Caracteristici și criterii pentru selectarea patului pentru copii din satin

Pentru creșterea și dezvoltarea copilului, un somn plin joacă un rol important. Pentru ca copilul să doarmă într-un mediu confortabil, trebuie să luați o abordare responsabilă pentru cumpărarea obiectelor de dormit. Pentru țesăturile utilizate în croitorie pentru așternuturile pentru copii, se fac solicitări serioase. Dar prezența materiei este atât de mare, încât uneori îi încurcă pe părinții cu experiență.

Spațiile de selecție a spălătorului

La început, chiar înainte de a cumpăra așternut pentru copii, este logic să se gândească cu atenție la caracteristicile de calitate pe care ar trebui să le aibă.

Principalele caracteristici pe care hainele pentru copii ar trebui să le aibă sunt următoarele.

 1. Siguranța este probabil principalul criteriu. Țesăturile care sunt în imediata apropiere a bebelușului nu trebuie să conțină compuși toxici și toxici care pot provoca diverse reacții alergice și alte boli.
 2. Lenjeria de corp trebuie să absoarbă umezeala. Într-un vis, copilul se transpira sau poate exista un alt fenomen neplăcut caracteristic vârstei sale. Prin urmare, este necesar ca țesătura să absoarbă tot lichidul, iar bebelușul este confortabil.
 3. Țesătura trebuie să treacă bine și să aibă un transfer bun de căldură. Acest lucru este necesar pentru ca pielea copilului să respire. Și ar fi bine dacă în timpul perioadei fierbinți materialul sa răcit în mod semnificativ, iar în cel răcit, dimpotrivă, a renunțat la căldura lui și a încălzit copilul.
 4. Nu este de dorit ca materialul pentru seturi pentru copii să fie cu adăugarea de sintetice. Ei bine, dacă va avea stări de culoare. De obicei, hainele de dormit pentru copii au nuanțe suculente, deci trebuie să fiți sigur că vopselele nu vor apărea pe pielea frișcălor în prima noapte de utilizare.
 5. Ar fi frumos dacă hainele sunt durabile și rezistente la uzură.

Deoarece așternutul copilului în rufe este găsit mai des decât rufele părintelui, aveți nevoie de un material foarte durabil care să reziste la spălarea frecventă și să nu-și piardă calitățile. În același timp, este nevoie de materie care nu ezită prea mult, deoarece pliurile vor cauza neplăceri în fâșii, iar imprimarea pe pielea subțire va provoca diverse procese negative.Destul de bun atunci când elementele care alcătuiesc pat set, este ușor să se spele, uscat și fier.

Esteticul lenjeriei de pat joacă, de asemenea, un rol important, deoarece copiii iubesc să studieze modelele pe lenjerie, astfel încât desenele ar trebui să atragă atenția, dar în același timp să nu fie foarte fantezii.

După analizarea tuturor factorilor de mai sus, putem concluziona că materialele mai bune pentru seturile de lenjerie pentru copii sunt țesăturile care conțin bumbac și lenjerie. La urma urmei, ele includ toate calitățile necesare pentru a face somnul bebelușului să fie neîntrerupt.

Aceste materiale includ satin - o materie care are un aspect frumos și compoziția de mătase, ceea ce face să arate ca satin. Datorită faptului că fibrele acestui material sunt intercalate într-un mod special, este foarte rezistent la uzură.

Este cunoscut faptul că satin poate rezista până la 300 spălări, în timp ce calico gros, de exemplu, până la 180.

Satinul este atrăgător nu numai pentru calitățile sale externe, ci și pentru faptul că absoarbe umezeala bine și nu ridică. O caracteristică negativă este considerată a fi un preț destul de ridicat, dar se plătește rapid.

Un alt tip de materie pentru așternut pentru copii este considerat mako-satin., pentru care se utilizează bumbac de calitate superioară, care nu conține nicio incluziune străină.Țesătura este foarte durabilă și are o față lucioasă și o față neagră mată.

Atunci când alegeți lenjeria de pat, trebuie să țineți cont de dimensiunile componentelor setului. Pentru un copil este un set perfect de 1,5 dormitoare. Acesta include o foaie, o plapumă și două perne.

Sfaturi pentru alegerea lenjeriei de pat

Acum, după ce ați decis în această privință, nu trebuie să calculați greșit cu culorile, dimensiunile și numărul de componente. Pentru aceasta puteți folosi sfaturi utile.

 1. Alegerea unui set de culori pentru un copil nou-născut sau de un an, este bine să vă opriți atenția pe nuanțe și culori inconspicuoase. Nu are nevoie de o imagine mare, dar imaginile mici ale animalelor de basm sau ale jucăriilor sunt potrivite. Desenele foarte sclipitoare nu vor lăsa copilul să doarmă bine. Pentru copiii mai mari, puteți achiziționa un set de lenjerie cu caracterele desenelor pentru copii.
 2. Când cumpărați lenjerie de pat pentru copii, trebuie să vă gândiți în mod constant la fiabilitatea acesteia. Marginile tuturor articolelor incluse în kit trebuie să fie bine procesate, iar kit-ul în sine nu trebuie să aibă cusături suplimentare în loc.Aici ar trebui acordată o atenție deosebită capacului de duș, sau, mai degrabă, modului în care este cusută. În acest caz, dacă are o fereastră în care este pusă pătură, atunci copilul se poate urca accidental acolo și se poate confunda.
 3. De obicei, copiii sub vârsta de un an dormi fără o pernă, atât de multe perne nu sunt necesare aici. Același lucru se întâmplă și cu capacele de duvet, deoarece nu se murdăresc atât de des, dar foaia de pat necesită mai mult. Cea mai bună soluție este să achiziționați o pereche de seturi întregi și câteva foi separate.
 4. Este necesar să selectați cu precizie dimensiunea patului în pat, este necesar ca acesta să fie potrivit în funcție de saltea, pătură și pernă. În caz contrar, patul va începe să se rătăcească în bucăți și încrețit în pliuri, ceea ce cauzează reacții nedorite pe pielea copiilor. Foaia nu trebuie să stea aproape de podea, deoarece pentru un copil este periculoasă deoarece se confundă în ea și poate cădea și lovit. Marginile trebuie să fie ascunse sub saltea, iar cea mai bună opțiune ar fi aceea de a achiziționa foi cu elastic.
 5. Seturile de așternut Lacy și părțile convexe sunt nedorite pentru copii, astfel încât nu există semne pe pielea copilului.

Trebuie avut în vedere faptul că seturile pentru copii, în plus față de pernele, foile și capacele de duș, conțin mai multe laturi moi care protejează miezurile de lovituri de pe corpul patului. Este necesar să ridicați astfel de laturi astfel încât acestea să fie dintr-un material sigur pentru mediu.

O alternativă la achiziționarea seturilor pentru copii poate fi lenjeria de mână. Mai întâi trebuie să ridici problema. Țesăturile de culori reținute sunt potrivite, astfel încât acestea să contribuie la liniștirea calmei și în curând adormirea. Într-un moment în care copilul devine mai în vârstă, el va putea să participe la alegerea materialului pentru patul lui. El va dori cu siguranță imaginile personajelor desene animate preferate.

    De obicei, cea mai mare parte a materialului este vândut în rulouri cu o lățime de 2 metri 20 centimetri. Și, prin urmare, va fi ușor de determinat consumul de țesături. Este suficient să luați orice bucată de așternut și să fixați lățimea la lățimea materialului. Atunci când tăiați orice problemă îndoite în jumătate, astfel încât, în scopul de a coase un kit, o astfel de rulou va fi de ajuns. Dar trebuie amintit că, deși setul, cusut cu mâinile tale, va fi unic, dar necesită mult timp și efort.

    În timpul amenajării patului trebuie să vă amintiți că trebuie să-l organizați astfel încât copilul să beneficieze de un somn necesar. Patul ar trebui să fie moale, lumina de pătură și lenjeria de culori atractive și absolut sigure pentru copil. Atunci micul lucru nu face rău pentru a vedea doar vise dulci.

    Cum de a coase lenjeria de pat pentru copilul cu propriile mâini, veți învăța, psomotrev următorul video.

    Comentarii
     autor
    Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

    Sala de intrare

    Camera de zi

    dormitor