Cum și de la ce puteți face un leagăn?

 Cum și de la ce puteți face un leagăn?

Aranjarea locurilor de joacă este de neconceput fără a utiliza leagăne. Cu toate acestea, astfel de desene, realizate la comandă, nu răspund nevoilor proprietarilor lor. Prin urmare, este recomandat să faceți toate aceste părți de unul singur.

Soiuri de produse și idei interesante

Instalații staționare

Leagăne în casele de țară au părăsit mult timp categoria de elemente de lux și divertisment. Ele devin un element complet în amenajarea teritoriului. Instalarea lor este posibilă:

 • pe verandele caselor;
 • pe terase;
 • pe străzi.

Există multe opțiuni și modele individuale. Acestea ar trebui evaluate prin:

 • magnitudine;
 • posibilitate de instalare în anumite locuri;
 • metoda de fixare;
 • materialul aplicat;
 • culoare;
 • comoditate.

Tipul staționar de construcție este simplu și bine cunoscut tuturor oamenilor din cele mai vechi timpuri. Pentru a ține ramurile de copaci utilizate sau grinzi orizontale agățate. Dacă încercați să oferiți cea mai simplă descriere, acesta va fi "un scaun suspendat pe un lanț sau pe frânghii". Și tocmai simplitatea generală a permis ca astfel de construcții să câștige popularitate. Dacă trebuie să puneți un leagăn pe stradă fără a utiliza copertine, lanțurile sunt mult mai preferabile decât frânghiile - nu se vor uda de apă.

În ciuda fiabilității generale a dispozitivului, este necesară monitorizarea periodică. Fiecare nod, chiar și fără suspiciune, trebuie verificat cel puțin la începutul și la sfârșitul sezonului de vară. De asemenea, trebuie să avem grijă de lubrifierea pieselor în mișcare. În caz contrar, scârțâitul nu vă va permite să vă bucurați de o odihnă bună. Versiunea clasică implică atârnarea plăcii pe cabluri sau pe lanțuri folosind o ramură de copac ca suport.

Dacă nu există o sarcină deosebit de importantă pe leagăn, puteți utiliza frânghii din nailon. Ele permit reducerea deformării copacului, care deja suferă de această practică. Cel mai bun suport pentru leagăn staționar este stejarul, care este durabil și foarte puternic. Este important să vedeți dacă există suferințe sau alte încălcări ale ramurii. Lanțurile care dețin scaunul balansoar trebuie acoperite cu țevi din plastic, astfel încât să nu existe riscul rănirii degetelor.

Ramurile vor trebui să exploreze săptămânal. Faptul este că leagănul, în special cu utilizare activă, poate deteriora sistematic lemnul. Testarea ar trebui să fie efectuate cele mai "grele" membri ai familiei. Doar atunci le este permis copiilor să folosească leagănele. Se recomandă completarea designului cu diverse elemente de design. Adesea, la dachas încearcă să rămână în singurătate, să se predea gândurilor lor. O opțiune excelentă în astfel de cazuri este leagănul scaunului. Majoritatea oamenilor vor fi mulțumiți de obiecte de epocă nobile. Este foarte bun atunci când ciucurile franjelor atârnă de ele. Ajută la îmbunătățirea stării de spirit.

O bună alternativă ar fi plasarea unui leagăn în forma unei canapele suspendate.Este mai adecvat să o folosiți pe o verandă mare, unde există un plafon solid. Construcții similare, cu toate acestea, pot fi, de asemenea, aplicate în pergole. Cu toate acestea, spre deosebire de structurile cu acoperiș, ele sunt rele în sensul că pernele vor trebui să fie purtate imediat când începe ploaia. Dacă această situație nu sperie, puteți încerca această soluție la domiciliu.

Cu toate acestea, condițiile climatice rusești sunt fundamental diferite de cele din Europa de Vest - de exemplu, avem, de exemplu, ploi reci mult mai des. Este indicat să se utilizeze buștenii ca material principal structural. Acesta va arata foarte atragator si va garanta fiabilitatea cladirii. Chiar și un vânt puternic nu coboară pe un altar similar și se învârte în el.

Pergola poate fi făcută într-o configurație rotundă sau pătrată, în orice caz, acestea sunt legate cu plante verzi. Este de dorit să se completeze astfel de amenajări banci și copertine. Este posibilă echiparea cu un leagăn a pergolei deja construite. Atât structurile achiziționate, cât și cele auto-fabricate sunt utilizate în acest scop. Dacă intenționați să primiți o mulțime de oaspeți, puteți adăuga o compoziție cu un brazier.

mobil

Nu trebuie să încercați să construiți imediat structura cea mai complexă, este mai bine să începeți cu o opțiune mai simplă. Și în acest sens, leagările mobile sunt mult mai bune decât cele staționare, este mai ușor să le "umpleți mâna". Alte avantaje ale leagănului mobil sunt:

 • ușurința de protecție împotriva intemperiilor;
 • facilitarea transportului;
 • convenabil la depozitare.

Dar trebuie să ținem cont de faptul că leagănurile mobile se disting printr-o construcție complicată. Dacă încercați să o simplificați, rezistența la uzură va fi mai mică decât cea a versiunii staționare. În orice caz, perioada de serviciu va fi oarecum mai mică. Dar leagănele mobile sunt ușor de pus în locuri în care locul de joacă nu este încă complet echipat. La urma urmei, atunci când aranjamentul se încheie, apariția zonei locale se poate schimba în mod semnificativ, iar produsul staționar nu poate fi corectat cu ușurință.

Atât leagănele tip "pat" mobile cât și nemișcate ar trebui amplasate acolo unde există mult spațiu. Chiar și leagănul leagăn face imposibilă instalarea lor în apropierea pereților și a altor obiecte. Dacă nu este absolut suficient spațiu, trebuie să ajustați conceptul și să alegeți un leagăn de agrement cu un singur loc.Ambele leagăne mari și cele pentru copii trebuie așezate numai pe un loc plat și bine îndoit. De asemenea, trebuie să introduceți cu atenție produsele în mediul înconjurător.

Rotunjitul tip "cuib" este diferit de banchetele și coșurile clasice, nu numai în formă geometrică. Astfel de produse sunt capabile:

 • curs încrucișat;
 • rotiți în jurul axei sale;
 • să sari.

Dacă scaunul are un diametru mare, acesta va permite mai multor persoane să se așeze imediat. Pentru copii este chiar mai important decât pentru adulți. Adesea, incapacitatea de a folosi structura în același timp dă naștere unor conflicte. Dacă instalați un leagăn oval, le puteți transforma rapid într-un simplu hamac. Dar trebuie să ne amintim că efectul mecanic asupra elementelor de susținere este de multe ori mai mare decât în ​​versiunile tradiționale.

materiale

Este posibil să se facă scaune pentru o balansare de la elemente metalice, inclusiv de la blocuri de presare. Dar este mult mai practic să se folosească un profil tubular, deoarece inițial este optimizat pentru o execuție rapidă a muncii. Comparația țevilor și a fitingurilor arată că este un metal gol care ajută la salvare.Un alt avantaj clar este rezistența mecanică crescută a unor astfel de produse, chiar și șocurile puternice nu le pot deteriora.

Dar trebuie amintit că folosirea unui tub în formă pentru a forma un leagăn prezintă anumite dezavantaje. Deci, îndoiți, spre deosebire de alte lucrări, necesită un echipament complex și puternic, care este asociat cu rigidizări. Dacă structura este realizată din oțel carbon, aceasta va rust în mod activ și își va pierde rapid calitățile. Aplicarea unui strat de zinc rezolvă parțial această problemă, dar acest tratament crește în mod semnificativ costul blocurilor. În plus, orice produse din oțel sunt foarte grele.

Un profil pătrat din oțel cu o secțiune de 2x2 cm și o grosime a peretelui de 0,1 cm va cântări aproximativ 0,6 kg pe 1 m de oțel. Depinde de marca de metal. Dacă se utilizează o țeavă de profil de 4x4 cm cu o grosime a peretelui de 0,2 cm, masa aceleiași secțiuni va fi de aproximativ 2,3 kg. În ceea ce privește geometria țevilor, este, de asemenea, esențială. Aplicați țevi în apropierea unui cerc sau a unui oval, de preferință pentru părțile curbate.

Dar pătratul și dreptunghiul sunt optime pentru a crea părți care sunt instalate pe suprafață.Folosind tuburi plate, structurile orientate pe orizontală sunt ușor de realizat. Utilizat suplimentar:

 • colțurile din oțel;
 • oteluri de oțel;
 • structuri suspendate;
 • vopsele metalice pentru a proteja împotriva coroziunii;
 • suporți de rigidizare;
 • arzătoare de primăvară și așa mai departe.

Scaunul pentru un leagăn poate fi făcut și dintr-o placă. Dar este necesar să selectați cu atenție speciile de lemn, deoarece nu toate sunt suficient de rezistente la vreme rea. Toate piesele din lemn trebuie să fie lustruite cu un avion și chiar șmirghel, pentru a se asigura că scapă de spărturi. Dimensiunile pieselor pot fi foarte diferite, ele sunt selectate individual astfel încât să se utilizeze mai puține materiale și să se reducă costurile de timp. Toate schimbările de capital au o masă destul de mare și necesită pregătirea fundațiilor.

De obicei sapa 4 crestături cu o mână de găurit. Betonul este turnat acolo, cel mai adesea pe baza de ciment M400. Partea inferioară este necesară pentru a acoperi perna de nisip. Când leagănul este instalat, acestea sunt acoperite cu vopsea protectoare. Nu contează ce parte din metal și cât de mult lemn - vremea va cădea pe ele în aceeași măsură.

Tipul leagăn forjat se evidențiază în raport cu alte structuri metalice grație externe. Poate conține modele frumoase care par să stea în aer. Se recomandă introducerea unor astfel de produse împreună cu alte structuri compozite. O platformă ideală este formată dacă este posibil să se creeze un mediu, ca în parcuri de epocă trecută, cu felinarele lor rafinate și banci robuste, mese. Structura din lemn ar trebui aleasă de cei care doresc să facă din teritoriul lor mai natural și mai plin de viață.

Opțiuni de cazare

Indiferent de utilizarea unor materiale specifice, leagănurile de grădină necesită o instalare atentă. Și pentru asta trebuie să găsiți mai întâi un site potrivit. Considerații cheie în selectarea acesteia sunt confortul și siguranța; este imposibil chiar să se reducă la cel mai mic grad atât unul cât și celălalt. Este inadecvat să puneți un leagăn direct pe piste și lângă ele. Acest lucru va crea o mulțime de probleme pentru turiști și în egală măsură, chiar mai mult decât atât - va duce la pericol.

Din același motiv, leagănele nu ar trebui amplasate lângă fântâni, pe malurile râurilor, pe autostrăzi și pe căile ferate.Căderea pe paturi de flori, peluzele și paturile drepte pot distruge fructele multor luni și chiar ani de muncă. Prin urmare, este necesar să eliminați de la ei toate plimbările. Este recomandabil să acordați prioritate unei zone deschise plat. În același timp, ar trebui să fie pliat cu pământ moale, nu asfalt solid sau beton.

Gropile și colinele nu sunt cea mai bună opțiune pentru plasarea unui leagăn. Se recomandă să le puneți în spatele caselor, dar nu înaintea lor. Acolo vă puteți relaxa emoțional fără a vă distrage atenția asupra aspectelor economice. De asemenea, este necesar să vedem dacă există obstacole în locul specific pentru mișcarea normală a scaunului. Calculul se face pe un domeniu cât mai larg posibil, rezervând mai mult spațiu pentru rezervă.

Dacă leagănul va fi proiectat pentru copii, este foarte important să aveți grijă ca locul de joacă să fie bine văzut. La urma urmei, cu cât mai mult controlul asupra copilului, cu atât mai liniștit el și părinții săi. Atunci când nu există posibilitatea de a pune un leagăn într-un loc complet sigur, acestea ar trebui să fie separate de zonele periculoase cu ajutorul gardurilor. De asemenea, nu este de dorit să le instalați în apropierea liniilor electrice. Lumina ar trebui să fie decentă, dar prezența unei umbre în după-amiaza este, de asemenea, importantă.

Atât structura lemnului, cât și cea metalică (deși într-o măsură mai mică) pot suferi de umiditate ridicată. În plus, aceasta reprezintă o amenințare pentru oameni. Este inacceptabilă alegerea zonelor în care se produc în mod regulat curenți. De asemenea, merită să refuzați toate locurile în care există plante alergice toxice și producătoare de masă, tufișuri spinoase. Chiar și plantele simple de miere sunt periculoase, deoarece insectele care colectează nectar sunt complet alimentate cu intepaturi otrăvitoare.

Etapa preliminară

Selectarea instrumentelor

Într-un set simplu de instrumente include oricum:

 • burghiu electric;
 • șurubelniță;
 • planul electric;
 • nivelul clădirii;
 • unghiolor.

Deoarece toate structurile trebuie să fie făcute cât mai sigure posibil, este necesar să se folosească un fișier și șmirghel. La utilizarea pieselor metalice este necesară utilizarea unei mașini de sudat. Electrozii sunt selectați în același mod ca și în alte situații. La mașinile de rectificat trebuie să se adauge discuri pentru prelucrarea suprafețelor metalice. Din moment ce trebuie să sapi găuri, nu poți să faci fără o lopată.

Pregătirea locului

Când locul potrivit este în cele din urmă determinat, necesare:

 • îndepărtați toate resturile;
 • înlănțui toate tufișurile și ierburile spinoase;
 • nivelul teritoriului.

Nu există un consens cu privire la necesitatea de betonare. Unii oameni cred că această tehnică ajută la evitarea apariției găurilor, unde se va acumula apă. Dar alții subliniază că acest lucru crește riscul de rănire. Pentru că este mult mai corect să tampați pur și simplu, compactați pământul. În plus, este necesar să se asigure o drenare de înaltă calitate.

Procesul de fabricație

Pentru adulți

Pentru a construi o leagăn de grădină pentru a da, trebuie să construiți mai întâi un rack sub forma literei "A". Acestea trebuie să fie cel puțin 0,5 m mai largi decât scaunul. Imediat ce calculele sunt finalizate, trebuie să luați un jigsaw electric și să tăiați cherestea. Apoi, conectați componentele și începeți să le faceți de sus. Conectarea este realizată cu șuruburi lungi sau șuruburi pentru mobilier. Pe cherestea de mai jos, se măsoară 0,6 m, această zonă trebuie să fie îngropată în pământ. Restul lemnului poate fi împărțit în 3 segmente identice. Faptul este că instalarea șapelor pe laturi ar trebui să se facă exact la marginea terților centrale și inferioare. Pentru fixare se recomandă utilizarea colțurilor și a șuruburilor.Dacă o astfel de fixare nu este suficientă, trebuie să utilizați o pereche de trapez din lemn.

Pentru a-ți face un loc pentru leagăn în aer liber, mai întâi trebuie să faci câteva cadre. Unul dintre ele (2000x500 mm) va deveni un scaun, iar celălalt (2000x650 mm) va deveni un spătar. Se recomandă fixarea acestora cu ajutorul rigidizărilor. Conexiunea se face la o înclinație de 120 de grade. Apoi rămâne doar să acoperiți plăcile scaunelor.

Următorul pas este atașarea barei transversale la posturile laterale. Găurile sunt săpate la o adâncime de 0,8 m, fundul este acoperit nu numai cu nisip, ci și cu moloz. După turnarea rafturilor cu beton, se recomandă să așteptați aproximativ 48 de ore înainte de întărirea finală a soluției. De îndată ce se întâmplă acest lucru, găurile de găurit cu burghiu, în partea frontală a scaunelor și barele superioare ale spatelui, se prelevă. Elementele de fixare trebuie introduse acolo.

Totul, scaunul e gata. Puteți să o rezolvați și să vă bucurați de rezultat. Dar există o serie de subtilități care trebuie luate în considerare. Astfel, cadrul în formă de U vă permite să economisiți cherestea. În plus, astfel de suporturi nu creează obstacole în calea mișcării, sunt în siguranță în ceea ce privește rănile. Cu toate acestea, le puteți pune numai în permanență și, prin urmare, va trebui să vă sprijinit în mod concret. Cel mai bun loc este acolo unde există un pământ moale.Structura în formă de L, uneori descrisă ca litera V, se distinge prin creșterea stabilității. Un alt avantaj este posibilitatea formării unui colț pentru copii, și nu doar a unui leagăn.

În ceea ce privește ramele în formă de X, diferența cu forma L este de a instala elemente de fixare cu 15-20 cm sub joncțiune, și nu pe ele. În cazul în care barele verticale intersectează, va trebui să puneți un jumper. Această tehnică este simplă. Cu toate acestea, pentru ca produsul să nu se defecteze, va trebui să îl consolidați cu o oprire laterală.

Indiferent de formatul de cadru ales, trebuie să pregătiți desene sau schițe care vă vor ajuta:

 • alegeți dimensiunile optime;
 • aflați cât de mult este necesar materialul;
 • determină cu precizie secțiunea transversală necesară a pieselor;
 • calcula sarcina creată.

Desenele ar trebui să reflecte:

 • dimensiuni complete de construcție;
 • numărul de locuri și tipurile acestora;
 • geometria construcțiilor;
 • prezența elementelor de armare și punctul de expunere a acestora.

Pentru copii

Caracteristicile lor și leagăn pe rulmenți. Cel mai adesea, astfel de piese sunt montate pe conductele principale ale traverselor superioare. Dar se întâmplă astfel încât este imposibil să găsim două rulmenți la fel de mari.În acest caz, utilizați o fixare de capăt pe fiecare parte sau pe partea inferioară (pe tubul superior al ramei). Lagărele sunt montate cu piulițe de blocare.

Dacă utilizați niște elemente de fixare de casă, trebuie să aveți grijă de siguranța maximă. Produsele pentru copii trebuie adaptate cu grijă la caracteristicile anatomice și la creșterea lor. Dar dimensiunea corpului la o asemenea vârstă se schimbă foarte repede, deci trebuie să te gândești la scalarea modelului. Este foarte rău când băieții nu pot ajunge la pământ. Acestea vor fi neinteresante, dar, de asemenea, inconfortabil atunci când totul este foarte strâns și nu există suficient spațiu pentru picioare.

Cerințele de siguranță pentru leagănele pentru copii sunt mult mai mari decât pentru adulți. Asigurați-vă că vă bazați pe colțuri. Se recomandă vopsirea construcției în culori saturate și saturate. Acest lucru este important atât pentru atragerea interesului, cât și pentru dezvoltarea percepției culorilor. Este, de asemenea, necesar să unghii cât mai mult posibil, astfel încât și capacele să nu se scurgă.

Suporturile din partea inferioară ar trebui, cu siguranță, să fie prelucrate cu orice compoziție care permite excluderea proceselor de putrefacție. Cea mai bună opțiune pentru a face acest lucru ar fi să utilizați uleiul de motor uzat.În formă de L și cadre în formă de A sunt adesea asamblate într-un singur întreg pe pământ. Dacă părțile inferioare ale suporturilor nu se îngrămădesc în pământ, ele suferă mai puțin de putrezire, dar atunci va trebui să utilizați o bretele și o tijă alungită. Este important să ne amintim că cel mai slab punct din cadrul tipurilor "A", "L" și "X" este intersecția jumperului cu suporturi verticale.

Pentru a pune un șurub, inițial trebuie să pregătiți o gaură puțin mai mică decât diametrul său. Numai după ce acest model este fixat. Unii maeștri consideră că este necesar să lipiți toate punctele în care sunt conectate piesele. Alți specialiști recomandă consolidarea nodurilor problematice cu plăci de oțel sau suporturi din lemn. Alegerea între aceste opțiuni depinde de metoda care este mai ușor de utilizat, de experiența mai mare și de materialul pregătit.

Suspensia, chiar din metal, este inacceptabilă pentru a fi utilizată pentru montarea scaunelor. Numai cablurile și lanțurile pot fi utilizate în acest scop. Cablul însuși, aruncat peste bara transversală, este legat sau presat cu ajutorul unei cătușe. Uneori se folosesc noduri swing, adică plăci de oțel, fixate în părțile superioare ale traverselor.Pe aceeași bara, puteți fixa scaunul și utilizați carabinele. Utilizare inacceptabilă:

 • substanțe și materiale care formează în special gaze toxice în timpul arderii;
 • materiale neexplorate recent introduse în circulație;
 • polimeri și compozite cu rezistență UV neconfirmată;
 • polimeri și compozite care tind să devină fragile până la sfârșitul timpului normal de funcționare.

Este imperativ să verificați dacă vopselele și lacurile de construcție folosite pentru a trata părțile leagănului sunt suficient de sigure. Această cerință se aplică atât compozițiilor decorative, cât și celor de protecție pură. Chiar și în stadiul de proiectare, este necesar să se acorde atenția totală a tuturor riscurilor pentru publicul țintă. În procesul de asamblare trebuie să ne gândim și la acest moment. Alegerea conservanților de lemn este imposibil de a lua substanțe care accelerează coroziunea metalică sau alte deteriorări ale proprietăților sale.

După finalizarea lucrării nu trebuie să rămână capete și muchii ascuțite, rugozitate. Este destinat să protejeze toate conexiunile exterioare care utilizează șuruburi. Experții recomandă să aveți grijă de netezirea sudurilor.Cea mai mică rază, ori de câte ori ar trebui aplicată, este de 0,3 cm. Selectarea elementelor de fixare și a elementelor de fixare trebuie să excludă complet dezasamblarea accidentală fără folosirea uneltelor.

La pregătirea leagănului pentru copii și în multe privințe pentru adulți, trebuie să facem imediat o alegere fundamentală - fie că partea principală este făcută din lemn sau metal. Durabilitatea ridicată și operarea stabilă pentru mulți ani mărturisesc în favoarea versiunii metalice. Potrivit necesității tratamentului cu compuși suplimentari, aceștia sunt la același nivel, numai lemnul este impregnat cu antiseptice, iar oțelul este acoperit cu amestecuri anticorozive. Structurile din oțel sunt mai scumpe, deși disponibilitatea acestora este aproximativ la același nivel. Dar rezistența la foc este cu siguranță mai mare în blocurile de metal.

Dar doar aplicarea lor încă nu va funcționa. Faptul este că oțelul este foarte răcit în frig. Și acest lucru va avea în mod inevitabil efecte negative asupra sănătății. O astfel de considerație este importantă pentru a ține cont, indiferent de cine va folosi site-ul - copii sau adulți. La urma urmei, rareori oricine refuză să leagăn pe un leagăn în timpul liber,chiar dacă termometrul este ferm sub zero grade.

În ceea ce privește leagănurile copiilor, poate exista și o diferență semnificativă între ele. Deci, pentru copiii mici (până la 3 ani), numai structurile mobile sau structurile instalate în interiorul casei vor face. În acest moment, controlul cel mai apropiat de părinți și de alți adulți este necesar. Nu există nici cel mai mic motiv să ne bazăm încă pe conștiință și pe autocontrol. Se recomandă, chiar și în acest caz, stabilirea scaunului la o înălțime minimă și nu numai din motive de confort. Produsele similare din punct de vedere geometric sau similare cu suportul sau sunt echipate cu dispozitive de reținere adecvate.

În anii preșcolari mai mari, variația varietăților disponibile crește. Dar tot la fel pentru a face un leagăn de aceeași mărime, ca și pentru adulți, este încă imposibil. Această regulă se aplică domeniului de aplicare a mișcării acestora. Versiuni concepute pentru adolescenți, dimpotrivă, pot fi făcute în conformitate cu modelele standard. Accentul nu mai este pe frumusețea exterioară, ci pe funcționalitate, capacitatea de a "leagă" așa cum ar trebui.

Luați în considerare o altă opțiune, cum să faceți leagăn în formă de "A".Totul începe cu un cadru care este format dintr-o pereche de țevi de 5 m lungime și 4 cm în diametrul exterior. Ambele părți sunt îndoite de 30 de grade. Tuburile mici sunt sudate la acestea. Jumătățile generate sunt conectate cu o conductă verticală.

Baza pilonului este utilizată pentru instalare. Dacă există o intenție de a realiza o structură mobilă, îndoirea stâlpilor de sprijin ar trebui să fie mărită cu 10 grade. Lucrările de beton cu beton nu diferă de cele descrise deja. Dar în intervalul de timp dintre fixarea și solidificarea betonului, creditele ipotecare trebuie să fie sudate și apoi fixate pe șuruburile de ancorare. Pentru ca scaunul să rămână pe o bară orizontală, aplicați buclă cu șuruburile de fixare a ochiului.

Calcularea parametrilor

Pentru a dimensiona cu exactitate leagănul de vară și detaliile acestuia pe desen, este necesar să se țină seama de principiile de bază ale definiției lor. În caz contrar, ignorând principalii factori, experiența pe termen lung a oamenilor duce la probleme. Pentru a determina dimensiunile necesare vârstei (pentru copii, determină dimensiunea, alungirea suspensiei, geometria scaunelor). Creșterea vă permite să specificați cu mai multă precizie durata suspendării. Dacă leagănul este făcut "pentru creștere", atunci lățimea scaunelor ar trebui să fie de 60 cm, iar înălțimea deasupra solului - de la 50 la 55 cm.

Astfel de dimensiuni asigură acumularea liberă și stoparea atracției, dar în același timp nu va împiedica patinajul. Deoarece mulți copii doresc să se balanseze, ridicandu-se pe suport, trebuie să faceți înălțimea la bara transversală de 1,6 m. Valoarea totală a leagănului este calculată ținând cont de grosimea scaunului. În majoritatea cazurilor, este suficient un nivel de încărcare de 100-120 kg. Vă permite să utilizați gratuit designul chiar și pentru câțiva copii sau 1 copil și 1 adult împreună.

Cadrul în formă de U este realizat dintr-o bară cu o secțiune de 8x8 sau 10x5 cm. Barele de traversare sunt pregătite din bare sau bușteni de secțiuni identice. Scaunul poate fi realizat dintr-o singură placă cu o dimensiune de 60x30x2,5 cm. Lungimea lanțului folosit pentru suspendare trebuie să fie de 2 ori înălțimea leagănului. Dimensiunea recomandată a șuruburilor este de 8x0,45 și 5x0,35 cm.

Standardul existent prevede ca toate părțile echipamentului, a căror lățime să depășească 10 cm și un unghi de înclinare de până la 30 de grade, să fie calculate pe sarcină de la un singur copil. Swingurile clasice sunt calculate pentru doi copii. Atunci când sunt calculate sarcinile asociate cu mișcarea leagănului, este necesar să se efectueze calcule pentru oricare dintre cele mai grave poziții în care este amplasată platforma de basculare.Masa balansului se determină prin însumarea greutăților platformelor și a elementelor de fixare. Suma este apoi împărțită la 2.

La efectuarea calculelor este necesar să se folosească tehnica stărilor limităstabilite în GOST 27751-2014. Dacă se utilizează abordări diferite, este necesară confirmarea că acestea nu oferă o securitate mai mică decât tehnica de limitare a stării. Prima dintre aceste stări este distrugerea completă și debutul altor deformări ireparabile, precum și pierderea stabilității. Al doilea este dispariția fiabilității operaționale asociate cu deformarea. Dar este imposibil să se aplice al doilea stat limitativ, este interzis în mod expres de instrucțiunile metodologice privind calculul echipamentelor pentru terenurile de joacă pentru copii.

Testele pe teren implică o rezistență reușită la sarcina de încercare de proiectare timp de 300 de secunde. Când testul este finalizat, nu trebuie să se observe nici o slăbire a îmbinărilor și conexiunilor mecanice în toate părțile leagănului. În plus, apariția fisurilor și a altor deteriorări este inacceptabilă. Inadmisibilitatea deformărilor reziduale apare atunci când determină o abatere de la orice indicator standard.

De ce poate fi construit un scaun?

Așa cum am menționat deja, pentru fabricarea sa poate fi folosit ca metal, iar placa de o anumită dimensiune. Dar, de asemenea, în modele cu un spate, și fără ea, puteți arăta originalitate reală, da drum liber imaginația ta. Un exemplu este poziția de ședere, care este realizată dintr-o pereche de bușteni mici. Acestea ar trebui să fie legate cu frânghii, care după împachetarea fiecărui detaliu sunt scoși și strânși de trei ori. Acest tip de leagăn al scaunului poate fi fixat după cum doriți, dar nu va ridica mai mult de 1 călăreț.

Pentru a scăpa de rigiditate excesivă și, în același timp, pentru acoperirea hedgingului în sezonul rece, trebuie să acoperiți scaunul cu un strat de țesătură. Desigur, trebuie să fie durabilă și rezistentă la fenomene meteorologice nefavorabile. Se recomandă utilizarea plăcilor de molid, mesteacăn și pin pentru bază. Aceste materiale au o rezistență acceptabilă și sunt mai ușor de manevrat decât alte rase. Cu ajutorul plăcilor realizate din acestea, puteți pregăti chiar și un suport pentru mai multe persoane.

Plasticul este potrivit doar condiționat. Servește destul de puțin și nu se poate lăuda cu putere solidă. Dacă se aplică o sarcină mare, structura se poate prăbuși.Și toate tipurile de plastic sunt ușor distruse de razele ultraviolete, sau chiar doar în frig. Cauciucul este un inconvenient greșit atunci când este așezat și pericolul de a călători într-o poziție în picioare.

Exemple frumoase

Ar fi posibil să spunem mult mai multe despre modul cel mai bun de a face un leagăn improvizat suspendat pentru casă și țară. Dar este mai bine să ne concentrăm pe exemple. Dotarea unui leagăn cu un acoperiș larg nu permite aproape nici o teamă de ploaie și soare.

Cum să faceți un leagăn cu propriile mâini, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor