Lenjerie de pat din poplin: proprietăți, compoziția și clasificarea producătorilor de țesături

Nu numai apariția unei persoane și starea de spirit, ci și sănătatea acesteia depind de un somn bun. Prin urmare, trebuie să alegeți așternuturile cu toată responsabilitatea. Acest lucru se aplică nu numai perne și pături, ci și lenjerie de pat. Depinde de materialul acestui produs cât de confortabil și plăcut va fi să dormi pe el. De exemplu, una dintre cele mai populare soiuri de astăzi este așternutul din poplin.

Compoziția și caracteristicile țesăturii

Anterior, materialul a fost fabricat exclusiv din fire de mătase reale, dar Tehnologiile moderne permit fabricarea țesăturilor din diverse materii prime.

 • Bumbac. De îndată ce au început să producă bumbacul de poplin, prețul produsului a scăzut semnificativ, dar practic nu a avut niciun efect asupra calității. Atunci când alegeți lenjerie de pat din bumbac, este mai bine să preferați produsele din India.În plus, Turcia, China, Indonezia și Pakistan sunt, de asemenea, concurenți puternici în acest sens.
 • Bumbac și sintetice. Un alt nume - polyplin. Materialul frumos și accesibil, cu toate acestea, în calitate, desigur, este semnificativ inferior la 100% bumbac: este ușor electrificat, formează peleți, vopselele se estompează rapid.
 • Mătase naturală și lână naturală. Aceasta este o materie primă scumpă și foarte bună. Lenjeria făcută din acest material poartă statutul de elită.

  În industria textilă, poplinul este țesut folosind o metodă simplă. O cicatrice distinctă este creată prin țeserea fibrelor transversale mai dense în fire subțiri verticale. Produsul este albită sau vopsită, în timp ce producția folosește componente care respectă pe deplin cerințele de mediu. În acest sens, pânza este hipoalergenică, ceea ce o face potrivită pentru paturile pentru copii.

  Veți afla mai multe despre proprietățile materialului vizionând următorul videoclip.

  Argumente pro și contra ale materialului

  În zilele noastre, așternutul din poplin este foarte popular. Cumpărătorii achiziționează aceste produse, chiar și în ciuda costului destul de ridicat al produsului. Acest lucru se datorează numărului de beneficii ale țesăturii.

  • Poplin este un material foarte plăcut la atingere, moale și neted, este confortabil și confortabil să dormi pe el. În plus, densitatea mare este caracteristică lenjeriei de la poplin, ceea ce îi permite să nu piardă forma și, prin urmare, patul va arăta la fel de proaspăt înainte și după somn.
  • O caracteristică a poplinului este rezistența la câteva zeci de spălări. Chiar dacă rufele sunt spălate în mașină de aproximativ 200 de ori, aspectul materialului nu se va schimba. Acest lucru sugerează rezistența la uzură și durabilitatea materialului.
  • În timpul somnului, așternutul din poplin asigură termoreglarea naturală a corpului. În plus, lenjeria absoarbe perfect umezeala, ceea ce este deosebit de important atunci când alegeți un produs în pat. În timpul iernii, sub un văl de poplin nu este rece, iar vara - nu fierbinte.
  • A fost deja menționat mai sus că coloranții chimici nu sunt utilizați în producție și, prin urmare, poplinul este absolut sigur pentru persoanele care suferă de alergii și pentru astmatici.
  • Acesta este un material foarte frumos, cu strălucire ușoară, care conferă interiorului o rafinament special. În plus, poplin nu are cerințe speciale pentru îngrijire.

  Înainte de a cumpăra așternuturile de la poplin, ar trebui să vă familiarizați și cu unele dintre neajunsurile acestui produs:

  • dacă există lână în compoziție, țesătura se poate micșora;
  • un produs sintetic se poate vărsa puternic, iar culorile sale se estompează rapid.

    În general, dezavantajele lenjeriei de tip poplin sunt caracteristice numai lenjeriei false. Procesul de a face acest material este aproape bijuterii. Pentru intercalarea de înaltă calitate a firelor este necesară o execuție specială și, dacă nu se respectă tehnologia de producție, se obține o țesătură de calitate scăzută, care are dezavantajele menționate mai sus. Pentru a evita acest lucru, ar trebui să cumpărați produse numai de la producătorii de încredere.

    Tipuri de kituri

    Alegerea așternutului de la poplin în departamentul textil, cumpărătorul ar trebui să acorde o atenție deosebită dimensiunii produsului. Este important să se potrivească patului și patului.

    De exemplu, ar trebui să cumpărați o foaie cu parametrii de 20 cm mai mult decât o saltea, pentru a nu face dificultăți în a face patul.

    Pentru a nu fi confundat cu alegerea, merită să știți că lenjeria de pat este împărțită în mai multe dimensiuni.

    • Set de 1,5 dormitoare. Potrivit pentru un singur pat, pat sau scaun. Se compune din foi, plapumă și două perne. Este convenabil să luați o astfel de spălătorie cu dvs. pentru a petrece noaptea în aer liber, pentru a utiliza dacă unul dintre oaspeți a rămas peste noapte. Acest pat este potrivit pentru un pat pentru copii.
    • Dublu. Se compune din foi, 2-4 perne și un capac de duvet. Acest kit este destinat pentru paturi largi, este convenabil să-l folosească și pe canapele alunecoase.
    • Familie. Setul include două capace de duvet, 2-4 perne și o foaie de pat.
    • Euro. Relativ vorbind, aceasta este dimensiunea pentru un pat triplu. Trebuie să știți că pentru patul standard rus acest kit nu este potrivit. Dacă mai puteți găsi încă perne de pernă potrivite și puteți umple foile în exces sub saltea, atunci o pătură standard inserată într-un capac de pătură mare pe timp de noapte va produce doar inconveniente.

     Lenjeria de pat poate fi clasificată în funcție de designul oferit de producătorii moderni.

     • Monotonă. Lenjeria de corp splendida din bumbac sau portocaliu va arata foarte frumos, dar inca, producatorii ofera adesea produse in nuante pastelate. Seturile de roz sau piersic arata foarte delicat. O certitudine este introdusă în interiorul lenjeriei de tip poplin, care are perne și o copertă de duș, de diferite culori, dar ele sunt realizate în același ton.
     • Cu modele. Nu există nicio limită pentru imaginația producătorilor.Materialul vă permite să aplicați imagini uimitoare misterioase. Și aceasta nu este doar o pictură standard, ci și imagini fantastice, abstracte fanteziste, figuri de forme neregulate. Practic, sunt oferite culori pastelate, dar dacă doriți, puteți găsi și un set de culori saturate.
     • Efect 3D. Este un model volumetric expresiv luminos. Efectul este creat de o interconectare specială a firelor. Foarte frumoasă, opțiune impresionantă.
     • Pat. Pentru copii, sunt oferite kituri cu imaginea personajelor de poveste, personaje de desene animate, jucării moderne. Lenjeria poate fi aleasă pentru băieți și fete, pentru copii și adolescenți. Kiturile pentru nou-născuți se vând separat.

     Evaluarea producătorilor de lenjerie de pat

     Ca regulă, cumpărătorul intern face de obicei o alegere în favoarea bunurilor de origine rusească. Pentru a nu fi confundat cu alegerea, verificați ratingul celor mai populari producători autohtoni de lenjerie de pat.

     • "Art Design". Producator din Ivanovo. Cea mai mare companie care oferă o gamă largă de produse textile. Este renumit pentru calitatea și fiabilitatea sa.Are propriul studio de design, ceea ce face produsele foarte accesibile. În magazine puteți găsi lenjerie de designer.
     • "Vasilisa". O altă fabrică populară care oferă o gamă largă de truse cu design individual la un cost accesibil. Avantajul produselor acestei firme este durabilitatea și stabilitatea înainte de spălare.
     • Paradisul de bumbac. Această companie Cheboksary folosește vopsele de înaltă calitate din Germania pentru producție, datorită cărora produsul își păstrează culorile luminoase și proaspete, chiar și în ciuda spălării repetate pe o mașină de scris.
     • BegAl. O trăsătură distinctivă a picturilor acestei companii - lipsa cusăturilor din centru. Pentru confort, capacul duvetului este echipat cu un fermoar. Compania combină calitatea internă cu designul italian și, prin urmare, produsele BegAl sunt oarecum mai scumpe.

     Cum să ai grijă de textile?

     Dacă lenjeria de pat achiziționată este poplin și nu falsă, atunci nu este nevoie de o îngrijire specială. Avantajul acestui material este absența nevoii de călcare, țesătura și, în mod independent, își reia independent forma.

     Dacă calitatea lenjeriei nu este confirmată de nimic, atunci merită să vă asigurați și să respectați câteva reguli simple de îngrijire.

     • Spălați produsul recomandat la o temperatură care nu depășește 60 de grade.
     • Creșteți temperatura la 90 de grade este permisă în cazul în care trebuie să eliminați pete dificil de îndepărtat.
     • Când spălați hainele trebuie să clătiți de mai multe ori, iar în mașină să spălați cu o clătire suplimentară.
     • Este mai bine să renunți la înmuierea lenjeriei. Nu se recomandă fierberea acestuia.
     • Pentru a usca pânza trebuie să fie într-o cameră ventilată, unde lumina directă a soarelui nu se prăbușește, după ce ați transformat toate produsele pe partea greșită.
     • În timpul călcării, este mai bine să puneți fierul în modul "Cotton".

     Recenzii clienți

        De regulă, consumatorii vorbesc foarte bine despre așternuturile din poplin. Softness și netezime este remarcat, este foarte plăcut să dormi pe această țesătură. Lenjeria servește de mai mulți ani, dar culorile nu sunt șterse, peletele nu se formează. Comentariile negative sunt lăsate de cumpărătorii care au achiziționat lenjerie de la polyplin. În acest caz, produsul a pierdut strălucirea după primele spălări, este șifonat rapid și nu este netezit. În general, în funcție de cumpărători, poplinul este o alternativă excelentă la țesături mai scumpe, cum ar fi satin, jacquard sau mătase.

        Comentarii
        autor
        Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

        Sala de intrare

        Camera de zi

        dormitor