Pânză de pat Eurostandard: caracteristici și dimensiuni

 Pânză de pat Eurostandard: caracteristici și dimensiuni

În zilele noastre, gama de lenjerie de pat este atât de largă încât puteți să vă "pierdeți" cu ușurință în ea. Astăzi, kiturile de produse europene standard sunt deosebit de populare și în cerere. Astfel de modele sunt renumite pentru confortul și parametrii dimensionali optimi, ceea ce le face atât de populare. Astăzi ne vom familiariza cu astfel de așternut și vom afla care sunt caracteristicile sale.

Ce este euroset?

Desigur, toată lumea, cel puțin o dată în viața mea, a auzit această combinație - așternut complet. Mulți au auzit despre el, dar nu toată lumea știe ce este.Unii cred în mod eronat că cuvântul "euro" înseamnă indicatorul de calitate al unui produs, dar în acest caz are un înțeles diferit. În ceea ce privește așternutul, simbolul euro indică parametrii dimensionali specifici ai produselor, precum și caracteristicile lor de performanță.

Trebuie remarcat faptul că euro-setul de lenjerie de pat are dimensiuni crescute. Astfel de produse sunt foarte diferite de seturile standard de lungime și lățime.

Diferențe față de alte standarde

Lenjeria, realizată în conformitate cu standardul european, este foarte diferită de alte soiuri de produse similare. De exemplu, principala diferență între euro-pat și seturile duble standard este în parametrii dimensionali ai stratului de pat și a capacului de duvet inclus în set. În versiunile europene, aceste lucruri sunt mai lungi și mai largi.

Există o diferență în numărul de fețe de pernă care sunt incluse în setul de paturi. Deci, pot exista mai mult de două dintre ele în configurația standard "Euro", iar aceste părți pot fi realizate în culori diferite, iar dimensiunile lor pot varia.În seturile duble standard, există, de obicei, doar două fețe de pernă identice cu aceiași parametri. Atunci când sunt patru cutii de fețe în setul cu cască simultan, o pereche de ele are o formă simplă pătrată, valori dimensionale egale și culoare (culoarea corespunde culorii foilor din set), iar cealaltă pereche este reprezentată de perne dreptunghiulare cu design mai elegant și de elită repetați designul capacului de duvet).

Eurobearing-ul poate fi, de asemenea, comparat cu kiturile populare de familie de astăzi. Acestea din urmă sunt de obicei furnizate cu două capacuri duble de unică și jumătate, dar există doar o foaie de pat. Dimensiunea minimă a setului de familie nu este mai mică de 220x240 cm. Potrivit utilizatorilor și experților, seturile familiale pot fi folosite ca o bună alternativă la Eurobel, deoarece au și dimensiuni impresionante.

Conținutul Kitului

Nu vă grăbiți să mergeți la magazin pentru a cumpăra lenjerie de pat, până când veți afla ce este inclus în setul său. Produsele standardului european sunt astăzi foarte populare și sunt alese de mulți consumatori. Ele diferă în seturi destul de bune. De exemplu, în cadrul eurocompletului standard există astfel de componente:

 • coperta de duvet;
 • o foaie care are aceeași dimensiune ca și capacul de duvet;
 • număr diferit de perne (de la 2 la 4 bucăți).

tipuri

Paturile Eurostandard sunt diferite. Diferitele modificări au propriile lor caracteristici distinctive. Să ne cunoaștem.

Standard și mini

Dimensiunile clasei de lenjerie de pat "euro" sunt de obicei determinate de dimensiunile plafonului. Astfel, produsele din categoria "standard" sunt destinate păturilor, ale căror parametri dimensionali (conform tabelului de dimensiuni) sunt de 195x215 cm (copie optimă), 200x200, 200x220 cm. În ceea ce privește parametrii foilor, acestea pot fi diferite. Va fi posibil să alegeți o opțiune potrivită pentru aproape orice pat, până la modelele rare cu dimensiunile de 200x220 cm.

Kiturile, în care parametrul lățimii acestor părți este mai modest (nu mai mare de 220x230, 220x240 cm), aparțin categoriei Euro Mini. În acest caz, numele vorbește de la sine - astfel de produse sunt puțin mai puțin decât opțiunile standard.

maxi

Eurobelie din această categorie este o varietate extinsă de opțiuni standard. În multe cazuri, în locul marcajului "maxi" pe ambalajele cu lenjerie, se introduce numărul "2".În țara noastră, astfel de copii nu produc, iar pe rafturi se găsesc extrem de rare. De regulă, astfel de produse sunt fabricate de producători din Turcia, China și Europa. Poate că lipsa unor astfel de produse în magazinele rusești se datorează popularității și cererii lor scăzute, deoarece paturile de dimensiuni corespunzătoare în magazinele noastre nu se găsesc aproape niciodată.

Parametrii produsului

Nivelul de confort al somnului și odihna pe pat depinde în mod direct de alegerea lenjeriei de pat adecvate. Trusele fabricate în conformitate cu standardele europene sunt foarte populare astăzi. Cele mai multe ori în vânzare există opțiuni, ale căror dimensiuni sunt după cum urmează:

 • plafon - 200x200 cm;
 • europan (poate fi simplu sau elastic) - 220x250 cm;
 • perna - 50x70 sau 70x70 cm.

Astfel de lenjerie de pat este fabricat dintr-o varietate de materiale. Costul total al setului depinde de acest parametru. Iată cele mai populare tipuri de țesături utilizate în producția Eurobelle.

 • Bambusul Materiale ecologice și sigure, cu proprietăți antibacteriene. Produce lenjerie foarte delicată și blândă, plăcută corpului.În exterior, bambusul arată ca o mătase sau un cașmir mai scump.
 • Satine. Materialul constă din fibre sintetice sau HB. Eurobathul din satin este foarte popular deoarece este destul de dens și are un luciu plăcut. Articolele din satin sunt una dintre cele mai practice și nu se tem de spălările frecvente.
 • Calico. Una dintre cele mai populare în fabricarea țesăturilor de lenjerie de pat. Din aceasta se fac atât seturi zilnice, cât și ceremonii de eurobella. Materialul în sine este practic și durabil, arată elegant și scump.
 • Baptiste. Textile cu o interconectare unică a firelor. Lenjerie din batista ușoară și aerisită. Are un aspect atractiv și translucid. Cu toate acestea, evreul cambric nu are o șosetă mare. În curând, pe material vor apărea "patch-uri goale", deci nu ar trebui să folosiți astfel de produse zilnic. Și prețul este destul de ridicat.
 • Percale. Aceasta este o țesătură de bumbac din plex de lenjerie. Are o suprafață mată și de catifea. Percale Eurobelly se poate menține cald, dar în același timp este capabil să "respire", creând astfel o atmosferă foarte confortabilă. Seturile Percale sunt durabile și durabile.
 • Bumbac. Cel mai popular material, utilizat în producția de mobilier standard și euro. Produsele din bumbac au un preț accesibil. În timpul iernii, dormit cu astfel de modele nu este rece, iar vara nu este fierbinte. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de faptul că bumbacul de înaltă calitate va dura o perioadă lungă de timp, dar materialul ieftin se va micșora după prima spălare, deci nu ar trebui să economisiți de la achiziționarea de lenjerie de pat din bumbac Euro.
 • Silk. Una dintre cele mai scumpe și mai luxoase sunt euroseturile de elită din mătase naturală. Arată grozav, dar sunt destul de capricios. Nu este recomandat să spălați aceste produse într-o mașină de spălat convențională - este mai bine să vă adresați serviciilor de curățare uscată. Dacă ignorați această regulă, lucrurile vor deveni rapid inutilizabile și vor provoca pagube considerabile.
 • mătase artificială. Eurobelle din această materie primă seamănă cu opțiunile de mătase naturală, dar costurile sunt de câteva ori mai ieftine și sunt mai puțin exigente în materie de îngrijire. Acesta este motivul pentru care majoritatea cumpărătorilor se îndreaptă către astfel de modele, și nu la cele naturale.

În ceea ce privește parametrii de culoare ai lenjeriei euro, există mai des variante monofonice.Poate fi o varietate de culori, de la lumină și delicată la întuneric și brutală. Alegeți cea mai bună opțiune pentru situație, realizată în orice stiluri și culori. De asemenea, puteți găsi opțiuni cu imprimări discrete. Acestea pot fi motive florale, diverse tipuri de forme geometrice, modele cartonate, imagini 3D, animale și multe alte elemente.

Cum sa alegi?

Cearsafe de pat euro-standard pentru a alege corect. Acordați atenție anumitor criterii importante care trebuie luate în considerare atunci când selectați un produs potrivit.

 • Dimensiuni. Înainte de a merge la magazin pentru a cumpăra Eurobella, trebuie să măsurați parametrii lungimii și lățimii patului. Pe baza parametrilor identificați, produsul este selectat. Lenjeria nu ar trebui să fie prea mare sau prea mică, altfel va fi inconfortabil să dormi pe ea.
 • Coasere de calitate. Acordați atenție calității performanței articolului și a ambalajului acestuia. Pe produs nu trebuie să se deterioreze sau alte defecte. Dacă acestea se află în câmpul vizual, atunci este mai bine să refuzați cumpărarea. Bunurile de calitate scăzută nu vor dura mult timp și va trebui să cumpărați un set diferit, iar acestea sunt cheltuieli inutile.
 • Material. Alege truse de înaltă calitate realizate din materiale ecologice și sigure.
 • Design. În ciuda faptului că este lenjeria de pat, culoarea și stilul său ar trebui să fie în continuare adecvate mediului înconjurător. Nu uitați de această nuanță, alegeți setul potrivit. De exemplu, pe fundalul imaginilor de fundal vii cu amprente mici, este mai bine să aranjați lenjeria de unică folosință din tonuri de calm. Dacă, pe fundalul patului, există un finisaj plictisitor și minimalist, atunci este foarte posibil să alegeți rufele și mai strălucitoare - cu imprimări și modele.
 • Punct de vânzare. Achiziționați seturi de lenjerie de dimensiuni europene în magazine renumite, cu o bună reputație. Nu ar trebui să cumpărați astfel de lucruri pe piețe sau în magazinele stradale.
 • Producator. În ciuda faptului că produsele de marcă sunt de obicei destul de costisitoare, experții recomandă să se refere la aceasta. Alegerea unui set de mobilier de înaltă calitate, nu trebuie să aveți încredere în prețuri inutile și mărci incomprehensibile. Astfel de produse nu durează mult. Consultați produsele de marcă. Nu salvați la achiziționarea unui kit fiabil.

Pentru informații despre modul de alegere a așternutului standard european, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor