Cum sa alegi si sa pui placile de cauciuc pentru terenul de joaca?

Acoperirea terenurilor de joacă ar trebui să asigure siguranța jocurilor active pentru copii. Este necesar ca materialul să absoarbă impactul, să nu alunece, fiind fabricat din materiale ecologice și având o bună rezistență la uzură. Toate aceste cerințe corespund complet plăcilor de cauciuc.

tehnologie

Baza tehnologiei de fabricare a acoperirilor din cauciuc pentru colțurile pentru copii de sport prevede prelucrarea huselor de anvelope reciclate. În primul rând, acestea sunt măcinate la o dimensiune de 1-5 mm, se adaugă materiale de umplutură speciale la masa rezultată, precum și poliuretanul, apoi se supune la tratament termic și presare sub presiune crescută. La materialul de ieșire dens, rezistent la uzură și foarte lung în utilizare se dovedește.Astfel, se rezolvă simultan două sarcini: realizarea unei acoperiri sigure a zonei de joc și reciclarea reciclabilelor, care este importantă pentru mediu.

De regulă, se folosesc două tehnologii de bază:

 • apăsare caldă;
 • rece presare.

În primul caz, formarea plăcilor și polimerizarea miezurilor apar simultan. Astfel, placa obtinuta are o densitate redusa, deci are proprietati bune de drenaj. Această procedură durează nu mai mult de 15 minute. Presarea la rece presupune însă o expunere mai lungă, atunci când amestecul inițial este presat mai întâi și numai apoi plasat timp de 7-9 ore într-un dulap de uscare. Astfel de produse au o densitate mai mare, dar prețul pentru ele este mult mai mare.

demnitate

Țiglele de cauciuc au devenit o lovitură reală, și Motivele pentru aceasta sunt evidente:

 • rezistență ridicată la abraziune;
 • plăcile nu formează jetoane;
 • sub influența loviturilor nu se fisură și nu se deformează;
 • își păstrează aspectul inițial de mai mulți ani;
 • are o durată lungă de viață (poate servi până la 15 ani, și în aer liber și, prin urmare, sub influența constantă a factorilor meteorologici nefavorabili);
 • rezistenta la apa (materialul nu absoarbe si nu acumuleaza umezeala, ca rezultat, nu formeaza mucegai si nu contribuie la reproducerea ciupercilor);
 • suprafața aspră provoacă un efect anti-alunecare, astfel încât materialul este optim pentru a fi amplasat în apropierea bazinelor, iar în timpul iernii nu se formează forme de îngheț la suprafață, deci este adesea folosit pentru aranjarea treptelor;
 • capacitate mare de amortizare (suprafața plăcii în cazul acțiunilor de impact în conformitate cu principiul de primăvară, datorită căreia riscul de vătămare este semnificativ redus);
 • simplitatea funcționării (produsul este ușor de curățat, pentru care este suficient doar să se clătească periodic cu apă de la un furtun);
 • rezistența la lumina directă a soarelui, fluctuațiile de temperatură și mediile agresive;
 • producătorii oferă o gamă largă de bucăți de cauciuc de diferite culori și nuanțe.

grosime

Din dimensiunea materialului depinde în mod semnificativ de caracteristicile operaționale ale stratului de acoperire. Piața modernă oferă plăci cu parametrii de la 1 la 4,5 cm, iar achiziționarea unui anumit model depinde de scopul funcțional al viitoarei straturi de acoperire.

 • Cea mai subțire faianță de 1 cm grosime este potrivită pentru aranjarea zonei locale, a zonei de mers și a parcărilor.O placă similară este fixată pe o bază prealabilă de material dens (beton sau asfalt) și fixată pe un adeziv poliuretan durabil. În ciuda grosimii mici, rezistența la uzură a produsului nu suferă, astfel că stratul poate fi așezat pe orice loc unde nu există o încărcătură constantă industrială sau pur și simplu crescută.
 • Grosimea plăcii de 1,6 cm și 2 cm este optimă pentru zonele cu sarcini punctuale semnificative. Aceste zone includ zone din apropierea piscinei și sub sala de gimnastică, precum și acoperiri utilizate în amenajarea de benzi de biciclete. Această placă este montată și pe un strat de acoperire din asfalt sau beton pe un adeziv poliuretanic.
 • Placa cu o densitate de 3 cm se distinge prin înălțimea sa ridicată și, prin urmare, prin nivelul ridicat de siguranță. În plus, materialul absoarbe efectiv zgomotul și vibrațiile, de aceea, de regulă, este folosit pentru decorarea zonelor de sport, precum și pentru căile de alergare și ciclism, zonele de joc. Acest tip de plăci necesită o bază chiar și densă, dar poate fi imperfectă: cu crăpături mici, danturi și chipsuri.
 • Modelul 4 cm este folosit pentru zonele pentru copii, care impun cerințe de securitate îmbunătățite. Acest strat de acoperire prezintă proprietăți de amortizare excepționale, asigură o vibrație perfectă și o izolare fonică. Avantajele materialului sunt că acesta poate fi montat pe orice bază liberă: de la dărâmături, pietricele sau nisip.
 • Cea mai groasă țiglă, de 4,5 cm grosime, este practic fără egal în ceea ce privește caracteristicile utilizatorului. Se folosește pentru zone cu încărcături excesive de orice tip.

apariție

Din punct de vedere al designului, plăcile sunt alese în funcție de gustul individual. De regulă, ele iau în considerare culorile caselor din jur adiacente zonei de joc. Cele mai populare sunt tonurile întunecate de roșu, albastru, maro, verde, precum și teracotă și, mai puțin adesea, negru. Cu toate acestea, producătorii produc în permanență plăci în nuanțe noi și chiar pot aranja produse pentru comenzi personale. De regulă, în cadrul fiecărui site se combină plăci din cauciuc de mai multe nuanțe.

În ceea ce privește forma, există, de asemenea, o alegere mare:

 • pătrat este un tip destul de universal de țiglă, care este potrivit pentru proiectarea unei platforme de orice tip;
 • val - acest model se aseamănă cu un trotuar tipic, fiecare strat nou fiind montat cu o ușoară decalare față de cel anterior;
 • caramida - arata ca un trotuar familiar, are o configuratie mai degraba laconica si este bun pentru amenajarea de cai inguste;
 • Spider web - și-a luat numele datorită modelului ciudat care se formează atunci când se atașează 4 plăci.

ouătoare

pregătire

Dacă țigla este așezată pe o bază densă, atunci în pregătire este suficientă curățarea de resturi mari. Dar lucrul preliminar cu solul necesită mai multe probleme.

În primul rând trebuie să eliminați toate buruienile, mai bine împreună cu rădăcinile. Apoi, trebuie să îndepărtați complet stratul superior al pământului la 15-20 cm, după care solul liber trebuie să fie bine îndoit în jos.

Acoperiți suprafața cu pietriș fin astfel încât înălțimea pernei să fie de 5-7 cm pentru o pasarelă regulată, 8-10 cm pentru un loc de joacă și 20 cm pentru plasarea unei mașini.

Următorul strat este un amestec de ciment și nisip. Această compoziție trebuie umplută cu moloz. Desigur, se poate face fără ciment, dar conferă o rezistență deosebită acoperirii formate.

După aceasta, nivelul de suprafață și să procedeze la instalarea de plăci.

ouătoare

Există mai multe reguli obligatoriu pentru execuție atunci când se pune o plăcuță de cauciuc pe terenul de sport sau de joacă.

 1. Este necesară instalarea obligatorie a bordurilor.
 2. Pentru acoperiri așezate pe o bază solidă de beton sau asfalt, asigurați-vă că faceți un unghi mic de înclinare de 2-3 grade pentru a asigura curgerea ploii și apei topite. Nu este necesar să se facă acest lucru pe acoperitoarele de sol: umezeala pătrunde prin cauciuc în sine și se absoarbe în pământ într-un mod natural.
 3. Dacă țigla este montată pe un amestec de nisip fără adăugarea de ciment, este necesar să se utilizeze o acoperire cu bucșe care aderă la principiul ghimpului.
 4. Dacă în timpul instalării de plăci între ele și marginile formate spațiu liber, ar trebui să-l puneți bucăți de material de bază.
 5. După așezarea plăcilor, stratul finit trebuie să fie acoperit în abundență cu nisip - materialul vrac va umple toate îmbinările mici și golurile.

Producatori

Atunci când organizați un loc de joacă și alegeți o acoperire din cauciuc, este mai bine să acordați preferință produselor producătorilor care au câștigat o bună reputație pe piață. Printre liderii acestui segment de piață se pot identifica mai multe companii naționale.

 • EcoSplineEcoSpline - o companie din Moscova care funcționează pe piață începând cu anul 2009. Linia de produse a companiei include plăci de diferite dimensiuni și nuanțe, iar produsele sunt vândute nu numai în Rusia, dar și dincolo de frontierele sale.
 • "Dmitrovsky plantă RTI" - de asemenea, o companie cu sediul în Moscova, angajată în prelucrarea hainelor de cauciuc și fabricarea plăcilor de acoperire din cauciuc. Gama de produse, pe lângă acoperirile pentru site-urile enumerate, include tampoane anti-alunecare pentru scările stradale.
 • - Bună treabă. Compania cu un nume atât de optimist este situată în regiunea Tver. Timp de mai mult de 10 ani, a reușit să producă și să vândă țigle destinate pentru zonele pentru copii și sport, caracterizată printr-o rezistență excepțională la uzură, practică și durabilitate.
 • "EcoStep". Produce plăci folosind o tehnologie unică brevetată, care duce la obținerea produselor de cea mai bună calitate, în timp ce gama cuprinde nu numai versiunile standard ale plăcilor, ci și panourile cu desene.
EcoSplineEcoSpline
"Dmitrovsky plantă RTI"
"Afacere bună"
"EcoStep"

În concluzie, menționăm că plăcile din cauciuc moale sunt o acoperire bună pentru locurile de joacă pentru copii. Este ecologic și sigur, iar instalarea nu prezintă dificultăți - și acesta este și un avantaj, ceea ce explică popularitatea ridicată a materialului.

Instrucțiuni pentru instalarea plăcilor din cauciuc, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor