Swing pe lanțuri: ce sunt și cum să faceți?

 Swing pe lanțuri: ce sunt și cum să faceți?

Lăcașurile de stradă cu umerase pe lanțuri sunt la fel de răspândite în locurile de joacă ale curților înalte și în curțile private. Acestea pot avea variante diferite de cadre de sprijin, sub forma literelor "L", "P" sau "A", scaunele lor ar putea arăta ca o placă, o bancă sau o roată obișnuită. Dar toate acestea sunt unite prin alegerea lanțurilor ca suspensii, care sunt ușor reglabile în înălțime.

Lănțișoare Swing

Un lanț cu o grosime de legătură de 15 sau 20 mm poate rezista la cinci persoane mari, chiar și cu o marjă. Nu se întinde niciodată, servește zeci de ani la același nivel.Din când în când, leagănul se poate descompune, dar lanțurile vor rămâne. Au o durată de viață lungă, chiar fără lubrifierea suspensiilor. Dar lanțurile au dezavantajele lor. La oscilație, pot exista vibrații laterale ale scaunului și răsucirea acestuia. În plus, ținând mâinile peste lanțurile reci nu este foarte plăcută. Această problemă este rezolvată cu ajutorul suprapunerilor, care se pun pe lanțuri, în locurile unde ating mâinile.

tipuri

Lanțurile sunt foarte fiabile, deci sunt folosite ca suspensii pentru multe modele. Leagățile cu astfel de suspensii pot fi clasificate după locație, vârstă, design, material.

După locație

Adesea leagănul este plasat pe parcelele de grădină. Și dacă nu se achiziționează bănci swinging sub un baldachin, atunci în majoritatea cazurilor proprietarii înșiși fac scaune tradiționale din lemn pe lanțuri agățate. În curțile clădirilor înalte, leagănele stradale din fabrică sunt adesea instalate pe suporturi metalice cu scaun unic sau dublu, cu spătar și cotiere. Ca suspensii - toate aceleași lanțuri.

Pentru condițiile de locuință sunt mai potrivite frânghii puternice sau frânghii sintetice. Dacă situația necesită o opțiune de lanț, se selectează oțeluri durabile, din oțel, însă se aleg mai multe lanțuri estetice.Leagăile la domiciliu sunt potrivite pentru copii, deci trebuie să fie fiabile, dar nu neapărat să reziste la încărcături grele.

După vârstă

În funcție de vârstă, leagănele sunt împărțite în copii, adolescenți și adulți (familie). Modelele copiilor sunt protejate din toate părțile: spate, balustrade, centură de siguranță. Pentru un adolescent, procesul de învârtire în sine este important, cu atât mai mari vor fi scaunele mai bune și mai simple, până la placa obișnuită pe lanțuri. Proiectele adulte nu sunt atât de mult pentru schiuri, ci pentru petreceri de recreere, familii.

Varietate de modele

Există mai multe tipuri de leagăne, care diferă în ceea ce privește designul și scaunele materiale, suporturile și mobilitatea.

 • Lănțișoarele mobile nu au prea multă greutate, ceea ce vă permite să le deplasați la orice distanță. Acestea sunt fie opțiuni pentru copii cu un singur scaun, fie o bancă de tip swing de familie.
 • Modelele staționare sunt îngropate adânc în pământ, iar structurile grele sunt de asemenea betonate.
 • Specii singulare pot fi sub formă de scaun suspendat sau plăci pe lanțuri.
 • Dubla leagăne sunt, de asemenea, echipate cu o placă, numai mai mare și mai largă. Acestea pot avea două scaune independente pe aceeași bară.
 • Pentru modelele cu mai multe scaune (familiale) se includ banchete swing, canapele și paturi suspendate. Aceste modele puternice au nevoie de suspensii sub formă de lanțuri masive.
 • Un capac de anvelope vechi poate servi ca un scaun leagăn. Este atârnat pe frânghii sau frânghii, dar lanțurile sunt de asemenea potrivite. Datorită simplității modelului, nu necesită îngrijire și componente suplimentare.

În cazul în care pentru a pune leagăn

Confortabil și distractiv de a avea un leagăn în curtea ta. Dar ar fi greșit să le punem acolo unde este necesar. Locația atracției ar trebui aleasă cu grijă. În majoritatea cazurilor, acestea sunt instalate de mai mulți ani, fiind unul dintre locurile preferate de recreere.

Alegerea unui loc pentru un leagăn, trebuie să țineți cont de o mulțime de puncte importante.

 • Proiectul trebuie să fie instalat pe o suprafață plană sau să îl montați.
 • Terenul de sub leagăn nu ar trebui să fie rapid sau în mod constant umed.
 • Atracția nu este instalată în câmpie, unde precipitațiile cade de pe întregul sit.
 • Este mai bine să echipezi structura sub un copac mare sau o altă sursă de umbră. În cazuri extreme, puteți folosi cortul.
 • Un loc bun este considerat un parcel fără pescaj.
 • În cazul în care leagăn de tip familie este mare, cu o coperta,plase de țânțari și alte adaosuri - ar trebui să fie pe terenul de joacă. Aceasta poate fi o zonă de grătar cu un adăpost și un cuptor. În apropiere se află un foișor, o terasă, o masă cu bănci sau bănci de grădină, paturi de flori, o fântână și alte delicii de design peisagistic. Ar trebui să fie un loc pentru petrecerea timpului liber cu întreaga familie.
 • Atracții pentru copii sunt situate pe terenuri de joacă, arbuști închisi, garduri, copertine de la soarele și vântul arzător.
 • Lângă leagăne nu ar trebui să crească plante toxice, alergeni și plante de miere.

Proiectări DIY

Leagănurile pe lanțuri pot fi făcute de dvs. înșivă. Cei care nu vor să se încurce pentru o lungă perioadă de timp folosesc o bucată de tablă drept scaun. Puteți petrece un pic mai mult timp și face leagăne confortabile pentru copii și adulți, care nu numai distrează, dar și să devină un loc de odihnă, decorarea grădinii. Ar trebui să înceapă cu alegerea locației pentru proiectarea viitoare. Un desen este apoi întocmit cu dimensiunile. Materialele sunt selectate în avans și se pregătesc unelte de construcție.

Aveți deja la dispoziție desene și calcule, trebuie să mergeți la site-ul pregătit și să vă asigurațiexistă suficient spațiu pentru o leagăn de leagăn.

luare

Pentru a crea o banchetă durabilă, trebuie să începeți lucrul cu cadrul. Luați în considerare suprafața și unghiul dintre scaun și spătar. Apoi pregătiți opt baruri: patru pentru scaun și patru pentru spate. Barele se conectează în perechi, la un unghi, se fixează cu șuruburi. Una va fi baza pentru ședință, cealaltă - pentru spate. Astfel, se vor dovedi patru elemente pereche, două dintre ele vor fi laturile băncii viitoare, celelalte două produse vor fi distribuite în interiorul scaunului. Patru blanduri sunt fixate cu bare orizontale: două - pe spate și două - pe scaun. Rama bancului pentru leagăn este gata.

În etapa următoare, cadrul este acoperit cu lamele. Fiecare bandă este perforată din lateral astfel încât să poată fi fixată pe cadru. Înainte de a acoperi cadrul, merită din nou să verificați parametrii de proiectare, unghiul curburii din spate. Când scaunul este acoperit cu lamele, acesta trebuie întors și întărit din fund cu colțurile metalice. Cotierele cu o formă geometrică simplă sunt montate pe șuruburi astfel încât, dacă este necesar, pot fi îndepărtate.

Bancul finit este tratat cu agenți antifungici, impregnări speciale, vernisate. Acest lucru ar trebui făcut cu cea mai mare grijă, piesele prime se vor prăbuși în aer liber de zăpadă și ploaie. Pentru a atârna leagănul aveți nevoie de două țevi. Se va menține staționar pe suporturi, iar al doilea, cu ajutorul rulmenților, se va deplasa împreună cu lanțul. Lagărele au nevoie de un tip închis, sunt bine tratate cu grăsime și acoperite cu dopuri.

Banca este suspendată de patru lanțuri. Înălțimea este ajustată astfel încât persoana adultă care sta pe ea să ajungă la sol cu ​​un deget de la picior. Pe lanț, pentru mâini confortabile, puteți purta căptușeală. Proiectarea este instalată pe suportul pregătit. Ele ar trebui să arate ca litera "A", bara transversală între stâlpi îi face mai fiabile, capabile să reziste la o bancă. Este foarte puțin probabil ca oscilațiile familiale să se rotească mult, pentru că este suficient ca suporturile să sară în sol cu ​​70-80 cm, dar pentru fiabilitate fiecare stâlp poate fi betonat.

În ceea ce privește suspensiile, pentru asigurarea lor, puteți utiliza un cablu metalic care rulează în mod sincron cu lanțurile, în cazul în care legătura se rupe deschis, leagănele vor rămâne suspendate pe cablu.

Metal leagăn

Acestea sunt cele mai ridicate și le puteți colecta din materialele care s-au acumulat în garaj, ceea ce este jalnic să arunce afară și să aibă loc. Suporturile vor servi drept țevi de metal. Pentru a le fixa, triunghiurile sunt decupate din ramasitele foii de otel, se taie țevi cu un diametru mai mic de rafturi, iar apoi se introduc coloane de susținere.

Pentru a monta bara transversală, trebuie să sudați brațele curbate la un unghi de 90 de grade față de conductă. Acestea pot fi făcute prin tăierea lor din țevi vechi. Suspensiile sunt realizate cu lanțuri, inele și rulmenți. Rama pentru scaun poate fi realizată din țevi pătrată în formă, pentru a se lua pe pereții laterali din cutiile metalice vechi sau pentru a tăia alte structuri de fier. Toate coturile ar trebui să fie colțuri fixe.

Leagănul finit a fost curățat cu grijă, amorsat și acoperit cu vopsea.

Leagăn de pe paleți

Zborurile care au rămas după lucrările de reparații folosesc adesea pentru aranjarea unui leagăn. Acestea sunt bine tratate până la o netezime completă pentru a evita așchii în timpul funcționării produsului. Apoi, acoperite cu impregnare antifungică și lac. Paleta poate fi tăiată și realizată sub formă de bancă, care leagă spatele și scaunul de colțurile metalice.Și puteți doar să atârnați pe lanțul întregului avion, să puneți o saltea și perne pentru confort într-un pat agățat.

Lanțurile sunt filetate printr-un design dublu de paleți și fixate în mai multe locuri pentru a preveni alunecarea. Toate acestea sunt suspendate de fascicul de pe suporturi, adică totul este realizat ca orice alt model. Leagăn pe lanțuri este frumos și de încredere, pot rezista unei familii întregi și dacă închideți un baldachin sau o cortină, acestea vor deveni cel mai bun loc pentru socializare sau relaxare.

Cum să faceți un leagăn pe lanțuri cu propriile mâini, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor