Cum sa faci un leagan cu mainile tale?

 Cum sa faci un leagan cu mainile tale?

Mulți oameni își amintesc minunatul cântec din filmul "Aventurile electronicii", în care cântă despre un leagăn. În aproape fiecare curte, există întotdeauna un leagăn - fie din metal fabricat, fie din fabrică, cu un scaun din lemn. Și nu sunt niciodată goale, pentru că mulți oameni preferă simțul zborului. Dacă vrei să faci pentru copii cu mâinile tale, acest articol este pentru tine.

Materiale folosite

Pentru a începe este să dai seama din ce și cum să construiești un leagăn. Totul depinde, probabil, de obiectivele pe care le ai.Dacă doriți să construiți o construcție durabilă care va fi utilizată de mai multe generații, utilizați metalul. Dacă aveți de gând să atârnați leagăne temporare în țară sau în curte, le puteți construi din lemn sau plastic. Deși leagănele din lemn sunt puternice și rezistente, chiar dacă pierd în acest metal. Lănțișurile de plastic sunt de obicei construite pentru cea mai mică vârstă karapuzikov de până la 5 ani.

Fiecare material are propriile sale avantaje și dezavantaje. Dacă pomul este disponibil, ieftin, ecologic, relativ sigur, este ușor să lucrați cu el; atunci metalul este puternic, rezistent la foc, leagănele de pe el sunt destul de compacte. Plasticul este ușor, culorile sale strălucitoare, precum copii. Locul de instalare a leagănului trebuie selectat pe baza următorilor factori:

 • nu trebuie să pierzi din vedere copilul;
 • siguranță - nu este necesar să se organizeze zboruri în apropierea cablurilor, iazurilor, drumurilor; dacă nu există nici o alegere, încercați să protejați locul jocurilor pentru copii cu cel puțin un gard de piatră;
 • alegeți un loc prea luminat de soare, dar nu la umbră;
 • dacă doriți să construiți un leagăn din lemn, vă rugăm să rețineți că din cauza umezelii excesive se deteriorează rapid;
 • protecția împotriva rafalelor de vânt;
 • asigurați-vă că nu există supraexplozări de toxice, prickly, miere, precum și plante care pot provoca alergii;
 • locul de instalare al leagănului trebuie să fie relativ plat;
 • Asigurați-vă că verificați fiabilitatea fiecărui nod.

Tipuri de modele

Prin aspectul designului, leaganul este cadru și suspendat, există chiar o leagăn pe un arc. Sunt prezentate un număr mare de variante de acest tip. Acest pendul-swing-pendulum, și leagăn, și "gazebo", și multe altele. Dacă ați ales deja materialul din care veți monta leagănul, desenați o schiță a structurii viitoare. Pe baza acestei schițe, desenați desene detaliate care prezintă toate dimensiunile. Trebuie remarcat faptul că unele modele pot fi portabile. Acesta este, de obicei, un leagăn metalic, așa cum este făcut din lemn, necesită un cadru securizat pe pământ.

Există mai multe tipuri de cadre pentru leagăn.

 • În formă de U - Aceasta este cea mai economică opțiune, deoarece necesită mai puțin material. Dar pentru ca designul să fie stabil, sunt necesare suporturi concrete, prin urmare, acest model se referă la cele staționare.Este o alegere ideală pentru speciile suspendate stabilite pe teren moale.
 • În formă de L. Acest design este mai sigur decât cel precedent. Are 2 suporturi laterale pe fiecare parte, instalate sub un unghi și conectate la partea superioară de un jumper.
 • -X în formă - acesta este un subspeci al cadrului în formă de L. Suporturile laterale sunt plasate astfel încât, la vârf, la 20-25 centimetri înainte de vârf, se formează firele lor încrucișate, în care este așezată traversa. Rețineți că designul este mai bine pentru a consolida opritorul lateral.
 • A-forma - Aceasta este cea mai stabilă formă a cadrului datorită utilizării în proiectarea traverselor laterale.

Desenul leagăn include următoarele date:

 • tip de cadru;
 • dimensiuni swing;
 • locul de fixare a elementelor de armare (suporturi);
 • numărul și tipul de scaune;
 • tipul și durata suspendării.

Dimensiunile leagănului iau în considerare vârsta și înălțimea copilului. Dacă aveți de gând să faceți un leagăn pentru creștere, atunci ar trebui să adere la următoarele dimensiuni:

 • lățimea ideală pentru scaun - 60 cm;
 • scaunul ar trebui să atârne deasupra solului la o înălțime de 50-55 cm;
 • Distanta dintre scaun si bara trebuie sa fie de cel putin 1,6 m, astfel incat copilul sa poata sa stea in picioare confortabil.

Leagane ar trebui să asigure siguranța, fiabilitatea și confortul unui leagăn. Lanțurile, frânghiile, chiar și țevile din metal pot fi folosite ca suspensie pentru autostructură. Companiile implicate în producția de leagăn, folosit ca o suspensie de primăvară, amortizoare hidraulice de șoc, pârghie. Dar aceste tipuri de pandantive sunt prea scumpe și dificile pentru structurile realizate manual. Lanțurile ca suspensie sunt destul de scumpe, dar adăugarea tuturor proprietăților este cea mai bună opțiune. Acestea sunt durabile, punctele de uzură sunt vizibile imediat, nu se încetinesc la o micșorare, dar ele împiedică excesul (datorită frecării legăturilor). Dar copiii mici își pot prinde micile degete, astfel încât pentru leagănele copiilor le folosesc lanțuri fine sau pun la dispoziție dispozitive de protecție din resturi de furtunuri de cauciuc pe lanțuri.

Utilizarea cablurilor este cea mai ușoară și mai ieftină opțiune.mai ales dacă știți arta de a lega noduri mari. Dar frânghiile de orice grosime se întind și treptat se întind și sfoara firului spiralat nu controlează oscilația. Este necesar să se ia frânghii de croșetat,și, de asemenea, încercați să utilizați frânghii pe suspensiile celor mai simple modele de leagăn. Este necesar să se aleagă corzi din polimeri artificiali, de exemplu, din nailon. Îndoielile grele (țevi metalice) sunt de obicei utilizate cu rulmenți. Leaganul unui astfel de leagăn este neted, dar necesită măsuri suplimentare pentru a asigura siguranța copilului. Dacă faceți un leagăn cu o astfel de suspensie în zona dvs., aveți grijă de gard și nu lăsați copiii pe ele fără supravegherea unei persoane adulte. Dacă astfel de leagăne sunt instalate în curtea comună, acestea trebuie să aibă un limitator de înălțime a leagănului.

Cum sa faci strada?

Dacă sunteți interesat de modul de a face o leagăn de stradă pentru copii, atunci ar trebui să alegeți mai întâi locul, materialul și construcția. După ce ați pregătit desenul, calculați cantitatea de materiale și unelte necesare. Mai jos pentru a vă lua în considerare vor fi oferite mai multe opțiuni pentru leagăn să fie instalat pe stradă, în curte sau la cabana.

Anvelopele anvelopelor auto

Cel mai simplu design este un anvelopă de mașină suspendată de pe o frânghie. Scheletul este un copac. Mijloacele de suspendare pot servi ca un lanț fixat cu un șurub și o piuliță. A doua variație a acestui leagăn se face după cum urmează:

 • plasați anvelopa veche orizontal;
 • tăiați 3-4 găuri în partea superioară, introduceți cârlige metalice în ele și fixați-le cu șaibe cu piulițe;
 • Lanțuri sau lanțuri de cârlige în buclele cârligului și agățați-le pe o ramură groasă.

A treia opțiune este potrivită pentru cei mai avansați în ceea ce privește posesia polizorului. Va trebui să desenați un șablon pentru tăierea anvelopei, urmând această schiță ciudată, tăiați-o, îndoiți-o și fixați-o cu știfturi, astfel încât orice animal sau pasăre să iasă.

Wood Swing

Versiunea clasică și cea mai simplă este un leagăn de la bord pe frânghii. Sunt suficiente patru găuri la margini și sfoară în ele. Și, de asemenea, ca scaun puteți folosi un zăbrele din lemn, bustean tăiat, un scaun vechi fără picioare.

Din materiale uzate

Chiar și un cerc inutil poate servi drept bază pentru un loc. El este înfășurat într-o frânghie pentru a putea sta liniștit în mijloc. În plus, învelișul este învelit cu cauciuc spumant, bumbac sau alt material asemănător pentru moale, apoi este acoperit cu o cârpă. În patru sau mai multe puncte ale elementelor de prindere cu fixare în formă de inele metalice,frânghie sau lanț este trecut prin ele - rămâne doar să aleagă un copac pentru agățarea structurii finite.

Canvas swing

Luați două triunghiuri mari de metal, nituri și pânză de prelată. Îndoiți pânza de mai multe ori, coaseți în jurul perimetrului. Apoi inserați triunghiurile și fixați cu nituri. Apoi, fixați cu frânghii pe o ramură de copac.

Leagăn dintr-un copac pe suport

Următoarele materiale ar trebui pregătite:

 • coardă puternică;
 • bare paralele;
 • placaj și șipci pentru scaun;
 • suruburi zincate pentru fixari.

Sapa două găuri la adâncimea de 1 m pentru fixarea fasciculelor de sprijin. Păstrați partea inferioară a suporturilor cu bitum pentru a vă proteja împotriva putregaiului. Montați-le vertical în gropi, se toarnă un strat de 30 cm dintr-un amestec de pietriș și nisip, apoi se toarnă betonul. Atașați bara transversală la capetele superioare ale montanților. Faceți un placaj și scaun picior, puteți, în formă de bancă. Asigurați-vă de structura de susținere cu cabluri puternice.

Leagăn de metal pe suporturi

Lănțișurile metalice pot fi realizate independent. Pentru a face acest lucru veți avea nevoie de țevi metalice și grinzi, cârlige, un tăietor de metal, o mașină de sudură. Procesul de fabricație include următorii pași:

 • tăiați țevile în bucăți de lungime cerută - efectuați câte 7 segmente de câte 2 m fiecare și altele 2 de 1-1,5 m, 4 dintre lungimile de 2 metri pentru pereții laterali de susținere, 1 pentru bara transversală și restul pentru baza cadrului;
 • suda baza dreptunghiulara a structurii;
 • sudați suporturile la bază, apoi la capetele superioare ale suporturilor - bara transversală;
 • Dig 4 găuri la o adâncime de 80-100 cm;
 • instalați grinzi în gropi gata, ar trebui să privească ușor deasupra solului la marginile carierelor;
 • umple gropile cu grinzi de beton;
 • cârlige de sudură la tubul încrucișat;
 • Acum sudați structura finisată de grinzile metalice;
 • atașați scaunul de cârlige.

Swing Pendulum

Pentru a face aceste leagăne simple, veți avea nevoie de 1 placă lungă, de lungime de 5-7 cm, de busteni tăiate până la 70-80 cm înălțime, 4 elemente de fixare în formă de U din armătură, 2 locuri. Mai întâi, săpești o groapă de aproximativ jumătate de metru adânc. Montați materialul tăiat vertical în el, umpleți-l cu beton pentru fiabilitate. Apoi, tăiați în mijlocul plăcii patru (două la fiecare margine) gauri de 1 cm lățime, 2-3 cm lungime. Acestea ar trebui să fie distanțate unele de altele la o distanță egală cu lățimea dispozitivului de fixare. Tăiați încă două găuri similare mai aproape de marginile plăcii, lăsând loc pentru scaune.

Atașați la marginile plăcii 2 locuri.În fața lor, după trecerea prin găurile pregătite, fixați un element de fixare în formă de U astfel încât copilul să-i poată ține cu mâinile. Așezați placa orizontal pe jurnal. Coborâți capetele inferioare ale celor două elemente de fixare în găurile tăiate. Conduceți dispozitivele de fixare în jurnal astfel încât câțiva centimetri să rămână deasupra suprafeței plăcii și majoritatea dintre ele sunt așezate în siguranță în jurnal. Agitați bordul. Fiecare margine ar trebui să poată atinge solul. Dacă ați făcut totul în ordine, pendulul de tip swing este gata.

Cum de a face o casă?

De obicei, în apartament set agățat leagăn pentru cei mai mici copii. Utilizați în același timp detalii dintr-un copac sau plastic, deoarece acestea sunt mai ușor de metal, dar și opțiunile sunt posibile aici. Rama pentru suspendarea scaunului este adesea jambul ușii, dar este posibilă și montarea directă pe grinzile de plafon (dacă există). Merită să luați în considerare câteva modele care pot fi asamblate cu mâinile lor.

Pentru prima opțiune veți avea nevoie de următoarele materiale și instrumente:

 • jeans shorts;
 • lanț metalic;
 • furtun de cauciuc pentru udare;
 • 4 carabine;
 • accesorii;
 • o bobină de sârmă;
 • foarfece, clește, bandă, ciocan, cheie reglabilă.

Fitingurile de fier trebuie să fie îndoite într-un inel și introduse în buclele de curea pe pantaloni denim. Joncțiunea trebuie asigurată cu bandă adezivă, pentru a asigura fiabilitatea, capetele armăturii ar trebui să se ducă în spatele celuilalt. Ascundeți capetele lanțului în decuparea cu un metru a furtunului astfel încât copilul să nu-i rănească accidental degetele. Este mai ușor să faceți acest lucru cu ajutorul unui fir - fixați firul la capătul lanțului, introduceți-l în furtun, apoi trageți-l împreună cu lanțul prin furtun. Apoi, atasati doua carabine pe cerc pe ambele parti. Designul leagăn rezultat este atârnat la traversa tavanului, capetele lanțurilor sunt fixate cu carabinele rămase. Aceasta este ideea inițială a unui leagăn de casă.

Următoarea opțiune este leagăn din lemn (plastic) suspendat. Veți avea nevoie de următoarele materiale și instrumente:

 • scaun cu spate;
 • sfoară (frânghie);
 • rama de lemn cu găuri la capete;
 • 2 unghii mari (cu diametrul de 7-8 mm), un ciocan și un burghiu.

Scaunul poate fi gata (de exemplu, dintr-un scaun pentru copii, având picioare separate), este posibilă asamblarea mâinilor din lemne sau placaj de grosime suficientă. În partea din spate a coloanei din dreapta și din stânga, lângă marginea superioară a burghiului, faceți două găuri pentru frânghie.Faceți aceleași găuri în partea inferioară a scaunului (la marginea din față) și pe pereții laterali (dacă există). Trecem cablul prin aceste găuri, fără a uita de dopul transversal. Ar trebui să vă protejeze copilul să nu cadă din leagăn în față.

În partea superioară a galeriei ușii, la mijlocul unei distanțe de aproximativ 10 secunde, sunt două ciocane ciocănite. Ele atârnă o frânghie cu o leagănă și se ridică. După aceea, unghiile sunt îndoite cu lovituri de ciocan, astfel încât firul să nu sară de pe dispozitivul de fixare. Astfel de leagăne sunt bune pentru copii de la 1 an la 3-4 ani.

Cum să faceți un leagăn cu propriile mâini în apartament, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor