Cum să dotezi terenul de joacă cu ajutorul instrumentelor disponibile?

 Cum să dotezi terenul de joacă cu ajutorul instrumentelor disponibile?

Cel mai bun loc pentru a vă odihni de agitația orașului este propriul său cabană sau parcelă de țară, unde întreaga familie poate găsi ceva pentru ei înșiși. Adulții preferă adesea activități care vor fi generația mai tânără sau care nu sunt încă capabile sau neinteresante. Acest lucru conduce la faptul că copiii sunt neocupați, răi și intervin numai în muncă serioasă. Pentru a rezolva această problemă, suficiente idei, instrumente și mâini.Este necesar să construiți un colț pentru copii în zona în care copilul va fi cu adevărat interesat. Dotarea unui teren de joacă din materialele la îndemână este ușoară și va fi mult mai ieftină decât cumpărarea unui produs finit.

Stadiul proiectului

Încă de la început este important să vă gândiți la toate detaliile care ar trebui luate în considerare în timpul implementării proiectului dvs. În etapa de proiectare este foarte important să se țină seama de principalele puncte pe care depinde utilitatea acestei clădiri și, bineînțeles, siguranța copiilor.

 • Locașul de joacă ar trebui să fie amplasat într-un spațiu deschis în care copiii vor fi pe deplin accesibili la ochii adulților - acest lucru vă permite să păstrați generația mai tânără sub control.
 • Toate părțile și obiectele amplasamentului trebuie să fie complet sigure, fără colțuri, capete, crestături ascuțite.
 • Clădirile se efectuează cel mai bine la o distanță medie de la zona de lucru, în anexele și în grădina de legume, adică în timpul muncii puteți monitoriza activitățile și locația copilului.
 • Este mai bine să alegeți solul la locul locului de joc, total sau parțial, nepotrivit pentru cultivarea culturilor, acest lucru este necesar pentru a salva cât mai mult terenul fertil.
 • Puteți avea, de asemenea, o platformă lângă gard, numai în acest caz va trebui să aveți grijă de siguranța completă a copiilor mici.
 • Deasupra colțului mesei trebuie să existe o magazie care să nu permită copilului să primească o lovitură de căldură sau să se ude de ploaie bruscă.

Astfel, etapa de proiectare și crearea preliminară a aspectului este o parte integrantă a construcției locului de joacă cu propriile sale mâini din materialele reziduale. Desigur, nu trebuie să uităm de principala funcționalitate a colțului pentru copii - divertismentul și dezvoltarea copiilor, aspect care este un aspect mai important al construcției sale. Prin urmare, trebuie să vă apropiați de lucru cu idei și entuziasm gata făcute, planificând să instalați nu numai o leagăn banal și o cutie de nisip pe terenul de joacă, ci și să adăugați altceva de la ei. Numai atunci lucrarea devine interesantă și va fi capabilă să mulțumească nu numai copiii.

La etapa de implementare a proiectului și în principal, generația tânără poate fi, de asemenea, implicată în activități comune, dar, desigur, în funcție de abilitățile fizice. Colaborarea va contribui la consolidarea înțelegerii familiei și la dezvoltarea abilităților creative ale copiilor.

Pregătirea și selecția materialelor

La sfârșitul etapei proiectului, trebuie să navigați cu precizie în locația și conținutul colțului pentru copii. Site-ul este selectat, rămâne să se proceseze și să se pregătească pentru clădiri noi. Lucrările privind pregătirea au loc în mai multe etape.

 • Este necesar să ștergeți și să așezați pământul în zona necesară.
 • Este necesar să se determine stratul de acoperire, care va servi drept bază pentru întregul amplasament. Cel mai frecvent utilizat amestec de moloz și nisip, deoarece este cea mai mare opțiune de buget. Încă mai puteți acoperi terenul cu iarbă artificială sau cauciuc special.
 • Apoi trebuie să faceți măsurători și să achiziționați toate materialele necesare. Principalul lucru - nu uitați că toate acestea sunt necesare pentru copiii mici, deci toate materialele ar trebui să fie cât mai sigure și să respecte toate normele și standardele.
 • După aceea, trebuie să vă asigurați că aveți un set standard de unelte pentru lucru: cuie, șuruburi, șuruburi, șurubelnițe, șurubelnițe, ciocan, mânuș, bulgară, vopsea și vopsea. Dacă ceva lipsește, trebuie să achiziționați, deoarece acest lucru este util în toată construcția.
 • La sfârșitul etapei pregătitoare, toate inexactitățile din plan trebuie corectate.

Acum puteți ajunge la lucru.

Amenajarea unui colț pentru copii

Atunci când alegeți elemente de joc pe terenul dvs. de joacă, merită analizat ceea ce îi place copilul să facă cel mai mult și să sublinieze acest lucru. Unii dintre copii preferă să lege leagăn o mulțime de timp, unii oameni le place să-și petreacă timpul liber modelarea nisip cifre în nisip, și cineva îi place diapozitive mai mult. Toate acestea trebuie luate în considerare înainte de a începe să construiți ceva cu propriile mâini.

Fabricarea elementelor individuale

Sandbox

Una dintre cele mai comune distracții pentru copii, care ajută la dezvoltarea creativă a generației mai tinere și îl poate captiva pentru câteva ore. Nisipurile într-o formă modernă sunt foarte transformate și arata destul de estetice, prin urmare aveți libertate completă de idei în forme, pictură și diverse detalii. Dar astfel de divertisment nu este potrivit pentru toată lumea, iar acest lucru ar trebui luat în considerare. Prin urmare, construirea sandbox-ului este mai bine să se coordoneze cu copilul.

leagăn

Cel mai preferat element al locurilor de joacă este un leagăn, și nu numai copii, dar și mulți adulți le place să leagă pe ele.Nu există un astfel de copil care să nu iubească un leagăn, prin urmare este necesar să le instalați, dar trebuie să alegeți tipul, forma, dimensiunea și culoarea. Leagănele pot fi suspendate și obișnuite. Din mijloace improvizate, va fi mai bine să faceți un leagăn în formă de leagăn, care va fi atașat la bara superioară a corzilor sau lanțurilor. A doua opțiune este mai puțin sigură pentru copii, deoarece lanțurile pot prinde pielea și pot distruge distracția copilului. Atunci când alegeți frânghii, trebuie să vă amintiți că, în timp, aceștia se pot uza și se pot rupe, prin urmare trebuie verificați și schimbați periodic.

Gorki

Acest tip de divertisment se bucură, de asemenea, de aproape toți copiii, și oferă, de asemenea, libertate absolută în termeni creativi. Diapozitivele pot fi fabricate din materiale diferite:

 • metal - materialul nu este cel mai bun, deoarece rust rapid;
 • Oțel inoxidabil - opțiunea este deja mai bună, dar este una dintre cele mai scumpe, deci utilizarea oțelului inoxidabil este neprofitabilă;
 • lemnul este un material care necesită prelucrare și lustruire atentă, iar în viitor va trebui să fie acoperit cu ceva alunecător.
 • Plasticul este cea mai bună opțiune, deoarece este ieftină, se uzează mult timp și nu necesită tratament special.

O parte importantă este dimensiunea diapozitivului, deoarece ar trebui să fie confortabil pentru copilul dumneavoastră și să aibă o marjă de 2-3 ani înainte. Deseori, diapozitivele sunt construite în combinație cu unele elemente suplimentare.

Casă pentru copii sau colibă

Există multe variații ale acestei structuri - de la cele mai simple și cele mai rapide din construcții până la structuri complexe realizate din busteni și stalpi mici. Desigur, este mai bine să creați un copil o casă reală care va arăta ca o casă obișnuită cu pridvor, ușă și ferestre. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci puteți crea un cort mic sau wigwam, cel mai important, nu uitați de siguranța copiilor. Construcția trebuie să fie durabilă și să nu se prăbușească la primul vânt puternic. În astfel de case și case separate, copiii se bucură să organizeze așa-numitul sediu. Dacă copilul îi place clădirea, va petrece mai mult timp acolo.

Spațiul sportiv

Nu există niciun cadru, în acest colț poate include o varietate de detalii:

 • scări de frânghie;
 • bare orizontale;
 • bare paralele;
 • inel.

Acest colț va ajuta dezvoltarea copilului dumneavoastră fizic și le va permite să își țină propriile evenimente sportive.

Elemente suplimentare

Deasupra sunt cele mai populare elemente ale locului de joaca, apoi deja speranta pentru imaginatia ta. Un număr infinit de elemente și piese diferite fabricate din sculele disponibile - anvelope, anvelope, paleți și alte lucruri pot fi plasate pe teren. Aici alegerea este deja a ta și a copilului tău.

Plasarea elementelor pe site

Suprafața locului necesar pentru construcție depinde de dorințele dvs., de vârstă și de numărul de copii. De obicei, este un colț pătrat de 8-10 metri pătrați. Pe acest site, locația elementelor poate fi foarte diversă. Cel mai adesea, în centru este amplasat un diapozitiv în combinație cu leagăne și alte echipamente, o zonă de sport și unele elemente creative cum ar fi plăcile de desen ar trebui amplasate în colțul din apropierea gardului. Cu o zonă dreptunghiulară puțin mai dificilă, există elemente, cel mai probabil, va trebui să fie instalate într-un rând, unul după altul. Și, de asemenea, trebuie să vă amintiți de securitate, mai ales dacă aveți mai mult de un copil. Datorită circumstanțelor unei familii mari, nu puteți pune un leagăn de lângă o cutie de nisip.

Teritoriu de decorare opțiuni

Colțul pentru copii poate fi decorat în moduri diferite, totul depinde și de tine și de copilul tău, de dorințele, de ideile creative și de imaginația ta.Zona din jurul perimetrului poate fi plantată cu flori sau puteți să creați niște figuri tematice și să le aranjați în diferite locuri ale locației, decorarea va fi culoarea strălucitoare a clădirilor principale, ele pot fi acoperite cu diferite culori vii sau acoperite în același stil, nu există granițe.

Idei de proiectare

Designul locului de joacă depinde de ideile creative, de cantitatea planificată, stilul, materialele folosite și timpul pe care proprietarul este dispus să-l cheltuiască pentru acest eveniment. Este mai bine să coordonezi toți pașii cu copiii, să subliniezi detaliile pe care le plac și să poată fi corectate, pentru că principalul lucru este că au distracție și confort. Din moment ce copiii sunt adesea plictisiți de dacha, ideea principală de a crea un astfel de colț pentru copii este să ofere copiilor activități distractive și interesante, ceea ce înseamnă că totul ar trebui proiectat într-un mod interesant și colorat.

Puteți combina totul pe site și, în mod ideal, ar trebui construite toate elementele principale ale divertismentului. Dacă locul nu este atât de mare, atunci puteți instala numai cele mai interesante și mai importante pentru copil, de exemplu un leagăn și o cutie de nisip, un tobogan și un colț de sport și așa mai departe.

Interesele copilului ar trebui luate în considerare nu numai în plasarea clădirilor, ci și în pictarea acestor elemente. De exemplu, pentru un băiat poți picta totul în culori protectoare, pentru o fată pe care poți desena flori pe elemente. De asemenea, este important să proiectați site-ul cu elemente suplimentare și figuri din cauciuc, paleți și alte instrumente disponibile.

Exemple de succes

Există o mulțime de exemple de locuri de joacă interesante, deși, bineînțeles, este mai bine să veniți cu ceva de-al tău, dar Puteți utiliza exemple gata de design.

 • Întregul loc de joacă se poate realiza în stil militar. În plus față de leagănele standard și diapozitivele în culori militare, puteți face un cort sub forma unui sediu militar, precum și o cutie de nisip în formă de un fel de transport militar. Pe un astfel de site, un băiat de 4-8 ani va fi foarte interesat să joace.
 • Colțul pentru copii poate fi emis pentru fete, dar pentru asta trebuie să ridicați culorile strălucitoare ale clădirilor, să atrageți pe ele insecte amuzante, flori și eroi de poveste. O casă de vacanță este proiectată ca o mică casă familială colorată sau o casă prințesă.
 • De asemenea, puteți decora site-ul în stil pirat. Pe clădiri, puteți desena orice obiecte asociate copilului dvs. cu pirații și cu marea. Casă de vacanță poate fi făcută ca o navă pirat.

În toate aceste exemple, toate clădirile majore de agrement sunt asumate (tobogan, leagăn, loc de joacă pentru nisip, zonă de sport și odihnă). Dacă este posibil, ar trebui să adăugați și forme tematice și structuri suplimentare. Este destul de ușor să creezi un loc pentru divertismentul și dezvoltarea copiilor tăi de la mijloace improvizate, cel mai important fiind să tratăm această lucrare cu toată responsabilitatea și creativitatea. Apoi, acest loc de joacă va dura o lungă perioadă de timp, poate chiar și pentru mai mult de o generație de copii.

Cum să dotezi terenul de joacă cu propriile tale mâini, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor