Cum de a coase o acoperire duvet?

Orice lucru are o dată de expirare, mai ales pentru lenjeria de pat. Asigurați-vă că veniți când sunt necesare actualizări. Există întotdeauna o alegere în magazine, dar este mult mai plăcut să creați totul cu propriile mâini, să nu mai vorbim de prețul scăzut și de înaltă calitate.

Poate că toată lumea va fi de acord că așternutul este foarte intim pentru noi, are o energie specială, pentru că petrecem mult timp cu acest material. De aceea, a face un set cu propriile tale mâini, vreau să mă bucur de fiecare clipă petrecută în pat și din nou să încântă visurile, ca și în copilărie.

Alegerea unei țesături

Există multe tipuri de țesături, dar nu toate sunt potrivite pentru așternut. Când ajungem la magazin, ochii se deosebesc: prețul, culoarea, calitatea, densitatea,rezistenta la pata si inca o masina de proprietati care sunt greu de inteles prin alegerea altceva. Pentru a facilita cumpărăturile, selectați principalele tipuri de țesături utilizate cel mai frecvent în lucrare:

 • mătase;
 • in;
 • bumbac.
mătase
in
bumbac

Produsele de mătase arată scump și costă la fel, ele necesită o grijă atentă, dar sunt incredibil de atractive și rafinate. Foiile sunt întotdeauna plăcute la rece, iar corpul este îngropat în moale și ușor alunecat de orice atingere. Mătasea japoneză este considerată cea mai elită, însă materialul artificial este adesea găsit pe rafturile supermarketurilor. Asemănările externe sunt exprimate în strălucire, costul este mult mai mic, iar în îngrijire este mult mai ușor. Dar altfel el este departe de original.

Inul este destul de dens, are proprietati bacteriologice, pastreaza caldura la vreme rece si nu permite ca temperatura sa creasca vara. Se demonstrează că culorile luminoase sunt păstrate pentru o lungă perioadă de timp, iar în timp structura rigidă se înmoaie. După spălare, este important să nu lăsați să se usuce pentru o perioadă lungă de timp, este recomandabil să le îndepărtați ușor umezită, pliată cu atenție sau fier pentru a evita vânătăi excesive.

Alegerea noastră va cădea pe lenjeria de bumbac.Dintre acestea, lenjeria de pat este cel mai adesea făcută, datorită ieftinității și durabilității sale, acestea sunt atât de comune. Ca o recomandare, puteți oferi mai multe soiuri de bumbac.

 • Satin - cel mai durabil, capabil să supraviețuiască până la 400 de spălări. Poate să semene cu mătase datorită suprafeței lucioase și implicit lucioase.
 • Percale potrivite pentru perne. Densitatea mare nu va permite penele sau să se crawleze.
 • Calico gros din fire ieftine, destul de dense, datorită acestei senzații de frunze de atingere este mult de dorit.
 • Chintz - moale în comparație cu celelalte. Dezavantajul este că nu are o formă proastă.
sateen
percale
stambă nealbit
creton

Calculați numărul de textile

Pentru claritate, luăm în considerare dimensiunile care sunt utilizate, de obicei, pentru a crea o acoperire pentru o jumătate de pilotaj, pentru un nou-născut și un plic.

Pentru prima, lungimea este de 4 m 40 cm, cu o deschidere de 150 cm.

Pentru a coase un plic pentru copii, puteți lua 100x100 sau 90x90 cm de textile.

Spatiul standardizat din pat este de 120x60 cm. In magazine, kiturile sunt vandute cu dimensiuni complet diferite, ceea ce duce la concluzia ca este mult mai convenabil sa faci un set singur pentru a scapa de risipa de bani si dezamagirea ulterioara.

Datele de mai sus sunt aproximative.Dacă doriți valori mai precise, luați capacul pentru care coaseți și măsurați-l în sus și în jos. Puteți utiliza o riglă sau o bandă de centimetru.

Este important să se separe zona în care vor apărea cusăturile, pentru a lăsa în jur aproximativ 4-5 cm. Dacă decideți să adăugați un element de fixare, distanța va crește până la 7 cm.

Instrucțiuni pas cu pas pentru tăiere și coasere

Dacă decideți să vă stabiliți un scop cu propriile mâini pentru a coase corect o acoperire de duvet, nu ar trebui să participați la lecții, cursuri de masterat, puteți face totul acasă, respectând neatinsitatea cusăturilor, luând în considerare datele corecte calculate.

Cu o tăietură în mijloc

Poate că toată lumea din copilărie este familiarizată cu un diamant în mijlocul unei pături. Nu este greu să faci o astfel de memorie minunată dacă urmați instrucțiunile pas cu pas.

În primul rând, determinați poziția decupării: conturăm spațiul din centrul pânzei și conturăm rombiul. În interior lăsăm cotele de cusătură de aproximativ 4,5 cm, de-a lungul acestei linii am tăiat figura centrală. Încercați să tăiați colțurile fără a atinge linia inferioară. Mențineți o distanță de 0,2 cm, iar unghiul de tăiere - 45 de grade.

Vom avea nevoie de o nouă țesătură. Din aceasta am tăiat două pătrate, care ar trebui să fie de două ori lățimea cotei, și 1 cm pentru locația viitoare a cusăturii este, de asemenea, luată în considerare.Obținem patru triunghiuri cu șolduri egale, tăind pătratele în jumătate. Împingeți fiecare pătrat din partea din față spre colțurile de pe gât. Aplicați cu atenție o tăietură oblică și zona superioară. Fixăm totul cu cusături diferite: într-o secțiune unghiulară de 0,3 cm, restul - 0,5 cm.

Desfaceți colțurile, notați partea din stânga din interior. Stitch 0.1 cm de-a lungul a două margini.

Munca sa încheiat, problema rămâne mică: spălați, călcați și vă puteți bucura de rezultatul final.

Cu o gaură în partea inferioară sau laterală

Acest tip este considerat unul dintre cele mai usor de fabricat. Cel mai adesea se ia o bucată mare de material, excesul este tăiat numai de la o margine. Dacă tăiați inutile din centru, atunci lucrările vor fi adăugate pentru câteva ore. Tăierea de-a lungul muchiei simplifică și mai mult procesarea.

Descompunem textilele pe o suprafață plană, referindu-ne la scara patului, marcând dreptunghiul, următoarea remiză cea de-a doua. La fiecare margine, lăsați o toleranță de 4 cm. După verificarea cu o riglă, trebuie să tăiați piesele și să le procesați. Este necesar să apăsați pe un tivou dublu pe o jumătate de centimetru de toate laturile și apoi să le aprindeți pe o mașină de scris.Dacă structura este destul de densă, puteți lua un centimetru și mai mult.

Comparați jumătățile fierte. Trebuie să fie identice. Înainte de a atașa piesele pliate la fața frontală, este necesar să marcați pe lateral un pasaj prin care să fie introdusă pătură.

Nu uitați să fixați linia. Acest lucru se face la început și la sfârșit, astfel încât firele să rămână strânse și să nu se rupă. Puteți să ieșiți în siguranță în interior, totul este gata!

Pe butoane

Acest suport este foarte convenabil, deoarece atunci când folosiți păturăul nu va cădea în mod constant.

Pentru a începe, pregătiți un capac de duvet cu o gaură în partea de jos. Urmați instrucțiunile de mai sus, nu este necesară procesarea numai a părții inferioare, unde vor exista bucle.

schiță La parter linia de rulare de-a lungul marginii de jos la o distanță de 6 cm. Din segmentele ei de conduită perpendiculare, indicând limitele butoanelor viitoare este de 1/3 lungimea capacului. Împingeți produsul la lățimea podelei, fixați mijlocul și de-a lungul acestuia începem să marcați la fiecare 30 cm.

Am cusut linii perpendiculare marcate, aceste segmente verticale sunt smulse cu fire colorate. Din ele părăsim locul câte un centimetru fiecare.Mai jos este o linie realizată de o mașină de scris. Plecăm de la 2 cm și conturăm o paralelă. Este important să se elimine materia inutilă, în cazul în care există o linie de mașină, fără a uita să se amâne locul rezervat pentru cusături, de regulă, de 2 cm.

Acum faceți o crestătură în colțuri, utilizați o lamă sau foarfeca ascuțită. Ramele de pe lenjerie se taie la 0,7 cm. Se extrag firele extra, care au fost anterior prevăzute să se fixeze, iar marginea liberă, retrasă la butoane, este îndoită de 2 cm, apoi din nou pe aceeași valoare.

Acțiuni similare se fac în a doua jumătate. Din ambele părți există site-uri neprobate. Pentru ei, folosim o cusătură în curbă. După combinarea încuietorii și a locurilor goale, care au fost admise anterior, cusătura dublă. Nu uităm să procesăm restul secțiunilor într-un zig-zag.

Final drept! Avem doua laturi pregatite, pe una dintre care conturam buclele, iar pe de alta punem butoane.

Sfat: în timpul spălării, este de dorit ca produsul să se întoarcă spre interior.

Cum să coaseți un fermoar?

Mulți oameni preferă un șarpe cu bule. Nu este nevoie să introduceți fiecare buton în gaură, doar trageți câinele! În plus, butoanele pot provoca disconfort în timpul somnului și, dacă acestea sunt prost fixate, se creează o amenințare la adresa copiilor mici.

Când cumpărați un fermoar, este mai bine să acordați preferință unei substanțe moi, din material plastic, ușor, cum ar fi plasticul. Fierul de fier va servi mult mai mult decât din material mai ieftin.

Produsul trebuie să fie pregătit: este imperativ să se prelucreze capetele, să se îndoaie straturile de țesătură împreună cu fața unul față de celălalt. Folosind un creion sau o bucată de săpun, aplicați un marcaj indicând aranjamentul viitor al mecanismului.

Nu uitați să luați în considerare distanța pentru alocație - 4 cm. Această cifră este potrivită pentru un fulger standard, dar dacă este mai mare sau mai mică, este necesar să luați în considerare acest fapt, scăzând la o altă valoare.

Schimbați panza, urmând linia specificată. Și lasă 4 cm eliberat, având în cele din urmă pliate la jumătate în lungime. Se pare că lățimea pliului este de 2 cm. Vă rugăm să rețineți că partea superioară suprapusă va coincide cu cusătura de smantana.

Luați știfturile și atașați cu ele mecanismul de fixare la îndoirea de doi centimetri, dar nu atingeți ce se află pe bend! Apoi, luați un fermoar și faceți același lucru cu cealaltă jumătate.

Cusați ușor din față, observând 2,5 cm de îndoire. Atașați cusătura cu cusături verticale la începutul și la sfârșit.

Exemple frumoase

Cusutul este o muncă foarte grea. S-ar putea să existe o mulțime de probleme în acest proces. Principalul lucru este să nu pierdeți inima și să continuați să lucrați! Improvizați, încercați să combinați diferite culori. Orice rezultat te va face fericit. Mult noroc în eforturile voastre.

Următoarele sunt lucrări interesante interesante:

 • diamant tăiat;
 • cu inserție cu fermoar;
 • cu deschidere laterală;
 • pe butoane.

Cum să coaseți o plapumă, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor