Terenuri de joacă pentru copii: tipuri și subtilități de design

Aproape toți copiii iubesc jocurile active în aer liber. Puțini dintre ei sunt capabili să stea lung într-un singur loc. Și dacă există un loc de joacă în apropiere, unde puteți avea întotdeauna grijă de copilul dumneavoastră.

Nu toate satele cabana și sectoarele private sunt dotate cu locuri de joacă pentru copii. Desigur, nu va deranja pe cei agitați, vor găsi întotdeauna un loc de divertisment. Dar astfel de divertisment face adesea părinții să se îngrijoreze. Și pentru ca copilul tău să se joace, poți construi un loc de joacă chiar în curtea ta.

Tipuri de site-uri

În primul rând, trebuie să vă familiarizați cu tipurile de structuri pentru a înțelege care este cea mai bună pentru copilul dumneavoastră. Opțiunile, în funcție de diferiți parametri, sunt foarte multe.Terenul de sport pentru copii este un complex compus din mai multe componente. Cu disponibilitatea de materiale și abilități, îl puteți asambla complet cu propriile mâini. În caz contrar, piesele individuale sau întreaga zonă pot fi achiziționate în magazine specializate.

  Să ne uităm la varietatea de site-uri, în funcție de vârsta copilului.

  • Pentru copii până la trei ani - Opțiunea cea mai ușoară și mai ieftină, deoarece la această vârstă copiii nu au nevoie de o varietate de echipament sportiv. Va fi suficient un diapozitiv, o bară orizontală, leagăne și două trepte. Numărul acestor elemente poate varia în funcție de numărul de copii.
  • Pentru copiii de la trei la șapte ani - design mai complex, de dimensiuni medii. La această vârstă, copiii sunt cei mai activi, așa că nu uitați de siguranța maximă a site-ului. În plus, elementele enumerate în primul paragraf nu vor fi suficiente. Acesta poate fi suplimentat cu o trambulină, frânghie, scări de funie și inele de gimnastică.
  • Pentru copiii de peste șapte ani și adolescenți - cea mai dificilă platformă de pe dispozitiv. În primul rând, trebuie să aibă o dimensiune solidă.În al doilea rând, ar trebui să includă o varietate de proiectile, de exemplu, un zid de alpinism, o masă de tenis de masă, un buzunar de baschet și un echipament de exerciții fizice.

  Locurile de joacă sunt împărțite în mai multe tipuri, în funcție de materialele din care sunt făcute.

  • metal - de obicei din oțel inoxidabil. Ele sunt cele mai puternice și cele mai fiabile, deoarece rezistă încărcăturii grele. Ele pot de asemenea să se laude cu durabilitatea. Cu toate acestea, ele au multă greutate, ceea ce complică în mod semnificativ procesul de instalare. În același timp, un astfel de amplasament trebuie betonat.
  • de lemn - mai puțin fiabilă, dar atractivă și în același timp ecologică. Dar necesită o îngrijire constantă. Lemnul este recomandat a fi tratat cu diferite substanțe pentru a proteja împotriva factorilor externi și a dăunătorilor. În plus, site-ul va trebui să fie pictat în fiecare an. Dar în cazul unei defecțiuni este ușor de reparat.
  • plastic - cea mai modernă și practică opțiune. Foarte ușor de instalat, dar pentru a asambla o astfel de platformă de la mijloace improvizate nu va funcționa, va trebui să cumpere în magazin. În același timp, acordați atenție faptului că producătorul are un certificat care să ateste că produsul său respectă standardele de siguranță pentru mediu. În acest caz, tamponul din plastic este cel mai sigur pentru copii.
  • combinate - Elementele din același material sunt rareori incluse în locurile de joacă. Prin urmare, ele pot fi asamblate folosind diferite componente. De exemplu, cele mai bune și mai fiabile locuri pentru producția de artizanat sunt construcțiile din lemn și din oțel inoxidabil.

  Ce opțiune să alegeți?

  Alegerea locului de joacă este complet dependentă de tine și de dorințele copilului tău. Desigur, cel mai important factor atunci când alegi este vârsta copilului. În plus, trebuie să luați în considerare alți factori, inclusiv dimensiunea site-ului dvs., calitatea și fiabilitatea structurii.

   Vă recomandăm să luați în considerare codurile de construcție general acceptate și reglementările pentru proiectarea terenurilor pentru copii și sport.

   1. Site-ul trebuie să fie separat. Adică să fie la o distanță acceptabilă de drumuri, locuri de parcare, containere pentru gunoi, precum și locuri unde sunt stocate materiale de construcție.
   2. Suprafața pe care se află platforma trebuie să fie moale, astfel încât copiii să evite rănirea din cădere. În aceste scopuri, iarba, nisipul adecvat, precum și cauciucul sau materialele sintetice.
   3. Pe teritoriul site-ului nu ar trebui să fie plante care ar putea dăuna sănătății copilului.De exemplu, flori cu prickles.
   4. Ar trebui să existe bănci, coșuri de gunoi și, cel mai important, iluminat care să ofere copiilor o vizibilitate bună seara. Apropo, multe terenuri de sport din curțile clădirilor de apartamente au standuri cu reguli de conduită. Este puțin probabil ca cineva să pună un astfel de punct pe site-ul dvs. Dar totuși merită să vă lămuriți personal copilul despre aceste reguli.
   5. Respectați dimensiunea general acceptată a locurilor de joacă. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între trei și șapte ani - cel puțin 50 de metri pătrați. Pentru copiii mai mari - de cel puțin 100 de metri pătrați.

   Selectarea și pregătirea sitului

   Standardele și cerințele de mai sus nu sunt singurele, deoarece vorbim despre copii și despre siguranța acestora. Înainte de a începe construcția terenului de sport, va trebui să vă rupeți capul atunci când alegeți locul potrivit. Mai ales dacă nu aveți o grădină destul de mare.

   Nu trebuie să așezați platforma în aer liber. Cel mai bine este să-l plasați sub un copac verde mare, astfel încât vara să acopere structura de la căldură. Cu toate acestea, trebuie protejat de vânt. Puneți un gard viu de cel puțin două metri înălțime.

   Și nu uitați de o acoperire moale sigură pentru pământ. Solul este în sine traumatizant și saturat după ploaie devine și mai periculos. Puteți să-l acoperiți, de exemplu, cu iarbă de gazon. În plus, în cazul în care site-ul este metal, trebuie să fie betonat.

   Despre pericolul divertismentului copiilor pe suprafața betonului și care nu merită să vorbim.

   Astăzi, în magazinele de construcții puteți găsi o mulțime de materiale moderne. Printre acestea se numără o crumbă de cauciuc, care este utilizată pentru a acoperi benzile de alergare în complexele sportive. Dintre avantajele materialelor, confortul, protecția împotriva rănilor în timpul căderilor și o durată lungă de viață pot fi distinse. Cu toate acestea, există un dezavantaj semnificativ - o astfel de acoperire este destul de costisitoare.

   A doua opțiune modernă este o acoperire cu plasă din plasă. Printre avantaje se numără rezistența la uzură, aspectul plăcut, precum și o structură datorită căreia apa nu se oprește la suprafață.

   Instalare și umplere

   Când este selectat și pregătit un loc potrivit, puteți continua instalarea. Persoanele cu o mentalitate inginerie pot dezvolta un plan pe cont propriu.De asemenea, este posibil să comandați proiectul de la specialiștii care vor face desenul, ținând cont de particularitățile site-ului dvs. și de dorințele copiilor dvs.

   Principalul lucru este să decideți în prealabil ce elemente ar trebui să fie pe site-ul dvs. Puteți trece de la cele mai obișnuite tipuri.

   1. leagăn - cea mai populară divertisment activă pentru copii. Acestea pot fi instalate întotdeauna separat de site. Principalul lucru - pentru a oferi o montare sigura. Toate structurile metalice sunt cele mai potrivite pentru aceste scopuri. În centrul leagănului ar trebui să fie lanțuri sau frânghii puternice. Este necesar să le aranjăm astfel încât nimic să nu împiedice oscilația.
   2. Sandbox și glisați - pentru compactitatea sunt de obicei situate una deasupra celeilalte. La calcularea mărimii ar trebui să se țină seama de vârsta copilului. În primul rând, afectează înălțimea și înălțimea diapozitivului și, în al doilea rând, în nisip, copilul trebuie să fie plasat în plină creștere.

   Sapa patru gauri de 50 de centimetri adancime. Instalați grinzi puternice acolo și cimentați-o. În partea de sus a grinzilor este o platformă pentru grinzi. Dacă construcția este făcută din lemn, nu uitați să o tratați cu un antiseptic.

   Cel mai bun material pentru o pantă este metalul, dar poate fi făcut din placaj mai ieftin.

   După ce ați terminat instalarea, umpleți cutia de nisip cu nisip curat și cernut.

   • lojă - de cele mai multe ori este echipat pe platforma de sus pentru un deal. Dar dacă o veți pune mai jos, va fi interesant pentru cei mai mici copii. Casa poate fi înlocuită de o cabană de buget, de exemplu, din ramuri de salcie.
   • Inele de inimă - deoarece leagănul trebuie așezat pe lanțuri puternice și să reziste la o greutate foarte mare. Setați înălțimea inelelor în funcție de vârsta și înălțimea copilului.
   • frânghie - de obicei, se blochează pe locuri de joacă pentru copiii de peste șapte ani. Ar trebui să fie fiabilă, bine legată de munte. Pe întreaga frânghie de la capătul inferior, nodurile pentru suport trebuie așezate cu brațe și picioare, aproximativ la o distanță de 60 de centimetri unul față de celălalt.
   • hamac - un loc unde copiii se pot relaxa. Principalul lucru este că nu este foarte mare, copilul ar trebui să urce în el și să nu fie rănit atunci când se încadrează.
   • grindă - un simplu proiectil pentru dezvoltarea echilibrului. Este mai bine să o instalați pe suporturi metalice, care să nu fie ridicate deasupra solului.Învelișul în sine este realizat din busteni de lemn, prin curățare, măcinare și acoperire cu substanțe protectoare.

   Instalarea unui loc de joacă în curtea dvs. nu este ușor și costisitoare. Dar daca v-ati hotarat sa va multumiti copiilor, urmati recomandarile noastre pentru a nu eroare in nici un fel si a fi cei mai buni parinti din lume.

   Veți afla mai multe despre cum să faceți un teren de sport pentru copii în următorul videoclip.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor