Ce este mai bine pentru lenjeria de pat - percale sau poplin?

 Ce este mai bine pentru lenjeria de pat - percale sau poplin?

În varietatea de țesături prezentate astăzi pentru fabricarea de seturi de lenjerie de pat, uneori este destul de greu de înțeles. Printre materialele care acționează cel mai adesea ca materie primă pentru croitorie, percală și poplin se află cererea specială.

Pentru a obține cea mai completă imagine a acestor țesuturi, este necesar să se ia în considerare în detaliu caracteristicile, avantajele și dezavantajele acestora.

Similitudini tisulare

Selecția de lenjerie de pat doar la prima vedere poate părea eveniment destul de simplu, dar, de fapt, de la alegerea făcută va depinde în mod direct de posibilitatea unei odihnă bună. Somnul este cheia pentru reușita reușită a energiei risipite,iar materialul din care va fi fabricat foaia, perna și plapuma, va afecta în mod direct confortul petrecut în pat.

Seturile Poplin și percale au fost mult timp solicitate, datorită acestei preferințe pentru o serie de caracteristici ale acestor materiale. În primul rând, trebuie remarcat faptul că materialele au o anumită asemănare unele cu altele datorită faptului că firele de bumbac natural sunt folosite ca materii prime pentru fabricarea lor.

Poplin și perkalyu se caracterizează prin indicatori de densitate aproape identici, ceea ce determină buna rezistență la uzură în procesul de operare activă a seturilor finite. Producția acestor materiale are loc printr-o țesătură simplă din fire de bumbac. Cu o creștere multiplă în fragmentul materialului, se poate observa o asemănare a păturii cu tabla de șah, deoarece firele principale se intersectează cu cele minore prin una.

În ceea ce privește aspectul, ambele opțiuni sunt atractive și sunt oferite într-o gamă largă de culori.

Principalele diferențe

În ciuda similitudinii anumitor țesuturi,Ele au încă o serie de caracteristici unice care ne permit să atribuim aceste materiale diferitelor tipuri de materii prime utilizate pentru confecționarea produselor textile pentru dormitoare.

În primul rând, este necesar să se țină cont de istoria apariției celor două materiale. Un material precum poplin a fost făcut în Franța cu câteva secole în urmă. Pentru prima dată a fost primită în mod special pentru Papa, care ia provocat numele.

În privința celui de-al doilea material, putem spune că au început să se angajeze în fabricarea sa în Orient - în India caldă, unde capacitatea de a aduce răceala necesară organismului a fost de o importanță deosebită pentru textile.

În ciuda denumirii destul de neplăcute a materialului, și percale în traducere înseamnă "rag", într-o perioadă foarte scurtă de timp țesătura a devenit solicitată nu numai în patria sa, ci și dincolo de granițele ei. Și țesătorii și bețivii francezi, după ce au învățat de la maeștrii indieni, au început să facă percalii în atelierele lor și să coasă diverse produse pentru casa lor, precum și haine casual pentru bărbați și femei.

O diferență remarcabilă între materiale poate fi considerată grosimea utilizată pentru producerea filamentelor. Percale constă din țesături mai groase de bumbac.În plus, în procesul de lucru, fibrele sunt pieptănate într-un mod special, dar nu răsucite între ele.

O altă caracteristică specifică a producției de țesături este acoperirea fibrelor cu o substanță specială care are capacitatea de a adera firele de bumbac între ele. Astfel de metode au un efect benefic asupra unui astfel de indicator al materiilor prime ca putere.

Din lunga istorie a percalei, este posibil să se observe o trăsătură remarcabilă ca folosirea țesăturii pentru fabricarea parașutelor, care vorbește de sine despre puterea materiilor prime și a produselor finite din aceasta.

Dimensionarea cu adeziv are, de asemenea, un efect benefic asupra capacității materialului de a-și păstra aspectul original pentru o perioadă lungă de timp, deoarece produsul previne pierderea culorii din expunerea la razele ultraviolete. În plus, nu permite ca fibrele să fie turnate, în lumina cărora produsele rămân netede și plăcute la atingere pentru o lungă perioadă de timp. Dar produsele percale sunt încrețite rapid, ceea ce face ca călcarea lenjeriei de pat din aceste materii prime să fie necesară.

Din cele de mai sus, putem concluziona că percala este ușoară, dar în același timp material durabil, diferă de poplin printr-un cost mai mare.medie durata de viață a seturilor de paturi percale este de zece ani.

Poplin absoarbe greu în timpul funcționării, este considerat un material rafinat cu o structură mai poroasă de țesut, deoarece firele de bumbac nu se potrivesc atât de mult împreună în procesul de producție. Dar patul lenjeria de corp de la poplin va fi potrivită pentru utilizare nu mai mult de cinci ani.

Fabricarea unui astfel de material ca poplin, apare prin metoda de țesere a fibrelor de bumbac, uneori cu adăugarea de materii prime sintetice niveluri diferite de densitate. Această metodă de producție determină structura unică a suprafeței materialului - este acoperită cu cicatrici mici.

Poplin este utilizat pe scară largă nu numai pentru fabricarea lenjeriei de pat, ci și pentru coaserea fețelor de masă, a prosoapelor și a îmbrăcăminții.

În vânzare puteți găsi produse poplinovuyu, care includ mătase și chiar și lână. Sunt aceste tipuri de materiale sunt în cerere pentru croitorie de lux și lenjerie de pat de înaltă calitate.

Pentru a verifica compoziția produselor, trebuie să vă familiarizați cu eticheta de pe produs, în care producătorii indică prezența fibrelor naturale și sintetice ca procent.

Compararea avantajelor și dezavantajelor

Pentru a obține o viziune obiectivă asupra materialelor utilizate pentru coaserea hainei, este necesar să se ia în considerare în detaliu laturile pozitive și negative ale fiecăruia dintre ele.

În ceea ce privește produsele percale, următoarele caracteristici pot fi considerate meritele produselor.

 • Termen operațional mare. După cum arată practica și numeroasele revizuiri ale consumatorilor, percala demonstrează o rezistență ridicată la uzură în comparație cu majoritatea produselor din dormitor din bumbac. Acest avantaj se explică prin densitatea firelor de materii prime, care este de aproximativ 140 g / m2, care este de câteva ori mai mare decât indicatorii similari ai altor materiale naturale.
 • Rezistența produselor. Încălțămintea, chiar și după multe spălări în mașinile de spălat și fiare de călcat, nu își pierde rezistența, ceea ce minimizează riscul de găuri în produse.
 • Abilitatea de a păstra luminozitatea modelului imprimat și forma originală. După cum arată experiența, țesătura nu este deformată sub influența factorilor mecanici și nu este susceptibilă la formarea peletelor și decolorarea culorilor după spălare.
 • Comoditatea utilizării materialului. Deoarece procesul de realizare a percalelor nu aplică metoda de răsucire a fibrelor de bumbac împreună, aceasta crește moale, făcând spălătorie mai plăcută. În unele cazuri, este posibil să observați un ușor efect al alunecării corpului pe suprafața plăcilor percale.
 • Materialul nu se răcește. Astfel de produse pot fi folosite în sezonul rece fără frică de îngheț, pentru că menține temperatura, dar este perfect respirabil, care are un efect de răcire atunci când este utilizat în timpul verii.

Există paturi și dezavantaje percale. Este necesar să le atribuiți faptul că țesătura este încă încrețită în timpul utilizării, prin urmare, după spălare, indiferent de metoda sa, produsul va trebui călcat.

Recent, unii producători în timpul fabricării materialului de oțel includ în plus sintetice în compoziția sa, care pot afecta negativ caracteristicile produsului finit, în special, îngreunează schimbarea aerului. De regulă, pe eticheta acestor seturi există o denumire corespunzătoare - percale mixte.

Oprindu-se pe virtuțile poplinului și ale produselor din el, trebuie remarcat astfel de trăsături.

 • Rezistența materialului. În timpul funcționării, cazurile de uzură ale produselor, chiar și ca o foaie pe seturi de familie și copii, sunt destul de rare.
 • Produsele sunt perfect respirabile.. Datorită bunei circulații a aerului, corpul poate "respira", ceea ce sporește igiena produselor textile.
 • Fabricul acumulează perfect căldura. Produsele nu vor cauza disconfort atunci când se utilizează în timpul iernii.
 • Selecție largă de produse. Astăzi, producătorii de seturi de dormitoare oferă produse din poplin imprimat, vopsit și multicolor, ceea ce vă permite să alegeți produse care să corespundă preferințelor dumneavoastră individuale în ceea ce privește aspectul.
 • Material hipoalergenic. Stofa Poplin este permisă să se utilizeze în prezența diferitelor afecțiuni ale pielii fără teama de a produce reacții neplăcute ale dermei la contactul cu acesta.
 • Grijă ușoară a produselor. O caracteristică pozitivă a produselor textile este considerată ca fiind nedemontabilă în ceea ce privește utilizarea detergenților speciali.
 • Rezistența la deformare. Astfel de produse nu sunt șifonate după spălare, în plus, nu pierde culoare.
 • Softness de textura. Materialul este foarte moale și matasos, deci este plăcut să contactați corpul în timpul somnului.

Printre minusurile de lenjerie de pat din poplin, este necesar să se evidențieze cazurile când produsele achiziționate cu un amestec de lână sau mătase în compoziția lor după spălare au dat o contracție decentă.

Ce este mai bine?

Este destul de dificil să se răspundă fără echivoc la întrebarea care dintre materialele în cauză va fi cea mai bună, deoarece în ceea ce privește alegerea unor astfel de produse, fiecare client se concentrează pe preferințele individuale, evaluând anumite caracteristici ale țesăturii.

Cu toate acestea, ținând seama de proprietățile fundamentale ale materialelor, trebuie avut în vedere faptul că percala va depăși în continuare poplinul în rezistența firelor, datorită utilizării la fabricarea unei compoziții speciale. Aceasta are ca rezultat rezistența ridicată la abraziune în timpul funcționării. Densitatea este, de asemenea, importantă, dar dacă este nevoie să se achiziționeze produse mai subțiri, ar trebui să se acorde prioritate poplinului.

Pentru cei care nu-i place să firate, este recomandat să oprească alegerea lor pe foi și perne de umplutură, deoarece nu vor fi necesare aburirea după spălare.

Consumatorii a căror primă prioritate este prețul unui set de lenjerie de pat, merită să rămână pe produse poplinovyh, costul căruia va fi adesea mult mai mic. Dar durata lor de viață va fi mai mică, ceea ce este important în ceea ce privește fezabilitatea cumpărării în termeni de economii. O atenție deosebită ar trebui acordată seturilor de lenjerie de pat, care conțin impurități sintetice suplimentare, deoarece fibrele artificiale pot afecta în mod semnificativ caracteristicile și avantajele țesăturii naturale.

Lenjeria de pat este un lucru care este în mod constant în uz, astfel încât, în unele cazuri, rezistența la uzură a percalelor este încă un avantaj semnificativ față de poplin. Având în vedere numărul mare de produse textile de calitate slabă care au apărut pe piață, ar trebui să se acorde o atenție deosebită cusăturilor produselor, să se potrivească cu setul, precum și mirosul unui set nou care să nu conțină impurități chimice dure.

Mai multe informații despre diferența dintre poplin din percale în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor