Dimensiuni de 1,5 paturi în funcție de standardele diferitelor țări

 Dimensiuni de 1,5 paturi în funcție de standardele diferitelor țări

A dormi în pat a fost confortabil și confortabil, este necesar să alegeți corect dimensiunile unui set de lenjerie de pat. În cele din urmă, dimensiunile mici pot duce la faptul că perna va deveni grea, pătură va deveni o bucată și salteaua va deveni goală și murdară. Prin urmare, să dorm într-un astfel de pat nu va funcționa, iar sarcina de veselie pentru întreaga zi depinde de ea. Merită să examinați în detaliu dimensiunea unui așternut de pat dublu în funcție de standardele diferitelor țări, precum și sfaturi privind alegerea acestora.

Caracteristici speciale

Un pat semi-dublu poate fi utilizat de către o persoană sau două, care trebuie luată în considerare atunci când alegeți lenjeria de pat.Producătorii moderni oferă o gamă largă de dimensiuni, deși există un anumit standard pentru un astfel de kit. Mulți producători o iau ca bază, făcând în același timp ajustări proprii pentru a oferi cumpărătorului libertatea de alegere. Această abordare privește nu numai dimensiunile, ci și materialul, culoarea și culoarea. Printre gama prezentată, fiecare client poate alege o culoare preferată, preferă materiale naturale sau sintetice, iar unele produse sunt fabricate dintr-un amestec de fire naturale și sintetice.

Plăcile semi-duble au anumite standarde, care depind în mare parte de companiile de producție, deoarece unele dintre ele respectă criteriile personale atunci când aleg o anumită dimensiune.

Dacă luăm în considerare această chestiune în general, este demn de remarcat faptul că dimensiunile minime ale unei foi standard sunt de 150x200 cm, desigur că lungimea și lățimea acesteia pot fi ceva mai mari. Dacă vorbim despre mărimea hainelor de duș, atunci lungimea lor ajunge la 220 cm, iar lățimea variază de obicei de la 145 la 160 cm. Kitul include, de obicei, două perne, care pot fi sub formă de dreptunghi sau pătrat.În același timp, modelele dreptunghiulare au dimensiunile de 50x70 cm, iar cele patrate - 70x70 cm.

Standardele rusești

Producătorii ruși respectă următoarele standarde:

 • o foaie - 155x220 cm;
 • plafon - 140x205 cm;
 • perna - 70x70 cm

Unii producători din Rusia pot satisface lenjeria de pat de 1,5 cm cu următoarele dimensiuni:

 • foaie - 150x210 sau 150x215 cm;
 • plapumă - 150x210 sau 150x215 cm;
 • perna - 70x70 sau 60x60 cm.

Opțiunile europene

În Europa, ca și în America, paturile semi-duble au următoarele dimensiuni:

 • foaie - 200x220 cm;
 • coperta de duvet - 210x150 cm;
 • perna caz - 50x70 cm
 • În conformitate cu standardul european, setul de lenjerie pentru pat dublu este cusut în următoarele dimensiuni:

 • foaie - 183x274 cm;
 • plapuma - 145x200 cm;
 • perna - 51x76 sau 65x65cm.

Producătorii americani aderă la câțiva alți parametri în fabricarea unui set de 1.5 dormitoare, și anume:

 • foaie - 168x244 cm;
 • plafon - 170x220 cm;
 • perna - 51x76 cm.

Merită acordată atenția furnizorilor de informațiile furnizate de producător.

Dacă este scrisă pe o etichetă de la un producător străin cu 1 pat sau un singur, aceasta înseamnă că în ambalaj este inclusă numai o pernă.Această opțiune este potrivită numai pentru dormit o persoană. Kiturile producătorilor austrieci și germani nu conțin niciodată foi. Producătorii italieni oferă însă acoperitoare de dușuri, a căror lățime nu depășește niciodată 140 cm.

Kituri chinezești

Astăzi, multe produse de origine chineză sunt reprezentate pe piața internă. Aceste truse coincid de multe ori cu cele rusești, deoarece companiile chineze încearcă să le adapteze cât mai mult posibil cerințelor unui cumpărător rus.

Majoritatea apartamentelor cu 1.5 dormitoare au următoarele opțiuni:

 • foaie - 220x155, 210x160, 215x150, 210x160 cm;
 • plapuma - 205x140, 210x150, 214x146, 220x150 cm;
 • perne - 70x70 (mai des), 50x70 și 60x60 cm (mai puțin frecvent).

Dar chiar și cu dimensiuni specificate, setul poate să nu corespundă valorilor declarate. Dimensiunile lor sunt oarecum "mersul pe jos", adică pot fi mai multe centimetri mai mult sau mai puțin, pe care trebuie să le țineți cont în mod sigur atunci când alegeți un kit de la un producător chinez.

Sfaturi de selecție

Pentru a alege dimensiunea unui înveliș de 1.5 paturi, ar trebui să acordați atenție mai multor criterii.

 • Calitate. Acest parametru este foarte important, deoarece numai pe așternuturile de înaltă calitate puteți dormi bine. Somnul sănătos depinde de calitatea setului. Este necesar să se acorde prioritate materialelor naturale. Produsele producătorilor germani și polonezi sunt foarte solicitate, deși merită luate în considerare produsele din alte companii. Mulți cumpărători laudă produse din mărcile rusești. Principalul lucru este să alegeți un producător bun care oferă produse din țesături naturale.
 • Numărul de persoane care vor dormi în pat. Dacă doar o persoană va dormi într-un pat, atunci kitul poate fi selectat într-o mărime mică, dar pentru două persoane merită selectate opțiunile cu cele mai mari dimensiuni.
 • Dimensiunile patului. Acest criteriu joacă un rol decisiv în alegerea mărimii foilor. Dacă patul este proiectat pentru o persoană, atunci, în consecință, dimensiunea foilor ar trebui să fie mică. Merită să acordați atenție dimensiunilor păturii, pernei și saltelei. La urma urmei, unii oameni preferă să doarmă pe perne mari și să acopere cu pături mari, astfel încât dimensiunea capacului de duvet și a pernelor ar trebui să fie corespunzătoare.Depinde de preferințele personale.
 • Design și performanțe color. Aspectul setului joacă, de asemenea, un rol important atunci când alegeți un set de dormitoare pe jumătate. Experții recomandă preferința variantelor monotone, acordând atenție performanțelor de lumină. De obicei, lenjeria de culoarea luminii este realizată din țesături de calitate superioară.
 • Cost. Mulți cumpărători sunt respinși de prețul unui set de lenjerie de pat. Desigur, trebuie să plătiți pentru o calitate excelentă. Nu trebuie să cumpărați așternuturi foarte ieftine, deoarece acestea pot fi de calitate slabă sau falsă. Nu ar trebui să economisiți din confort.

Cum de a alege dimensiunea corect?

Deci, merită să luați în considerare mai detaliat cum să determinați dimensiunea dorită a unui set de pat dublu, în funcție de patul specific.

 • Foaie de pat Poate fi normal sau tensiune, realizată pe o bandă elastică. Pentru a determina dimensiunile unei foi normale, trebuie să măsurați lățimea patului și înălțimea saltelei, adăugând în același timp 5 cm la aceste dimensiuni. În cazul în care foaia este mai mult decât acești indicatori, care poate fi, de asemenea, mai mult, cu cât este mai mult, cu atât va fi mai ușor pe pat.Când alegeți o foaie pe o bandă elastică, merită să începeți din informațiile prezentate pe etichetă. De exemplu, setul conține parametri 140x200 cm, ceea ce înseamnă că dimensiunile saltelei trebuie să fie identice. Desigur, lenjeria de pat cu o astfel de foaie este mai scumpă, dar această opțiune se caracterizează prin ușurința de a îmbrăca, ușurința fixării.
 • Coperta Duvet. Acest element al setului ar trebui să se potrivească perfect pe o pătură, atunci utilizarea sa va fi convenabilă și confortabilă. Având în vedere că modelele de lenjerie și de bumbac dau o ușoară contracție după prima spălare, merită să adăugați 5 sau 7 centimetri la dimensiunile păturii. Dacă capacul de duvet este fabricat din țesătură sintetică, atunci vor fi suficiente trei centimetri.
 • Carcasă de pernă Acest element de lenjerie de pat din producătorii ruși și chinezi are dimensiunile de 70x70 cm, dar mărcile europene produc modele de 50x70 cm. Pentru a fixa bine perna pe pernă, supapa ar trebui să fie adâncă - lungimea ei ar trebui să fie de cel puțin 20 cm. fermoar sau închidere buton. Dar lungimea supapei este imposibil de știut fără imprimarea kitului,deoarece eticheta prezintă doar informații despre prezența unei clapete sau a unei clapete.

Care sunt dimensiunile de 1,5 paturi, a se vedea în videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor