Locuri de joacă din lemn: ce este interesant pentru copii și cum să îl implementați?

 Locuri de joacă din lemn: ce este interesant pentru copii și cum să îl implementați?

Locul de joacă unde copiii vor juca este un atribut la fel de important al oricărui cartier sau doar o curte decât magazinele, școlile și alte obiecte. Nu e de mirare că vânzarea de bunuri imobiliare pe ea se concentrează, împreună cu alte elemente. Dar pentru a face lucrurile bine este mai dificilă decât pare, trebuie să țineți cont de multe nuanțe și subtilități.

Cerințe generale pentru aranjament

Vorbim despre punctele fundamentale care trebuie asigurate în orice caz. Nu contează dacă se pregătește terenul:

 • pentru dăruire;
 • pentru curtea unui bloc de apartamente;
 • pentru un cartier mare;
 • pentru cabana urbana;
 • pentru o casă de țară.

Cu toată ușurința aparentă și simplitatea viitoarei lucrări nu se poate teama de elaborarea proiectelor. Este mult mai ușor să corectezi alunecările pe hârtie sau într-un program special de calculator, mai degrabă decât după construcție. "Cele trei balene" pentru terenul de joacă sunt:

 • de securitate;
 • funcționalitate maximă;
 • Confort și conformitatea cu cerințele, nevoile copiilor (în acea ordine).

Întrucât copiii înșiși nu își pot asigura pe deplin siguranța, depinde mult de adulți, de ajutorul lor în timp util în unele cazuri. Și pentru că locașul de joacă ar trebui să fie la fel de accesibil pentru revizuire. În mod ideal, ar trebui să fie pe deplin observabilă din toate locurile în care adulții sau chiar adolescenții vor fi localizați în mod sistematic. De obicei, astfel de locuri sunt ferestrele celei mai apropiate case și camerele care se ascund în spatele lor. Dar multe pericole pot fi anticipate și eliminate în prealabil.

Nu se recomandă amplasarea locurilor de joacă:

 • lângă garaje;
 • direct la șosea;
 • pe malurile râurilor, lacurilor, mlaștinilor;
 • lângă cabinele de transformatoare, linii electrice, linii de cale ferată și de tramvai, butelii de gaz și stații de benzină.

La pregătirea locului de lucru, este necesar să verificați cu atenție dacă nu există cabluri de diferite tipuri în pământ, obiecte metalice și goluri. Dacă este posibil, merită să eliminați site-ul din piscină. Constructorii ar trebui să încerce să facă zona cât se poate de posibil și să o acopere cu un material moale.

Căderile în timpul jocurilor active sunt complet inevitabile, iar cu cât acoperirea este mai grea, cu atât este mai periculoasă zona pentru copii. La elaborarea unui proiect, este necesar să se indice nu numai detaliile propriu-zise, ​​care vor sta în anumite locuri, dar și dimensiunile acestora.

Preferințele de vârstă ale copiilor

Limitarea structurilor din lemn este destul de rezonabilă: ele pot fi făcute cu mâinile lor în totalitate. În același timp, pomul permite satisfacerea cererii copiilor de orice vârstă. Aproape fiecare site este echipat cu:

 • loc cu nisip;
 • leagăne;
 • un deal.

La început, ridicarea copiilor pe un deal și învârtirea lor pe un leagăn va trebui să se facă de către adulți. Dar, foarte curând, acest timp se va termina, iar dezvoltarea independentă a spațiului din jur va începe.

Copiii prescolari mai mici, învățând să se deplaseze singuri, preferă jocuri tematice. Ele pot fi colective sau singuredar, în orice caz, axat pe dezvoltarea de abilități motorii fine, concentrare. În consecință, cercul celor mai populare elemente include:

 • "Case fabuloase";
 • Sandbox;
 • alte modele care permit dobândirea de experiență în interacțiunea cu lumea exterioară.

Dar, în 7-9 ani, prioritățile sunt deja complet diferite: sunt necesare pereți de alpinism, tobogane de înaltă altitudine și alte atracții, proiectate strict pentru petrecerea timpului liber activ. Pe măsură ce copiii îmbătrânesc, umplerea obiectelor de joc devine mai complicată.

Adolescenții au deja nevoie de linii de obstacole, baruri orizontale, saci de perforare, terenuri de baschet, locuri de joacă pentru hochei și fotbal și terenuri de tenis. În casele în care trăiește o mare familie, precum și pentru cartiere sau chiar curți individuale, ar trebui instalate elemente concepute pentru diferite vârste. Acesta este exact ceea ce fac arhitecții atunci când planifică un teritoriu pentru o nouă dezvoltare.

Un site trebuie rezervat pentru jocuri active. Sunt plasate obiecte care vă permit să vă urcați, să atârnați funiile. Se recomandă să lăsați un spațiu liber pentru jogging și alte activități. Într-o altă zonă, totul se face pentru jocuri de rol și distracție relaxantă.Aici se instalează "trenuri", case, nisipuri.

În plus față de aceste obiecte, alocarea unei părți pentru agrement este destul de larg practicată. Există chioșcuri și hale, copertine sunt legate. Într-un caz mai simplu, ele se limitează la defalcarea paturilor de flori de lângă bănci. Indiferent de aceste decizii, se recomandă să se gândească la același nivel de confort pentru adulți și copii. Dintre piesele suplimentare, un curs de obstacole sportive și o zonă de jocuri de masă pot aduce beneficii considerabile.

Cu ajutorul balancerilor balansante, este ușor să vă rugăm să vă rugăm să faceți copii de la 3 la 7 ani. Dar este important să înțelegem că nu toți sunt suficient de siguri. Este necesar să achiziționați numai acele produse care sunt echipate cu balustrade adecvate. Rocking-ul de primăvară se va potrivi mai devreme de 2-3 ani, ar trebui să se acorde prioritate produselor de formă neobișnuită și culori strălucitoare și suculente. Contribuie la păstrarea atenției și dezvoltarea fanteziei.

Deși leagănele sunt uneori considerate a fi un element oarecum modelat, ele ar trebui să fie necesare. Ei vor fi bucuroși să profite de copii de orice vârstă. Pentru vizitatorii grădiniței, este necesar să se instaleze o structură redusă, scaunul căruia este împrejmuită.Mai târziu, este necesară o altă soluție: cu un scaun deschis, cu o înălțime ridicată și o gamă semnificativă de deplasări. În curtea unui bloc de apartamente, se pune o leagăn dublu sau o selecție de mai multe elemente diferite, apoi toată lumea poate folosi atracția improvizată.

Dacă trebuie să echipați teritoriul pentru adolescenți, este foarte important să creați structuri complexe pentru alpinism. Această complexitate va aduce beneficii numai, ajutând la îmbunătățirea sistemului musculo-scheletic și orientarea în spațiu, pentru a pregăti flexibilitatea și rezistența. Cu cât diapozitivul este mai înalt și mai abrupt, cu atât mai în vârstă ar trebui să fie utilizatorii săi. Este necesar să se țină cont de faptul că în jurul fiecărei atracții se creează un plan de siguranță. Nu puteți să o ocupați cu alte produse de divertisment sau să o utilizați altfel.

Stadiile de proiectare

Luați în considerare modul de a pune în practică un loc de joacă din lemn.

Alegerea locației și a tipului de acoperire

Nu este suficient să pregătiți desene, chiar și cu dimensiunile exacte ale atracțiilor de beton și ale părților individuale. Este important să se ia în considerare subtilitățile în selectarea teritoriului. Parțial despre acest discurs a venit deja, dar, pe lângă siguranță, este necesar să se acorde atenție și altor momente.Deci, construirea unei cutii de nisip sub baldachinul copacilor sau a tufișurilor înalte este irațională. De acolo, vor cădea diverse gunoi.

De asemenea, merită evitată amplasarea locurilor de joacă lângă stânci abrupte, haldele oficiale și neînregistrate (haldele de gunoi). În casele particulare și cabane, "zone de excluziune" sunt locuri aproape de puțuri, toalete și rezervoare septice. În timpul zilei, zona ar trebui să fie iluminată de soare timp de cel puțin câteva ore și optim când se întâmplă dimineața. În zona de 12 ore, cel puțin o parte din sit ar trebui să fie acoperită cu o umbră. În același loc în care nu va fi umbra, este corect să puneți piscina pentru a încălzi mai repede apa în ea.

Dimensiunea zonei alocate ar trebui să permită libera circulație a copiilor fără a se pierde reciproc din vedere. Prin urmare, în mod ideal, este necesar să ne gândim la faptul că din orice punct al site-ului puteți vedea restul acestuia. Dintre toate soiurile de lemn pentru a crea elemente decorative cele mai potrivite de pin. Are un bun contact activ cu umiditatea. În plus, această rasă:

 • nu se estompează sau se estompează la soare;
 • slab subiectul temperaturilor;
 • foarte rar devine un teren de creștere pentru microorganismele patologice (care este important pentru lovituri și răni).

În mod clar, acoperirea terenului de joacă trebuie să asigure siguranța în toate privințele. În caz de cădere sau doar lovit, vătămarea nu este permisă. O consecință indirectă a acestei cerințe este uscarea obligatorie și lipsa alunecării. Este foarte important ca site-ul să poată fi ușor curățat. Iarba și nisipul nu sunt foarte potrivite, deoarece ele recuperează rapid frunze, gunoi de stradă, crengi și mulți alți contaminanți (uneori foarte periculoși).

Prin urmare, se recomandă preferința suprafețelor artificiale. Plasticul certificat sau plasticul perfect este caracterizat de inerția chimică totală. Chiar și contactul prelungit cu pielea deschisă nu va dăuna.

Important: utilizarea anvelopei și a părților componente pentru podele pe terenul de joacă este imposibilă. Destul de curând anvelopele vor fi șterse, un cablu de oțel ascuțit va fi expus. Contrar asigurărilor producătorilor, este dificil să se considere iarba artificială ca fiind un material moale. Pe lângă rigiditatea crescută, o astfel de acoperire este ușor saturată de murdărie. În ceea ce privește acoperirile din cauciuc, similitudinea lor externă nu înseamnă caracteristici comune.

Structura substanței și gradul de duritate pot varia semnificativ. Cel mai convenabil la locul de muncă și cu grija ulterioară este un set de plăci din plastic.

diagrame

La formarea schemei există reguli greu:

 • cutia de nisip pusă cel mai aproape de casă sau de intrarea în site;
 • calea de mișcare a leagănului și coborârea din diapozitiv nu ar trebui să fie direcționate spre nisip;
 • în cazul în care punctul anterior nu poate fi îndeplinit, este necesar un spațiu de cel puțin 3 m;
 • Este interzisă orientarea tuturor coborârilor din dealuri și leagăne în direcția drumurilor și a căilor de acces.

Diviziunea nedorită a spațiului din interiorul gardurilor. La urma urmei, copiii vor căuta în mod inevitabil să obțină unde nu li se permite. Curiozitatea este un stimulent foarte puternic pentru acest lucru. De la țărmul rezervorului, parcului, curtea economică și locurile periculoase similare este mai bine să vă opriți cu gard. Ele combină rezistența ridicată, rezistența la vânt, proprietățile estetice excelente, percepute pozitiv de copii (nu ca o interdicție strictă).

luare

Nisipul este realizat prin săparea în sol a plăcilor selectate sau a bustenilor tăiate. Începeți lucrul prin scoaterea terenului; apoi baza este umplută cu un strat de drenaj.Este recomandabil echiparea diapozitivului cu o pantă de plastic, care este mai puternică decât placajele și are o fricțiune excelentă. Poți să faci cele mai simple balanțe de coardă folosind o pereche de rafturi și o ramură destul de puternică a unui copac. Rafturile sunt îngropate în pământ cu 90 cm, umple groapa cu luptă cărămidă, și apoi turnat beton.

În continuare, rack-ul trebuie să fie conectat cu o structură transversală, cel mai bine este să-l întăriți suplimentar cu o bandă de oțel. În ceea ce privește casele, cea mai simplă opțiune este un cort de material pliabil. Cadru ușor mai fiabil din lemn. Cortina lui este aceeași.

Și cea mai avansată opțiune este construcția de lemn sau lemn rotund.

Exemple de succes

 • Locurile de joacă din lemn pot fi făcute astfel - acesta este un exemplu de combinație originală dintre o casă, un tobogan și mai multe echipamente sportive. Este extrem de important ca designul să aibă un spațiu minim.
 • Dezvoltatorii acestui site au reușit, de asemenea, să realizeze aceste funcții, dar deja să le ducă în cheia castelului cavalerilor.
 • Și aici un pariu pe o varietate de dispozitive pentru coborâre. Acest loc este mai probabil pentru copiii mici care nu sunt încă dornici de sport.

Cum să creați un loc de joacă din lemn cu propriile mâini, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor