Reguli pentru calculul țesăturilor pentru așternut

Pentru ca fiecare persoană să petreacă un minut suplimentar într-un pat confortabil pe foi moi sub o pătură caldă este considerată un element de fericire. Mai ales dacă așternutul este fabricat din material de calitate. O singură atingere a corpului te face să uiți de toate necazurile și necazurile, călătorind prin vise plăcute.

Câți metri sunt necesari pentru seturile standard?

Pentru ritmul modern al vieții este foarte important ca somnul de noapte să permită unei persoane să se relaxeze și să se odihnească. Un rol important în această problemă îl are așternutul de înaltă calitate. Destul de des, multe gospodine se confruntă cu problema spălării. De îndată ce noul set a fost spălat, materialul se transformă în materie densă, ceea ce devine neplăcut pentru atingere.

Pentru a evita astfel de incidente, hostessul a găsit decizia corectă și a luat în mâini fabricarea de lenjerie de pat. La prima vedere, se pare că procesul de coasere de foi, plapumă și o pereche de pernă nu este dificil. Și va dura puțin timp. Dar, de fapt, se dovedește o mulțime de muncă care consumă mult timp.

În primul rând, este necesar să se calculeze corect imaginile setului de paturi. În același timp, este necesar să se țină seama de creșterea numărului de material textil pentru notele de subsol suplimentare.

În al doilea rând, este foarte important să se taie corect. În caz contrar, pot rămâne bucăți de materie neutilizată sau, invers, nu va fi suficient țesut. Pentru a nu se uita în vechile înregistrări pentru mărimea elementelor modelului de lenjerie de pat, se propune să se uite la masă.

Coperta Duvet

Foaie de pat

1 dormitor (150 cm)

215*143

120*203

1,5 dormitor (150 cm)

215*153

130*214

2 dormitoare (220 cm)

215*175

230*138-165

În ceea ce privește pernele, va trebui să faceți măsurători independente, deoarece alegerea fiecărei persoane se bazează pe confort. Cineva folosește doar forme rectangulare, pentru alte perne clasice pătrate sunt considerate cele mai confortabile.

  Pentru a calcula independent materialul pentru așternut cu o lățime de 220 de centimetri, apropo, dimensiunea europeană și pentru a afla cât de mult material trebuie să utilizați, trebuie să rezolvați o problemă simplă:

  • coperta de duș 220 cm lățime + 0,6 cm pe de o parte pe cusătura + 0,6 cm pe cealaltă parte pe cusătură = 221,2 cm lățime pe de o parte, 221,2 cm x 2 = 442,4 cm dimensiunea completă a țesăturii cusături;
  • foaie 240 cm lățime + 0,6 cm per cusătură + 0,6 cm per cusătură = 241,2 cm lățimea totală a materialului necesar.

  Pat dublu

  În ciuda existenței anumitor standarde pentru lenjeria de pat, sunt introduse pe piață diverse variante de imagini pătrate de seturi duble. De exemplu, dimensiunea capacului de plapumă 200x220, 175x215, 180x210 centimetri. În consecință, lungimea și lățimea plăcii variază de 175x210, 210x230, 220x215 centimetri. Perne, în funcție de configurație și formă. Pentru a înțelege cât de mult material este necesar pentru coaserea unui set dublu, trebuie să luați una dintre dimensiunile de mai jos.

  • Pentru o placă de capac de 175 cm va fi necesară pentru o parte, a doua parte corespunde dimensiunii primei. Este mai bine să rulați țesătura și să nu o tăiați. Pentru fabricarea cusăturilor, se adaugă 5 cm. Totalul este 175x2 + 5 = 355 cm de material necesar pentru coaserea unei plapume.
  • Foaia este mult mai ușor de făcut. La dimensiunea sa de 210 cm se adaugă 5 cm pe cusături. Total 215 centimetri.
  • Cuverturi de formă de formă dreptunghiulară cu dimensiuni de 50x70 + 5 cm cusătură. Filmul total este de 105 cm. Doua perne, respectiv, vor avea 210 de centimetri.
  • Calculul final al materialului utilizat a fost de 7,8 m.

  Un somn și jumătate

  Pentru coaserea unui set de lenjerie de pat de un an și jumătate, dimensiunile cele mai acceptabile sunt după cum urmează: un capac de duș 150x210 cm și o placă de 150x200 cm. Apoi, se calculează cantitatea totală de material.

  • Pentru o parte a capacului de duș, este necesară o suprafață de 155 cm, unde distanța cerută de standard este de 150 cm, iar la cusături se adaugă 5 cm. Aceeași imagine arată cea de-a doua parte. În general, croirea plafonului va necesita 3,1 m.
  • Foitele sunt realizate în același mod. Standardul de 150 cm este mărit cu 5 cm pentru cusătura. Totalul este de 1,55 m.
  • Sunt necesare pernele pentru a cunoaște dimensiunile pernelor disponibile. Dacă luăm opțiunea 60x60, obținem următoarele calcule: adăugați 60 cm în partea laterală a pernei și adăugați a doua parte a pernelor și 5 cm pentru cusături. Rezultatul este de 1,25 m per pernă.
  • Cantitatea totală de țesături utilizate pentru coaserea unui set de lenjerie de unu și jumătate este de 5,9 m.

  Pat simplu

  Nu există o mare diferență între seturile de lenjerie de dormit și lenjeria de pat de unu și jumătate. Dimensiunile sunt aproape aceleași, singurul lucru pe care producătorii îl pot reduce lățimea lățimii cu aproximativ 20 cm, dar nu mai mult. Judecând după schema lor, puteți face un calcul aproximativ.

  • Capacul duvetului este, de asemenea, de 150 cm. Se adaugă 5 cm la cusături și se înmulțește cu două, pentru a ține cont de a doua parte. Total 3,1 m
  • Foaie 130 cm, plus cusături de 5 cm. Un total de 1,35 m.
  • Caramida, conform calculului de 60x60, este de 125 cm de material, în cazul în care o suplimentare de 5 cm este destinat pentru cusături.
  • În general, se pare că este de 5,7 m.

  Cum se calculează materialul pentru parametrii europeni?

  În viața modernă, cea mai acceptabilă opțiune pentru lenjeria de pat sunt considerate seturi de euro. Ele pot fi achiziționate și puteți să vă coaseți propriile mâini, alegând un material special. În ceea ce privește dimensiunile, există mai multe standarde aplicabile pentru Eurosets. Varianta cea mai comună este de 220x240 cm. În ceea ce privește perna, în funcție de perne. Poate fi de dimensiuni de 50x70 sau 70x70 centimetri. Pentru a înțelege ce va fi consumul de material pentru dimensiunea dorită, este necesar să studiezi tabelul.

  Evrokomplekt

  dimensiune

  2,2 m

  2,4 m

  2,8 m

  Coperta Duvet

  4,85 m

  4,85 m

  4,85 m

  Foaie de pat

  2,45 m

  2,45 m

  2,45 sau 2,25

  Cuverturi cu un miros 50 * 70

  1,1 m / 0,75 m

  1,1 m / 0,75 m

  1,1 m / 0,75 m

  Perna 70 * 70

  1,5 m / 1,5 m

  1,5 m / 1,5 m

  1,5 m / 1,5 m

  Luați în considerare tipul de țesătură

  După ce ați decis să coaseți singur un set de lenjerie de pat, trebuie să selectați mai întâi materialul. Ar trebui să fie moale, blând, cel mai important, materialul ales pentru fabricare ar trebui să fie în siguranță.

  • Creton. Pentru acest material au fost folosite multe culori și modele diferite. Calitatea tesaturii este ușoară, atingând corpul, provocând un sentiment plăcut. Dezavantajul constă în finețea materialului, astfel încât să nu vă puteți baza pe mulți ani de serviciu.
  • Calico. Materialul este destul de dens. Alegerea cumpărătorilor a reprezentat o mare varietate de culori de acest tip de material. Când se spală, vopseaua modelului nu este spălată, dar cu o utilizare constantă materialul devine moale, fără a pierde rezistența texturii.
  • Finet. Acest tip de țesătură este folosit în cea mai mare parte pentru coaserea scutecelor pentru copii. În toate privințele, țesătura de flanelă este foarte asemănătoare cu cea calico grosieră, astfel încât poate fi utilizată la cusutul lenjeriei de pat.
  • Satine. Acest material diferă numai prin calitățile pozitive. Este moale, ușoară și foarte durabilă. Destul de des, se fac seturi de somn pentru copii. Având în vedere performanța ridicată, costul sateenului este destul de ridicat.
  • Len. Fabricul diferă în ceea ce privește durabilitatea sporită, aparține tipului de materiale hipoalergenice. Într-o varietate de culori, inul nu concurează cu alte tipuri de materie, deoarece este foarte greu să pictezi.
  • Silk. Cel mai faimos tip de material. Caracteristicile sale includ finețea și durabilitatea. În paleta de culori nu există limite. Silk nu provoacă o reacție alergică și poate dura mult timp.

  Aranjare și tăiere pentru coasere

  Înainte de a începe lucrarea principală, este necesară efectuarea unor manipulări cu material. Trebuie să fie spălat cu grijă, călcat și călcat cu fier. După aceste acțiuni, materialul se va micșora. În caz contrar, se va obține un rezultat disproporționat.

  Pentru coaserea foilor trebuie să faceți o tăiere exactă a țesăturii. Cu o lățime dorită de 220 cm, se depune o distanță suplimentară pentru cusături, maximum 5 cm. Dacă există muchii închise ale materialului, lățimea nu poate fi adăugată.Pentru lungimea foii este necesar să se măsoare 2,4 m și 5 cm pe cotele de pe ambele părți. Pentru a începe procesarea, blocați marginile expuse cu tăieturi deschise. Dupa aceea, marginea se ridica cu 2 cm si se usuca pentru a face munca mai usoara. Câteva milimetri este necesar să se facă o linie de tip decorativ. Conform acestei scheme, foile sunt tăiate cu o lățime de 220 centimetri.

  Este nevoie de puțină muncă cu capacul de duvet. Cu o lățime de 220 de centimetri, conform estimărilor preliminare, materialul a ieșit la 4,5 m. Materialul trebuie să fie îndoit în două. Pentru comoditatea utilizării ulterioare, este mai bine să coaseți între părțile laterale ale capacului duvetului și să umpleți pătratul însuși, lăsați piesa deschisă pe partea mai mică. Cusătura pentru departamentul deschis este cel mai bine încheiată.

  Decuparea și croirea pernelor se realizează în funcție de dimensiunile individuale.

  Cum se calculează materialul pe așternut, consultați următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor