Prosoape: soiuri, caracteristici, repere pentru selecție

 Prosoape: soiuri, caracteristici, repere pentru selecție

În fiecare casă există o serie de obiecte și lucruri, fără de care este imposibil să se facă în viața de zi cu zi. Prosopul din această listă ocupă locul principal. Fiecare persoană se confruntă cu nevoia de a achiziționa acest obiect de uz casnic, dar nu toată lumea știe că alegerea sa este o sarcină foarte dificilă.

Tipuri de destinație cu dimensiuni

În anii precedenți, când un produs a fost considerat deficit, nimeni nu a acordat atenție calității produsului, au fost cumpărate prosoape pe faptul că acesta era disponibil în comerț. Dar astăzi, această achiziție poate dura destul de mult.Venind la magazin, este foarte important să aveți cunoștințe despre tipurile de prosoape și dimensiunile lor, pentru a nu confunda accidental modelele pentru mâini și păr.

baie

Prezența de prosoape de baie în baie este standard pentru fiecare casă. Acest produs este familiar pentru orice persoană, precum și scopul său principal. Produsul de baie pentru îmbăiat este o cârpă mare fabricată din pânză de teracotă. Dimensiunile acestuia vă permit să înfășurați complet corpul uman după tratamente cu apă. Particularitatea textilelor de baie este abilitatea de a absorbi umezeala, fără a pierde atingerea moale pe piele.

Produsele de înaltă calitate din țesături pot servi proprietarului pentru o perioadă lungă de timp. Și pentru reprezentanții producătorilor de sex echitabil de prosoape de baie a făcut un cadou frumos, prin eliberarea unei haine de prosop feminin.

Pentru duș

Cele mai multe dintre ele seamănă cu un prosop de baie cu singura diferență de dimensiune - un produs pentru un duș mai puțin. În caz contrar, corespunde pe deplin colegului său. Modelele moderne de prosoape pentru duș sunt echipate cu o fixare specială pe velcro. Femeile își acoperă trupurile din piept, iar bărbații - din centură.

Pentru mâini

Acest tip de prosoape este prezentat în dimensiuni mici. Folosit în cea mai mare parte în baie. Practic, un prosop de mână este atârnat lângă chiuvetă, mai puțin adesea lângă un duș sau o baie. Puțini oameni știu, dar țesătura acestui tip de prosop este echipată cu o suprafață cu canelură, astfel că atunci când ștergeți, pielea mâinilor nu este numai drenată, ci și un mic masaj.

Pentru picioare

Acest tip de prosop este identic în mărime cu cel al colegilor. Numai dacă un prosop de mână poate fi utilizat de toți membrii familiei, atunci produsul piciorului este cel mai bine folosit individual.

Pentru față

Pana in prezent, pentru a intalni in baie un prosop separat pentru fata este aproape imposibil. Este foarte convenabil ca o persoană să dețină proceduri de dimineață și să utilizeze un produs textil pentru mâini, deoarece este mai aproape datorită utilizării frecvente. Doar nu merita. Prosopul de față, în ciuda dimensiunilor sale mici, este realizat din materialul moale și delicat de căptușeală. Atingerea unei astfel de țesături vă face fericiți și zâmbiți.

O caracteristică importantă a acestui tip de prosoape este absorbția instantanee a umezelii.

Pentru cap

Parul este o parte importantă a oricărei imagini și stil. Îngrijirea corespunzătoare pentru ei depinde nu numai de șampoanele aplicate, balsamurile și măștile. Un rol important îl joacă un prosop. Funcția sa principală este de a maximiza uscarea părului și a scalpului.

Pentru bărbați, producătorii produc o linie specială de prosoape de dimensiuni mici, cu un pui de somn moale. Modelul de sex echitabil cu părul lung este oferit cu un buton unui model pentru cap.

pe malul mării

Plecarea spre mare provoacă întotdeauna o mulțime de emoții pozitive. Colecția de lucruri începe cu o săptămână înainte de călătorie. Și aici vine întrebarea de a alege un prosop. De baie, respectiv, nu este potrivit pentru astfel de aventuri, dar plaja - doar dreapta.

O calitate importantă a modelului de plajă este absorbția sa bună și dimensiunea mare. În plus, textilele de plajă se pot întinde pe nisip și se pot face plajă.

bucătărie

Într-o cameră în care visurile de capodopere culinare devin realitate, este foarte important să aveți câteva prosoape. Proprietățile simple de absorbție a umezelii pentru ustensilele de bucătărie nu sunt suficiente. Este foarte important ca produsele să fie dense și durabile.

Pentru uscarea mâncărurilor, este mai bine să alegeți un prosop dintr-un material de ouă.

Șervețele de hârtie din hârtie au intrat în ultimul timp în vogă, utilizarea lor este de unică folosință, ceea ce este, pe de o parte, bună și, pe de altă parte, acestea tind să se termine rapid.

nuntă

Destul de des, noii mireni în ziua nunții primesc seturi de lenjerie de pat, articole de uz casnic și un set de prosoape. Pe de o parte, aceasta este considerată o tradiție și, pe de altă parte, o contribuție la bagajul de familie.

Vorbind de tradiție, merită să ne amintim că în secolele trecute, în timpul nunții, tinerii s-au ridicat pe prosoape speciale brodate, care apoi au rămas în familie pentru totdeauna. Lumea modernă a încetat să folosească acest obicei, dar prosopul decorat este un cadou foarte important pentru o nuntă.

toaletă

Acest tip de material textil este destinat exclusiv igienei intime. În consecință, ei trebuie să folosească în mod individual.

Dimensiunea sa este nesemnificativă - de două ori mai mică decât un prosop de mână. Materialul în sine este fabricat din material super-hipoalergenic, care, în contact cu pielea, provoacă senzații plăcute.

copil

Acest tip de prosoape diferă de omologii săi, în particularitatea și tenul lor special. Și toate datorită unei fire speciale de țesut. În plus, prosoape pentru copii uscare rapidă, eliminând astfel posibilitatea de a prinde o răceală. Copiii mici sunt fericiți să se înfășoare în prosoape calde după o seară de înot. Modelele moderne oferă consumatorilor tineri o haină pentru prosop cu o glugă. În designul său există imagini de personaje preferate de desene animate, în plus, roba de copii în sine poate avea urechi și o coadă.

Atunci când alegeți o dimensiune, este foarte important să țineți cont de înălțimea copilului, deși modelul este conceput pentru o categorie de vârstă de 0+.

Revizuirea materialelor cu plusuri și minusuri

Pentru a face prosoapele moi și blând, producătorii folosesc nu numai materiale naturale, dar și sintetice. Pentru a înțelege avantajele și dezavantajele fiecărui material, este necesar să se studieze în detaliu caracteristicile acestuia.

bumbac

Acest material este familiar tuturor. În fiecare zi, toată lumea se confruntă cu bumbac în orice subiect, în îmbrăcăminte, în textile și multe altele. Din aceasta rezultă că acest tip de țesut nu este capabil să dăuneze sănătății umane.Materialul de bumbac are o densitate mare, astfel încât viața sa este foarte lungă.

În problema prețurilor, bumbacul este o țesătură disponibilă în general, iar produsele fabricate din acest material nu sunt foarte scumpe. Dezavantajul este uscarea lentă a țesăturii.

De altfel, atunci când neconformitatea cu regulile de îngrijire a țesăturilor bumbac materiale stau imediat după prima spălare.

in

Diferă în nivelul crescut de absorbție a umidității, nu provoacă reacții alergice. Aici sunt doar produse de in, în special, prosoape, au o textură grosieră. Dar pentru un masaj, produsele de in sunt pur și simplu indispensabile.

velours

Prin caracteristicile sale, tesatura velur prosop este mai potrivită pentru decorarea produselor decât pentru un anumit scop. Ca material Velor este foarte frumos, dar absoarbe umezeala foarte prost..

Materialul de ghiveci

Un tip foarte comun de țesătură pentru prosoape de bucătărie. Nu are vilii, ceea ce face posibilă ștergerea unor feluri de mâncare curată fără frică. Absorbabilitatea este de o sută la sută, ceea ce reprezintă un material de calitate pozitiv.

RHMa

Pentru a face un prosop de calitate terry, producătorii folosesc mai multe tipuri de materiale - bumbac, lenjerie, bambus și uneori fibre sintetice. Această combinație neobișnuită face o țesătură pufosă cu bucle moi.

Mahra în structura sa este durabilă, ceea ce are un efect pozitiv asupra duratei sale de viață. Dezavantajul este durata lungă de uscare a țesăturii, în special prin umezeală intensă.

bambus

În producția de produse textile bambusul este considerat un novice. Datorită tehnologiei moderne, lucrurile pe bază de bambus au proprietăți bactericide mari. Densitatea materialului de bambus este medie, datorită cărora greutatea produselor este simțită în bagajele de mână. Este foarte important ca prosoapele de bambus să absoarbă umezeala. Ele sunt puternice și durabile.

Spre deosebire de multe alte materiale, bambusul nu absoarbe mirosurile, iar în timpul depozitării pe termen lung pe raftul îndepărtat nu va fi acoperit cu ciuperci sau mucegai. Dezavantajele includ costul prosoapelor din bambus și complexitatea îngrijirii pentru acest material.

modal

Acest material nu are prea multă popularitate în societate și nu se vorbește deloc despre el în ședință. Dar, în ciuda acestui fapt, fac prosoape minunate de la modal.Baza materialului este lemnul - poate fi pin, eucalipt sau fag. Tehnologia specială a firelor de țesut conferă prosoapelor o moale specială.

Produsele finite se disting prin utilizarea lor practică, sunt foarte ușoare, rezistent la uzură, care vorbește despre durabilitatea lor. Modalitatea are totuși un dezavantaj - poate provoca o reacție alergică.

tencel

Acest tip de material este fabricat din fibre de celuloză din eucalipt, ceea ce indică caracterul natural al țesăturii.

Utilizarea tenselei este recomandată tuturor persoanelor, indiferent de tipul de piele, cu excepția copiilor mici și a alergiilor.

Prosopul Tencel are mai multe avantaje, de exemplu durabilitatea. Nu provoacă reacții alergice. În plus, chiar și după mai multe spălări, țesătura nu își pierde miezul și aspectul.

poliamidă

În producția acestei țesături se utilizează fibre sintetice, reciclate din produse petroliere. În consecință, producția de poliamidă este sintetică. Dar, în ciuda acestui fapt, aceste produse sunt în cerere în întreaga lume.

Astfel de caracteristici precum durabilitatea, durabilitatea, uscarea rapidă,rezistență la daune minore. Pe de altă parte poliamida nu absoarbe bine umiditatea.

poliester

Acest material aparține, de asemenea, grupului de țesături sintetice. Baza sa este realizată din ulei uzat. Pentru calitățile sale pozitive se numără ușurința produselor fabricate, caracterul practic și prețul. Negativ este considerat scăderea higroscopicității.

microfibră

Produsele fabricate din microfibre, au câștigat popularitate cu câțiva ani în urmă. Materialul în sine este caracterizat prin absorbție rapidă și uscare. După spălare nu este necesară o îngrijire suplimentară. Singurul negativ este pierderea iminentă a aspectului perfect.

jacard

Acest tip de material se face pe mașini speciale. Tehnologia producției sale este un fir dublu, care servește drept bază pentru buclele bilaterale. Calitatea țesăturii depinde, în principal, de tipul de bumbac utilizat și de apropierea țesăturii de bucle. În orice caz, prosoapele de jacquard sunt moi, moi și absorbante.

Culori și design

În trecutul îndepărtat, când a existat o lipsă de produse textile pe piață, oamenii au cumpărat ceea ce era disponibil.În același timp, nimeni nu sa uitat la culoarea prosoapelor, la designul lor. Astăzi, acești doi factori joacă un rol important.

Modele foarte bine achiziționate de prosoape, realizate în contrast - este un produs alb-negru.. Practic, această soluție de design este concepută pentru stilul high-tech, dar acest lucru nu oprește oamenii care doresc să facă distincția între ustensilele de bucătărie.

Destul de des în familiile mari puteți găsi prosoape personalizate. Acest articol se referă la igiena personală și, pentru a nu se confunda, în cazul în care produsul său, în colțul unui produs textil face un plasture cu numele.

Broderie prosop pentru a da o nunta. Respectând tradițiile slave, un produs simplu poate fi transformat într-un cadou memorabil neobișnuit pe care tinerii îl vor păstra în viața de familie.

Prosoapele de Anul Nou sunt cel mai strălucitor și mai colorat accesoriu al mesei de sărbători. Șervețele standard au încetat de mult să vă placă ochiul, însă o mică pânză cu tema de Crăciun vă face să vă plimbați în magia sărbătorii și să credeți din nou în Moș Crăciun.

Situat în hotel, primul lucru pe care o persoană o duce la baie pentru a-și spăla mâinile.Și acolo este întâmpinat de diferite tipuri de prosoape cu logo-ul hotelului. Acesta poate fi doar un nume în colț și poate fi o copie redusă a semnului cu toate detaliile mici. În orice caz, o astfel de soluție de proiectare este accesibilă nu pentru fiecare întreprindere, ci numai pentru companiile de elită.

Proprietăți calitative

După studierea caracteristicilor materialelor utilizate pentru producerea de prosoape, este necesar să se acorde atenție anumitor factori suplimentari. Mai precis, uniformitatea vopselei, durabilitatea acesteia, prelucrarea marginilor. Și numai în ultimul moment trebuie să se acorde atenție softnessului și proprietăților tactile ale modelelor textile de interes.

Saturarea

Poate că aceasta este cea mai importantă calitate pentru orice tip de prosop. Aceste produse sunt concepute în primul rând pentru a maximiza absorbția de umiditate.

În consecință, cu cât este mai mare higroscopicitatea prosopului, cu atât mai bine va elimina apa.

densitate

Pe etichetele fiecărui model, prosoapele prezintă câteva simboluri, dintre care se indică densitatea materialului. Această valoare este indicată în raportul de grame pe metru pătrat al produsului.Pentru fiecare tip de prosop, densitatea individuală se calculează în consecință. De exemplu, pe prosoapele de bucătărie indicate 150-200 g / m². Aceasta înseamnă că densitatea țesăturii variază de la 150 la 200 de grame pe metru pătrat.

Lungimea lungimii

Înălțimea grămezii, care este în principal prezentă în prosoape de terasă, ar trebui să aibă și un anumit standard. Cea mai bună dimensiune este de cinci milimetri.. Acest material absoarbe bine umezeala, se simte moale si delicat la atingere si va servi proprietarului pentru o lunga perioada de timp. Dacă lungimea grămezii este de peste cinci milimetri, pot apărea probleme. După mai multe spălări, sfaturile fleecy vor începe să țese împreună, creând incursiuni.

O grămadă mică de prosop de terasă nu este o propoziție. Astfel de produse sunt considerate a fi de înaltă calitate, capabile să servească de mai mulți ani, numai absorbabilitatea unui astfel de produs este destul de scăzută.

Grad de rigiditate

Dacă modelul de prosop vă place este prea moale la atingere, înseamnă că s-au folosit fibre sintetice în procesul de producție, ceea ce reduce nivelul de higroscopicitate.

Criterii de selecție

Nu este un secret faptul că prosoapele reprezintă o listă a lucrurilor necesare care pot fi achiziționate pentru uz personal sau ca cadou. Pentru o nunta sau ziua de naștere, este mai bine să alegeți cele mai frumoase modele de cadouri cu broderie. Și pentru a face ceva plăcut unui iubit, este suficient să cumpărați un set de prosoape de bucătărie.

Dacă faceți o alegere în favoarea unui anumit model de prosoape, ar trebui să acordați atenție anumitor parametri.

 • Mai întâi trebuie să inspectați marginile. Fiecare cusătura trebuie să fie făcută în mod clar și elegant, nu ar trebui să existe fire fire reziduale.
 • Trebuie să verificați prosoapele de vopsea. Suficient pentru a ține pe suprafața modelului selectat o cârpă albă umedă sau o eșarfă. Dacă materialul este vopsit prost, atunci vor exista urme colorate pe șervețel.
 • Atunci când alegeți un prosop de baie, trebuie să atașați produsul la mână. Senzațiile senzoriale și calde vorbesc despre calitatea produselor.

Producatori

Astăzi există multe companii și întreprinderi care se ocupă cu producția de textile de uz casnic, inclusiv prosoape. Dar nu toată lumea se poate lăuda cu un nume mondial și o sortimentă imensă a numărului.

 • Arya - producătorul de textile din Turcia, care a intrat pe piața mondială și este foarte solicitat din cauza caracterului natural al materialului utilizat. O atenție deosebită se acordă consumatorilor pentru prosoape din bumbac terry.
 • Cleanelly este un producător rus de produse textile. Gama de produse a companiei vizează furnizarea bunurilor necesare nu numai la domiciliu, ci și în birouri. Produsele cu marca curată pot fi achiziționate nu numai pentru igiena personală, ci și pentru recreere activă.
 • Mare la summit - un brand australian care produce produse de lux și echipament de lux pentru turiști. Compania acordă o importanță deosebită producției de prosoape ultra-subțiri care pot absorbi un volum de lichid care depășește valoarea lor proprie cu un factor de 10.
 • „Săptămâna“ - un brand bine-cunoscut, care provine pe teritoriul Federației Ruse. Gama de produse a acestui producător este plină cu o varietate de produse textile. Prosoapele companiei "Săptămâna" sunt foarte solicitate, toate datorită materialului de înaltă calitate și tehnologiilor moderne pentru produsele de cusut.

Sfaturi pentru utilizare și îngrijire

Pentru fiecare producător de prosop face semne speciale pe eticheta produsului. Acestea indică regulile generale de îngrijire, caracteristicile de bază și posibilele caracteristici distinctive.

Cu toate acestea, merită să cunoaștem în prealabil câteva recomandări care pot preveni deteriorarea produselor textile.

 • Înainte de prima utilizare a prosopului trebuie spălată. Spălarea trebuie efectuată ținând cont de caracteristicile materialului, temperatura apei trebuie să fie în intervalul de 28-60 grade.
 • Prosoapele solide trebuie să fie spălate separat de țesăturile colorate și naturale - separat de materialele sintetice.
 • În timpul spălării nu este necesar să se utilizeze balsamuri diferite. Ele afectează în mod negativ higroscopicitatea prosoapelor.
 • Este foarte important ca prosopul să se usuce în mod natural, fără niciun element auxiliar de uscare.
 • Apariția de strângere pe suprafața terrei poate fi îndepărtată cu ajutorul foarfecelor de unghii.

Cum se spală prosoapele și le face moi, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor