Lănțișoare din lemn: variații și recomandări pentru realizare

 Lănțișoare din lemn: variații și recomandări pentru realizare

Oamenii vin la cabana de vară sau curte pentru a nu numai de muncă, să cultive, dar, de asemenea, să se odihnească de graba orașului. Pentru o distracție confortabilă, ele echipează zona, făcând-o plăcută. Multe grătare, mini-iazuri, diverse zone pentru copii.

Pentru o vacanță de familie, un loc minunat va fi un leagăn, care poate fi amplasat acolo unde este convenabil: pe terasă sau în foișor, sub un copac umbros, separat, sub vărsare proprie, de un iaz sau într-o curățenie. Un număr mare de companii oferă deja modele gata făcute de leagăne, dar pot fi făcute cu mâinile lor.

Punctele tari și punctele slabe

Pentru a construi independent un leagăn, utilizați de obicei lemn, metal sau plastic. Fiecare material are argumente pro și contra, dar în cele mai multe cazuri proprietarii site-urilor își lasă alegerea pe lemn.

Printre avantajele incontestabile ale structurilor din lemn se pot identifica calități tehnice și operaționale.

 • Protecția mediuluicare se datorează caracterului natural al materialului însuși. Aceasta determină siguranța sănătății umane.
 • Designul estetic. Clădirile din lemn se încadrează în mod natural în orice design peisagistic, deoarece ele însele sunt obiecte de origine naturală.
 • Siguranța operațională Lemnul este mai moale decât fierul și plasticul, este convenabil pentru prelucrare și utilizare, mai puțin traumatic.
 • Instalare ușoară. Chiar și cele mai simple abilități de construcție vor face cel mai simplu model de leagăn.
 • Versatilitate și practicitate. Simplitatea procesării lemnului se datorează numărului mare de modele și tipuri de leagăne. Și toate acestea pot fi executate de propriile mâini, fără implicarea meșterilor profesioniști.
 • Cost relativ scăzut. Lemnul este mai ieftin decât metalul și dacă utilizați orice fel de deșeuri sub formă de cutii sau palete pentru a face un leagăn, costurile vor scădea de mai multe ori. De asemenea, economiile provin din activități independente, din moment ce serviciile dulgherilor nu vor trebui să fie plătite.

Printre deficiențe există doar una semnificativă - un grad scăzut de rezistență la factorii naturali, cum ar fi ploaia, zăpada, umezile, insectele lemnoase, scăderea temperaturii și lumina soarelui.

De aceea trebuie să vă faceți griji cu privire la protecția imediat:

 • copac acoperi cu antiseptic sau lac, puteți utiliza pete;
 • instalați un leagăn sub orice adăpost: un magazin, un acoperiș, o copertină care îi va proteja de precipitații și de lumina directă a soarelui;
 • în plus, puteți alege lemn mai rezistent, cum ar fi zada, pinul, stejarul sau tei.

Produsele de stejar pot dura de secole, dar un astfel de copac nu este ieftin. Stejarul are un grad ridicat de duritate, dar este de asemenea disponibil pentru prelucrare și decorare. Coniferele au un factor de rezistență mai mare, fără crăpături, dar suferă procese de putrezire.Diferite antiseptice se confruntă efectiv cu ea.

tipuri

Leagănele din lemn au multe opțiuni, diferă nu numai în formă, ci și în moduri de construcție. Acest lucru ar trebui să fie luate în considerare înainte de construirea structurii, de exemplu, pentru a da.

Parametrii de clasificare ai structurilor vă vor permite să creați cea mai bună opțiune pentru fiecare zonă și caz specific.

 • Material. Și în acest caz diferă nu numai pentru executarea cadrului, ci și pentru executarea scaunelor.
 • Mount. Leaganele pot fi detașate sau suspendate.
 • Design. Proiectul de înregistrare depinde doar de dorințele clientului și de disponibilitatea fondurilor pentru implementarea acestora. La fel ca orice mobilier, leagănele sunt realizate în diferite stiluri: țară, pentru plajă, tradiționale.
 • Nivelul confortului Acest criteriu include disponibilitatea accesoriilor pentru decorarea scaunelor: spatele, cotierele, pernele sau saltelele și alte accesorii similare.
 • Greutatea maximă admisă. Poate că acesta este unul dintre parametrii primari ai leagănului. Începe cu calcularea dimensiunilor întregii structuri, a metodei de instalare a acestora și alegerea materialului pentru cadru.
 • Timp de utilizare. Dacă aveți de gând să utilizați leagăn pe tot parcursul anului, le puteți instala permanent. În cazul utilizării sezoniere, este mai bine să optați pentru opțiuni portabile, pliabile sau agățate.

După metoda de instalare

Schimbările de grădină pot fi instalate în trei moduri diferite: staționare, utilizând suspensii sau cu posibilitatea de transfer.

 • Modele staționare presupune un loc permanent, prin urmare, design-ul este mai stabil, de regulă, are o fundație. Principalele avantaje sunt fiabilitatea și durata de viață îndelungată. Ca minus - imobilitatea lor, adică dacă schimbați decizia privind locația leagănului, va fi problematică schimbarea ei. Pentru a proteja structura din lemn și oamenii care stau în ea, ele sunt adesea făcute cu un acoperiș.
 • Structuri portabile vă permit să schimbați locurile ori de câte ori doriți proprietarii. La instalare se utilizează un suport special. Opțiunile de grădină pot fi luate într-un loc deschis în timpul zilei insorite și curățate în camera de utilități pentru iarnă sau în condiții meteo nefavorabile.
 • Suspendat leagănpe lângă mobilitate, ele sunt remarcabile pentru ușurința și varietatea lor de modele.Dezavantajul este căutarea unei ramuri de bara transversală sau arbore, care trebuie să aibă un grad suficient de rezistență. În majoritatea cazurilor, astfel de modele sunt instalate pentru copii, deoarece greutatea redusă nu reprezintă o piedică. În cazul adulților, va fi necesar să se instaleze un suport special pentru suspendare. Cel mai simplu exemplu este o bucată de consiliu obișnuit care este legată de o ramură. Opțiunile avansate au un scaun cu spătar și cotiere, saltele moi și perne.

Trebuie remarcat faptul că structurile suspendate pot fi utilizate fără vărsare numai în condiții de vreme uscată, deoarece frânghiile și frânghiile cu care sunt atașate, deși tratate cu compuși speciali, sunt încă supuse dezintegrării cu umezeală frecventă.

După scop

În funcție de acest criteriu, sunt selectate dimensiunile structurii.

 • Modele de familie concepute pentru operarea a 2 sau mai multe persoane. La bază, ele sunt o bancă lungă cu un suport masiv stabil. Aceste modele se fixează pe lanțuri sau pe frânghii puternice. Pentru cadrul se recomandă utilizarea unor specii de lemn durabil.
 • Leagăn pentru copii cel mai adesea dimensiuni mici, concepute pentru greutate redusă. Trăsătura principală distinctivă de la alte modificări este capacitatea de a leagă mare, deoarece acestea au o funcție distractivă, nu una relaxantă. Design-urile pentru copii depind de vârsta lor. Pentru bebelușii, este necesar să se ia în considerare montarea de protecție sigură: suporturi, mânere, pereți despărțitori, curele de fixare. Persoanele mai vechi nu mai au nevoie de o astfel de protecție.

Dacă există mai mulți copii în familie, este mai bine să instalați dublu leagăne atunci când două scaune sunt atașate la o bază.

 • Leagăne pentru adulți destinate recreerii. Unghiul abaterii este extrem de mic, ceea ce nu le permite să influențeze prea mult. Acestea se concentrează pe relaxare, lectură, pui de somn după-amiaza. Datorită scopului lor, modelele de exterior sunt, de obicei, echipate cu un baldachin, un ecran protector de insecte, mese agățate sau cotiere. De regulă, leagănurile pentru adulți au scaune moi și spate confortabil.

În formă

Forma constructivă a unui leagăn din lemn este diferită: de la cea mai simplă formă de bord la mai complexă și mai originală.

 • bancă - cel mai simplu model, instalat mai des pe rafturi în formă de A. Opțiunile de producție sunt multe. Puteți agăța magazinul cu frânghii sau lanțuri. Proprietarii de proprietate din propriile site-uri utilizează o varietate de deșeuri industriale: cutii, paleți. Banca este suspendată și ramurile arborilor din apropiere, dacă există o astfel de oportunitate.
 • Sferă sau picătură. Lamele în formă de sferă sau în formă de picătură aparțin categoriei de suspendate și sunt suspendate cel mai adesea cu ajutorul unui singur cablu sau a unei frânghii. Ratanul de țesut neobișnuit sau lemnul îmbibat. Opțiune mai economică - din plastic, țesătură sau frânghie. Designerii preferă să utilizeze astfel de soluții elegante nu numai atunci când proiectează peisajul exterior al terenului grădinii, dar și în interior. În orice interior sfera balansieră arata foarte originală și confortabilă.
 • Scaunul. Designul este destinat pentru 1-2 persoane și are forma unei piese de mobilier numite. Artizanii fac scaunul de diverse materiale, dar din orice scaun vechi puteți face o astfel de leagăn. Este necesar doar să scoateți picioarele și să atașați elemente de fixare securizate.Scaunele balansoar sau hamacurile cu o singură ședere sunt confortabile pentru a citi cărți pe terasă.
 • Pat sau canapea - Aceasta este o noutate din ultimii ani. Paturile suspendate sunt foarte populare nu numai ca un leagăn, dar și pentru un somn de noapte. Un astfel de design devine un punct culminant al interioarelor moderne ale caselor de tara. Mai ales îi plăceau adolescenții și tinerii. Un astfel de pat este fixat pe tavan cu ajutorul unor frânghii puternice, mai puțin frecvent - cu lanțuri.

Alegerea unui material

Pentru a face o leagăn de lemn, trebuie să se înțeleagă că nici o lemne nu este potrivită pentru acest lucru, ci doar cu un anumit grad de rezistență.

De regulă, baza este făcută din bușteni sau cherestea. Printre coniferele pentru astfel de construcții se remarcă zada, pinul și molidul, iar printre speciile tari - stejar, fag, tei, aspen și mesteacăn. Aceste roci nu numai că rezistă efectelor precipitațiilor și altor influențe naturale, ci și că sunt rezistente la deformare.

Rasa este, de asemenea, responsabilă pentru textura, de exemplu, în copaci de foioase, este mai interesantă și mai diversă datorită modelului și strălucirii.

Structurile de susținere ar trebui să fie executate numai din lemn masiv, deoarece piesele lipite nu pot rezista greutății sau deformării. În ceea ce privește scaunele, atunci nu există nici o limită pentru fantezie.Sala de panglică sferică din rattan, salcie, plastic, frânghie și cârpă.

Canapele din lemn leagăn sunt decorate cu saltele moi și perne cu capace detașabile. Ca material, meseriașii nu folosesc numai panouri noi, ci și paleți din lemn - paleți. Dintre acestea, paturile de leagăn originale se întind.

Locul potrivit

Construcția oricărei structuri începe cu proiectul și alegerea locației obiectului. Alegerea lemnului, metoda de instalare și proiectarea întregii structuri depind de răspunsul la întrebarea în care va fi localizată leagănul.

În cazul ideal, pentru localizarea unui leagăn de stradă ar trebui să alegeți locul cel mai plat pe site. Dacă proiectul prevede o versiune staționară a designului, atunci este recomandabil să alegeți locuri protejate de lumina directă a soarelui, de exemplu, sub baldachinul copacilor.

Dacă intenționați să faceți o leagăn pe verandă, verandă sau în foișor, atunci ar trebui să acordați atenție panoramei, pe care va trebui să o contemplați în timp ce vă relaxați, mișcarea soarelui astfel încât să nu strălucească tot timpul în ochi și alți factori.

Leagănul copiilor este mai bine să dăruie pe pajiște cu iarbă pentru a evita rănile în toamnă.Modelele adulte pot fi instalate pe suprafețe asfaltice sau pavate. Pentru opțiunile de familie care sunt destinate utilizării de către un număr mare de persoane, este necesară o suprafață tare pentru a preveni scufundarea picioarelor în pământ.

Leagățile pe suspensii necesită o abordare atentă în alegerea suportului. Cele mai simple modele pot fi atârnate într-o ramură puternică a unui copac, pentru cele mai grele și mai complexe, este mai bine să se asigure elemente de fixare pe grinzile casei sau pe suporturi speciale din lemn, bar sau metal.

Uneori, bancul de tip swing este suspendat între doi arbori, dar pentru aceasta ramurile ambelor plante trebuie să fie echivalente în putere. Casele situate la rezervoare naturale, cel mai adesea construite pe picior. Dacă nivelul podelei este ridicat deasupra solului, proprietarii folosesc distanța care a apărut fie în nevoi tehnice, fie în condiții estetice, amenajând zone de agrement acolo. Leagățele suspendate de grinzi de tavan vor fi foarte potrivite acolo.

Prezența unei terase deschise într-o cabană privată face posibilă crearea celei mai confortabile atmosfere folosind structuri suspendate. Ele sunt adăpostite de ploaie, astfel încât să puteți folosi orice materiale pentru decorare: covoare confortabile, saltele moi, diverse opțiuni de pernă.În regiunile cu un număr mic de zile senine, cabanele sunt mai des echipate cu verande vitrate sau o grădină de iarnă. Este mai bine să instalați fie versiuni portabile de lumină ale unui leagăn, fie modele suspendate.

Cum să o faceți singur?

Producătorii de astăzi oferă o gamă largă de leagăne de diferite tipuri. Dar trebuie să ne amintim că produsul achiziționat nu îndeplinește întotdeauna toate cerințele în ceea ce privește dimensiunile, stilul, materialele și alte criterii. A face un leagăn din lemn pentru tine nu este atât de dificil, dar ele vor fi locul cel mai preferat pe site-ul sau în casă.

Astăzi, pe Internet, puteți găsi toate schemele și atelierele care vă ajută să construiți o leagăn de lemn pentru o cabană sau grădină cu propriile dvs. mâini. Dar înainte de a începe pregătirea materialelor, trebuie să determinați scopul, locația și metoda de instalare a structurii.

Tip suspendat pe suporturi în formă de A

Tipul de construcție specificat este opțiunea cea mai versatilă. Astfel de leagăne pot fi instalate permanent sau făcute portabile. Metoda de instalare depinde de mărimea acestora. Modelele staționare au fundația proprie și sunt foarte stabile, astfel încât un astfel de leagăn este mare.Este inutil să se facă modificări portabile masive, deoarece avantajul lor principal, mobilitatea, va fi perturbat. Montarea scaunului pe suporturile în formă de "A" poate fi oricare, dar cel mai adesea este suspendată.

desene

În timpul construcției, trebuie să vă concentrați asupra desenelor unui anumit design. Dacă nu le puteți trage singur, puteți să contactați experții sau să găsiți o opțiune potrivită pe Internet. Este mai bine să aveți mai multe vederi cu dimensiuni detaliate, pentru a elimina erorile din calcule.

Indicații obligatorii:

 • dimensiuni: înălțime, lungime și lățime;
 • lungimea fiecărei bare de fixare;
 • lungimea șurubului;
 • distanța de la scaun la sol și la raza de montare orizontală;
 • distanța dintre partea scaunului și suportul de pe fiecare parte;
 • grosimea plăcii sau a lemnului utilizat pentru construcții.

Instrucțiunea standard în care pașii sunt prezentate pas cu pas.

 • Pregătirea uneltelor și materialelor pentru lucru. Expertii recomanda incepatorilor sa foloseasca pentru constructia de cherestea de pin si cherestea.

Următoarele instrumente pot fi necesare pentru a construi un leagăn:

 1. banda de măsurare și pătrat;
 2. un simplu creion sau marker;
 3. Jigsaw;
 4. ferăstrău pentru lemn;
 5. ferăstrău circular;
 6. Masina de indreptat;
 7. un ciocan;
 8. I daltă;
 9. bloc de slefuire și șmirghel;
 10. setul de șurubelnițe sau șurubelnița;
 11. set de chei;
 12. rafturi;
 13. cleme;
 14. șuruburi autotubulare;
 15. burghiu electric și burghiu pentru lemn;
 16. lanț sau frânghie, în funcție de tipul de atașament.
 • Construcția suportului. Structura de susținere constă din patru picioare, o bară transversală și patru stâlpi de două tipuri. Pentru fabricarea pereților laterali se realizează o secțiune de bară de 90x45 mm. Lungimea este calculată luând în considerare dacă și cât de adânc structura va fi săpată în pământ sau încastrat în fundație (de obicei de la 2 la 3 metri). Pentru elementul transversal și suporturile, o bară de 140x45 mm este potrivită. Cu o lungime a peretelui lateral de 198,7 cm, lungimea șurubului este 210, articulațiile superioare - 23 cm, partea inferioară - 96 cm.

Pentru calcule mai precise, experții utilizează următoarea formulă.

a = b / (2 * sin (β / 2)), unde a este lungimea barei laterale, b este înălțimea balansului, β este unghiul format atunci când pereții laterali sunt uniți (de obicei 30 de grade).

După ce toate piesele sunt măsurate și tăiate la dimensiunea dorită, procedați la asamblarea suportului, ceea ce este mai bine să efectuați la sol.

 • Pe bara transversală, măsurați 15 cm pe fiecare parte. Acestea sunt punctele la care va fi atașată părților.
 • Apoi efectuați tăieturi oblice la capetele superioare ale suporturilor laterale, pentru a le ține sub un unghi. Pentru a face acest lucru, pe site-ul pune-le în poziția corectă. Mai mult, folosindu-se pătratul cu bolțurile de margini, marcați locul tăierii pe o singură grindă și tăiați cu un ferăstrău. Pentru a face o tăietură echivalentă a celui de-al doilea suport, aceasta trebuie să fie atașată la prima și tăiată strict de-a lungul tăieturii.
 • O operație similară trebuie făcută cu celelalte două suporturi laterale.
 • Realizăm o armătură cu o bară transversală, pentru care este instalată perpendicular pe pământ. De jos, picioarele sunt ajustate în așa fel încât secțiunile superioare să se potrivească strâns cu șurubul, iar distanța dintre cele inferioare este de aproximativ 120 cm.
 • În etapa următoare, picioarele sunt conectate la bara transversală, pentru care gaura intermediară este forată printr-un burghiu, iar un șurub cu o piuliță este înșurubat.
 • Personalizați distanțierele de sub peretele lateral cu cleme pentru o potrivire mai precisă. Pentru conexiunea inferioară, se face o marcă la o distanță de 0,5 m față de sol - acesta este nivelul standard al viitorului scaun suspendat, pentru cel superior - cu 0,15-0,2 m în jos de la traversă. Latura ascuțită este măsurată cu atenție cu ajutorul unui pătrat.Specialiștii se potrivesc cu ochii, pun un suport în suportul lateral și notează teșiturile în direcția fasciculului.
 • Ulterior, distanțierele sunt fixate pe laturi cu șuruburi sau colțuri metalice.

Trebuie reținut faptul că lățimea inferioară dintre cele două suporturi ar trebui să fie mai mare decât lungimea scaunului cu 0,5 metri sau mai mult.

Este de remarcat faptul că pentru fabricarea leagănelor din lemn este necesar să se utilizeze elemente de fixare galvanizate. Ei nu vor rugina și putrezesc, prin urmare, vor prelungi durata de viață a structurii. Exemple de clase de master în construcția unui leagăn cu o bază în formă de A sunt prezentate mai jos.

 • Producerea scaunelor. Forma scaunelor poate fi diferită și depinde de destinație. De cele mai multe ori construcțiile familiale sub formă de bancă cu spate se întâlnesc. Acest tip de scaun poate fi atârnat nu numai pe suporturi separate, ci și pe grinzile tavanului verandelor, terase, în interiorul camerei.

Pentru cadru este mai bine să se ia o cherestea cu o secțiune de 3,5x7 cm și o lungime de 120 cm. Materialul similar poate fi folosit pentru cotiere.

Lamelele sunt potrivite pentru plăci de 3-4 cm grosime pentru scaun și 2,5 cm pentru spătar, cu o lățime de 7 până la 10 cm.

Pentru suspensii, este mai bine să alegeți lanțuri sau cabluri din oțel inoxidabil tratate cu compuși de protecție speciali.Șuruburile, inelele, carabinele, balamalele, ancorele, cârligele sunt folosite ca elemente de prindere pentru agățarea elementelor.

Algoritmul de a face cea mai simplă versiune a bancului nu este atât de complicat.

 • Ramele pentru un scaun și un spate sunt realizate dintr-un bar.
 • Apoi, înapoi. Dacă panourile de pe spate sunt planificate să se facă vertical, atunci unii meseriași recomandă să le ofere un sistem de caneluri și bolțuri, primele fiind amplasate în cadru, iar al doilea - pe lamele în sine. În acest caz, conexiunea va trebui să utilizeze adezivul pentru a crește rezistența. Panourile pot fi de asemenea fixate cu ajutorul șuruburilor, șuruburilor sau unghiilor obișnuite, este necesar doar să se asigure protecția capacelor astfel încât să nu zgârie persoana în timpul ședinței. Dacă panourile de pe spate sunt paralele cu cadrul, atunci, în consecință, acestea vor avea nevoie de mai puțin. Lamele trebuie să iasă 4-5 cm dincolo de bază.
 • Următorul pas va fi locul. Panourile se pot deplasa, formând un scut solid sau cu goluri între 3 și 5 cm.
 • Dacă proiectul implică instalarea de cotiere, acestea sunt colectate în orice etapă a construcției. Fixarea este posibilă pe spate sau pe scaun.
 • Stadiul final este conectat spate și scaun. Pentru a face acest lucru, în cel mai simplu caz, o șină este fixată pe fiecare cadru, iar piesele sunt strânse cu ajutorul colțurilor metalice.

Cursuri de masterat pentru fabricarea mai multor tipuri de bănci pentru leagăn, vezi mai jos. Pentru un adult, o varietate de opțiuni de ședere sunt oferite sub formă de scaun, hamac, sferă, picătură și alte forme originale. Artizanii oferă numeroase clase de master în a face un leagăn sub formă de hamac. Iată câteva dintre ele.

Modelele pentru copii diferă de adulți într-un unghi mare de rulare. Prin urmare, pentru copii, este necesar să se asigure elemente de protecție la cădere pe scaun: mânerele, spătarul, clemele.

Out skateboard

Subiectul de auto-fabricare a unui leagăn de la un skate vechi inutil a devenit foarte popular pe Internet.

Autorii propun să folosească tabla ca un scaun, luând de pe roata sa. Uneltele și materialele vor avea nevoie de un minim: un cablu, carabine, o pereche de bastoane ostruganny ca suporturi și unelte necesare pentru asamblarea structurii.

Rămâne doar să se decidă unde va fi atașat acest dispozitiv: la o ramură de copac sau la un fel de bara artificială.

Pentru copii

Pentru copiii foarte mici, este foarte important să se ia în considerare protecția împotriva căderilor.În proiectarea scaunelor necesare elemente de fixare, cotiere, mânere și spătaruri. Producătorii oferă un număr mare de opțiuni gata făcute, dar meseriașii oferă, fără să mai aibă nevoie de multă experiență, să facă un leagăn pentru copiii singuri de la țesături și de câteva bucăți de lemn.

Maeștrii propun să coase un scaun de țesătură densă luminos sub formă de pantaloni, în loc de benzi elastice care au suporturi de lemn. În aceste cuburi, găuri sunt perforate pe ambele părți pentru patru corzi de fixare. Fiecare cablu conectează două suporturi adiacente, adică este filetat simultan prin două deschideri. Trebuie să le aranjați astfel încât barele laterale să fie mai mari, deoarece sunt cotiere. Leaganele sunt suspendate la un inel, care este atașat la suport cu ajutorul unui carabinier. Mai jos sunt câteva ateliere pe acest subiect.

Conectarea unui suport cu un scaun

După ce toate elementele leagănului sunt gata, treceți la ansamblul final. Pe partea laterală a scaunului, dispozitivele de fixare sunt înșurubate: șuruburi, ancore sau inele. Două pe fiecare parte - pe scaun și pe spate. Dacă un lanț este utilizat ca suspensie,apoi pe elementele de prindere pe care le-au pus pe carabină în primul rând, și apoi cu ajutorul ei lanțul.

În cazul cablurilor, nu vor fi necesare dispozitive suplimentare. Lungimea suspensiilor este calculată astfel încât persoana care stă pe leagăn să își ia picioarele la pământ.

instalare

Natura folosirii leagănurilor va indica dacă acestea vor fi staționare sau portabile, detașate sau suspendate.

În cazul montării unei structuri separate fără fundație, picioarele suportului sunt acoperite cu bitum ca impermeabilizare, ceea ce va spori durata de viață. După procesare, leagănul este introdus în pământ, tamponându-l cu atenție.

Structura fixă ​​este fixată pe fundație. Pentru a face acest lucru, săpături gropi cu o adâncime de 50 cm, se instalează un leagăn și betonate.

acoperire

Toate elementele din lemn sunt vopsite sau acoperite cu lac sau vernisate. Acoperirea este necesară în scopuri de protecție, dar îndeplinește și o funcție estetică, astfel încât fiecare proprietar poate face propria alegere.

Deoarece este foarte incomod să se așeze pe un scaun dur, designerii sugerează utilizarea diferitelor versiuni ale saltelelor și pernelor detașabile, a căror acoperire poate fi schimbată.

Din busteni

Principalele etape ale construcției unui leagăn din bușteni sunt similare opțiunilor luate în considerare de la un bar. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că bazele de jurnal sunt mult mai masive, astfel încât acestea sunt instalate permanent folosind fundația. Dimensiunile mari și greutatea cauzează stabilitate în orice cataclism. Printre dezavantaje se numara urmatorii factori:

 • asamblarea și instalarea vor necesita eforturile mai multor persoane;
 • bustenii sunt mai greu de protejat împotriva insectelor;
 • copacul devine în cele din urmă putred.

Datorită jurnalelor de pe site-ul dvs., puteți construi un leagăn antic stilizat. Învățarea pas-cu-pas a celui mai simplu model este prezentată mai jos.

pregătire

Mai întâi, suprafețele de nisip trebuie să fie șlefuite. Apoi, faceți crestăturile necesare. Pentru a trata arborele cu agenți de protecție speciali, care includ antiseptice, pete și impregnare. Lăsați bustenii să se usuce complet. Pregătiți solul: aliniați, acționați știfturile.

material

 • 4 bușteni cu o secțiune transversală de aproximativ 10 cm și o lungime de 207 cm.
 • Partea inferioară pentru fiecare perete lateral al unui jurnal cu o lungime de 103,5 cm este baza triunghiului jurnal rezultat.
 • Lungimea jumperului, care se află la o înălțime de 110 cm față de nivelul solului, este de 45,5 cm. Mai mult, ar trebui să se extindă pe suporturi lungi de 2 cm pe fiecare parte.
 • Lungimea bolțului este de 4,5 metri.
 • Suport logargonal.
 • Cu astfel de dimensiuni, lățimea banchetei - 1,5 metri.

Realizarea bazei

Două bușteni lungi sunt conectați în perechi sub forma literei A la un unghi de 30 de grade. Ele trasează un singur cerc, al cărui diametru este proporțional cu secțiunea transversală a barei transversale și este tăiat de un șlefuitor. Gaura ar trebui să fie oshkurit. Suport suplimentar sub formă de unghiuri este instalat pe picioare. Utilizând șuruburi de ancorare lungi, conectați buștenii orizontali și verticali.

În pereții laterali, canelurile necesare au fost făcute în avans, în care au fost inserate și bolțate articulațiile orizontale. Mărimea stâlpului diagonal este determinată la fața locului prin metoda de fixare. Acesta este fixat cu ajutorul șuruburilor de la o parte la bara transversală superioară, iar de cealaltă față până la jurnalul transversal superior. Relatându-se la dreapta și la stânga cu 1,5 metri, găurile sunt forate în traversă, în care fixează elementele de fixare ale mecanismului de suspendare.

Fabricarea scaunului este făcută, precum și pentru leagăn de la o bară.

Exemple de succes

Swing este un obiect universal, la fel de iubit de adulti si copii, si in acelasi timp se potriveste oricarui design. Majoritatea leagănului are două funcții: distracție și relaxare. Copiii le folosesc ca divertisment. În funcție de vârsta modelului de leagăne de lemn variază.

 • Unele modele pentru copii.
 • Și altele - pentru vârstă înaintată.
 • Hamacurile, leagănele sunt foarte populare în rândul copiilor.

Leagăn pentru odihnă sunt împărțite în grupuri mari: familie, paturi, scaune și altele.

 • Mai mult decât atât, modelele de casă nu sunt mai rău decât cele achiziționate și sunt mult mai ieftine.
 • De exemplu, un leagăn din scânduri din lemn cu o articulație flexibilă vă permite să vă relaxați spatele, obosit de zi.
 • Lăcașuri mari pentru un timp plăcut împreună se vor potrivi perfect în orice peisaj.
 • După cum arată practica, scaunul balansoar poate fi un leagăn.
 • Recent, proprietarii de proprietăți private instalează din ce în ce mai multe leagăne sub formă de paturi și canapele pe verande și terase, astfel încât să puteți dormi în aer liber, să citiți cărți, să primiți oaspeți.

Pentru a afla cum să faceți o leagăn de lemn cu propriile mâini, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor