Cum să plizeze lenjeria de pat?

 Cum să plizeze lenjeria de pat?

Ordinul de pe rafturile din dulap cu așternut nu este mai puțin plăcut pentru ochi decât interiorul frumos decorat al apartamentului. Cu toate acestea, datorită treburilor casnice, fiecare gospodină are suficient timp și efort pentru a așeza așternuturile pe rafturi. Și odată, când deschizi ușa dulapului, îți dai seama că o astfel de mizerie nu mai este bună, trebuie să începeți sortarea și aranjarea lucrurilor. Articolul va explica modul în care să pliți cu atenție patul.

pregătire

Pentru început, scapă de lucruri inutile, vechi, uitate și neutilizate pe rafturi. Acestea aruncă spațiul dulapurilor și dulapurilor. În căutarea setului corect de haine, trebuie să răsfoiți prin multe lucruri.Nu este întotdeauna timpul și dorința de a pune totul în locul ei. Ca rezultat, după câteva săptămâni, ordinea în dulap dă drumul spre haosul complet, ceea ce este enervant.

Merită să aveți grijă de starea coperților de duș, de perna și de foi. Lucrurile ironizate sunt mult mai convenabile să se îndoaie, pe lângă acestea, ele devin mult mai mici în volum, ele pot fi plasate mai compact. Prin urmare, unul dintre punctele principale de curățare din dulap este călcarea seturilor de paturi. Multe gospodine folosesc funcția de abur atunci când călătoresc hainele. Deci, este mai bine să eliminați faltele. Și dacă adăugați 1-2 picături de ulei parfumat în apă, așternutul nu va fi numai neted și neted, dar, de asemenea, literalmente începe să miroasă dulce. Pentru ca lucrurile să nu aibă falduri, ar trebui să fie clătinate și îndreptate bine pe suprafața plăcii de călcat înainte de a fi călcate.

Pentru a descompune seturile convenabil, este de dorit să le sortați. Într-adevăr, în sezonul rece și vara, majoritatea oamenilor folosesc așternuturi diferite. Dacă este în afara iarna, veți avea nevoie de seturi de țesături mai dens. Acestea ar trebui să fie puse mai aproape, în timp ce lenjeria de lumină de vară poate fi îndepărtată adânc în rafturi.În timpul sezonului cald, lenjeria de pat este sortată în sens contrar, deoarece se vor folosi fețe de pernă luminoase și respirație, huse de plapumă și foi.

Metoda ConMari

ConMari japoneze pentru a ajuta gospodinele a dezvoltat aproape un sistem întreg pentru a pune lucrurile în dulapuri sau dulapuri. Metoda sa este foarte populară în ultima vreme, mulți îl consideră cea mai eficientă și mai convenabilă. Principiile de baza ale acestei metode de ambalare corecta a lucrurilor sunt urmatoarele reguli simple.

 • Trebuie să ne străduim să ne asigurăm că fiecare lucru ocupă cât mai puțin spațiu posibil. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă îmbunătățiți capacitatea de a răsturna ușor rufele.
 • Orice lucru ar trebui plasat astfel încât, atunci când este extras, ordinea generală să nu fie perturbată.
 • Fiecare lucru din dulap ar trebui să fie accesibil ochilor.

  Autorul metodei recomandă, de asemenea, gospodineilor să nu întindă curățarea în dulap. Nu faceți acest lucru în mai multe etape. Cel mai bine este să alocați suficient timp și să curățați imediat rafturile. Cel de-al doilea sfat valoroase este de a recomanda curățarea în sine. Conversațiile sau disputele cu gospodăriile distrag atenția și necesită timp.Și în stadiul de a sorta lucrurile și de a scăpa de toate diferențele inutile pot apărea sau un adevărat scandal.

  Iată cum oferă pas cu pas KonMari să acționeze atunci când restabilește ordinea în dulap.

  • Curățarea începe cu eliberarea rafturilor dulapului. În același timp, sunt selectate lucruri vechi nedorite care ar trebui aruncate.
  • Kiturile rămase trebuie dezasamblate în categorii separate. KonMari recomandă depozitarea în diferite stive de perne, capace și foi de pernă.
  • Lucrurile bine pliate sunt stivuite pe rafturi în conformitate cu regulile de bază: fiecare lucru este vizibil, îndepărtarea obiectelor din dulap nu trebuie să atingă stivele adiacente de rufe.

  Metoda de ambalare

  Un alt truc pentru depozitarea convenabilă a lenjeriei. Se află în faptul că întregul set este așezat cu ușurință într-o pernă. După călcare, este necesar să îndoiți capacul de duvet și foaia de pat într-o manieră compactă, precum și a doua pernă, dacă este inclusă. Toate lucrurile sunt plasate în "ambalaj". Marginile ambalajului de pernă se îngrămădesc perfect, iar întregul teanc este așezat pe raft. Această metodă este de asemenea convenabilă, deoarece kitul este întotdeauna asamblat.Nu este nevoie să căutați articole individuale, să examinați și să sortați diferite stive de lenjerie pe rafturi.

  pansament

  Setul pliat setat poate fi legat cu o panglică. Acest lucru este atât convenabil cât și frumos. Așezați capacul de căptușeală, foile și pernele căptușite unul peste celălalt. Pentru bandajare puteți folosi panglici decorative sau frânghii simple. În orice caz, kitul va fi asamblat. Va fi convenabil să scoateți dulapul pentru a face patul.

  „Raft“

  Esența metodei constă în faptul că lenjeria pliată sau pliată este stocată pe rafturi într-o poziție care nu ne este destul de familiară. Nu se potrivește orizontal, ci este așezat ca niște cărți într-un plan vertical. Din punct de vedere vizual, pare neobișnuit. Cu toate acestea, extragerea lenjeriei dintr-un astfel de rând vertical este mult mai convenabilă.

  Coșuri și recipiente

  Dacă dimensiunile dulapului permit, puteți stoca fiecare set de haine într-un coș separat sau într-un container mic. Aspectul rafturilor devine ordonat, iar îndepărtarea rufelor este mult mai convenabilă. Procesul de înlăturare a patului dorit nu deranjează lucrurile învecinate și nu provoacă confuzie în dulap.

  Pe o bandă elastică

  Deseori în setul complet de lenjerie de pat există o foaie cu elastic. Inițial, aceste textile erau populare în vest, iar gospodinele le-au dat în folosință relativ recent. Merită să atingem întrebarea cum să pliți o foaie mare cu o elasticitate:

  • întindeți foaia și întindeți-o pe toată lungimea, aplatizați colțurile;
  • conectați colțul de sus cu fundul situat pe aceeași parte a foii;
  • Următorul colț pe care trebuie să-l puneți sub cele două pe care le-ați conectat înainte de asta;
  • colțul al patrulea trebuie să fie ascuns sub toate cele trei unghiuri, un dreptunghi ar trebui să se dovedească astfel
  • Foaia pliată poate fi rulată și legată cu o bandă sau elastică.

  Unde să depozitezi?

  Trebuie remarcat faptul că, în momentul de față, un cazier și un dresser nu sunt singurele locuri pentru depozitarea seturilor de paturi. În lenjeria care este așezată dens pe rafturi, moara poate fi destul de des luată și stricată. În ultimii ani, cazuri speciale au devenit foarte populare printre gospodine. Ele vin în diferite dimensiuni, pot fi suspendate sau pentru depozitare orizontală.

  O altă inovație convenabilă este sacul de vid.În acest fel, puteți economisi spațiu, deoarece lucrurile dintr-un astfel de pachet devin mult mai compacte. Ei stochează convenabil kituri de rezervă pentru oaspeți sau lucruri care nu vor fi folosite în viitorul apropiat. Ambalajele protejează rufele de larvele moliilor și alți factori negativi, cum ar fi umiditatea.

  4 modalități de a răsturna așternutul în videoclipul de mai jos.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor