Paturi de calico gros: caracteristici, tipuri și caracteristici alese

În timpul odihnei de noapte, corpul este restabilit în absența disconfortului în timp ce stați în pat. Prin urmare, este foarte important cât de plăcut este corpul pentru a simți contactul cu țesătura din care sunt cusute foaia, capacul de duvet și perna. De asemenea, este important modul în care setul de lenjerie practică și strâns, cum își păstrează forma și culoarea. Piața modernă de textile impresionează cu o varietate de țesături și texturi de seturi de lenjerie de corp gata preparate. Anumite cerințe sunt impuse acestui tip de produs și lemnul de la calico le satisface pe deplin.

Ce este calico?

Calico este o țesătură densă, cel mai adesea din bumbac, utilizată în mod activ pentru coaserea seturilor practice de așternut ieftin.Caracteristica principală a materiei este intercalarea firelor în formă de cruce. Această tehnologie de fabricație oferă rezistență la uzură a materialelor și durabilitate. Suprafața calico-ului arată la fel și pe ambele părți: mată, netedă și uniformă.

În Rusia, această țesătură a fost descoperită în secolul al XVI-lea datorită dealerilor din țesături asiatice. În secolele XVIII-XIX, hainele erau în majoritate cusute pentru lenjerie pentru soldați. Și din moment ce bobina vopsită nu are o latură ciudată, înainte ca aceasta să fie lăsată pe căptușeala stratului. Rochiile ușoare pentru copii și femei au fost cusute din foi imprimate.

Cărțile calico disponibile nu și-au pierdut relevanța și nu sunt folosite numai pentru așternut, ci și pentru croitorie de îmbrăcăminte, fețe de masă, șorțuri, îmbrăcăminte pentru copii și multe altele.

specie

Există mai multe tipuri de calico.

 • Calico severă - un tip de material durabil brut și nealbit. Este folosit ca material de amortizare în industria încălțămintei și a mobilei.
 • Bleached Calico - țesături moi, prelucrate și fabricate în diferite variante de culori. Potrivit pentru coaserea scutecelor, lenjeriei pentru copii și lenjeriei de corp.
 • Ingrasare. Tesatura de bumbac cu poze, potrivita pentru productia de lenjerie de corp, halate, rochii pentru femei si fete. Este vopsit cu vopsele naturale, deci este considerat cel mai potrivit pentru produsele de cusut pentru copii.
 • Pictat neted Descrierea ei este caracterizată printr-o culoare monocromă și este utilizată pentru confecționarea jachetelor și straturilor de căptușeală.

caracteristicile

Conform GOST, densitatea calico este măsurată cu grame pe 1 m 2. În acest sens, acest indicator variază de la 100 la 160 g. Un indice inferior indică o densitate mai scăzută a țesăturii.

Fabricul cu un indicator de 145 este de obicei folosit pentru confecționarea seturilor de lenjerie de pat pentru spitale și barăci, trenuri, pensiuni, sanatorii și adăposturi. O pânză cu un indice de densitate de 125 este mai potrivită pentru casă. Densitatea calico de 100 g / m 2 este, de asemenea, permisă pentru utilizarea zilnică, cu condiția ca noul set să fie pre-spălat: va obține densitatea fibrei, dar va da o ușoară contracție. Prin urmare, trebuie să alegeți un set pentru un pat în funcție de mărimea sa, plus un stoc mic. Lățimea foii ar trebui să fie cu cel puțin 10 cm mai mare decât lățimea saltelei.

Țesăturile bumbac moderne pentru seturile de paturi sunt nu numai mată și netedă, ci și de textura neobișnuită. De exemplu, recolta, care dă țesăturii, nu este încurcată, ci un aspect neobișnuit de elegant.În prelucrarea lenjeriei de bumbac "antet" nu este nevoie de călcare, dar chiar și într-o formă cruțată, nu-și pierde atractivitatea.

Pe fondul texturii presate, nu se văd nici o îndoire a țesăturii, iar acest lucru atrage atenția asupra seturilor de la cei care nu-i plac îngrijirea complicată, ci le place să doarmă în lenjerie proaspătă și frumoasă.

proprietăţi

Lenjerie de pat din acest tip de bumbac sa dovedit perfect.

 • Calico are o textură moale și o structură solidă. Este ușor de întreținut și de mulți ani își păstrează aspectul atractiv, deoarece nu se teme de spălări și schimbări de temperatură.
 • Țesăturile nu formează granulele de pe suprafață cu frecarea obișnuită, astfel încât acestea pot fi folosite pentru a dormi în mod regulat.
 • Pat de pat, din calico gros, arată foarte confortabil și oferă un somn odihnitor.
 • A transpira pe o foaie grosieră nu este teribilă, deoarece higroscopicitatea țesăturii este ridicată și, de asemenea, are proprietăți termostatice excelente.
 • Acesta este un material complet natural și inofensiv care nu dăunează alergiilor și persoanelor cu hipersensibilitate la nivelul pielii.
 • Poate fi călcat în modul "bumbac" și uscat vertical. Deformarea țesăturii nu este amenințată, cu excepția cazului în care se străduiesc în mod specific să realizeze acest lucru.

Pro și contra

Calico are numeroase avantaje:

 • produs ecologic, pentru vopsirea căruia se utilizează doar coloranți naturali;
 • disponibilitate pentru cumpărare cu o înaltă calitate și o estetică exterioară;
 • hipoalergenic și capacitatea de a folosi pentru copii de la naștere;
 • rezistența firelor la întindere, formarea de pelete, uzură, spălare și uscare la soare;
 • grijă simplă a materiei;
 • nu se deteriorează atunci când este expus la substanțe chimice.

Poate că singurul dezavantaj al lenjeriei de pat pentru pat poate fi considerat o ușoară contracție, pe care materialul o dă după spălare. Dar acest lucru poate fi evitat dacă urmați instrucțiuni de îngrijire destul de simple.

Apoi lenjeria va plăcea mulți ani cu frumusețea ei.

îngrijire

Chiar și având în vedere faptul că materialul este nerăbdător în funcționare, trebuie să respecte recomandările de îngrijire.

 • Nu este recomandat să încălcați modul de spălare a temperaturii.
 • Un nou kit necesită spălare pentru a înmuia structura materiei.
 • Nu este de dorit amestecarea lenjeriei colorate și albe într-un singur ciclu de spălare.
 • Să se usuce un set de calico grosier, întorcându-se spre interior.
 • Nu depășiți 40 ° C pentru o țesătură cu model luminos și 60 ° pentru o singură culoare.
 • Nu spălați împreună cu seturi de țesături artificiale.
 • Pentru a călca lenjeria ușor umedă.
 • Este necesar să se țină seama de faptul că rezistența tiparului tipărit este mai mare decât culoarea materialului unic colorat. Dar ambele opțiuni nu se estompează și nu cresc plictisitoare în timp, pur și simplu nu adăugați agenți de albire și aditivi cu compoziție agresivă la pudră. Materialul, deși puternic, nu tolerează experimentele cu el însuși.

Producatori

În rândul producătorilor autohtoni de seturi de calico gros, produsele fabricilor textile Ivanovo și Shuisk se compară favorabil. Consumatorii lasă recenzii excelente despre rufe, deși există plângeri care se micșorează după spălare.

Fabrica Shuya produce lenjerie de pat de toate dimensiunile și culorile: de la euro la seturi pentru copii. Acestea includ mai multe articole de produse de calitate: patru, două sau o pernă, o foaie și o plapumă. 1,5 pat este potrivit pentru un pat standard pentru o persoană și un pat de familie mic pentru doi. Setarea capacului de duș și a pernei poate varia în funcție de model.Există opțiuni pentru butoane sau fermoare ascunse, cu un miros sau o fantă pentru îmbrăcarea ușoară a unei pături.

În cataloagele de produse din seturi Ivanovo sunt colectate exclusiv din țesături naturale. Acestea includ atât seturi de lenjerie de corp casual, cât și lenjerie de lux. Kiturile de familie sunt prezentate în diferite soluții: cu o foaie pe o bandă elastică sau cu tăierea liberă obișnuită.

Producători bine-dovediți și străini de seturi de lenjerie de pat grosier calico. Bunurile ucrainene și bieloruse îndeplinesc criteriile înalte ale GOST. Uzbek-ul din Uzbekistan și omologii indieni sunt foarte laude și se disting prin delicatețea lor excepțională și prin modele și culori neobișnuite. Acesta este unul dintre liderii în producția de bumbacuri frumoase fără cele mai mici impurități din sintetice. Pakistanez calico gros, de asemenea, a primit recenzii bune. Dar costul său este puțin mai mare decât ucraineana sau rusa.

În China, de exemplu, tehnologiile permit utilizarea unui amestec de bumbac și fibre artificiale.

Acolo se crede că sintetice beneficiază seturile de pat, ajutându-le să-și păstreze mai bine forma.

selecție

Pentru seturile de paturi este mai bine să alegeți 100% țesături naturale.În plus, culorile luminoase arata favorabil asupra lor. Lenjeria monofonică sau imprimată este aleasă în funcție de preferințele personale. Când alegeți, asigurați-vă că acordați atenție calității lenjeriei. De asemenea, merită să acordați atenție numărului și elementelor incluse în kit. Piața este reprezentată de o varietate de seturi complete de produse pentru somn:

 • un set și jumătate pentru un somn confortabil de una sau două persoane;
 • seturi standard pentru o singură persoană, compuse din trei produse: fețe de pernă, foi și plapumă;
 • Euronavour cu 4 perne, în care 2 buc. rectangular și 2 pătrat;
 • familie cu 2 capace duble separate și 2 perne;
 • copiilor cu o foaie pe bandă de cauciuc în jurul perimetrului și un fermoar circular pe capacul duvetului;
 • dublu cu un capac de duvet și o foaie.

Pentru a alege să fie sub dimensiunea patului și a lenjeriei de pat: perne și pături.

Veți afla mai multe despre lenjeria de pat grosieră din următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor