Sfaturi pentru alegerea lenjeriei naturale de mătase

Piața modernă a textilelor prezintă o gamă largă de seturi de lenjerie de mătase naturale care pot satisface clienții cei mai exigenți.

Caracteristici de mătase

Pentru a face alegerea corectă, cumpărătorul trebuie să acorde atenție anumitor proprietăți ale materialului. Prima este densitatea mătăsii din care se fac lenjerii de pat. Acesta este definit în valoarea Mommi, în această valoare se măsoară greutatea păturii pe 1 metru pătrat. M. mai Coana - Cu cât calitatea materialului și așternutul, prin urmare, mai durabile din ea (cele mai bune din punct de vedere al caracteristicilor de preț și de calitate considerate un indicator 16-20).

Observăm principalele avantaje.

 • Unul dintre principalele avantaje este hipoalergenic.O astfel de lenjerie este potrivită pentru copii, oameni cu piele sensibilă și chiar suferă de astm, deoarece este imposibil să reproducă acarienii de praf și alte microorganisme.
 • Seturile de lenjerie naturală de mătase sunt caracterizate de o conductivitate termică ridicată și o higroscopicitate. În timpul iernii, se încălzește rapid, iar vara, dimpotrivă, dă răceală. Fibrele de mătase absorb umiditatea și se usucă repede, această proprietate este deosebit de importantă în căldură.
 • Lenjeria de pat poate fi o decorare interioară de lux. Strat de mătase strălucitor frumos, este moale și blând, cu grijă, desenul de pe ea nu strica. Pânza naturală este practică - este un material durabil și elastic care nu se micsorează și nu se întinde.
 • O caracteristică importantă a așternutului de mătase este capacitatea de a oferi un efect terapeutic asupra corpului uman. Mătasea este capabilă să îmbunătățească calitatea somnului, să consolideze sistemul imunitar, să afecteze în mod pozitiv metabolismul și sistemul nervos. A dormi pe o astfel de pernă este favorabilă pentru orice femeie, deoarece contactul pielii cu o țesătură netedă reduce aspectul ridurilor mimice.
 • Lenjeria de pat din 100% din mătase nu este electrificată, spre deosebire de seturile realizate din materiale artificiale mai ieftine.

Trebuie remarcat încă o caracteristică a lucrurilor din mătase naturală - preț foarte mare.

Textilele de pat din materialul de mătase de o sută la sută costă cam de cinci ori mai scump decât bumbacul și este un element de lux, care vorbește de gustul excelent al proprietarului său.

Tipuri de materiale pentru seturi de paturi

Există mai multe tipuri de țesături de mătase, care diferă în modul în care țese firele:

 • atlasul este o tesatura destul de greoaie și dublă și densă;
 • ducesa - pânză cu țesătură din satin;
 • Jacquard este o țesătură cu modele embosate;
 • Poplin - material de mătase cu țesătură simplă.

În plus, calitatea păturii este influențată de originea materiei prime, adică de "rasa" viermii de mătase, ale căror larve produc firele.

Dieta acestor larve este, de asemenea, foarte importantă. În funcție de factorii de mai sus, se disting următoarele tipuri de mătase:

 • Mulberry este produsă de viermele de mătase domestice Mori, materialul cel mai scump fiind obținut din cocoane din larvele sale;
 • tusarul este obținut din coconi ai unei insecte sălbatice, este mult mai ieftin și de calitate inferioară;
 • Fibrele Erie sunt obținute prin răsucirea simultană a fibrelor din mai multe gogoși;
 • Muga este fabricat din fibre de viermi de mătase Assam și se distinge prin subtilitate, putere sporită și culoare specială.

îngrijire

Dacă alegeți în favoarea seturilor de mătase naturală, ar trebui să acordați atenție normelor de îngrijire. Acest material necesită respectarea strictă a tuturor recomandărilor privind spălarea, uscarea și călcarea.

Pentru îmbrăcămintea potrivită, spălați delicat mâinile la o temperatură care nu depășește 40 de grade. În acest caz, tensiunea mecanică îmbunătățită nedorită, care se rotește în timpul răsucirii. Îndepărtarea recomandată este de 15 minute. Pentru spălare este mai bine să alegeți detergent sau detergent lichid care este complet solubil în apă.

Este important să se ia în considerare inadmisibilitatea utilizării oricărui înălbitor. Clătirea apei trebuie schimbată de mai multe ori pentru a vă asigura că nu există niciun detergent.

  Pentru a păstra aspectul, uscarea lenjeriei de pat ar trebui să fie departe de dispozitivele de încălzire și într-un loc întunecat, evitând lumina directă a soarelui.Călcarea se face în modul "mătase" din interior și într-o stare ușor umedă. Depozitați rufele într-o zonă ventilată în pungi de in, sau de hârtie. Patul de matase necesită îngrijire, dar dacă respectați toate regulile, va dura o lungă perioadă de timp și vă va da o mulțime de impresii plăcute.

  Un set de lenjerie de mătase naturală este o alegere excelentă. pentru un cadou scump, chiar de elită, de exemplu, pentru o nuntă, pentru o aniversare, de asemenea potrivită pentru o altă ocazie specială. Un astfel de dar va fi apreciat și nu va rămâne neobservat. Clienții cei mai exigenți lasă doar feedback pozitiv.

  Vedeți următorul videoclip pentru sfaturi despre alegerea așternutului.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor