Locuri de joacă: ce se întâmplă, cum pot aranja și unde să plasez?

Organizarea petrecerii timpului liber și a divertismentului pentru un copil într-o țară nu este o sarcină ușoară. Pentru a construi un tobogan mic și leagăn compact nu este calea de ieșire, deoarece aceste facilități se vor plictisi repede și copilul va dori să meargă în căutarea aventurii. Și cea mai potrivită opțiune este numai instalarea unui spațiu de joacă mare. Este bine ca un copil să se alăture procesului de proiectare și organizare a unei zone de joacă. În acest caz, împreună vom reuși să creăm un loc excelent pentru petrecerea timpului liber, iar odihna în aer liber va fi o distracție utilă și adecvată pentru copil.

Condiții de colț pentru copii

Terenul de joacă este un atribut foarte important pentru divertismentul copilului.Dar pentru a nu dăuna sănătății și dezvoltării corespunzătoare a unui organism în creștere, este necesar să se ia în considerare câteva puncte atunci când se alege un loc de joacă potrivit. Există câteva cerințe de bază pe care trebuie să le îndeplinească o zonă modernă de jocuri. Este recomandabil să le efectuați pe toate.

 • Forța și durabilitatea - probabil cerințele principale pe care terenul de joacă trebuie să le îndeplinească.
 • Materialul și designul plimbărilor trebuie să fie rezistente la schimbările climatice, umiditate ridicată, precipitații și schimbări de temperatură.
 • De cele mai multe ori, zona de joc este ignorată - în acest caz, se ia în considerare timpul întunecat al zilei și perioada de iarnă, prin urmare, designul zonei de joc nu ar trebui să dea violatorilor ispitei ispitei.
 • Materialele folosite în construcția locului de joacă ar trebui să fie ecologice și sigure pentru copii.
 • Înălțimea scărilor și alunecărilor ar trebui să fie în siguranță pentru copii. Și toate structurile de pe margine trebuie să aibă garduri, traverse și balustrade.
 • Designul site-ului nu trebuie să aibă muchii și colțuri ascuțite.
 • Acoperirea ideală pentru zona de joacă este panourile de cauciuc absorbante de șocuri care vor înmuia lovitura atunci când vor cădea.
 • Spațiul de joacă ar trebui să fie împrejmuit de pe carosabil, iar cel mai bun dintre toate este un gard scăzut și spații verzi sunt potrivite pentru acest lucru. Plantele cu flori fără spini și spini sunt perfecte pentru acest rol.
 • Nu elementul cel mai puțin important - un aspect atractiv. Loc de joacă ar trebui să se potrivească perfect în designul peisajului.

Rolul în dezvoltarea copilului

Odată cu deschiderea centrelor comerciale, au apărut numeroase diverse cluburi de divertisment pentru copii. În cazul în care un copil poate sari, leagăn pe un leagăn, plimbare pe un deal și să se distreze cu colegii săi în timp ce părinții lui sunt ocupați cu afacerea lor. Avantajele acestor zone de joc sunt multe, dar există un dezavantaj evident - copilul petrece cea mai mare parte a timpului în interior, nu în aer liber.

Importanța locurilor de joacă în dezvoltarea completă a copilului poate fi discutată de mult timp, dar poate fi limitată doar la principalele puncte:

 • la o vârstă fragedă, se pune o fundație care va servi mai târziu ca bază pentru dezvoltarea completă a copilului, iar jocul pe terenul de joacă va contribui la dezvoltarea mentală și fizică într-un format distractiv;
 • se dezvoltă abilități precum agilitatea, coordonarea, echilibrul și echilibrul;
 • jocuri în aer liber permit copilului să arunce energia acumulată și să-și petreacă timpul cu beneficii;
 • copilul învață să se întâlnească și să îmbunătățească relațiile cu alți copii;
 • jocuri în aer liber cu colegii contribuie la dezvoltarea personalității, copiii dezvoltă imaginația și învață lumea;
 • petrecut o zi activă și ocupată contribuie la un somn bun și sunet.

Și este foarte important ca locurile de joacă să aducă copilului nu numai bucurie, ci și beneficii. De aceea este necesar să alegeți site-urile potrivite pe baza vârstei și intereselor copilului.

Preferințele de vârstă

Este important ca zona de joacă să fie calculată nu numai de numărul de copii, ci și de restricțiile de vârstă. În plus, cu cât este mai mare copilul - cu atât mai are nevoie de elementele de joc de pe teren. Pentru copiii de vârste diferite, este necesar să alegeți platforme cu diverse modele. Ceea ce copiii le place la preșcolari nu vor fi interesați de adolescenți.

Pentru copiii preșcolari

La vârsta de 2 ani, copiii tind să se joace singuri, nu au nevoie de compania colegilor lor. În acest stadiu, bebelușul este suficient de mult pentru o nisip mic în curte și o mică leagăn pe un izvor. Nisipul este deosebit de încântat pentru cei mai mici copii.Dar cu instalarea și locația sa ar trebui să urmeze câteva reguli simple. Cutia de nisip este în orice caz situată la cel mai scăzut nivel și este important ca zonele rămase ale jocurilor să nu fie situate în partea superioară. Leagățile și diapozitivele nu trebuie să blocheze accesul la nisip.

Pe site-ul pentru cele mai mici, este recomandat să se ofere un adăpost care să protejeze de precipitații sau de lumina soarelui. De asemenea, baldachinul îndeplinește funcția de protecție împotriva umezelii - nisipul nu se va umezi și se va deteriora. Și, de asemenea, în nisip nu va cădea ramuri, frunze, murdărie și alte obiecte.

În timp ce îmbătrânesc, copilul are nevoie de comunicare și de joc împreună cu colegii. Și în acest moment, copilul va fi interesat de carusel, diapozitive, scări și case. La vârsta preșcolară, jocurile active de pe terenul de joacă încep să fie colective. Copilul are prieteni, cu care el învinge labirintul sau se urcă la cel mai înalt deal. Cu mare plăcere, copiii de vârstă preșcolară joacă jocuri de echipă mobile și liniștite.

Pentru copiii mai mici, locurile de joacă nu au structuri complexe cu scări de frânghie, frânghii și poduri suspendate.Și este important să se ia în considerare faptul că toate modelele ar trebui să fie confortabile pentru copii, adică înălțimea scaunelor leagăn ar trebui să fie confortabile, astfel încât copilul să poată sta singur. Prin proiectarea leagănului ar trebui să se acorde o atenție deosebită - suporturile suport pentru scaun ar trebui montate pe 4 puncte. Astfel, copilul nu va trebui să mențină echilibrul necesar pentru o balansare cu două suporturi.

Pentru elevii de la 7 la 12 ani

Zona de joc trebuie să corespundă nivelului dezvoltării fizice a copilului. Este deosebit de important ca copilul să se poată scurge fără prezența adulților. În timpul jocurilor în aer liber cu colegii, copiii își dezvoltă abilitățile și dobândesc noi competențe. Și la această vârstă elevii preferă jocuri competitive, deci ar trebui să acordați atenție complexelor de jocuri sportive și de jocuri de noroc. Rukokhody, frânghii, bare orizontale și bare de perete - ceea ce va fi interesant pentru un copil cu vârsta sub 12 ani. Și, de asemenea, la această vârstă este interesant ca copiii să depășească obstacolele - pot fi labirinturi, scări de frânghie sau un zid de alpinism.

Pentru adolescenți

Un loc de joaca pentru adolescenti ar trebui sa aiba un loc unde sa se joace cu mingea.Acesta poate fi un cerc de baschet, o plasă de volei sau un obiectiv de fotbal. Chiar și într-o zonă mică, adolescenții vor putea să facă greve pe minge și să învețe cum să marcheze goluri către inamic. Odată cu vârsta, interesele și preferințele copilului se schimbă. Prin urmare, atunci când dezvoltați o zonă de joacă pentru un preșcolar, trebuie să vă gândiți imediat la posibilitatea modificării ulterioare a site-ului.

Clasificarea site-ului

Locurile de joacă diferă nu numai pe categorii de vârstă. Un rol important îl joacă dimensiunea site-ului.

 • Pentru copiii sub vârsta de 7 ani - terenul de joacă ar trebui să aibă o suprafață de 50 - 75 de metri pătrați. metri. În zona de joacă, cele mai multe sunt ocupate de un loc de joacă pentru nisip, leagăne, tobogane blânde și scări mici.
 • Pentru copiii de școală primară este nevoie de mai mult spațiu pentru jocuri - suprafața recomandată este de la 70 la 150 de metri pătrați. metri.
 • Pentru jocurile active, adolescenții vor avea nevoie de un teren de joacă de aproximativ 300 metri pătrați. metri, care pot fi situate simulatoare, structuri sportive cu bare orizontale și inele de suspendare, scări de frânghie și trambuline. Este posibil să merită evidențiată o zonă suplimentară pentru jocurile cu mingea.

Există și alte clasificări ale locurilor de joacă.

Prin material de producție

Cele mai populare materiale pentru terenurile de joacă: lemn, plastic și metal. Și fiecare dintre ele are avantajele și dezavantajele sale. Lemnul este un material durabil care este perfect realizabil. Este posibil să se creeze construcții puternice și de încredere de orice formă din lemn. Locurile de joacă din lemn se vor încadra perfect în designul peisajului zonei suburbane suburbane și vor arăta bine și în megalopolis. Pentru locurile de joacă improvizate, puteți utiliza orice obiecte disponibile, de exemplu, paleții din lemn pot servi ca o bază excelentă pentru proiectarea locului de joacă.

Dar, înainte de asamblarea structurii, suprafața plăcilor trebuie tratată cu mijloace și soluții speciale care protejează materialul de putregai și dăunători diferiți. Se recomandă efectuarea unei proceduri similare de tratament o dată pe an, cu debutul unei perioade calde. Pentru protecție mai fiabilă se recomandă vopsirea plăcilor.

Metal - adesea folosit în locurile de joacă. Se recomandă ca toate dispozitivele de fixare și racorduri să fie îmbinate prin sudură, reducând astfel riscul de rănire. Din cauza colțurilor sau șuruburilor metalice există întotdeauna riscul de a fi prinși și răniți.Dar, deoarece metalul este susceptibil la coroziune și rugină datorită umidității, toate elementele necesită o întreținere corespunzătoare. Suprafața metalică trebuie să fie acoperită cu vopsea și să actualizeze periodic culoarea.

Spațiile de joacă din plastic sunt considerate cele mai populare în ultimul timp. Aceste modele sunt durabile și fiabile și, în același timp, au un preț relativ scăzut. Unii producători oferă construcții cu costuri reduse, însă aceste locuri ar trebui tratate cu precauție, deoarece materialele de plastic de calitate scăzută și cu costuri reduse pot emite substanțe toxice atunci când sunt încălzite sub lumina directă a soarelui. În plus, plasticul fragil poate crăpa rapid chiar și sub sarcini minore.

Pe de altă parte, materialul plastic de înaltă calitate poate rezista la sarcini grele, nu se poate sparge, nu este supus putregaiului sau ruginii. Și cel mai important, plasticul este capabil să reziste la temperaturi extreme. Iar când se răcește, este mai confortabil să joci pe o astfel de platformă decât pe una metalică. Avantajele plasticului includ, de asemenea, ușurința, luminozitatea și simplitatea în îngrijire. Cea mai bună opțiune este amplasarea materialelor combinate.De exemplu, dispozitivele de fixare și rama pot fi fabricate din metal, scaunele pentru leagăne, treptele scărilor, balustrada și balustradele pot fi făcute din lemn, iar pantele pentru diapozitive și alte elemente decorative sunt realizate din plastic. Acest design are mai multă rezistență și fiabilitate și va dura mult mai mult.

Pe tip de construcție

Zonele de joc în aer liber vă permit să rezolvați mai multe probleme deodată. Copiii mici sunt ajutați să treacă perseverența, răbdarea și să-și dezvolte imaginația. Când copilul devine mai în vârstă, terenul de joacă începe să învețe diapozitive, diverse pereți și case - în această perioadă, copilul învață să meargă, să lucreze dincolo de pași și să încerce să păstreze echilibrul. Următoarea etapă importantă în dezvoltarea copilului este formarea aparatului vestibular - și pentru aceasta, leagănul și carusele sunt utile. De-a lungul timpului, copilul devine mai puternic și există interes pentru tot ceea ce este nou - cea mai mare parte a timpului pe terenul de joacă se cheltuiește pe peretele gimnastic, dezvoltând forță și flexibilitate.

Și toate modulele de pe terenul de joacă pot fi împărțite în două puncte.

 • Designul pliabil și mobil - poate avea un element detașabil și mai mult.Atunci când schimbați sezonul de la o astfel de platformă, puteți să eliminați mai multe module sau să transferați complet zona de joc la sediu.
 • Staționare - au o structură complexă și o dimensiune mare. Pentru instalări mai fiabile, zonele voluminoase trebuie betonate.

La destinația facilităților

Jocurile de joacă și sporturile sunt destinate atât activității, cât și odihnei liniștite. În funcție de preferințele copilului, mai multe structuri modulare pot fi plasate pe site.

 • Sandbox - un atribut important pe terenul de joacă. De regulă, jocurile cu nisip sunt interesante pentru copii mici. Până la 2 ani, copilul trece prin nisip în mâini, dezvoltă senzații tactile și abilități motorii. În viitor, copilul învață să facă kulichiki, care ajută la dezvoltarea imaginației și imaginației.
 • Swing balanceri - au un design destul de simplu și de încredere, datorită înălțimii mici a ascensorului și a prezenței balustradelor. Un astfel de leagăn este cel mai bine plăcut de către copiii sub vârsta de 5 ani.
 • Spring Swing - leagăn compact pentru copiii sub 5 ani. Astfel de leagăne au un design luminos sub forma unei mașini de scris sau a unei nave, care se află pe un arc și echilibrează ușor în direcții diferite. Bebelusii sunt atrasi de designul luminos al mișcărilor de mișcare leagăn și lentă.
 • Gorki - pot fi de configurații diferite și sunt calculate pentru diferite grupe de vârstă. Pentru copiii mici, ele aleg diapozitive drepte, plate, iar pentru copiii mai mari, cu o coborâre spirală. Diapozitivele sunt considerate cele mai traumatice obiecte, prin urmare, pentru a asigura siguranța copilului în timpul jocului, alegeți modele cu bare de protecție ridicate. Pe lângă scara care duce până la urcarea dealului, ar trebui să aibă balustrade.
 • leagăn - interesant pentru copii de orice vârstă. În plus, este un excelent simulator pentru dezvoltarea aparatului vestibular. Pentru copiii mici, trebuie să alegeți scaune cu spatele și un gardian în față, astfel încât bebelușul să nu poată cădea și să se rănească. Sau scaune duble, care sunt situate unul față de celălalt. Copiii în vârstă de la vârsta de 5 ani pot să lege pe un leagăn fără spate. Și elevii le place să se învârtă în "soarele", adică să se rotească complet pe un leagăn prin vârf.
 • Carusel - o atracție fascinantă pentru un joc colectiv. Principalul avantaj al caruselului este un design simplu care nu necesită calcule complexe.În plus, caruselul ocupă puțin spațiu pe site și poate fi instalat pe orice locație.
 • scară - diverse opțiuni, de exemplu rezistente clasice sau coarde. Treptele scării ar trebui să aibă o margine rotunjită, astfel încât copilul să nu fie rănit dacă cade. Cățăratul pe scara lanțului necesită o mai bună aptitudine fizică, deoarece este necesar să se mențină echilibrul și să se mențină echilibrul.
 • Lazilki - cu cât este mai complexă forma și designul, cu atât este mai distractiv copilul. Producătorii moderni oferă diferite modificări: păianjen de frânghie, ghidaje de mână etc. La început, astfel de atribute pot părea dificile pentru un copil, dar în timp, atunci când dexteritatea și puterea se dezvoltă, va fi mult mai ușor să depășești astfel de teste.
 • ​​​​​frânghii - să contribuie la dezvoltarea rezistenței și rezistenței. Și copiii se bucură de această activitate nu mai puțin de a călători de pe un deal sau să leagăn pe un leagăn.
 • case - oferiți copilului posibilitatea de a se ascunde de ochii parintilor și de a se simți ca un adult. În casa sau coliba din ramuri, copilul își poate stabili propriile reguli.În timpul acestor jocuri dezvoltă abilități sociale, copiii învață să interacționeze cu colegii lor. Casele pot fi sub formă de structuri secrete la al doilea nivel al sitului sau sub forma unui castel de cavaler. Și poți să faci și o colibă ​​obișnuită din resturi. Mai mult decât atât, designul unui astfel de wigwam este foarte simplu și nu necesită o structură armată. Și anul viitor va fi posibil să creați o casă nouă din ramuri obișnuite și cuverturi de pat.
 • trambulină - va forța să iubească orice copil. A achiziționa un design potrivit în prezent nu este dificil. În acest caz, proiectarea va fi destul de ușoară, mobilă și compactă în formă asamblată, ceea ce va permite îndepărtarea trambulinei odată cu schimbarea sezonului sau în timpul precipitațiilor.
 • labirint - cel mai simplu design are un labirint de funii. Pentru această divertisment, puteți selecta o zonă mică pe site-ul din apropierea gardului. Pe de altă parte, va trebui, de asemenea, să instalați un mic gard care să sprijine labirintul. Întindeți întins frânghiile între cele două garduri, astfel încât copilul să aibă un gol să treacă între ele fără să lovească o singură coardă.
 • Urcare pe perete - câștigă popularitate în rândul copiilor.Această activitate excelentă va contribui la dezvoltarea abilităților fizice, la creșterea stării de rezistență și la coordonare. Și nu în ultimul rând, peretele de alpinism permite copilului să-și dezvolte o fantezie, în timp ce cucerește următorul vârf, copilul se simte ca un alpinist îndrăzneț.
 • Articole decorative - de asemenea, au o funcție de dezvoltare. De exemplu, pe o platformă poate fi un colț cu cuburi multicolore cu litere fixate pe o singură linie, din care se pot face cuvinte prin rotirea elementelor. Pentru jocurile liniștite, puteți utiliza și o ardezie mare pe care puteți desena creioanele.
 • Piscină gonflabilă - nu este necesar să instalați o piscină staționară mare în zona copiilor, este suficient să umpleți cu apă caldă o mică piscină pentru jocuri de apă cu copiii într-o zi insorită.

Zonele suplimentare și facilitățile de joacă de pe terenul de joacă depind doar de imaginația părinților. O opțiune excelentă ar fi desenele care, pe lângă diapozitive și leagăne, să aibă facilități pentru dezvoltarea musculaturii brațelor și a picioarelor, să îmbunătățească coordonarea și să ajute la găsirea echilibrului.

Alegerea locației și a ariei de acoperire

Atunci când proiectați și amenajați o zonă pentru copii într-o casă privată o atenție deosebită trebuie acordată alegerii locației.

 • Solul pentru instalarea site-ului ar trebui să fie plat, dacă este necesar, locul poate fi nivelat în prealabil cu echipament special.
 • Loc de joaca ar trebui sa fie vizibil de la ferestrele casei. Și, în același timp, nu ar trebui să alegeți un pasaj pentru a găzdui terenul de joacă.
 • Zona de joc nu ar trebui să treacă frontiere pe clădirile de pe site, cum ar fi un foișor, o saună sau un gard.
 • Nu ar trebui să aveți un loc de joacă în aer liber, altfel razele soarelui într-o zi fierbinte va provoca inconveniente în timpul jocurilor, și poate provoca, de asemenea, arsuri solare. În mod ideal, un copac mare poate crește în apropierea locului, ceea ce va oferi umbra. O bună alternativă poate fi un baldachin artificial în zona jocurilor.
 • Pentru terenul de joacă, ar trebui să alegeți un parcel care este protejat de curenți și vânturi puternice.

Un rol important în alegerea unui loc pentru a instala un loc de joacă este, de asemenea, jucat de acoperire. Ajută la reducerea riscului de rănire în timpul jocurilor. Un gazon verde moale este potrivit pentru o zonă de joacă pentru copii mici. Pentru însămânțare, ar trebui să alegeți un gazon sportiv, partea din față va pierde rapid un aspect proaspăt.Iarba trebuie să reziste la sarcini considerabile și, în același timp, să fie moale. Dar gazonul verde are dezavantaje - necesită îngrijire constantă: udarea și tăierea.

Cele mai populare printre copiii mai mari sunt leagăne, diapozitive și zone diferite cu scări și alte lazilki. Și pentru această zonă trebuie să alegeți un strat de acoperire moale care să protejeze copilul împotriva impactului și să înmoaie căderea. Pentru că dacă fixați un loc sub leagăne sau o secțiune din zona de coborâre de pe un deal fără acoperiri speciale, se va forma rapid o gaură, iar apa se va acumula în această neregulă după ploaie.

Învelișul din cauciuc va dura mai mult de un an, dar necesită o instalare corespunzătoare. În primul rând, în zona în care este amplasat situl, este necesar să se îndepărteze terenul superior, iar deasupra să acopere terenul gol cu ​​moloz și nisip. Pentru aceste straturi va dura aproximativ 15 cm. Fără îndoială, nisipul absoarbe și înmoaie căderile, dar nu este cea mai bună opțiune pentru un loc de joacă. Vântul va răspândi rapid particule mici de-a lungul întregului teritoriu, iar nisipul se poate deteriora datorită umidității constante, astfel încât, periodic, va fi necesară reînnoirea digului.Prin urmare, cea mai bună opțiune este să acoperiți zona cu un tampon de cauciuc.

Puteți lua în considerare o acoperire combinată: utilizați gazonul, nisipul și covorașele moi, în funcție de scopul unei anumite zone. O astfel de decizie va salva o parte considerabilă din bugetul familiei. De exemplu, lăsați iarba lângă nisip, nisipul lângă leagăne și diapozitive și instalați sisteme modulare sau perne de cauciuc în zona jocurilor active în aer liber.

Idei neobișnuite

A face o cutie de nisip pentru un copil nu este dificil. Este suficient să conectați cele patru panouri, iar designul obișnuit este gata. Dar vreau să fiu frumos și armonios încadrat în proiectarea zonei site-ului pentru copii. Puteți să îmbunătățiți designul și să adăugați câteva detalii decorative, iar apoi să nu primiți nisipul standard, ci nava originală cu nisip. În cabina navei, puteți crea un compartiment pentru depozitarea jucăriilor. Și de pe puntea principală, setați volanul pentru a controla nava. O umbră în cutia de nisip va oferi o pânză mare, care poate fi de asemenea folosită ca o copertină care protejează de lumina soarelui sau de precipitații.

Lănțișoare de oscilație sunt populare nu numai printre copii, adulții, de asemenea, uneori doresc să se relaxeze și să influențeze. Acordați atenție proiectării cuibului. Acesta este un scaun rotund, în interiorul căruia sunt strânse filete puternice. Puteți să vă așezați pe o astfel de leagăn, atât pe scaun, cât și pe minciună, uitându-vă la nori sau pe cerul nopții. Elementele textile trebuie inspectate și verificate. Dacă este necesar, poate fi necesar să întăriți designul scaunului, actualizând firele rezistente.

Un alt atribut pe terenul de joacă care va câștiga dragostea copiilor este puntea suspendată. Mutarea pe un astfel de pod pentru prima dată poate părea o sarcină descurajantă. Dar, în timp, coordonarea mișcărilor și a dexterității va ajuta copilul să treacă peste podul uimitor cu ușurință și fără o scădere a fricii.

Proiectare și amenajare

În proiectarea și amenajarea locului de joacă Este necesar să se ia în considerare mai mulți parametri.

 • Vârsta copiilor care vor juca pe teren.
 • Locația zonei de joc se află într-un teren de țară, o școală, o curte rezidențială, un parc.
 • Preț - joacă un rol semnificativ atunci când alege un design potrivit.Dacă doriți, puteți achiziționa o platformă mare cu mai multe blocuri de jocuri sau puteți combina câteva modele cu modificări diferite pe un singur site.

Un atribut important este zonarea funcțională, care vă permite să divizați inteligent site-ul în mai multe zone de joc, astfel încât copii de diferite vârste să poată juca într-un singur loc. Dezvoltarea unui proiect, împărțiți site-ul în mai multe zone.

 • Zona pentru jocuri mobile și zgomotoase - în această parte există diferite lazilki, scări, baruri orizontale, rukohody etc. Și, de asemenea, în această zonă trebuie lăsat o mare parte liberă pentru alergare și alte activități.
 • Zona de jocuri liniștite - în această parte sunt case, nisipuri pentru copii și leagăn pe izvoare. Zona pentru jocuri liniștite este, de asemenea, importantă pentru copii, deoarece aici puteți comunica și construi prietenie cu colegii.
 • Zona de recreere - un loc în cea mai mare parte destinat adulților și copiilor mai mari, aici ar trebui să instalați bănci, o verandă, un pat de flori cu flori.
 • Spațiu sportiv - în această parte puteți instala un cerc de baschet, un gol de fotbal sau trageți o plasă de volei.În acest caz, nu numai adolescenții, dar și adulții pot conduce mingea în curte.

Când planificați și organizați spațiu pentru o zonă de joacă, copilul va fi cel mai bun consilier. El va putea sugera care dintre site-urile și zonele modulare vor fi cele mai interesante. Și pe baza acestui lucru, va fi mai ușor să alegeți site-ul potrivit.

Spațiul de design al peisajului

Producători moderni oferă zone de joacă prefabricate:

 • tematice (sub formă de navă mare sau stație de pompieri) - astfel de modele nu numai că diversifică designul peisajului pe amplasament, ci permit și copilului să dobândească noi cunoștințe și experiență;
 • sport - pe astfel de platforme există un număr mare de scări, păianjen, balustrade, bare orizontale și alte echipamente;
 • site la comanda - recent producătorii sunt gata să se întâlnească cu clientul și să încerce să aleagă opțiunea potrivită chiar și cu dezvoltare individuală.

În orice caz, alegerea tipului de structură va depinde de aspectul locului. Producătorii de terenuri de joacă încearcă să creeze o adevărată lume de basm din zona de joacă. Și pentru ca atmosfera magică să se potrivească perfect în designul peisajului,Se recomandă să selectați mai întâi un site pentru site-ul viitor, să determinați dimensiunea acestuia și apoi să selectați structurile potrivite. În unele cazuri, este mai rezonabil să nu alegeți un singur complex pentru jocuri active, ci mai multe platforme care pot fi instalate una lângă alta într-o zonă. În timp, când copilul crește, interesele lui se vor schimba și unele module de joc pot fi înlocuite fără a perturba integritatea designului site-ului.

Exemple interesante

Cel mai preferat loc al multor copii este o cabană mică în care un copil își poate stabili propriile reguli și poate folosi o mică casă ca o cameră de vară. În scopul de a construi o casă pentru o vară, nu aveți nevoie de o mulțime de materiale, aveți posibilitatea să utilizați vechi panouri și ramuri. Este necesar doar consolidarea structurii, astfel încât coliba să nu se prăbușească datorită vântului puternic. Cu începutul verii, plantați în jurul strugurilor de colibă ​​de colibă, înflorirea ipomeyu sau orice altă plantă de alpinism. Ivy crește foarte repede și închide pereții cabanei cu frunze verzi. În interiorul wigwam-ului, puteți pune o pernă moale și pernă moale și o mică lume separată pentru copil este gata.

Locul de joacă poate fi foarte simplu, compact și, în același timp, funcțional și interesant. Și pe acest site puteți organiza turnee și concursuri cu mai mulți participanți. Și la final, pentru a determina câștigătorul și pentru a mânca ceașca. Astfel de evenimente pot fi tradiții familiale excelente.

Familiile cu copii mici sunt mai sensibili să acorde atenție structurilor mobile simple pentru locurile de joacă. Astfel de case portabile și diapozitive simple vor purta copilul în câțiva ani și nu va fi dificil să înlocuiți o astfel de platformă cu una nouă și interesantă.

La înregistrarea unui site pentru copii încercați să depuneți eforturi maxime pentru a crea lumea fantastică pentru copil. În zona de joacă pot fi figuri de personaje de desene animate sau personaje de poveste. Și nu este necesar să cumpărați decorațiuni scumpe gata. Artizanatul manual cu copii va arăta mai original și mai drăguț. În plus, ocupația generală a creativității nu este numai plăcută, ci și un timp liber costisitor. Și pentru a transforma complotul și a pune accente strălucitoare, aveți nevoie doar de câteva cutii de vopsea.

Cum să faceți un loc de joacă cu propriile mâini, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor