Lenjerie de pat de la sateen: gama și caracteristicile alegerii

Veniți acasă după o zi grea de muncă, vreau să cad într-un pat moale și să uit de tot. Pentru un somn sănătos, sunetul are o importanță deosebită pentru calitatea lenjeriei de pat. Astăzi, producătorii ne oferă o mulțime de opțiuni. Ele diferă în preț, putere, durabilitate și mulți alți parametri. O opțiune este lenjeria de pat din satin. Vom vorbi despre avantajele, dezavantajele și caracteristicile sale în acest articol.

Descrierea produsului

Imaginați-vă o suprafață perfect netedă cu strălucire lucioasă și modele frumoase. Acesta va fi satinat. Spre deosebire de mătase naturală, nu este atât de alunecos și rece.

Și-a luat numele datorită unei țesături speciale. Dacă comparăm spatele și partea din față, ele au diferențe semnificative. Acesta din urmă este foarte neted și uniform, în timp ce partea inversă are un model clar de țesătură.Acest lucru se datorează faptului că firele de urzeală se împletesc inegal. În exterior se formează o suprafață plană și se pare că toți se află în aceeași direcție. Acest lucru creează o strălucire specială.

În ceea ce privește compoziția, pentru fabricarea sateenelor sunt utilizate în mod tradițional fibre cum ar fi bumbac, mătase, bambus sau sintetice în diferite proporții. Și, deși sintetic și este parte din, dar procentul său este mic. Materialele naturale sunt numite sateen. Din această cauză au proprietăți excelente. Costul lor va fi adecvat. Dar lenjeria de corp de înaltă calitate costă astfel de costuri, pentru că vă va servi mult mai mult decât un set obișnuit de calico gros.

sortiment

Ca și alte seturi, lenjeria de satin poate fi clasificată în funcție de câteva caracteristici de bază: dimensiune, compoziție, decor, funcții suplimentare.

După mărime

Seturi unice - dimensiunea cea mai modestă, potrivită pentru pătuțuri. Pachetul include o pernă, o foaie de pat și o plapumă. Dimensiuni standard: capac de duș - 135 * 200 cm, pernă (se menționează că numai unul este inclus în pachet) - 50 * 70 cm, foaie de pat - 110 * 200 cm.

Seturile de seturi jumătate și complete diferă de cele anterioare în mărimea lor mare și de prezența unei perne suplimentare.Nu toate seturile au această opțiune, deci căutați lista exactă a elementelor de pe pachet. În versiunea în limba engleză, inscripția va citi "singur" sau "1 rău". În ceea ce privește mărimea rețelei, capacul cu dușumea de 1,5 dormitoare are o dimensiune de 150 * 220 cm, aceeași dimensiune fiind foile. Ambele perne au o dimensiune identică de 70 * 70 cm.

Seturile duble sunt concepute pentru paturi mari, deși dimensiunea lor este mai modestă decât cea a "euro". Prin urmare, atunci când alegeți, măsurați parametrii patului. Acest lucru vă va permite să alegeți dimensiunea potrivită. Kitul include un capac de duș (180 * 220 cm), o foaie (200 * 220) și o pereche de pernă (70 * 70 cm).

"Euro" este cea mai populară dimensiune a PBC astăzi, deoarece majoritatea paturilor moderne au o saltea mare. Dimensiunea foii la 240 * 220 cm îl face uor de umplut și nu-ți fie frică că se crăpește în timpul somnului. Dimensiunea mare este diferită, iar capacul duvetului - 200 * 220. O pătură de mărime potrivită este mai mult decât suficientă pentru un cuplu căsătorit. În acest caz, nu trebuie să-l trageți, deoarece dimensiunea vă permite să stați confortabil sub ea pentru doi adulți. Cuverturile de fețe au o dimensiune nestandardă - 50 * 70 cm.

Dacă sunteți obișnuiți să dormiți într-o pătură separată, atunci setul de familie este pentru dvs.Acesta include două capace de duvet cu parametrii 150 * 220. Foaia unu (150 * 220 cm), dar perna, după cum era de așteptat, 2 bucăți (70 * 70 cm).

structură

Seturile de satin pot fi de mai multe tipuri în funcție de țesătura din care sunt fabricate.

Satin-satin combină toate avantajele de mătase și bumbac. Faptul este că partea greșită a materiei are o compoziție de bumbac. Acest lucru îl face plăcut organismului și reduce riscul de alunecare. Partea elegantă din față se distinge prin frumusețe și strălucire, deoarece este făcută din mătase.

Există, de asemenea, un amestec de satin. Pe de o parte, adăugarea poliesterului la țesătură reduce gradul de protecție a mediului. Dar acest lucru conferă materialului o mai mare durabilitate. Principalul avantaj al acestor lenjerie este costul scăzut (în comparație cu costurile naturale).

Satin satin
Satin mixt

Microsateenul este numit adesea materialul noii generații. El nu se rotește, desenele de pe el nu se varsă și el este plăcut corpului. Acest lucru se datorează adăugării de poliester. Stofa se dăruiește bine colorării, ceea ce permite producătorilor să facă nu numai imprimări strălucitoare, ci imagini 3D.

Satin-jacquard poate avea atât baza de bumbac, cât și baza mixtă.Distinge modelul său tridimensional, care este format dintr-o interconectare specială a firelor. Pentru aceasta folosim războaie concepute pentru a produce numai acest tip de țesătură.

Mikrosatin
Satin jacquard

Caracteristici suplimentare

Producătorii de lenjerie de pat încearcă să facă seturile lor nu numai de înaltă calitate, dar și convenabil de a funcționa. Prin urmare, atunci când alegeți lenjeria de pat, acordați atenție următoarelor detalii.

 • Fulger. Amintiți-vă cât de multă problemă aduce un slot pentru o pătură. Picioarele cad periodic în ea (chiar și butoanele nu se salvează), pătură în sine încearcă să alunece prin ea. Lightning rezolvă toate aceste probleme. Pătură va fi convenabil să se elimine atunci când va fi necesar să spălați kitul.
 • Bandă de cauciuc. Foaia de pe o bandă elastică o fixează fiabil pe o saltea. Dacă aveți un somn neliniștit, atunci ați observat de mai multe ori înainte de dimineața căderea se formează pe foaie sau este complet rumenită și îndreptată din toate părțile. Eraserul nu va permite ca foile să fie alunecate sau călcate.
 • Cuvertură. Unele kituri sunt echipate suplimentar cu un capac de pat. Acest lucru este foarte convenabil, deoarece unitatea setului este creată.Chiar dacă puneți perne deasupra panglicii, ele vor forma un singur ansamblu.

desen

Set monofonic - opțiune universală. Pentru a se potrivi perfect interiorului, uita-te la culorile în care se face camera. Dar puteți achiziționa un set de culori strălucitoare. Acest lucru va crea un accent suplimentar de culoare. În același timp, camera însăși se va schimba considerabil.

Combinația a două nuanțe pe lenjerie poate fi fie un caracter contrastant, fie poate fi de aceeași culoare. Ce versiune a CPB cu două culori se va potrivi interiorului dvs. depinde de paleta în care este executată, precum și de preferințele dvs. personale.

Populare acum și tipar imprimate. Există două modalități de aplicare a acesteia. Primul este reactiv. Pigmentul colorant penetrează complet toate fibrele. Aceasta asigură rezistența la uzură a modelului. Se poate spăla cu ușurință într-o mașină de spălat. În a doua metodă imprimată, modelul va decora numai partea din față. Este logic să presupunem că vărsarea și pierderea frumuseții originale a unei asemenea pânze va fi mai rapidă.

Noile tehnologii permit producătorului să facă adevărate capodopere,cum ar fi desenul 3D. Alegerea desenelor și ornamentelor aici este nelimitată. Orice imagine poate fi transferată pe material. Desenele fotografice așa-numite arată foarte interesant. Ele transmit compoziții florale, ilustrații ale animalelor și faunei sălbatice în toată gloria lor. Copiii chiar îți plac caracterele amuzante de desene animate și puii și pisoii drăguți.

Strap-satin tradus din engleză înseamnă "bandă". Firele din diferite zone (benzi) au direcții diferite. Datorită acestui fapt, este creat un decor de țesături interesant.

În ciuda abundenței tehnicilor de desen, broderia este încă populară și relevantă. Utilizarea sa în decorarea setului de pat oferă produsului șic și respectabilitate. Trebuie remarcat faptul că costul unei astfel de pânze este mult mai mare (de multe ori în această versiune există seturi de calitate Lux).

Ar trebui spus despre un material atât de special ca și antetul. Când o priviți pentru prima oară, veți înțelege imediat caracterul său principal. Pânza arată ca și cum ar fi rumenită. În același timp, estetica sa nu este pierdută.

avantaje

Lenjeria de satin este iubită pentru performanța excelentă și frumusețea sa.

Seturile de satin vor fi suficiente pentru a se repara după noapte și vor arăta din nou ca și cum tocmai s-au călcat. Dacă, după spălare, le așezați cu atenție, atunci va fi posibil să evitați călcarea obositoare.

Satin are o strălucire frumos. Nu este la fel de bogat ca mătase, dar, de asemenea, alunecă mult mai puțin. Netezimea suprafeței este foarte estetică și frumoasă. Datorită tehnologiei speciale de țesere și folosire a fibrelor naturale, lenjeria de satin poate rezista până la 200 de spălări. Acesta este un indicator solid.

Pentru copiii și adulții care au o tendință la reacții alergice, indicatorul de hipoalergenitate este foarte important. În aceste cazuri, este inacceptabil să se utilizeze țesături sintetice. Chiar dacă este destul de cald noaptea, nu trebuie să vă faceți griji. La urma urmei, lenjeria de corp absoarbe bine umezeala, eliminand corpul de la senzatii neplacute.

Încercând să vă înconjurați cu lucruri care sunt în siguranță pentru sănătate, trebuie acordată o atenție deosebită lenjeriei de pat. La urma urmei, somnul ne ia aproximativ 8 ore pe zi. Dați preferință producătorilor dovediți, deoarece chiar și fibrele naturale pot fi vopsite cu vopsele de calitate necorespunzătoare.Firmele care își prețuiesc numele nu vor permite acest lucru în producția proprie.

Aditivitatea lenjeriei este un factor foarte important. Pe lângă proprietățile bune de economisire a căldurii, ar trebui să treacă bine aerul. Aceasta asigură circulația aerului necesară în timpul somnului.

deficiențe

Lenjeria de satin nu are numai avantaje, ci și dezavantaje. Dar nu sunt atât de mulți dintre ei, și mulți dintre ei sunt condiționați.

 1. Cost ridicat Șapcă de calitate din satin nu poate fi ieftină. Prin urmare, indiferent de ce vă promite vânzătorii, păstrați-vă un punct de vedere rațional în această chestiune.
 2. Expunerea la decolorare când este uscată la soare. Desigur, în condițiile orașului este dificil să ne imaginăm că cineva usucă rufe pe stradă. Dar există balcoane, care deseori servesc ca un loc pentru a usca haine și lenjerie umedă. Prin urmare, un avertisment despre această caracteristică a sateenului nu este absolut deloc.
 3. Netezirea excesiva. Dacă producătorul nu a avut grijă să facă partea interioară a capacului de duet mai dur, atunci pătură poate aluneca și foaia poate fi îndreptată și îndoită.

Reguli de selecție

Pentru a evalua calitatea lenjeriei de pat din satin în magazin, acordați atenție următoarelor puncte.

 1. Densitatea firului este de cel puțin 100 pe centimetru pătrat de in.
 2. Verificați cu atenție întreaga suprafață a rufelor. Nu ar trebui să aibă indicii. Dacă materialul are o calitate suficientă, atunci nu va apărea în timpul operației.
 3. Luați un strat de țesătură și priviți-l spre lumină. Densitatea ar trebui să fie suficient de ridicată, nu se poate vorbi de transparență. Privind prin țesătură în lumină, siluetele obiectelor nu ar trebui nici măcar ghicite.

Recenzii clienți

   Recomandările pentru paturile de sticlă sunt în mare parte pozitive. Utilizatori cum ar fi strălucirea nuanțelor și neteda acestui material. În plus, tot mai mulți oameni comandă prin site-uri web specializate, deoarece sortimentul în ele este mult mai mare.

   Recomandări bune au producători precum Blakit, Tac, "Vasilisa". Apreciate de utilizatori de calitatea de lenjerie de pat de lux din Turcia, dar producătorii chinezi nu inspiră încredere în concetățenii noștri.

   Veți vedea recenzia lenjeriei de pat din satin în următorul videoclip.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor