic topit și compresie, care se realizează utilizând o presă termică.

Echipament special necesar:

 • livrarea transportorului cu viteză variabilă de alimentare automată;
 • banda de transport acceptată cu alimentare automată cu viteză variabilă;
 • unitate de distribuție a materialului adeziv;
 • masina de asamblare a masinii;
 • apăsați de căldură.

Această tehnologie este o serie de operații secvențiale.

 • Operațiunea 1. Pe o folie de folie de protecție aplicată din PVC. Acesta este așezat pe transportorul de distribuire, din care, când sistemul este pornit, se deplasează la transportorul primitor. În timpul perioadei de deplasare a foii de-a lungul transportorului sub nod, este realizată aplicarea uniformă a adezivului pe suprafața PVC. După o distribuție de 100% a amestecului adeziv pe foaie, sistemul este oprit automat.
 • Pasul 2. Foaia manuală PVC este așezată pe masă pentru montare și fixată pe urechile de construcție.
 • Funcționarea 3. Un strat de spumă de polistiren (spumă poliuretanică) se pune pe partea superioară a foii și se fixează cu opriri speciale de montare.
 • Reluarea funcționării 1.
 • Repetați funcționarea 2.
 • Panoul semi-finit este plasat într-o termopresă, care este preîncălzită la temperatura dorită.
 • Placa din PVC scoasă din presă.

Cu privire la modul de tăiere a plăcilor PVC din plastic în mod corect, puteți afla câte ceva din videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor