Locuri de joaca pentru interogatoriu: ce sa umple si cum sa aranjezi?

Dacă aveți o cabană sau sunteți proprietarul propriei case, atunci merită organizat un teritoriu pentru recrearea activă a copiilor dvs. în aerul proaspăt. Cea mai bună opțiune pentru acest lucru ar fi un teren de joacă pentru copii. Modelele sale de proiectare pot fi foarte diferite.

9 fotografie

Locație și cerințe de construcție

Teritoriul pentru copii ar trebui să fie luminos și funcțional, dar cel mai important - sigur. Acest lucru depinde în mare măsură de alegerea corectă a site-ului pentru zona de joc și de fiabilitatea instalării elementelor sale principale.

Când construiți site-ul, este necesar să respectați următoarele recomandări.

 • Locul de amplasare ar trebui să fie, în mod sigur, cât mai mult posibil din diferite clădiri, sere și tufișuri de tufișuri cu bolțuri.
 • Dacă pe teritoriul dachului există un rezervor artificial, este de dorit ca acesta să fie împrejmuit de zona de joc, de exemplu, cu un gard viu.
 • Sala de joc ar trebui să fie situată într-un astfel de loc, astfel încât să o puteți vedea în orice moment din casă, precum și din alte locuri unde petreceți de obicei o mulțime de timp - dintr-o cabană de vară, din paturi sau plantații de fructe.
 • Este important ca zona de joacă să fie cât mai luminată, instalarea sa din partea nordică și nord-vest a unei clădiri rezidențiale, precum și în zonele joase și în nuanța densă nu este recomandată.
 • Cel mai bine este să plasați un loc pentru jocuri lângă copaci înalți, dând o umbră ușoară, astfel încât să nu depășească o treime din suprafața totală a site-ului.
 • Nu instalați echipamentele în zone cu debit mare de apă subterană - acestea sunt zone umede unde va fi umedă tot timpul, iar după ploi abundente, stratul se va usca mult timp.
 • Este necesar să se țină seama de direcția tranziției vântului pe teritoriu și să se protejeze zona de joc de curenți.
 • Este optim pentru a avea un colț de sport sau de joacă pe teren, deoarece chiar și panta minimă va duce în mod inevitabil la faptul că toate jucăriile se vor răsturna în mod constant, iar în timpul verii se va forma o pantă de apă. Dacă nu există un astfel de site, atunci este mai bine să dotați site-ul pe verandă sau pe terasă.
 • În cazul în care o piscină gonflabilă este prevăzută pe amplasament, atunci locul sub ea ar trebui să fie acoperit cu o bază puternică și, în mod ideal, merită tigla site-ului, altfel germinarea iarba va străpunge structura și, mai devreme sau mai târziu, va duce la scurgerea apei.
 • Dacă pe platformă există diapozitive și scări, atunci este necesar să se prevadă un loc de alergat pe ele, iar diferite ghimpii și leagănele trebuie să fie separate de celelalte elemente ale complexului de jocuri cu o zonă de cel puțin 2 metri.
 • Pentru construirea site-ului ar trebui să utilizeze numai materiale ecologice, în mod optim - lemn. Toate părțile complexului trebuie lustruite și lustruite cu grijă, pentru a elimina posibilitatea zgârieturilor și alunecărilor.
 • Încercați să evitați colțurile ascuțite. Dacă este posibil, este mai bine ca toate marginile structurilor să fie rotunjite.
 • O atenție deosebită pentru îndepărtarea elementelor de fixare - acestea trebuie să fie de înaltă calitate și fiabile, întotdeauna ascunse în lemn. Dacă dispozitivele de fixare sunt scoase din exterior, acest lucru indică o calitate slabă a ansamblului structurii și, prin urmare, crește semnificativ riscul de rănire.
 • Situl ar trebui să aibă o acoperire cu arc moale cu caracteristici de amortizare.

Înainte de a începe aranjarea site-ului, trebuie să fie elaborat un plan-plan aproximativ, care a desemnat toate tipurile și parametrii elementelor de joc pe acesta, precum și să ia în considerare opțiunile de abordare a acestora. După aceasta, va fi o alegere - să cumperi tot ce ai nevoie în magazin sau să te construiești.

În zilele noastre, puteți găsi cele mai diverse echipamente de jocuri și sport, dar dacă vă place și, cel mai important, știți cum să faceți ceva, atunci puteți face aranjamentul unui colț de sport și de joc cu propriile dvs. mâini.

Elemente de joc

Care sunt?

Aranjamentul și echiparea unei zone pentru copii într-o vilă sau pe un teren de uz casnic se datorează, în mare măsură, particularităților teritoriului alocat pentru acesta, dimensiunilor și împrejurimilor acestuia. În plus, factori importanți sunt vârsta copiilor, hobby-urile lor și caracteristicile fizice.

De regulă, structurile tradiționale ale complexului sunt:

 • o cutie de nisip este un design obligatoriu în cazul în care proiectați o zonă pentru copii (0-6 ani);
 • diverse leagăne;
 • mici sensuri giratorii;
 • tot felul de bungee;
 • rola de primavara;
 • slide-uri;
 • case de copii;
 • trambulină;
 • inele gimnastice;
 • bare sport orizontale și bare paralele;
 • piscină;
 • alte echipamente sportive.

Multe dintre articolele oferite sunt vândute separat. Și dacă aveți abilitățile necesare, puteți face case, nisipuri mici și diapozitive pe cont propriu, creând o platformă cu un design unic.

Dar, în majoritatea cazurilor, părinții preferă să cumpere un complex de jocuri gata, pachetul din care poate fi absolut oricine. Alegerea depinde numai de capacitățile financiare ale familiei.

Ce fac ei?

Cel mai popular material în amenajarea elementelor unui teren de joacă este lemnul. Arborele este folosit cel mai adesea, completându-l cu elemente de plastic mici. Este un material extrem de puternic și foarte durabil care nu emite substanțe toxice și radiații. Lemnul tratat corect suportă toate vagarele meteorologice: schimbări de temperatură, umiditate ridicată, expunere directă la lumina soarelui.

Construcțiile din lemn sunt durabile și practice, cu o îngrijire atentă, astfel încât o astfel de platformă să poată sta de mulți ani.

Ușor de puțin echipați platformele din plastic.Cu toate acestea, nu este vorba despre materialul la care suntem obișnuiți, ci despre materiile prime de cea mai bună calitate, care trebuie să fie susținute de documente și certificate justificative. În acest caz, produsul va fi sigur și durabil, ceea ce nu se poate spune despre produsele producătorilor chinezi puțin cunoscuți.

Achiziționarea unui complex de jocuri de plastic de la un producător dubios este plină de defalcare rapidă a elementelor structurale și de defecțiuni datorate factorilor atmosferici externi.

Designurile gonflabile pot fi considerate cele mai sigure, deci sunt optime pentru copii. Astfel de complexe mobile pot fi luate în excursii și excursii la natură. De obicei, acestea sunt o mică trambulină, un deal cu o scară și o piscină uscată cu bile.

Metalul este utilizat pentru fabricarea de facilități sportive, deoarece este un material puternic și practic. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că în căldură se supraîncălzește și în frig, dimpotrivă. Și la temperaturi extreme, șederea pe structurile metalice este asociată cu un mare disconfort și, uneori, este pur și simplu imposibilă.

Elementele zonei de joc, cum ar fi plasele și pânzele de păianjen, sunt realizate dintr-o frânghie din perlon sau din nailon.

Indiferent de materialul pentru locul de joacă pe care îl alegeți, rețineți că în zilele noastre există un număr mare de producători lipsiți de scrupule de pe piață care folosesc materii prime de calitate inferioară. În acest caz, site-ul va fi departe de a fi sigur de utilizat. Prin urmare, încercați să acordați preferință numai furnizorilor cei mai de încredere.

Următorii producători merită cele mai mari ratinguri ale consumatorilor.

 • curcubeu - Aceasta este o companie americana specializata in fabricarea de complexe de jocuri din lemn de cea mai buna calitate.
 • Perfetto sport - Acesta este un brand din Italia, care oferă, de asemenea, structuri de joacă din lemn, dar cu elemente din plastic, datorită cărora produsele sunt mult mai ieftine decât omologii lor americani. De obicei, pachetul include diapozitive, leagăn și "alpinism".
curcubeu
Perfetto sport
 • Keter - sub această marcă israeliană sunt produse complexe pentru cei mai tineri utilizatori. Toate componentele sunt din material plastic, deci sunt considerate disponibile pentru majoritatea cumpărătorilor.
 • Paremo - Este un producător rus de echipamente sportive și de jocuri practice, sigure și durabile, al căror preț este semnificativ mai mic decât versiunile importate.
 • "Rosinka" - O altă companie internă care se specializează în producția de structuri de joc de înaltă calitate, realizate din specii scumpe de lemn.
Keter
Dewdrop

Ce vârstă ce facilități sunt potrivite?

Vârsta copilului este crucială în alegerea principalelor elemente ale zonei de joc din țară.

Pentru copiii mai mici, complexe mari nu sunt necesare, vor avea destul de un leagăn, un tobogan scăzut și o cutie de nisip. Dacă există o astfel de oportunitate, completați zona cu o piscină mică, care vă va bucura de bucuria în zilele fierbinți.

Copiii de vârstă preșcolară, cum ar fi diapozitivele mici, carusele și diverse tipuri de leagăne și bungee. Dacă condițiile permit acest lucru, este posibilă organizarea unei trasee de ciclism în jurul locului. Piscina, cel puțin gonflabilă, de asemenea nu va fi superfluă.

Persoanele mai în vârstă de până la 12 ani sunt mai interesate în rezolvarea problemelor mai complexe ale jocurilor, iar echipamentul trebuie să fie adecvat: cu mai multe diapozitive, frânghii puternice, labirinturi ornate și poduri complexe. Ar fi frumos stilizarea locului de joacă sub castel, cetate sau navă.De regulă, astfel de instalații sunt mai ușor de cumpărat, deoarece producția lor este destul de tehnologică și adesea imposibilă la domiciliu.

Adolescenți mai bine pentru a alege o zonă completă de sport - peretele suedez, diverse simulatoare, bare și corzi orizontale și joase și foaierul de joacă, dacă nu este nevoie de el, poate fi reamenajat în zonă pentru "întâlniri" cu prietenii.

Dacă există mai mulți copii de vârste diferite în casă, atunci cea mai bună opțiune ar fi achiziționarea unui modul de jocuri multi-nivel gata, în care toate componentele principale pot fi ușor deplasate și combinate în moduri diferite, precum și completate cu alte structuri.

Astăzi, puteți găsi multe modele de vânzare care combină echipamente pentru copii și copii mai mari, ceea ce vă va permite să uitați de necesitatea de a actualiza periodic locurile de joacă pentru copii pentru o lungă perioadă de timp.

desen

Scheme de dimensiuni

La etapa de proiectare a sitului, este important să se determine imediat dimensiunea acestuia. Pentru ca zona de joacă să fie cât mai sigură posibil pentru copil, este necesar să se pregătească un proiect în prealabil, care să ia în considerare toate elementele structurale necesare și opțiunile de abordare a acestora.

Este necesar să se ia în considerare următoarele cerințe de bază.

 • În jurul balanțelor și al altor elemente dinamice, o zonă de siguranță trebuie pusă deoparte - două metri în toate direcțiile în direcția mișcării structurii.
 • Despre barele orizontale sportive este necesar să se ofere o rezervă de scaun gol.
 • Dimensiunea echipamentului este aleasă în funcție de caracteristicile copilului. De exemplu, pentru un preșcolar, este mai bine să alegeți un diapozitiv de până la 2 metri înălțime, iar pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 10 ani ar trebui să fie preferați scoici de până la 3,5 metri.
 • Dimensiunile nisipului trebuie să țină cont în mod necesar de numărul de copii din familie și de vârsta lor.
 • În plus, orice joc ar trebui să fie echipat cu o marjă mică. Cu siguranță prietenii cu copiii lor vor veni să vă viziteze și este necesar ca toți copiii să se așeze pe terenul de joacă cu maximum de confort.

Dimensiunea optimă a sitului, conform experților, este de 15-20 de metri pătrați, în această zonă puteți pune în siguranță un leagăn, carusel și izvoare balansoare.

Dacă nu aveți spațiul liber necesar, atunci este mai bine să optați pentru complexe de jocuri gata, care combină mai multe tipuri de echipamente de jocuri într-o singură instalare.

Selecția de selecție

O componentă foarte importantă a oricărei zone de jocuri este acoperirea. În primul rând, trebuie să asigure mișcarea liberă a copilului în jurul zonei și, în al doilea rând, să absoarbă impactul atunci când cade din orice element al structurii.

Pentru a da cel mai adesea oprire pe nisip, gazon sau pietriș. Cu toate acestea, fiecare dintre aceste opțiuni are dezavantajele sale.

Nisipul absoarbe perfect impactul, dar are particularitatea de a se "răspândi" în jurul locului și nu ar trebui să fii surprins dacă nisipul va apărea pe verandă și chiar în casă în viitorul apropiat. În plus, după ploaie pe o astfel de acoperire nu se poate odihni, și se usucă de mult timp.

Lawn - o opțiune naturală, plăcută ochilor și picioarelor. Atunci când se aranjează o astfel de acoperire, ar trebui să se acorde prioritate amestecurilor de plante rezistente la călcare. Totuși, chiar și cea mai groasă iarbă are nevoie periodic de însămânțare. În plus, acesta este adesea locuit de ciuperci, furnici și alte insecte, familiaritatea cu care nu este cea mai plăcută. Un alt minus al unei peluze - în creștere densă este posibil să nu observați pietre, bastoane și alte obiecte ascuțite despre care copilul poate fi rănit.

Piatra zdrobită creează o acoperire uscată rezistentă, dar când cade, chiar și de la înălțimea creșterii sale, copilul poate fi rănit.

Puțuri puțin folosite.Acesta este un material moale care nu se lipește de haine și încălțăminte și, în plus, înmoaie bine, dar chips-urile sunt rapid distribuite în zona din jurul zonei de joc, de aceea necesită curățare constantă.

Aranjarea unei acoperiri din cauciuc artificiale va fi mai corectă. Acest material este bine elastic, nu necesită curățenie complexă și servește de câteva decenii. În plus, în magazine puteți alege opțiunea de orice culoare, astfel încât stratul poate fi realizat în același stil cu elementele principale ale designului.

O opțiune mai costisitoare este considerată a fi o acoperire autonivelantă, ea constă, de asemenea, din cauciuc crud, dar cu adăugarea unui liant polimeric. Are toate avantajele plăcilor din cauciuc, dar adaugă lipsa cusăturilor și, prin urmare, o suprafață mai uniformă.

Cu toate acestea, așezarea unei astfel de acoperiri necesită echipament tehnologic, deci este rar utilizată în zonele suburbane.

Pregătirea locului

Înainte de a instala modulele principale de joc, trebuie să pregătiți un site pentru acoperire. Pentru a face acest lucru, este necesar să se curăță zona de resturi mari, arbuști și ierburi de scoarță, eliminarea buruienilor mici.Este recomandabil să instalați un sit cu gunoi verde cu un an înainte de a instala echipamentul pentru a preveni creșterea viitoare a buruienilor.

Dar dacă nu ați reușit să faceți acest lucru, atunci pur și simplu ar trebui să închideți zona curățată cu geotextile.Acest lucru va proteja acoperirea de iarba de germinare. După ce trebuie să umpleți șantierul cu dărâmături sau pietricele, astfel încât acoperirea să fie cât mai densă, este optimă să o presați cu așchii de asfalt - în acest caz, acoperirea modulară va fi mai uniformă, iar probabilitatea divergenței la îmbinări va fi redusă la zero.

Sfaturi pentru instalare

Gorki

Diapozitivul este unul dintre cele mai preferate desene ale copiilor, dar în același timp unul dintre cele mai dificile. Este foarte important să rețineți că lungimea diapozitivului nu trebuie să depășească 3,5 metri, iar scările cu trepte largi și joase trebuie să fie realizate din material anti-alunecare. De asemenea, este important să includeți instalarea unei balustrade sau a unei balustrade. Panta poate fi facuta independent de placajul lustruit, dar nu va fi la fel de alunecos cum a fost cumparat, de exemplu, din plastic.

leagăn

Când instalați orice leagăn Trebuie luate în considerare următoarele indicații:

 • proiectul trebuie să fie durabilpentru a rezista la o amplitudine suficient de mare de oscilație;
 • nu ar trebui să existe obstacole pe traiectoria balansieră;
 • Cele mai preferate opțiuni pentru rafturi sunt metalul sau lemnul.

Destul de des în țară folosiți un leagăn leagăn, pentru că această fixare este fixată pe o ramură groasă a unui copac. În acest caz, rețineți că planta trebuie să fie destul de tânără, iar ramurile sunt pline de viață și puternice, pentru a elimina posibilitatea de a le rupe în timp ce se află pe leagăn.

Sandbox

Mulți oameni cred că a face o cutie de nisip este destul de simplă, trebuie doar să săpați o gaură și să o umpleți cu nisip. Departe de ea. Nisipul trebuie să fie întotdeauna curat, astfel încât să se efectueze o întreagă gamă de lucrări suplimentare.

  La instalarea acțiunilor sandbox-ului se efectuează următoarele acțiuni:

  • pentru început, conturul structurii este marcat pe teren;
  • după îndepărtarea stratului superior al pământului, iar fundul este egalat cu un strat de drenaj, peste care sunt așezate geotextile;
  • apoi de-a lungul perimetrului casetei de nisip sunt instalate bare de protecție din lemn sau plastic;
  • numai după aceea, întreaga structură este umplută cu nisip, care este de dorit să fie tratată cu o compoziție dezinfectantă sigură (de exemplu, permanganat de potasiu) sau pur și simplu aruncată cu apă clocotită.

  Asigurați-vă că oferiți acoperire pentru a închide cutia de nisip într-un moment în care copilul nu se joacă în ea. Aceasta poate fi o foaie de placaj sau material plastic. În caz contrar, nisipul se poate uda foarte mult în ploaie, iar pisicile locale îl vor transforma rapid în toaletă.

  lojă

  Casa este probabil visul cel mai comun al copilariei, asa ca un loc de joaca rar se face fara un astfel de element. Având în vedere că designul nu este destinat pentru reședință permanentă, puteți recurge la o tehnologie ușoară de construcție a cadrelor. Fundația nu este necesară aici, iar suporturile ar trebui să fie cele mai simple. Toate lucrările sunt reduse, de fapt, la instalarea miezului și a panoului său.

  trambulină

  Dacă intenționați să instalați o trambulină gonflabilă, atunci trebuie să aliniați baza de sub ea, este mai bine să așezați un material dens pentru a elimina posibilitatea de avarie. Dar dacă obțineți o trambulină obișnuită pentru sărituri, atunci totul este mult mai ușor. Este necesar doar să eliberați zona din zona solicitată și să amplasați instalația pe ea.

  Accesorii sportive

  Instalarea la cabana zidului suedez este foarte populară, este adesea atașată la gardul sau pereții unei case.Pe lângă crearea unei bune dispoziții, această condiție contribuie la dezvoltarea fizică a copilului, îmbunătățește dexteritatea, rezistența și coordonarea mișcărilor. Cu toate acestea, pentru a face construcția cât mai de încredere posibil, este necesar să pregătiți cu atenție cârligele pe care va fi atașat și, în plus, zona pentru echipament trebuie să fie așezată cu material de arc.

  Ca regulă, cochilii, barele orizontale și simulatoarele trebuie betonate, altfel ele nu pot rezista încărcăturii și înclinării, ceea ce este traumatic.

  Idei interesante

  Dacă doriți, în sat sau în țară puteți aranja pentru copii un sport sau un loc de joacă bun. O opțiune excelentă poate fi complexele gata de configurare variate.

  Și puteți construi o zonă distractivă și funcțională cu propriile mâini.

  Cum să dotați terenul de joacă în țară cu propriile mâini, consultați următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor