Recomandări pentru fabricarea diapozitivelor pentru copii din lemn

 Recomandări pentru fabricarea diapozitivelor pentru copii din lemn

Plimbarea în aerul proaspăt este întotdeauna o garanție a sănătății copilului. Dacă aproape fiecare curte din oraș este dotată cu echipamente moderne pentru copii, sub formă de leagăne, mese rotunde, complexe sportive și diapozitive pentru copii, atunci în teritorii private și case de vară întrebarea este acută. În primul rând, nu există atât de mult spațiu pe un teritoriu privat ca într-o zonă a curții publice. În al doilea rând, costul locurilor de joacă nu este ieftin, astfel încât părinții de vârf mai tineri ar fi mai bine să se gândească la construirea unui diapozitiv pentru ei înșiși.

Caracteristici speciale

Construiți un singur deal nu este dificil. Acest lucru poate fi făcut chiar de o persoană fără ajutor.Desigur, dacă sunteți pregătiți pentru prima dată - ajutorul nu vă va face rău. Caracteristica principală a diapozitivului stradal este că ar trebui să fie tot sezon, adică a fost durabil, stabil, fiabil și confortabil. Există mai multe reguli, observându-vă care veți fi sigur - aveți cel mai bun diapozitiv pentru copii.

 • Lăsați zona de siguranță în jurul coșului cu role într-un interval de 1-2 metri, astfel încât copiii care se joacă să nu se poticnească peste obstacole și nu vor fi răniți.
 • Poziționați dealul lângă arbore, astfel încât acesta să nu cadă în zona de siguranță, dar în vara lui coroana a dat o umbră pe deal. Astfel de măsuri nu vor permite încălzirea pantei dacă este făcută din placaj sau din oțel.
 • Acordați atenție zonei de coborâre: în primul rând, instalați o platformă paralelă "de frânare", în al doilea rând, asigurați-vă siguranța pe ea (umpleți nisipul sau puneți o placă de acoperire din cauciuc, va asigura amortizarea copilului la aterizare).
 • Este mai bine dacă lungimea pantei va fi de peste 2 ori înălțimea structurii.

Aveți posibilitatea să construiți un diapozitiv complet din lemn sau un cadru din lemn cu o pantă din plastic pe tot parcursul sezonului (pe piață există o mulțime de modele diferite).Principalul lucru este că diapozitivul de stradă a fost popular cu copiii și de încredere de către părinți. Jucăriile pentru copii din lemn pot fi folosite pe tot parcursul anului. În vreme rece, îl puteți umple cu apă, iar copiii dvs. vor fi fericiți pentru distracția de iarnă. În timpul verii este necesar să aveți grijă ca diapozitivele să alunece. Diapozitivul cu o ramă de lemn are atât plusuri, cât și minusuri.

goodies

contra

Materiale ecologice

Slabirea slabă provoacă spargerea și zgârierea.

Panta nu se incalzeste in caldura

Glisarea pe lemn tratat chiar și va fi minim.

Se transformă cu ușurință într-un deal de gheață de iarnă.

Auto-asamblare, în contrast cu stingray de plastic finit

Pregătirea pentru muncă

Alegerea materialului pentru o viitoare diapozitivă, ghidată de siguranța și ecologia materialelor. În ciuda faptului că plasticul modern nu emite toxine, lemnul este în continuare materialul cel mai fiabil, natural și accesibil. Făcând un deal făcut din lemn, nu uitați că arborele are tendința să putrezească și să se deformeze, astfel încât să fie stocat cu acoperiri și impregnări.

Pentru a face un deal cu propriile mâini, trebuie mai întâi să desenați sau să găsiți desene gata făcute.Acordați atenție vârstei copilului pentru care va fi proiectat diapozitivul. Determinați dimensiunea, site-ul de instalare al diapozitivului viitor, calculați cât de mult material aveți nevoie. Calculează-ți punctele forte și abilitățile, pentru că ai promis un copil unui diapozitiv, nu vei putea renunța la acest angajament.

desene

Imaginile prezintă cele mai simple desene ale diapozitivelor pe care orice tată le poate aduce la viață. Realizările realizate sunt mai convenabile, deoarece indică calculele gata făcute ale proporțiilor fiecărui element al diapozitivului. Aveți grijă de pași - pentru copii trebuie să fie blând, pentru copiii mai mari pot fi verticali. Forma însăși poate fi dreaptă - atunci când scara este paralelă cu pantă, sau unghiulară - când scara este din partea laterală a plăcii de lansare.

Locul de instalare

Zona selectată trebuie să fie împrejmuită, nivelată, așezată pe suportul suportului viitor. Aveți grijă ca în apropiere să nu fie niște tufișuri, nu au existat fire sau echipamente pentru udare. Îndepărtați pietrele și eventualele resturi în jurul diapozitivului. După instalare, continuați să monitorizați curățenia site-ului.

Calcularea materialelor

Pentru un exemplu de calcul al materialelor pentru un diapozitiv din lemn în aer liber, să luăm un desen cu dimensiunile: o rampă - 3000 mm, placa de lansare - 500x500 milimetri.Pe baza regulilor celei mai bune diapozitive, stabilim că înălțimea plăcii de lansare este 3000/2 = 1500 milimetri.

Pentru ce

material

Cantitate, bucăți

suporturi

Bar 150 * 150 * 1500 mm

4

Suspiciunile de sus

Bar 20 * 40 * 500 mm

2

Stifturile de jos

Bar 20 * 100 * 500

4

protectii

Bar 40 * 40 * 500 mm

2

Balustradă (dacă este necesar)

Bar 20 * 20 * 1500 mm

2

Balustrade Suporturi

Bar 20 * 20 * 900 mm

6

Paul

Placa 25 * 100 * 500 mm

5

scară

Placa 25 * 100 * 300 mm

6

rampă

Placaj de 20 * 500 * 3000 mm / placaj rezistent la umiditate 20 * 500 * 3000 mm

1

Montare garduri

Bar 25 * 100 * 3 000

2

Se montează

Șuruburi, ancore, șuruburi, șuruburi

Prin necesitate

Material pentru scari (pentru creasta / kosour)

Consiliul sau cherestea

2

De la unelte vin la îndemână:

 • măsuri de bandă;
 • un ciocan;
 • nivelul spiritului;
 • foraj;
 • planul electric;
 • Saw.

Verificați dacă toate suporturile viitorului diapozitiv sunt galvanizate. Este mai bine să nu folosiți unghiile.

rampă

Panta în dispozitivul cu rolete este dată cel mai mult. Reglementează acest standard GOST R 52168-2003. Figura prezintă fragmente din clasificarea GOST - diapozitive. Desenați diapozitive cu o pantă de 40 de grade (a se vedea fotografia).

Manipularea materialelor

Lemnul ar trebui să fie bine uscat, planificat cu un avion (este mai eficient să se ia electric), rotunjit de la toate colțurile, și se freacă suprafața. Partea inferioară a barei sub suporturi, la aproximativ 50 cm de margine pentru a procesa rășină, ulei de mașină, mastic sau orice alt antiseptic pentru a preveni putregaiul.

Cum să o faceți singur?

Instalarea unui diapozitiv pentru strada cu propriile mâini pas cu pas va arăta astfel.

 • Pe site-ul de cui stabilit pentru a săpa găuri cu o lățime puțin mai mare decât bara de sprijin și o adâncime de aproximativ 40-50 cm fiecare. Umpleți cu nisip sau pietriș pentru o mai bună tracțiune și protecție.
 • Instalați coloanele de sprijin și turnați betonul peste ele. Când montați pe o ancoră - înșurubați șurubul de ancorare la suport, conduceți-l cu forța în pământ. Verificați dacă ancorele sunt în formă de L, este mai sigur să conduceți. Apoi strângeți suporturile în jurul pământului.
 • Instalați riglele inferioare. Pentru a face acest lucru, șuruburile sau șuruburile trebuie să conecteze suportul și muchia.
 • Instalați riglele superioare paralele unul cu celălalt și fixați podeaua spre ele. Pentru a împiedica acumularea apei, lăsați spații câteva milimetri între plăcile de podea.
 • Începând să instalați rampa, alegeți una dintre opțiunile de instalare: formați unghiul dorit (de obicei 45) și atașați rampa la bază sau tăiați canelurile (a se vedea fotografia).
 • După instalarea rampei, tratați-o imediat și decideți cum să o acoperiți pentru alunecare. Dacă acesta este un diapozitiv pentru iarnă - este suficient să-l umpleți cu apă, dacă diapozitivul este folosit în timpul verii, puteți pune linoleum pe el, puteți ceara pe el sau alegeți în avans nu materiale din lemn pentru o rampă, ci placaj sau oțel galvanizat.
 • Pentru a construi o scară, selectați tipul de construcție: bowstring sau kosour. Pătratul este o construcție cu caneluri în care se pun pașii. Arcurile de pe scările doi - pe ambele părți ale treptelor. Kosour este un tip de fascicul purtător pe care sunt montate pașii. Este montat fie pe lateral, fie ca un șir, fie în mijloc.
 • Puneți gardul la sol și balustrada. Înălțimea balustradelor conform GOST nu este mai mică de 900 milimetri și se calculează după cum urmează: înălțimea rafturii + înălțimea balustradei, prin urmare suportul însuși poate fi mai mic de 900 milimetri și depinde de înălțimea copilului.

Principalul lucru este că balustradele pot fi folosite în scopul propus, iar copilul le poate ajunge și se poate ține pe cont propriu. În plus, puteți face o bară transversală între cele două bare frontale. Pentru că copilul ei poate să stea pentru a sta pe pantă.

Datorită schemei simple pas cu pas, puteți construi un diapozitiv din lemn cu propriile mâini pentru copilul dumneavoastră. Pentru copiii mai mari, nu puteți face o simplă ramă dreaptă, ci o undă sau un șurub. În acest caz, desenele vor fi diferite, iar cea mai ușoară cale de ieșire din situație este de a cumpăra un stingray elicoidal din plastic finit.Un tobogan cu pantă din plastic este asamblat în același mod ca și cu unul din lemn, numai cu condiția ca o pantă de alt material să fie atașată la tamburul de lansare.

Există, de asemenea, opțiuni pentru a face o astfel de panta de placaj flexibil. În acest caz, aveți grijă de rezistența excelentă a structurii și stocați-o pe distanțiere suplimentare și rigidizări. Copiii vor fi unde să se ascundă de ploaie, dacă puneți stâlpii de susținere cu o înălțime mai mare și fixați acoperișul pe ele.

Secretele de alunecare: grăsime din rampă de lemn cu cel puțin trei straturi de ulei, astfel încât suprafața să rămână netedă și umezeala se va rula. Grind pantă după fiecare acoperire - astfel încât să obțineți un efect de oglindă, care va permite diapozitivul să fie cu adevărat alunecos. De asemenea, aruncați o privire mai atentă asupra băii acide lichide - o alternativă bună pentru alunecare.

După instalarea diapozitivului, verificați rezistența acestuia. Nu ar trebui să se îndoaie, să se îndoaie sau să se răsucească în nici un fel. Toate elementele trebuie să fie strict perpendiculare, vertical sau orizontal unul față de celălalt. Se recomandă acoperirea culisei finisate cu materiale de protecție. Poate fi un lac rezistent la apă aplicat în mai multe straturi.

Pentru copil îi plăcea diapozitivul - vopsiți-l cu vopsele acrilice respingătoare de apă. Aveți grijă de colorare în prealabil - chiar înainte de asamblare, vopsiți fiecare detaliu, astfel încât diapozitivul va fi chiar în culoare, nu vor exista articulații colorate și picături de vopsea pe ea. În timpul funcționării pe termen lung, elementele diapozitivelor se vor șterge și vopseaua se va stinge. Pentru a actualiza acoperirea, este necesar să replantați fiecare element și apoi să treceți la o nouă culoare.

Siguranță mai întâi! După instalare, verificați în mod regulat diapozitivul pentru fisuri, slăbire, elemente crăpate. Cel mai adesea acest lucru este valabil după iarnă și în perioada ploilor grele. Dacă imaginația dvs. nu se limitează la o singură rampă, există o mulțime de desene de complexe pentru copii pe net. Datorită instrucțiunilor pas cu pas, puteți crea un diapozitiv din lemn pentru copii pentru copilul dvs. cu propriile mâini!

În următoarea înregistrare video veți găsi un tobogan pentru copii cu mâinile tale.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor