Leagăn de stradă pentru copii: tipuri, sfaturi privind alegerea și realizarea

Pentru persoanele care petrec mult timp în țară, este adesea o chestiune de distracție a unui tânăr membru de familie atunci când părinții sunt ocupați cu afacerea lor. Cel mai simplu mod de a diversifica timpul de petrecere a timpului liber și de a petrece timp pe un site de țară cu beneficii este să instalați un leagăn de stradă pentru un copil. Și dacă alegeți o construcție solidă, puteți folosi leagănul grădinii, nu numai pentru copii, ci și pentru adulți. În plus, producătorii moderni oferă modele gata și durabile la prețuri foarte accesibile. Și dacă aveți abilități deosebite și aveți dorința de a construi un loc de joacă în țară pe cont propriu, atunci nu va fi dificil pentru dumneavoastră să asamblați o leagăn de stradă cu propriile dvs. mâini.

Pentru ce suntem noi?

Leagăn chiar și cea mai simplă construcție va aduce multă bucurie nu numai copiilor, ci și adulților. Și ceea ce este deosebit de remarcabil, nu vor fi goale în vremea caldă și chiar în iarna înghețată. În plus, alegerea modelelor finite este suficient de mare, de la leagănul obișnuit al străzii până la platformele educaționale staționare pentru adolescenți.

Dar, pentru început, merită să ne dăm seama care sunt beneficiile leagănului și dacă acestea pot dăuna sănătății copilului.

 • Mișcările de mișcare au un efect calmant asupra copiilor.
 • Lănțișurile ajută la întărirea mușchilor brațelor, a picioarelor și a corpului și îi învață pe copil să-și controleze propriul corp.
 • Mișcările ritmice în sus și în jos au un efect benefic nu numai asupra sistemului nervos, ci și asupra dezvoltării aparatului vestibular, care este un fel de pregătire care ajută la pregătirea corpului tânăr pentru a călători în transport, astfel încât copilul este mai puțin influențat pe drum.
 • Dexteritatea și coordonarea se dezvoltă - copilul învață să echilibreze, să mențină echilibrul și să simtă ritmul.
 • Emoțiile pozitive care apar după ce leagăn pe un leagăn sunt comparabile cu a asculta muzică relaxantă.
 • Aceasta este o modalitate excelentă de a cheltui excesul de energie fără a afecta sănătatea. Când leagăn un leagăn, se consumă o cantitate mare de energie, care este comparabilă cu o jogging scurtă de lumină în aerul proaspăt.
 • Copilul are ocazia să se distreze independent fără participarea seniori. Un loc de joaca cu leagăne va duce copilul pentru o lungă perioadă de timp și îi va permite adulților să își desfășoare afacerea.

În plus, un loc de joacă elegant și original va decora zona suburbană.

Elemente principale

Orice leagăn poate fi de asemenea împărțit după tipul, tipul și restricțiile de vârstă. Dar elementele de bază rămân întotdeauna aceleași: un cadru durabil și stabil, un sistem de protecție și scaune confortabile.

Rama este elementul principal al oricărui leagăn. Trebuie să fie durabil și fiabil pentru a rezista oricăror sarcini. Rama implică, de asemenea, atașarea suspensiei cu un scaun la bara de susținere. Cel mai adesea pentru un cadru este utilizat arborele puternic sau metalul. Plasticul nu are o rezistență și o fiabilitate deosebită, astfel că aceste modele sunt concepute numai pentru copiii cu vârsta sub 5 ani. Raza fiabilă trebuie să fie ținută pe două suporturi sub forma literelor "L" și "A" - această opțiune este considerată cea mai comună și mai robustă pentru oscilațiile stradale.Recuperele sub forma literei "P" necesită o fixare și o întărire suplimentară. Pentru o mai mare fiabilitate, se recomandă săpea suporturile în pământ la o adâncime de cel puțin un metru, iar cimentul în plus.

Hangerele pot fi fabricate din țevi metalice, lanțuri sau frânghii. Pentru copiii mai mici, se recomandă să alegeți un leagăn cu patru umerase - acestea sunt modele mai sigure și mai confortabile. Copiii în vârstă se vor balansa pe două suspendări. De asemenea, unele modele au doar o suspensie, caz în care copilul se așează pe scaun astfel încât să-și înfășoare picioarele.

Lanțul lanțului este potrivit pentru o balansare la o mică amplitudine., ceea ce face ca astfel de desene sau modele să fie convenabile pentru copiii mici. Dar copiii mai mari se bucură, de asemenea, de astfel de leagăne - au crescut puterea și fiabilitatea. Pe o astfel de leagăn nu va putea să vă relaxați "soarele". Dar, atunci când alegeți un design similar, să acorde o atenție la legăturile lanțului de metal a avut o gaură de mijloc pentru a proteja degetele mici ale copilului. În inele mici, un deget poate rămâne blocat și într-un inel mare, dimpotrivă, poate fi prins.

Pentru leagănele în aer liber, materialele grele, cum ar fi plasticul, lemnul și cauciucul, sunt mai des folosite ca scaune. Fierul este rar folosit, deoarece îngheață repede în frig și se încălzește instantaneu în timpul perioadelor fierbinți. Pe un scaun de sus greu puteți așeza o pernă cu capace detașabile. Cauciucul poate fi, de asemenea, utilizat ca scaun, dar în acest caz va fi posibilă o balansare pe o leagăn doar într-o poziție așezată. Puteți, de asemenea, să faceți propriul tău pantofi de tip do-it-yourself sau cuibul de cuiburi folosind frânghii groase și textile. Dar în ploaie, acest design se va uda și își va pierde rapid aspectul original. Cele mai simple scaune sunt realizate din lemn. Scaunul acoperit cu lac și tratat cu agenți de protecție va dura mulți ani. De asemenea, puteți face un scaun dintr-un scaun vechi, un skateboard sau o placă durabilă inutilă.

Leagănurile pot varia în lățime. Cea mai bună opțiune este considerată un model dublu cu un loc larg, care poate sta în același timp cu doi copii sau un adult și un copil.

Deblocările staționare standard cu un cadru robust pot avea un scaun în oglindă, care este foarte convenabil dacă aveți doi copii în familia dvs., apoi copiii se pot așeza unul față de celălalt și pot să lege în același timp.Copiii mai tineri au nevoie de un leagan cu o spate de blocare și un dop în față, astfel încât copilul să nu cadă în timpul balansării.

Un baldachin peste un leagăn este un atribut suplimentar și opțional în orice design., deși are multe avantaje funcționale. În primul rând, în timpul unei ploi ușoare sau într-o zi fierbinte sub un baldachin, puteți continua să jucați. În al doilea rând, în timpul precipitațiilor, elementele de fixare metalice ale structurii pot să cadă, iar elementele textilelor se udă și devin inutile. Policarbonatul este considerat un material excelent pentru un baldachin - protejează bine împotriva precipitațiilor și, în același timp, transmite lumină. De asemenea, baldachinul poate fi realizat din materiale de acoperire sau din pardoseală.

tipuri

Modelele cele mai comune lucrează pe principiul unui pendul, adică puteți leagăn pe ele în sus și în jos. Dar unele leagăne funcționează puțin diferit. Structurile sunt împărțite în următoarele tipuri.

 • Modele staționare pe cadru. Un astfel de leagăn poate fi folosit nu numai pentru copii, ci și pentru adulți. Structurile de susținere ar trebui să fie săpate în mod fiabil la sol cel puțin pe metru și betonate pentru fiabilitate structurală.
 • Scaune suspendate pentru frânghii sau lanțuri - acest tip include bungee. Principalul lucru pe care dispozitivul de fixare a fost puternic și fiabil. Cel mai simplu mod de a instala un astfel de leagăn pe stradă este dacă există un copac mai mare cu ramuri puternice care cresc pe teren. În acest caz, este suficient doar să fixați cablul sau o frânghie puternică. Dar dacă nu există nici un copac pe parcelă, atunci este necesar să se pună un cadru în formă de U cu structuri puternice de susținere.
 • Balanceri sau modele pendul - o astfel de leagăn este foarte ușor de făcut cu mâinile tale. Aceasta este o opțiune excelentă pentru familiile cu doi copii. Pentru construcție veți avea nevoie de o placă durabilă lungă, cu scaune pe ambele părți și un jurnal sau o anvelopă veche pentru instalare în centru. Râsul se produce când împingeți picioarele de pe sol. Asemenea desene sau modele ar putea fi interesante pentru copiii de orice vârstă, dar jocurile nu vor dura mult timp, așa că trebuie să instalați aceste modele doar în kit-ul cu zona de joacă.
 • Pe primăvară - astfel de leagăne sunt potrivite pentru membrii foarte tineri ai familiei. Copiii se bucură în special de modele luminoase cu un cadru sub forma unei mașini de scris sau a unei motociclete. Pentru a instala pe site-ul unei asemenea atracții veți avea nevoie de un izvor puternic, la care va fi fixat un scaun cu un cadru puternic,Funcția principală nu este numai de a atrage atenția copilului, ci și de a asigura jocul, deoarece designul este echilibrat pe un singur arc instalat în centrul așa-numitului "cuib".
 • carusel are o structură mai complexă, dar câțiva copii se pot juca imediat. Aceasta este o opțiune excelentă pentru familiile mari. A construi o astfel de construcție din mijloace improvizate este destul de dificilă, iar procesul de instalare este laborios. Prin urmare, cel mai simplu mod de a cumpăra un carusel gata făcut pentru zona suburbană din magazin.

  Leagane diferă, de asemenea, în funcție de restricțiile de vârstă

  • Pentru copiii sub 3 ani, scaunul trebuie să aibă o spate înalt și un opritor în față, astfel încât bebelușul să nu cadă de pe leagăn. Este important ca scaunul să nu fie fixat pe două frânghii, ci pe patru. În acest caz, micile miezuri nu trebuie să fie echilibrate și puteți sta confortabil.
  • La vârsta de 3-4 ani, copiii învață independența și este foarte important dacă copilul poate să stea pe leagăn însuși, astfel încât nivelul de ședere ar trebui să fie puțin mai mic decât în ​​cazul modelelor pentru copiii mai mari. De asemenea, merită să alegeți suporturi rigide suspendate pentru ședințe și este mai rezonabil să refuzați construcțiile de funii până la momentul potrivit.
  • La vârsta de 4 până la 7 ani, nu există restricții speciale în ceea ce privește alegerea leagănilor, singurul lucru pentru copiii mici nu este să aleagă structuri agățate cu lanțuri mari - între legături se poate prinde un deget în timpul jocurilor.
  • De la copiii în vârstă de 7 ani și cei mai mari iubesc jocurile active și active. Puteți să vă diversificați locurile de joacă cu leagăne folosind un bungee sau o scară de funie.

  materiale

  Prin producția unui leagăn de stradă pentru copii sunt folosite diverse materiale: un copac, un metal, un plastic, un material textil, fiecare dintre ele având avantajele și lipsurile.

  Plasticul este un material excelent pentru terenurile de joacă. Proiectele finite sunt ușoare și au o rezistență suficientă pentru a rezista greutății copilului. Dar acordați atenție recomandărilor producătorului înainte de a cumpăra - fiecare model are limitări ale greutății și încărcării. Și alegeți modele cu o marjă de încărcare, pentru că bebelușul dvs. va crește rapid și anul viitor poate fi neinteresant sau incomod pentru a juca pe cabana de vară datorită dimensiunii mici a scaunelor. În plus, oaspeții mai tineri mai tineri vor trebui să fie restricționați în jocurile de pe terenul de joacă.

  Lumina plastică este considerată un material confortabil nu numai vara, dar și iarna. De înaltă calitate din material plastic nu se estompează de lumina directă a soarelui, și nu schimbă culoarea din cauza ploii. Dar locurile de joacă din plastic pentru copii au mai multe dezavantaje:

  • leagăn nu pot fi destinate copiilor mai mari și adulților;
  • structurile din plastic arata mai putin atragatoare in comparatie cu leaganele din lemn;
  • rezistența plastică nu este comparabilă cu lemnul sau fierul - cu o încărcătură excesivă, structura se poate sparge sau crăpa rapid;
  • fragilitate - chiar și cu o utilizare atentă a leagănelor din plastic va dura o medie de 3 ani;
  • Leagățile din plastic toxic, în cel mai bun caz, pot pierde o culoare frumoasă și strălucitoare datorită razele soarelui și, în cel mai rău caz, eliberează substanțe nocive atunci când sunt încălzite sub razele directe într-o zi fierbinte.

  Leagățile de la un copac sunt considerate o opțiune excelentă pentru sezona. Puteți face leagăne puternice și de încredere din lemn, care pot fi folosite nu numai de copii, ci și de adulți. Astfel de modele au multe avantaje. În primul rând, este un material ecologic.În al doilea rând, pentru a construi o structură din lemn cu propriile mâini chiar și de un maestru novice. În al treilea rând, lemnul este perfect tratabil.

  Dar trebuie să înțelegem că lemnul este un material capricios care necesită îngrijire corespunzătoare. În fiecare an, construcția lemnului va trebui tratată cu soluții speciale pentru a proteja împotriva umidității și a diverselor dăunători. Structurile din lemn sunt de obicei masive și grele, ceea ce face imposibilă transportul sau mutarea în jurul locului, astfel încât trebuie să aveți grijă în avans pentru a crea o șopron specială care va proteja site-ul de ploaie și zăpadă. În sezonul rece, structura din lemn trebuie să fie protejată de ploaie și zăpadă de un baldachin și să se usuce bine odată cu apariția primăverii și apoi să fie tratată cu agenți de protecție.

   Lănțișoarele metalice pot avea forme și modele sculptate frumoase, care vor dura câteva decenii pentru familia ta. Dar pentru a construi o structură metalică fără experiență și echipament special este imposibil. De asemenea, leagănele de fier au anumite caracteristici:

   • pentru a prelungi durata de viață a acestora, este necesar ca metalul să fie tratat cu sprayuri protectoare împotriva ruginii și coroziunii;
   • este inconfortabil să utilizați un leagăn în timpul iernii, iar vara elementele metalice pot deveni foarte fierbinți la soare;
   • scaunul din leagăn metalic ar trebui să fie din lemn sau perne moi așezate cu capace detașabile pe partea superioară pentru a le face confortabil să leagăn;
   • construcția solidă reprezintă un pericol deosebit;
   • aspectul frumos al unui design din metal se va potrivi perfect în orice amenajare a teritoriului.

   O mai mare durabilitate și fiabilitate au modele de materiale compozite. De exemplu, cadrul poate fi confecționat din metal, iar scaunul - din lemn sau plastic.

   Cum sa alegi?

   Atunci când alegeți un design potrivit, trebuie să vă asigurați că leagănul este absolut sigur pentru copil. Pentru cei mai mici, este necesar să fixați scaunul și să cumpărați modele cu o spate și o bară orizontală în față.

   Este de dorit ca proiectul să aibă o mică magazie sau era posibil, dacă este necesar, să închideți terenul de joacă pentru copii din ploaie sau să vă mutați sub acoperiș. Acordați atenție și leagănului mobil, care poate fi instalat nu numai pe zona deschisă, ci și pe veranda acoperită în caz de ploaie.

   Cea mai bună opțiune sunt modelele cu mai multe elemente. De exemplu, un leagăn, un diapozitiv și o cutie de nisip - pe o astfel de platformă copilul va petrece mai mult timp. Și pentru copiii mai mari, în plus față de leagăne, puteți instala un bungee, o scară și un bar orizontal.

   Un punct important în alegerea unui model adecvat este dimensiunile structurii. Ar trebui să existe suficient spațiu în raza de leagăn, astfel încât scaunul oscilant să fie departe de gard și de pereții clădirilor, precum și de copaci și flori. Dar, în același timp, leagănul ar trebui să fie vizibil de pe fereastra casei. În plus, leagănul nu trebuie să cauzeze probleme și să restricționeze mișcarea pe site.

   Locul de instalare a structurii trebuie să fie bine luminat, iar site-ul în sine trebuie să aibă o ușoară ușurare, altfel procesul de instalare poate fi complicat datorită neregulilor. În același timp, nu este de dorit să plasați o zonă a copiilor în lumina directă a soarelui - într-o zi fierbinte, va fi inconfortabil să vă aflați pe amplasament, deoarece elementele se vor încălzi rapid și o cantitate mare de radiații ultraviolete poate afecta negativ sănătatea.Absența curenților și a rafalelor puternice de vânt este, de asemenea, foarte importantă pentru zona copiilor.

   Este recomandat să așezați un lemnos sau un capac moale sub leagăne pentru a reduce riscul de rănire în caz de cădere.

   Alegeți un leagăn cu scaune moi, aveți grijă de capacele detașabile. În timpul sezonului, curățarea și spălarea pernelor stradale va fi cerută de mai multe ori. Unele elemente textile moi pot fi curățate deoarece sunt contaminate cu detergenți lichizi.

   Asigurați-vă că păstrați chitanța de vânzări pe toată perioada de garanție. Dacă în timpul perioadei de funcționare apar defecte sau defecte de fabrică, puteți returna leagănul prin trimiterea tuturor documentelor necesare.

   Cum să o faceți singur?

   Cumpărarea unei structuri finite va economisi timp. Dar nu este necesar să achiziționați modele scumpe în magazin. Este posibil să faceți o leagăn în aer liber pentru a da de la aproape orice materiale resturi într-o singură zi. Baza poate fi plăcile rămase, anvelopele vechi, paleții din lemn, frânghiile și așa mai departe.

   Maeștrii din lemn pot crea o adevărată capodoperă care se va potrivi armonios cu designul peisajului natural al zonei deschise.Elementele din lemn natural arata armonios in gradina. În plus, în locul scaunelor compacte, o bancă mare poate fi făcută din lemn, pe care copiii și adulții pot sta.

   Dacă decideți să faceți un mic loc de joacă cu propriile mâini, luați în considerare opțiunile de design potrivite pentru dvs. În plus, orice tip de lemn este ușor de instalat. Cadrul balansierului trebuie să fie bine fixat și fixat cu ajutorul unor pante. Iar baza în sine, adică structurile de susținere, trebuie instalată în pământ și cimentată.

   Din paletele de lemn rămase inutile, puteți construi un leagăn mare, pe care nu puteți doar să stați, ci să vă culcați. Utilizând cabluri rezistente, fixați paletul și fixați-l pe fasciculul de susținere. Dar, pentru a folosi astfel de leagăni confortabil fără teama de spărturi, puneți perne moi cu capace detașabile pe vârful scaunului din lemn. Dacă fixați două sau trei palete, astfel de leagăne vor arăta ca un hamac clasic. Pentru o zonă de agrement merită să alegeți un loc în umbra copacilor, astfel încât, uitându-vă la nori, să vă bucurați de liniște și liniște.

   De asemenea, puteți construi cu ușurință un loc de joacă pentru materialele uzate. Excelent pentru acest tip de anvelope vechi. Cu abilități mici și imaginație, o roată uzată poate fi transformată într-o figură complicată care va servi drept scaun.

    Vedere stradală originală și elegantă "Cuibul" - au un scaun mare de răchită pe care puteți să vă culcați și să priviți la cer. Elementele suspendate sunt fixate la un moment dat și puteți să legeți pe o astfel de leagăn în toate direcțiile. Leagănele cu scaun de cocos din răchită și o spate confortabilă pot fi atribuite acestei categorii. Suspensia este, de asemenea, la un moment dat, iar fiabilitatea este asigurată de un arc durabil care poate suporta sarcini de până la 200 kg.

    Cum să faci o leagăn de lemn din lemn cu propriile mâini, puteți vedea în acest videoclip.

    Comentarii
     autor
    Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

    Sala de intrare

    Camera de zi

    dormitor