Învelișuri de cauciuc pentru terenuri de joacă: sfaturi privind alegerea și utilizarea

 Învelișuri de cauciuc pentru terenuri de joacă: sfaturi privind alegerea și utilizarea

Jocurile pentru copii din zonele pentru copii și sport le dezvoltă fizic. Cu toate acestea, aceste jocuri sunt adesea însoțite de căderi, care duc la vânătăi, vânătăi, lovituri și leziuni mai periculoase. Pentru a proteja activitățile active ale copiilor, există o acoperire specială din cauciuc, care în plus va elimina murdăria și va decora locul de joacă.

Punctele tari și punctele slabe

În sporturile moderne și locurile de joacă pentru copii, nisipul râu este utilizat în cel mai bun caz, asfaltul sau pietriful în cel mai rău caz. Firește, nu respectă reglementările de siguranță.

Acoperirile din cauciuc, utilizate pe scară largă în străinătate, sunt încă materiale noi și nu sunt pe deplin stăpânite. Aceste acoperiri care îndeplinesc toate cerințele standardelor devin în prezent cel mai bun și mai ecologic material pentru terenurile de joacă. Această acoperire cauciucată are avantajele sale.

 • Oferă un grad ridicat de siguranță în timpul jocurilor pentru copii de pe teren. Astfel de straturi de înaltă elasticitate reduc posibilitatea unei vătămări grave chiar și în cazul căderii, deoarece proprietățile de amortizare a stratului de acoperire cu cauciuc înmoaie lovitura. Copiii mici se simt stabili pe o suprafață aspră, ceea ce previne riscul de alunecare.
 • Are o durată lungă de viață, care poate ajunge la 10 ani.
 • Are o mare rezistență, deoarece materia primă pentru fabricarea sa este cauciucul, anvelopele de automobile învechite. Prin urmare, are o bună rezistență la diferite daune mecanice și poate rezista la sarcini grele.
 • Nu răspunde la intemperii. Pot tolera fluctuațiile de temperatură cuprinse între -30 și + 50 de grade, ceea ce permite folosirea acestuia pe tot parcursul anului și în regiunile cu climat diferit.Totuși, la temperaturi sub zero, proprietățile elastice și elastice sunt oarecum reduse. După ploaie, umiditatea intră în pământ prin pori, ceea ce înseamnă că bălțile nu stagnează și după îngheț nu formează cruste de gheață.
 • Este un material ecologic. Elementele constitutive ale stratului de acoperire sunt lipsite de componente dăunătoare și periculoase pentru sănătatea copiilor și nu există mirosuri neplăcute.
 • Nu cauzează alergii. Este rezistent la dezvoltarea de mucegai, fungice și alte infecții, nu atrage rozătoare și insecte dăunătoare, buruienile nu cresc pe ea.
 • Are o mare varietate de culori care nu se estompează sub influența soarelui și păstrează saturația și proprietățile lor în timpul funcționării.
 • Oferă un aspect estetic platformei. O gamă largă de culori și modele vă permite să creați compoziții frumoase și să transformați un loc de joacă într-un oraș fabulos și atractiv pentru copii.
 • A avea grija pentru o astfel de acoperire este usor si simplu. Poate fi aspirat, apa îndepărtează murdăria, este acceptabilă utilizarea detergenților convenționali. Dar pentru a nu deteriora suprafața, nu puteți folosi perii metalice.
 • Puteți să-l puneți singur, deoarece are o instalare simplă, care nu necesită unelte speciale.

Și totuși, stratul de acoperire are unele dezavantaje. Mai întâi de toate, este abilitatea sa de a fuma și de a se topi, ducând la foc, ceea ce face ca acoperirea să fie un pericol de incendiu. De aceea este imposibil să aprinzi focul în apropierea locului. Un alt dezavantaj important îl reprezintă prețul ridicat, deși este justificat de o durată lungă de viață.

Și un alt dezavantaj mic poate fi considerat condiție de stabilire - numai în vremea uscată (este deformată pe vreme umedă).

Tipuri și caracteristici

Dezvoltarea proceselor tehnologice a permis crearea unui material diferit și sigur pentru proiectarea zonelor pentru copii pentru jocuri sub formă de straturi de cauciuc. Aceste acoperiri pot fi din următoarele tipuri:

 • panza monolit (continuă) fără sudură din cauciuc;
 • plăci de cauciuc modulare;
 • acoperire modulară din material plastic;
 • rulou de cauciuc laminat.

Acoperire monolită fără urme

O caracteristică distinctivă a acestui tip de înveliș este aceea că compoziția sa cuprinde mai multe componente și este pregătită chiar în timpul oțelării. Acesta este un strat de auto-nivelare: crusta de cauciuc se conectează cu un liantcompoziția rășinilor poliuretanice în conformitate cu anumite rapoarte. Coloranții sunt folosiți pentru a conferi culoare.

Tehnologia de așezare face posibilă realizarea unor modele și modele diferite. Produsul poate fi aplicat o singură dată (un singur strat) și de două ori cu utilizarea unei rețele de armare a fibrelor de sticlă între straturi. Acoperirea holistică are o serie de calități speciale.

 • Creșterea transmisiei de umiditate. Suprafețele holistice sunt acoperite cu pori mici, prin care se scurge apa.
 • O mai mare garanție de siguranță împotriva rănilor datorită proprietăților excelente de amortizare. Are mai multe tipuri de grosime, ținând seama de diferitele înălțimi ale dispozitivelor și echipamentelor de jocuri pentru copii. Pe o suprafață netedă și fără urme, copilul nu are ocazia să lovească marginea, să călătorească și să cadă.
 • Perioadă lungă de funcționare, menținând în același timp un aspect general.
 • Instalare ușoară, care se poate realiza independent.
 • Grad ridicat de igienă, deoarece nu există îmbinări în care murdăria și infecțiile sunt colectate în mod obișnuit, iar integritatea pardoselii facilitează îngrijirea.
 • Pret destul de rezonabil, care este puțin mai mare decât costul plăcilor, dar câștigă datorită simplității și ușurinței instalării.

Singura dificultate în utilizarea acestui tip de acoperire este că soliditatea face ca repararea să fie mai dificilă. Partea deteriorată trebuie tăiată și apoi aplicați un nou strat, care poate să aibă o culoare puțin diferită de original, deoarece este dificil să găsiți umbra dorită.

Placi de cauciuc modulare

Plăcile din teracotă pot fi realizate în două moduri: presarea la rece sau la cald a cauciucului de cruzime. Materialul rezultat, având un grad ridicat de elasticitate, rămâne moale. Structura poroasă asigură o bună capacitate de umiditate, ceea ce contribuie la uscarea rapidă după precipitare. Această variantă reprezintă poligoane de diferite forme și mărimi. Dimensiunile laturilor pot ajunge la 1 m, iar grosimea acestora este de 1-6 cm. Fixarea plăcilor între ele se realizează prin tipul "ghimp", iar asamblarea are loc, ca în cazul puzzle-urilor obișnuite. Podelele de podea subțiri constau în principal dintr-un strat și sunt colorate uniform și complet.

Plăcile groase pot conține mai multe straturi separate printr-o plasă din fibră de sticlă de armare. Granulele mici sunt baza stratului inferior și nu devin atât de poroase, dar mai elastice.Stratul superior constând dintr-o crumbă mare de cauciuc este vopsit în culori diferite. caracteristici:

 • are capacitatea bună de a trece apa;
 • oferă un grad mai mare de securitate;
 • este rezistent la uzură și, prin urmare, servește mult timp fără a pierde aspectul atractiv;
 • caracterizată prin simplitate și viteză de așezare pe un plan plat, fără a necesita echipamente și unelte suplimentare;
 • posibilitatea de a repara acoperirea în caz de avarie prin înlocuirea elementului deteriorat cu unul nou;
 • are un preț mai mic decât o acoperire monolitară fără sudură.

Având proprietăți tehnice excelente, țigla încă nu are o utilizare atât de largă și este rar utilizată pentru locurile de joacă. La instalare, este necesar să se respecte cu strictețe toate instrucțiunile producătorului.

Modul de acoperire din material plastic modular

Acest tip este o structură pliabilă formată din elemente de dimensiuni diferite. Fă-o din plastic de înaltă calitate. Tolerează cu ușurință fluctuațiile de temperatură și interacțiunea lungă cu apa. Acesta îndeplinește cerințele de siguranță a mediului și este ușor de instalat.Poate fi ușor dezasamblat, produsul poate fi instalat într-un alt loc și chiar transferat în formă asamblată. Învelișul din plastic este mult mai ieftin decât alte tipuri.

Înveliș din cauciuc laminat

Acoperirea laminată are forma unor benzi de diferite lățimi și lungimi. Materialul pentru fabricare este o crudă de cauciuc înghețată, tăiată în benzi, care sunt apoi laminate într-o rolă. Acoperirea laminată poate avea 2-3 straturi, iar grosimea poate fi de 2-5 mm. Pentru spațiile de joacă, grosimea lor poate ajunge la 10, 15, 17, 20 mm. Acest tip de pardoseală poate fi montat independent.

Cum sa alegi?

Locurile de joacă trebuie să îndeplinească cerințe ridicate, deci este foarte important să alegeți capacul potrivit. Mai întâi de toate, trebuie să înțelegeți ce calități ar trebui să aibă. Nivelul de absorbție a șocurilor este proprietatea de a înmuia lovitura în toamnă și una dintre cele mai importante cerințe de siguranță pentru straturile de cauciuc. Acest indicator determină înălțimea atunci când cade din care copilul poate provoca un prejudiciu periculos. Înălțimea echipamentului pentru bebeluși trebuie să respecte acești parametri.

Când alegeți, ar trebui să fiți ghidați de o specificație standard de stat care definește standardele de elasticitate, rezistență și durabilitate. Alegerea unui strat de acoperire, de asemenea, să acorde o atenție la astfel de factori:

 • siguranța stratului de acoperire și caracterul său ecologic: acoperirea trebuie să aibă un certificat de calitate a mediului și să nu conțină impurități nocive;
 • durata de viață: acoperirea trebuie să fie rezistentă la lumina soarelui, să nu se estompeze și să nu piardă saturația culorii, să tolereze fluctuațiile de temperatură, să nu se deformeze și să nu crape;
 • calități de amortizare pentru a evita rănirea;
 • aspectul estetic: acoperirile luminoase și colorate sunt potrivite pentru zona de joc, iar culorile mai calde sunt potrivite pentru terenurile de sport;
 • ușurința de îngrijire a acoperirii și posibilitatea reparării acesteia;
 • pret.

Alegerea tipului de acoperire din cauciuc depinde de sarcinile funcționale pe care le va rezolva. Deci, pentru zona de joacă pentru copii, o acoperire fără sudură ar fi mai potrivită pentru tăierea părților laterale ale bazinului sau pentru acoperirea șenilei - acoperire laminată sau plăci din cauciuc. Din punct de vedere al siguranței, cel mai bun este un strat de auto-nivelare fără sudură cu o grosime de 5 până la 20 cm. Atunci când alegeți acest tip de acoperire și componentele sale, este de asemenea ghidată de aplicarea sa funcțională.

În funcție de sarcinile funcționale pe care le va rezolva stratul de cauciuc, determina densitatea, textura, grosimea și dimensiunea. Astfel, sarcina funcțională a câmpului de joc pentru copiii foarte mici este complet diferită de sarcina câmpului de joc pentru copiii mai mari. Atunci când alegeți o placă de cauciuc, este necesar să se acorde atenție faptului că în ea nu există particule solide străine, deoarece acestea pot să treacă suprafața și să dăuneze copilului în timpul funcționării. Suprafața plăcii trebuie să fie neuniformă, uniformă.

În mod tipic, indicatorul de valoare vorbește despre calitatea produsului. Prin urmare, alegerea unui strat de acoperire, trebuie să vă amintiți acest lucru. Costul este mult mai mic decât media sugerează că producătorul a economisit pe materii prime, și, prin urmare, calitatea este mult mai mică. Acest lucru poate afecta siguranța copiilor și aspectul stratului de acoperire.

Caracteristici de styling

Tehnologia de montare a stratului de cauciuc, indiferent de tipul acestuia, începe cu pregătirea bazei pentru acoperire. Baza poate fi din lemn, beton sau asfalt.

În rulouri

Așezați învelișul în rulouri este mult mai ușor decât oricine altcineva:

 • baza pregătită este curățată de murdărie, praf și alte resturi;
 • adezivul poliuretan se aplică pe baza curățată;
 • rola de acoperire;
 • îmbinările sunt tratate cu clei.

Placi modulare

La locul dorit al terenului de joc, fundația finisată este egalizată și curățată de nisip, murdărie și pietriș fin. Rugozitatea și neregulile existente sunt suprascrise cu ciment. Atunci când se dau plăci pe stradă, se pre-face drenaj cu un unghi de aproximativ 20 de grade. Baza finisată este îmbibată cu adeziv poliuretanic, apoi placa este așezată cu goluri minime între ele. De asemenea, este important să menținem un nivel care ar trebui să fie același.

Acoperire fără sudură

Instalarea unei țesături fără sudură monolit (de umplutură) are o metodă proprie. Acoperirea este constituită din miez de cauciuc, legat de poliuretan și coloranți. Etape de instalare:

 • baza pregătită este lustruită, curățată de tot felul de murdărie, umezită de baza din beton;
 • instalarea se face la o temperatură de cel puțin +6 grade;
 • pregătiți un primer special de clei și solvent, luați în proporții egale, și puneți-l pe o zi;
 • învelișul este, de asemenea, turnat într-o zi însorită și însorită;
 • conform instrucțiunilor, soluția este preparată din cruste de cauciuc, adeziv poliuretanic și coloranți în anumite raporturi, amestecându-se bine;
 • această soluție este aplicată pe substrat cu un strat de aproximativ 8 cm, netezită cu o spatulă, apoi reprogramată cu un rolă umezită cu un film antiadeziv;
 • înghețarea are loc în decurs de 2 zile;
 • apoi suprafata este vopsita cu o rola din velur.

Repararea materialului fără sudură și înlocuirea plăcilor deteriorate se realizează utilizând aceeași tehnologie.

Exemple frumoase

Folosirea stratului de acoperire din cauciuc vă permite să creați un tip modern de terenuri de joacă. Este deosebit de frumos combinat cu diverse atracții. Adesea, designul zonei de joc este decorat cu o combinație de acoperire din cauciuc cu iarbă artificială care simulează insule verzi verzi. O opțiune interesantă este plasarea unei nisipuri pe suprafață, ca o insulă mică cu un pod frumos. Acoperirea poate avea diferite desene colorate: stele, cercuri multi-colorate, animale stilizate și flori, fluturi și, de asemenea, forme geometrice.

Puteți desena, de asemenea, pătrate pentru un joc clasic sau aranja un loc de joacă,imitând strada pentru a învăța regulile drumului. O țiglă de diferite culori poate fi așezată într-un mod eșalonat, sub formă de piste de diverse configurații. Este posibil să combinați cauciucul cu alte tipuri de acoperiri, de exemplu, cu mulci de coajă, plăci modulare din material plastic și gazon artificial. Pardoseala din lemn de cauciuc poate realiza orice idee fantastica.

Cum să aplicați un strat de cauciuc pentru terenul de joacă, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor