Suspendat swing: criteriile de selecție și selecție

 Suspendat swing: criteriile de selecție și selecție

Leagănul suspendat a fost întotdeauna și rămâne distracția celor mai preferați pentru copii pe locul de joacă. Ușurința de instalare și capacitatea de a funcționa în orice moment al anului fac din acest joc una dintre cele mai rapide și mai simple căi de a distra nu doar copii, ci și adulți. Structurile suspendate sunt cele mai populare.

Descrierea modelelor pentru stradă și acasă

Stradă suspendată pe străzi a fost răspândită pe scară largă atunci când au început construcția unor clădiri înalte de înălțime ridicate în curțile care aveau nevoie de amenajarea locurilor de joacă pentru copii. Suspendat leagăn incluse în lista standard de atracții recomandate pentru instalarea în zona de joc.Structurile suspendate sunt o bară metalică puternică în forma literei "P", cu un scaun suspendat la ele, care este atașat la cadru cu lanțuri din oțel. Această opțiune rezolvă multe probleme simultan:

  • lanțul metalic are o rezervă mare a cetății de zece sau de mai multe ori, datorită căruia rezistă încărcăturii crescute;
  • lanțurile nu au capacitatea de a se întinde, astfel încât scaunul este situat la același nivel de mai mulți ani;
  • durata de funcționare - chiar și într-o situație în care leagănele nu sunt lubrifiate cu ulei, acestea sunt operate timp de mai multe decenii exact până când distrugerea suporturilor sau scaunul a început.

Cu toate acestea, astfel de leagăne au dezavantaje - utilizarea unui lanț de oțel cauzează adesea vibrații ale scaunului, răsucire și uneori chiar înclinare. În plus, astfel de construcții sunt mai degrabă lanțuri grele de metal, care corespund unor scaune masive care, în urmă cu câțiva ani, au provocat o serie de tragedii - când au căzut de pe balansoar, copiii au urmat elementele unei structuri în mișcare, ceea ce a provocat daune grave și chiar moartea copiilor.De aceea, în ultimii ani au fost folosite mai multe modele ușoare în locurile de joacă.

Luați în considerare cele principale.

Pentru adulți

Pentru adulți cel mai adesea dobândesc următoarele opțiuni pentru un leagăn leagăn. Șezlongurile sunt structuri unice care sunt suspendate la un singur punct. Modelul este echipat cu un resort, astfel încât să reziste la o încărcătură de până la 200 kg. Coconi sunt leagăne, echipate cu un stand suplimentar. De regulă, ele sunt realizate din rattan, răchită sau bambus real sau artificial. Modelul este alcătuit din mici arce de armare, care sunt montate pe vârf într-un punct comun de fixare, cu rattan și fire între ele. Cel mai adesea ele sunt produse într-o singură versiune, dar există și opțiuni concepute pentru 2,3 ​​și chiar 4 locuri.

Hamacuri - ușor de utilizat, sunt de obicei realizate din țesături dense și reprezintă o pânză, care la ambele capete este atașată unui suport vertical. De obicei concepute pentru a fi utilizate de o singură persoană, cel puțin două. Canapele leagăn - cea mai comună versiune a leagăn pentru adulți în cabane și în curțile de case particulare. Acestea sunt modele standard,care au o pernă lungă pentru aterizare și o spate tare, se deosebesc printr-o frecvență redusă a legăturii - în termeni simpli, sunt mult mai probabil să se miște decât să leagă. De regulă, achiziționate pentru un grup de persoane.

Pentru copii

Leagăn pentru copii sunt, de asemenea, disponibile în mai multe versiuni. Canapele - produse, concepute numai pentru o singură persoană, diferă în spate și sunt echipate cu brațe confortabile care protejează copilul împotriva alunecării. Uneori aceste modele sunt echipate cu iluminare suplimentară și efecte sonore.

Băncile sunt bune pentru un grup de copii, de regulă, 3 - 5 bebeluși se leagă de ele. Astfel de modele sunt produse realizate sub formă de bancă sau sub formă de locuri de ședere individuale interconectate. De obicei, astfel de leagăne au un cadru metalic puternic, iar scaunele dure sunt echipate cu saltele moi. Pentru cele mai mici modele, jumperul este optim pentru modelele cu vârste până la 1 an.

Unde să postați?

Înainte de a se apropia de alegerea unui model adecvat de leagăn, este necesar să se determine locul în care acestea ar trebui localizate. Este important să vă concentrați asupra câtorva puncte importante.

  • Leagănele ar trebui plasate astfel încât să puteți vedea întotdeauna copilul, chiar dacă construcția este instalată pe stradă și sunteți acasă.
  • Leaganele nu ar trebui să fie amplasate în imediata vecinătate a gardurilor și zidurilor clădirilor și caselor - rețineți că, chiar dacă s-au legat puternic cu picioarele întinse, copilul nu ar trebui să lovească obstacole grele. Distanța minimă liberă în spatele și în spatele balansierului este de 2 metri pe fiecare parte, așadar instalarea structurii pe balcon sau verandă este inacceptabilă, dar pentru a economisi spațiu, acestea sunt adesea atârnate în ușă.
  • În mod optim, leagănul suspendat este localizat la umbra, altfel în vara, în timpul zilei, acesta poate deveni fierbinte și copilul va avea o distracție neplăcută asupra lor.
  • Swing-ul ar trebui să fie amplasat departe de tufișuri cu țarcuri, plante otrăvitoare, plante și paturi de flori.
  • În mod optim, suprafața sub leagăn era moale și elastică - în acest caz, bebelușul chiar căzând nu va putea fi rănit.

Ce fac ei?

Cea mai obișnuită variantă a leagănului leagăn este din lemn și astfel de modele pot fi folosite atât pentru dispozitivele de exterior, cât și pentru acasă. Leagățile de la un copac au masa de avantaje.În primul rând, este un material ecologic. În al doilea rând, costul lemnului este scăzut și, prin urmare, leagănul va merita destul de democratic. În al treilea rând, produsele din lemn au o durată lungă de viață, sunt rezistente la intemperii externe, nu putrezesc sub acțiunea precipitațiilor și nu provoacă crăparea și deformarea directă a razelor solare. Apropo, un astfel de leagăn poate fi ușor și simplu făcut acasă și pentru asta nici măcar nu trebuie să cumperi plăci scumpe - doar să te uiți în jur și să folosești materialele la îndemână, care probabil sunt păstrate în fiecare dintre casele de vile.

Construirea unui leagăn din paleți obișnuiți din lemn va fi foarte ieftin. - aceste produse, rămase după reparații sau construcții, pot deveni un scaun bun, trebuie doar să fixați o frânghie strânsă pe un astfel de palet și să-l atașați la cadrul principal. Dacă conectați 2 paleți, puteți echipa un leagăn cu un spate; .

Dacă aveți un patinoar inutil sau un snowboard rupt, le puteți folosi, de asemenea, pentru echipamentul zonei de joc și le puteți transforma în scaune excelente. O astfel de facilitate sportivă se caracterizează prin ușurință, dar în același timp, o cetate, astfel încât să puteți pune un copil pe ele fără teama că un astfel de scaun improvizat se va sparge sub greutatea unui copil. Principalul lucru aici este fixarea structurii suspendate cât mai ferm posibil pe cadru cu ajutorul cablurilor sau lanțurilor, dar acest lucru nu va cauza nici o dificultate. Dacă, de exemplu, există roți rămase pe skateboard - atunci va fi suficient doar să se construiască buclele de pe frânghie și firul de bord prin ele, caz în care roțile vor fi fixate cu frânghii și împiedicându-le să alunece.

Nu vă grăbiți să aruncați scaunul vechi - poate chiar acum este ora cea mai frumoasă - dacă vă tăiați picioarele și rulați coarda, veți obține o leagăn foarte confortabil și amuzant, care va aduce o mulțime de bucurie pentru tine și pentru copiii dumneavoastră.

Metalul este considerat a fi o variantă nu mai puțin populară a leagănului., ele arată foarte elegante și costisitoare, pun accentul favorabil peisajului și creează un câmp mare pentru tot felul de decorațiuni și expuneri de idei de designer.Produsele metalice sunt durabile - pot servi cu credință timp de câteva decenii, nu se tem de fluctuațiile de temperatură, umiditate ridicată, precipitații frecvente sau, dimpotrivă, căldură exhaustivă.

Cu toate acestea, există și dezavantaje. În primul rând, este greutate - leagănele sunt foarte grele, așa că trebuie să le dăruiți să le puneți și să le fixați pe bază. În plus, atunci când se încadrează, aceștia pot lovi copilul și pot dăuna sănătății sale. Și, în absența îngrijirii necesare, se suferă rapid procese corozive. În plus, leagănul metalic se încălzește în timpul verii, iar iarna, dimpotrivă, devine prea frig, astfel încât utilizarea lor poate fi incomodă.

În ultimii ani, de cele mai multe ori face un leagăn din plastic, avantajele unor astfel de modele sunt evidente - este greutate redusă, ușor de instalat, curățare rapidă și portabilitate bună a transportului. Chiar dacă un astfel de leagăn lovește copilul, el va coborî doar cu o ușoară vânătăi. Dar există și dezavantaje. Lănțișurile din plastic se pot sparge în frig, se pot rupe și se sparg. În căldura a materialului poate începe să se topească, ceea ce duce la deformarea structurii.Astfel de leagăne sunt adesea destul de instabile, deoarece sunt optime pentru copiii de la o vârstă fragedă. În plus, siguranța ecologică a unor astfel de produse este îndoielnică, atât de mulți nu au încredere în astfel de structuri.

Cum să vă fixați?

Pe tip de construcție, leagănul este împărțit în mecanică și electronică. Mecanismul se fixează și lucrează pe principiul pendulului. Acestea sunt fixate pe cadru prin intermediul suspensiei pe rulmenți, cu ajutorul lanțurilor, iar oscilația este efectuată printr-un ritm special de alunecări și îndreptare. În momentul ghemuit, scaunele ajung la cel mai înalt punct al sprijinului lor, cu cât mai repede mecanismul trece prin cel mai de jos punct de sprijin, cu atât va fi mai puternic și mai înalt. Frecvența de oscilație depinde de dimensiunea suspensiei - corespunde cu lungimea de la locul de suspendare la partea centrală a masei principale a încărcăturii, care este situată în zona taliei oscilante.

În timpul îndoirii și îndoirii genunchilor, centrul presiunii principale - lungimea suspensiei principale - se schimbă. Când persoana se îndreaptă, începe să se opună acțiunii gravitației, iar când se relaxează, se produce o reacție inversă.

Modelele electronice sunt montate și funcționează în conformitate cu teoria circuitului oscilant, care include o bobină de sârmă și un condensator electric. Acesta din urmă este o placă de metal 2, între care este o pernă de aer. Când se formează o sarcină pozitivă pe o singură bobină și o încărcare negativă pe cea de-a doua, apar descărcări în ele și fluxurile de curent. După înlocuirea parametrilor de încărcare, toate acțiunile sunt efectuate în ordine inversă. Cu încetul dar sigur, stocul de energie cinetică se termină și oscilațiile încetează.

Cum sa alegi?

Atunci când cumpărați un leagăn, trebuie acordată o atenție deosebită siguranței structurii, fiabilității și durabilității leagănului. Pentru copiii foarte mici, este mai bine să se utilizeze modele echipate cu centuri de siguranță, care împiedică alunecarea și căderea copilului pe baza murdăriei. Este foarte important ca montantul să fie puternic și nodurile să nu înceapă să înflorească în momentul în care se balansează, dar nodurile prea strâns legate nu sunt nici mai puțin periculoase, deoarece pot ușor aluneca prin gaura din lateral a leagănului.

Când cumpărați structuri suspendate, concentrați-vă peexact cum a fost realizată instalarea în ansamblu, deoarece producătorii definesc adesea produsul înșelat - în acest caz, trebuie să aduceți "leagănul" la "minte" de unul singur.

opinii

Recenzile despre utilizarea unui leagăn leagăn sunt cele mai pozitive - aceste produse sunt practice și fiabile, necesită un timp minim de instalare, în timp ce servesc drept ani. În același timp, leagănele sunt prezentate într-o mare varietate de poziții de produs - pot fi fabricate din materiale diferite, au diferite forme, funcționalitate, precum și mărimi diferite și metode de fixare. Cu toate acestea, utilizatorii iau notă că atunci când instalați astfel de produse, trebuie să adăugați o anumită stabilitate la banda rulantă folosind plăcuțe speciale. Este foarte important să inspectați periodic structura, să verificați unitățile de lucru. Toate articolele care se găsesc în sol nisipos trebuie dezasamblate și curățate anual.

Dacă leagănele sunt acoperite cu copertine, umbrele și au scaune moi în set, atunci toate aceste elemente trebuie spălate periodic, dacă nu există această posibilitate - spălați-le cu un furtun de apă folosind un agent de curățare.Este mai bine să se trateze toate suprafețele lemnoase cu structuri speciale care protejează materialul împotriva daunelor fungice și a daunelor cauzate de insecte - în acest scop sunt utilizate lacuri fungicide speciale și antiseptice lichide.

Dar elementele metalice trebuie curatate cu acoperiri impermeabile la apa. După ploaie, este necesar să ștergeți leagănul cu o cârpă uscată - acest lucru va spori semnificativ durata de viață a acestuia, iar în timpul unui uragan sau a unui vânt puternic, îndepărtați marchizia prin toate mijloacele, deoarece atunci când materialul este tensionat, arcele structurii și dispozitivele de fixare se pot îndoi. Produsul trebuie să fie curat - pentru a-l menține în această stare, trebuie să ștergeți periodic toate piesele în mișcare cu o pensulă de duritate medie.

Și, bineînțeles, nu depășiți sarcina permisă pe leagăn, altfel, așa cum arată revizuirile, leagănul se poate rupe. Nu ar trebui să legeți prea tare - acest lucru nu numai că poate duce la vătămări, ci poate provoca cu ușurință răsturnarea structurii. Este strict interzis să sarăți pe un leagăn și să leșați scaunul la dreapta și la stânga.

Exemple frumoase

Suspendate leagăn de mai multe decenii sunt un atribut indispensabil al jocurilor pentru copii.În magazine puteți găsi o gamă largă de modele foarte diferite și foarte elegante. Și puteți face o mare leagăn cu propriile mâini de la orice instrumente disponibile.

Leagănele pot fi foarte diferite - răchită, modele rotunde, dublu, și, de asemenea, cu o plasă, o pungă, sub forma unui cocon sau ou sunt destul de populare. Ele pot fi prezente în rack și pot lipsi.

Pentru cea mai mică balansieră interioară echipată.

Cum să faceți un leagăn în balans cu propriile mâini, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor