Cum de a face o grădină să leagă din metal cu mâinile tale?

O grădină nu este numai copaci frumoși și arbuști. O componentă foarte importantă a acesteia este infrastructura pentru petrecerea timpului liber. Un rol important îl joacă leagănele de grădină.

Tipuri de modele

Este greu de negat că recreația în aer liber este mai plăcută și mai sănătoasă decât într-o cameră. Acest lucru ar trebui să fie luate în considerare și cei care sunt în gradinile parcele. Dar este imposibil să vă restrângeți la bănci, bănci - este important să folosiți o altă leagăn de grădină. Acestea vă permit să faceți situația mai confortabilă, relaxați-vă mușchii și încărcați-le în mod egal. Simplitatea designului nu provoacă nici o problemă în fabricarea leagănului în sine.

Cu toata varietatea de structuri existente, leaganul metalic are prioritatea absolută. Faptul este că alte materiale nu oferă protecția necesară, se disting prin rezistență scăzută la condițiile meteorologice nefavorabile. Diferențele se pot referi la dimensiunea părții moi și a țesăturilor folosite. Cu toate acestea, acest lucru nu este important, deoarece este asociat cu ușurința utilizării.

Swingul metalic în grădină poate fi proiectat pentru 1 persoană, dar există și alte opțiuni care permit celor patru utilizatori să se așeze deodată.

Foarte raspândita leagana stradala plianta, transformarea ei apare datorita înclinarii spatelui. După aceasta, se pare deja o dimensiune mică a unui pat suspendat. Se poate amplasa baldachin, permițându-vă să dormiți în timpul zilei și în seara. Adăpostul se oprește complet ca razele soarelui și precipitațiile mici. Pentru a se proteja în siguranță de lumina care vine sub un unghi ascuțit, sunt alese adesea produse cu o înclinare reglabilă a vizierelor.

Vorbind despre tipurile de leagăne de grădină, este imposibil să ignorați categoria copiilor lor. O diferență importantă în acest design este dimensiunea redusă și alte măsuri de adaptare la anatomia tinerilor.În mod firesc, se impun și cerințe sporite de siguranță, deoarece ceea ce este acceptabil pentru adulți poate reprezenta o amenințare gravă pentru copii. Deseori, leagănurile copiilor se fac dublu, astfel încât acestea să poată fi utilizate simultan și fără conflict. Simplele versiuni unice generează în mod inevitabil invidie și încercări de a "trage" pentru o atracție fascinantă.

Dar diviziunea principală este încă legată de configurația leagănului. Formatul bancului tradițional înseamnă invers. Conducta din lemn sau din oțel este obligată să facă treaba. În funcție de preferințele personale, puteți agăța modele pe arcuri cu struturi robuste sau pe lanțuri. 2-4 călăreți vor putea găzdui, ceea ce permite utilizarea unor astfel de leagăne în familii numeroase și în sanatorii, instituții medicale.

Dimensiunile flexibile nu epuizează avantajele layout-ului bancului. Aceasta implică întotdeauna prezența în seturile de țânțari, care este esențială în orice loc. Chiar departe de apă și de zonele joase, insectele care sugerează sânge vor zbura inevitabil în jurul pradă. Și pentru a întrerupe balansarea liniștită, gânduri senine care curg în continuu, puțini oameni le vor plăcea.

Și tocmai leagănul de lagăr poate fi transformat cu ușurință într-o mașină de dormit - aveți nevoie doar de câteva mișcări simple.

Dar specialiștii experimentați și cei care au instalat deja un astfel de simulator avertizează împotriva concluziilor grabite. Bancul va furniza acumularea numai în direcția transversală. În plus, unele dintre produsele de acest tip se caracterizează printr-o rezistență scăzută. Acest lucru este valabil mai ales pentru produsele din clasa bugetară, ale căror producători se străduiesc să reducă la minimum costurile. Ieftinele ieftine sunt echipate cu perne inutile subțiri, care nu înmoaie rigiditatea suportului principal și opțiunile mai scumpe sunt mai grele și nu sunt suficient de convenabile pentru asamblare și transport.

Din cauza acestor probleme, preferințele unor consumatori se transformă în structuri sferice. În cataloagele organizațiilor comerciale, ele sunt numite scaune suspendate. În ciuda definiției sale, aceasta nu este o sferă ideală - diferențele față de figura geometrică cu același nume sunt asociate cu o suprafață de tăiere de 1/3, fără de care ar fi imposibil să se utilizeze produsul. Toate leagările sunt concepute pentru 1 persoană, în timp ce se presupune că utilizatorii se vor așeza sau se vor culca cu picioarele îndoite.Pentru a menține "sfera" aplicați o suspensie pe un singur suport arcuit. Pentru a garanta că va îndura, se va face cât mai puternic posibil.

Lănțirile sferice pot fi echipate cu cele mai moi perne de toate, iar acumularea poate avea loc în orice direcție. Nu este nevoie să te gândești unde se va abate, dar unde e imposibil. Materialul plastic împletit este folosit pentru decor. Cadrul este puternic și fiabil, nu există niciun motiv să se teamă de orice cădere. Este ușor să vă retrageți pe un astfel de leagăn și le puteți folosi într-un apartament sau casă. Dar protecția împotriva vremii nefavorabile este slabă și va fi dificil să se culce.

Leagănele pot avea o axă de torsiune, astfel de produse sunt create foarte ușor și pot funcționa în mod fiabil. Problema este că scaunul se poate mișca doar înainte și înapoi, în unghi drept față de fasciculul de bază. Cea mai mică înălțime a celui mai jos punct al scaunului deasupra solului va fi de 350 mm. Dacă leagănele au 2 sau mai multe axe de torsiune, ele se pot mișca lateral, cu toate acestea, fac o astfel de construcție mai grea. Este recomandat să se facă pentru copiii de vârstă școlară, pentru care libertatea suplimentară în mișcare este foarte importantă.

Există leagăne cu un singur punct de suspendare.Într-un astfel de caz se folosesc corzi sau lanțuri care se intersectează chiar sub bara transversală. Distanța dintre sol și scaun, precum și între scaun și suporturi trebuie să fie de 400 mm. Este, de asemenea, obișnuit să se facă distincția între leagăne și familia, tipul mobil și tipul copiilor. Ele diferă semnificativ în ceea ce privește caracteristicile acestora.

Produsele mobile sunt simple și ușoare, așteptând reducerea complexității transportului. Dacă este dificil să se determine alegerea unei poziții adecvate pe amplasament sau este planificată înlăturarea periodică a leagănului în casă, aceasta este soluția optimă. O atracție proiectată de familie arată ca o bancă voluminosă cu spătar mare. Fixarea se realizează folosind structuri în formă de U pe cabluri sau lanțuri extrem de rezistente. Adesea aceste leagăne sunt acoperite cu copertine sau chiar dotate cu un acoperiș.

În ceea ce privește formatul pentru copii, există o varietate mai mică de configurații. Practic ei aleg "clasic" - bărci improvizate și scaune suspendate. Dezavantajul este că astfel de structuri pot fi utilizate numai sub supravegherea adulților. Există, de asemenea, o diviziune în funcție de elementul structural principal.În balansoarul pentru hamac, pentru fixare se utilizează o bară de metal.

Singura excepție posibilă este atunci când puteți folosi o ramură puternică a unui copac. Dar aceasta este doar o opțiune extremă, deoarece ruperea unei ramificații și abaterea ei de la o linie dreaptă va priva imediat balansul de siguranță. Hamacurile vor putea ridica aproximativ 200 kg. În ceea ce privește produsele unice, acestea pot avea cele mai diferite versiuni și nu necesită instalarea unor bare transversale auxiliare. Instalarea în orice loc este permisă.

dispozitiv

Diferențele se pot aplica și organizării cadrelor de sprijin. În unele cazuri, picioarele sunt, în altele, ovale. Conexiunile principale sunt realizate cu șuruburi, ceea ce face ușor dezasamblarea leagănurilor și transportul acestora chiar și într-o mașină privată. Elementele esențiale vor fi:

 • rafturi de pereți laterali;
 • o pereche de cruci superioare;
 • vârfurile care sunt puse pe picioare;
 • barele distanțiere;
 • arcuri de două tipuri;
 • ansambluri elastice pentru scaune;
 • rack și cadru;
 • umpluturi;
 • țesături pentru fabricarea și acoperirea coperților;
 • elemente de fixare de diferite tipuri (selectate individual).

Desene și dimensiuni

Efectuând desene de leagăn de grădină, este necesar să le arătați dimensiunile în trei planuri. Începeți cu o lățime totală (care este determinată de partea din față a structurii). Al doilea număr indică adâncimea cadrului. Al treilea număr este înălțimea. Nu este de dorit să se utilizeze balanțe mari în hale de exterior sau chioscuri.

Dar, în orice caz, trebuie să vă concentrați asupra caracteristicilor unui anumit peisaj sau spațiu, astfel încât schema să fie întocmită corect. Dacă trebuie să puneți un leagăn chiar sub copaci, unde există spațiu liber, puteți acorda atenție la o lățime. Trebuie avut în vedere faptul că scaunul este cu 400-500 mm mai mic decât distanța dintre posturile laterale. Când plănuiți să faceți o bancă suspendată pentru un cuplu cu 1 copil, vă puteți limita la o lățime de 1,6 m. Dar pentru trei adulți veți avea nevoie de 180 până la 200 cm.

Exact aceleași dimensiuni încearcă să ofere scaunele din spate ale autoturismelor, deoarece vă permit să vă așezați liber, fără nici un indiciu de constrângere. Dacă intenționați să utilizați singur balansoarul, veți avea suficiente locuri la 1 m lățime. Pentru a face structura mai mare este deșeurile de materiale de construcție.În desene este necesar să se reflecte grosimea țevilor rotunde pentru fabricarea rafturilor și a altor detalii. Diametrul lor poate varia de la 3,8 la 6 cm.

Grosimea admisă a peretelui variază de la 0,1 până la 0,15 cm. Prin mărirea acestor indicatori puteți crește rezistența. Cu toate acestea, taxa totală crește, de asemenea, semnificativ. Într-o grădină privată este necesar să se monteze un leagăn dintr-o țeavă cu o secțiune de 3,8-4,5 cm. În același timp, grosimea tubului poate fi limitată la 1,2 mm. Sunt necesari parametri mai grave pentru leagăn, care se află în locuri publice.

În desen, cadrul A indică:

 • flanse;
 • ochi nuci;
 • simplu nuci;
 • șuruburi;
 • Elemente cadru de strângere;
 • bara transversală;
 • cadre de sprijin

Cum să vă faceți propriile mâini?

După ce ați decis tipul corespunzător de leagăn și mărimea acestora, puteți ajunge deja la lucru. Dacă nu există experiență în ceea ce privește manipularea echipamentelor de sudură, este necesar să se prefere produsele pliabile. Le puteți face prin legarea componentelor cu piulițe și șuruburi. Este important să rețineți că sculptura în articulații se poate slăbi sistematic. Acest lucru provoacă reacție și, în timp, distrugerea structurii.

Prin urmare, este necesar să se prevadă posibilitatea de strângere a elementelor de fixare. Pentru a obține cadranul sub forma literei A, se folosesc două bare de fier, care sunt unite în partea de sus. Un jumper este plasat la jumătatea înălțimii pentru a face ca leagănul să fie mai greu.

Puteți simplifica lucrarea dacă alegeți formatul în formă de U. Dar este important să înțelegeți că stabilitatea produsului va fi oarecum mai proastă, deci trebuie să cântăriți argumentele pro și contra înainte de a alege versiunea finală.

Efectuarea de leagăne de casă de casă din fier este aproape imposibilă, în majoritatea cazurilor acestea sunt fabricate dintr-o țeavă.

Pentru un baldachin de baldachin, utilizați adesea:

 • prelată;
 • textile;
 • acoperis de lemn cu plăci moi.

Soluția optimă nu este însă aceste materiale, ci policarbonatul. Ele sunt durabile și lasă soarele aproape complet, dispersându-l mai departe. În cele mai multe cazuri, ei încă încearcă să leagă pentru a da, chiar dacă sunt făcuți pe rulmenți, pentru sudură - aceasta este mult mai sigură decât asurzirea părților principale. Pregătiți pentru a asambla un leagăn pentru copii în acest fel, cu excepția mașinii de sudat, trebuie să luați:

 • nivelul clădirii;
 • unelte de șlefuit unghi
 • burghiu electric;
 • un set de burghie pentru lemn și metal;
 • șurubelniță;
 • șuruburile cu auto-filetare capabile să păstreze foile de policarbonat;
 • chei de diferite dimensiuni.

Din materialele preparate:

 • profile tubulare și unghiulare;
 • schelet sau pietruită;
 • piulițe și șaibe;
 • șuruburi cu capete parțial ascunse;
 • elemente de fixare din oțel inoxidabil (sau rugină, dar cu strat de zinc);
 • ancore;
 • policarbonat;
 • dispozitive de protecție a cadrelor metalice;
 • substanțe care protejează lemnul de descompunere.

O schemă tipică implică folosirea cadrelor dreptunghiulare la partea inferioară. Părțile laterale sunt realizate dintr-o pereche de țevi sudate. O bară orizontală va îngreuna suspendarea bancului. Se recomandă asamblarea cadrului din părțile laterale și nu din centru. Țevile sunt marcate și tăiate folosind unelte de tăiat unghiulare.

Când totul este tăiat, este necesar să se evalueze acuratețea respectării dimensiunilor, care nu ar trebui să fie diferită pentru orice pereche de piese.

Aceste perechi sunt sudate împreună, obținând blocuri identice în formă de L. Capetele superioare ascuțite ale pieselor sunt tăiate la același nivel. Un astfel de pas va ajuta la crearea unei mici platforme de susținere pe care va fi fixată bara orizontală.Pentru a elimina erorile, trebuie să aplicați șabloane pre-făcute. Părțile sunt sudate pe un cadru dreptunghiular de susținere, după care lucrează cu o bară orizontală.

Stâlpii laterali sunt plasați pe verticală, iar fasciculul este montat paralel cu baza. Doar pentru controlul complet al acestor momente se aplică nivelul de construcție. Numai după finalizarea unor astfel de lucrări pot fi luate pentru pregătirea bancului. Baza pentru acesta este realizată din colțuri din oțel. Bancul este cel mai adesea plasat la un unghi de 120 de grade față de scaun.

Puteți îndoiți cu precizie un colț tăind unul dintre rafturile sale cu un triunghi la un unghi de 60 de grade. Rama scaunului trebuie realizată prin sudarea unui profil dreptunghiular. Părțile sunt îmbinate la margini cu ajutorul căptușelilor orizontale. Este necesar să se conecteze și acele site-uri în care designul este îndoit.

Se recomandă completarea scaunului asamblat cu cotiere - acesta va fi mai calm și mai sigur atunci când se va călători.

Recomandări utile

Atât spatele, cât și scaunul trebuie să fie cât mai netede - nu contează dacă un adult sau un copil vor folosi leagănele. Alegerea ideală pentru că se evidențiază barele sau plăcile, care sunt lustruite cu șmirghel. Inițial, procesarea se face cu un granulat mare, apoi calibrul său este redus.Vitezele pre-preparate sunt folosite pentru fixarea plăcilor tăiate. Sunt șuruburi înșurubate, încercând să înece capul.

Până când ansamblul este finalizat, toată lemnul este impregnat cu antiseptic și lac. Componentele metalice trebuie să fie primate și vopsite. Șuruburile sunt amplasate în colțurile ramei. Pentru atașarea lanțurilor la urechile acestor șuruburi, se utilizează fie cuplaje filetate, fie cârlige de montaj. Suspendarea banchetelor ar trebui să fie, de asemenea, pe bolțurile cu ochi. Mănăstirile acasă au posibilitatea de a le fixa pe colțuri sau pe margini.

Va fi util să adăugați un leagăn cu un vizor. Nu numai copii, dar și adulții, o protecție foarte importantă eficientă împotriva precipitațiilor și a luminii solare. Vizorul este un cadru din oțel dreptunghiular cu poduri armate. O foaie de policarbonat este montată pe partea superioară a cadrului.

Este recomandabil să orientați vizorul la un unghi mic, astfel încât fluxul de apă de ploaie să nu întâmpine obstacole.

Secțiunea transversală a profilelor pentru vizor este de obicei mică. Ele sunt sudate împreună și fixate pe partea superioară a cadrului oscilant, folosind și mașini de sudură. Montați foaia de policarbonat numai după uscarea vopselei pe metal.Este fixat cu șuruburi, suplimentat cu șaibe de etanșare. Se recomandă ca capătul vizierului să se suprapună profilului polimerului, ceea ce nu va permite insectelor sau particulelor de praf să intre în interior.

Exemple frumoase

Deci, ar putea să arate tip de leagăn în formă de L. După ce le-a blocat de sus, nu numai cu plăci, ci și cu o cârpă, creatorii au avut un aspect foarte plăcut. Un scaun mare triplu, acoperit cu o țesătură elegantă, creează, de asemenea, o impresie bună.

Aspectul atractiv poate avea o structură complet din lemn. Dotarea acoperișului cu un strat de tigla îmbunătățește în continuare calitățile estetice și sporește fiabilitatea leagănului.

Cum se face o grădină să se învârtă din metal cu mâinile tale, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor