Lenjerie de pat din satin: avantajele și dezavantajele, sfaturi despre alegere

 Lenjerie de pat din satin: avantajele și dezavantajele, sfaturi despre alegere

În orice moment, o atenție deosebită a fost acordată alegerea lenjeriei de pat, deoarece somnul depinde de calitatea acesteia, și cu ea starea de spirit și starea sănătății umane. Articolul nostru este dedicat nuanțelor de alegere a seturilor pentru a dormi din atlas.

Caracteristici speciale

Atlasul a fost fabricat inițial din fire de mătase naturală, China fiind considerată locul său de naștere. În traducere, denumirea țesăturii înseamnă "netedă", care este direct legată de caracteristicile sale externe. Atlasul timp de multe secole a fost considerat un material pentru aristocrați. În prezent, această țesătură nu este creată exclusiv din fire de mătase, ele sunt folosite pentru bază, iar fibrele sintetice, precum și viscoza și bumbacul sunt folosite ca auxiliare.Toate aceste componente dau lenjeriei de satin un aspect extraordinar și de înaltă calitate.

Avantajele atlasului:

 • materiale naturale sigure, de înaltă calitate;
 • excelenta respirabilitate si absorbtie, se usuca repede;
 • nu provoacă reacții alergice;
 • materie moale la atingere, cu o strălucire lucioasă, dă un sentiment de răcoare în căldură.

Dezavantajele materialelor includ:

 • preț prea mare;
 • țesătura este mai degrabă alunecoasă și alunecă în mod constant de pe pat;
 • are nevoie de îngrijire atentă;
 • neplăcut răcește în timpul iernii;
 • pete de pe acest material este foarte dificil de îndepărtat.

În prezent, nimeni nu este surprins de o gamă largă de produse din satin imprimat. Acest material include și satin-jacquard. Partea frontală a țesăturii constă din fire subțiri, care conferă materialului netezirea și luciu.

Acesta este un atlas, care nu are nici interior, este la fel de frumos din toate părțile. Numai pe o parte a desenului mai convex, dar pe de altă parte - indentat. Acest material poate fi numit bidirecțional.

Acest tip de produs este considerat elită. Materialul are o rezistență ridicată datorită faptului că se aplică dublu țesut de fire răsucite din bumbac.Lenjeria de pat din acest tip de atlas nu este zdrobită și menține multe spălări, fără a-și pierde calitățile. Fibrele naturale care alcătuiesc materialul îl fac foarte confortabil pentru somn.

Jacquard stretch, care este realizat din fire speciale care dau elasticitate, este, de asemenea, în cerere în prezent. Un alt tip de atlas este duchesse. Aceasta este o tesatura foarte densa, dar in acelasi timp usoara. Atlas-antic are o suprafață texturală datorită alternării secțiunilor mai groase și mai subțiri.

Produse cu broderie - o opțiune de mare opțiune pentru somn. Utilizarea broderiei pe satin permite o lungă perioadă de timp pentru a păstra frumusețea unor astfel de produse, deoarece nu se va spăla și nu va dispărea chiar după numeroase spălări. Seturile sunt decorate cu broderie, astfel încât să nu provoace neplăceri persoanelor care se odihnesc. Coperțile de duș și pernele sunt decorate complet, iar foaia are elemente de decor doar la margini.

Corpurile de perna din satin si capacele de duvet sunt furnizate cu diferite tipuri de cleme. Producătorii ruși utilizează butoane, în timp ce occidentalii folosesc fulgerul.

Cum sa alegi?

Atunci când alegeți lenjeria de pat, trebuie să vă concentrați mai întâi pe mărimea saltelei, pernelor, păturilor și luați în considerare preferințele gustului membrilor familiei.În plus, este important să fii capabil să distingi materialul natural de un fals. Dacă atlasul nu este fals, are o parte frontală lucioasă și o mată în interior, nu se întinde.

Paturile din satin sunt disponibile astăzi în mai multe versiuni. Acestea sunt unu și jumătate, dublu, euroset. De obicei, în seturi se pot întâlni două tipuri de foi: simple și elastice.

Dacă luați un set cu o foaie obișnuită, atunci puteți, bineînțeles, să-l băgați sub saltea, dar încă se mișcă și alunecă. Prin urmare, cele mai convenabile sunt foile cu benzi elastice. Singurul lor dezavantaj este că astfel de produse sunt greu de fier.

îngrijire

 • După spălare și uscare, hainele sunt stocate astfel încât să nu se apese alte obiecte și să nu rămână urme. Ramele volumetrice, dulapul sau recipientele speciale sunt adecvate pentru depozitare. Lenjeria din satin trebuie protejata de umiditate si lumina soarelui. Nu îl puteți păstra în saci de vid, deoarece acestea vor lăsa cretele.
 • Înainte de prima spălare trebuie să acordați o atenție deosebită structurii țesăturii. Atlasul modern are și alte incluziuni, iar metoda de spălare depinde de acesta. Sfaturile și sfaturile pentru îngrijire pot fi găsite pe eticheta produsului.
 • Înainte de spălarea produselor din satin, trebuie mai întâi să dunk.
 • Spălarea mașinilor este interzisă, se folosește doar spălarea manuală, care utilizează detergenți ușori. Lenjeria de satin nu este răsucită, astfel încât să nu se deformeze. Uneori se adaugă oțet pentru a păstra strălucirea țesutului în apa de clătire.
 • Îmbrăcăminte uscată, învelită în țesătură și călită cu un fier ușor cald, fără utilizarea aburului și printr-o cârpă sau o tifon ușor umedă.
 • Dacă există pete greu de îndepărtat, atunci un astfel de lucru este mai bine să se usuce curate.

Recenzii clienți

Recenzile de lenjerie de pat din satin sunt ambigue: există atât pozitive, cât și negative. Mulți oameni care folosesc seturi de dormitoare din satin, notează următoarele calități pozitive:

 • aspect frumos și sofisticat, materialul este foarte plăcut la atingere;
 • în timpul verii, rufele se răcește plăcut.

Și aspectele negative includ faptul că lenjeria din atlas este foarte alunecoasă, este greu să ai grijă de el. Dar, în același timp, orice lucru frumos necesită îngrijire complexă.

Produsele din satin vorbesc întotdeauna despre bunul gust și bogăția materială a proprietarilor. Dacă vă îngrijiți în mod corespunzător pentru astfel de lenjerie, va fi mult timp plăcut ochiului cu aspectul său.În plus, trusele frumoase de somn sunt, de asemenea, un cadou minunat pentru familie și prieteni.

Cum să ai grijă de atlas, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor