Dimensiuni de așternut pentru copii

 Dimensiuni de așternut pentru copii

Un somn bun, liniștit este o garanție a bunei dispoziții, dar și a sănătății. Acest lucru se aplică pe deplin adulților, ce putem spune despre copii, în special pe cei mai tineri. În vis, copilul crește în liniște, se odihnește fizic și mental de noile impresii strălucitoare. Este foarte important să oferiți copilului confort și liniște în timpul somnului. Și ele depind nu numai de hainele copilului, de calitatea scutecilor, dar și de patul așezat pe patul lui. Dimensiunea lenjeriei de pat depinde de vârsta copilului, dimensiunile patului și o pătură cu o pernă. De asemenea, selectați cu grijă materialul și gama de culori a setului.

Standarde și tabele de dimensiuni

Cum de a alege dimensiunea lenjeriei de pat pentru un nou-născut? Mai întâi, măsurați cu atenție dimensiunile pătuțului. Kitul ar trebui să se potrivească în mod ideal cu lungimea și lățimea. În al doilea rând, nu cumpărați articole ca set, deoarece, de exemplu, bebelușul nu are nevoie de o pernă, iar foile trebuie să fie înlocuite mai des decât învelitoarele de duvet. Dacă aveți un pat unificat, valoarea medie a elementelor setului este după cum urmează.

producător

Carcasă de pernă

Foaie de pat

Coperta Duvet

saltea

rusă

40x60

100x150

120x150

115h147

60x120

european

50x70

40x60

30x50

120h170

100x120

56h118

american

40x60

107h183

101h121

71h132

În cazul în care acasă produse de coasere diferența în câteva centimetri. Parametrii oricărui produs textil trebuie indicați pe etichetă. Nu uitați că dimensiunile din Europa sunt ușor diferite de cele din Rusia. Conform GOST, dimensiunile lenjeriei pentru copii sub 4 ani sunt după cum urmează.

№1

№2

№3

Coperta Duvet

125h120

147h112

147h125

Foaie de pat

117h110

138h100

159h100

Carcasă de pernă

40x40 cm

Tabelul standardelor GOST pentru elementele de așternut pentru copii 3-4 ani și între 3 și 11 ani.

De la naștere la 3-4 ani

De la 3 la 10-11 ani

saltea

60x120 cm

75x130 cm

160x80 - 186x90 cm

Foaie de pat

120x150

120x180, 120x170

150x215, 156x220

Coperta Duvet

100x147, 110x140, 115x147, 100x150

140x205, 145x215, 150x200,

Carcasă de pernă

35x45, 40x40, 40x60

40x60, 50x70, 70x70

Pachetul și parametrii

Desigur, seturile de lenjerie pentru copii de diferite vârste diferă. De obicei, bebelușul doarme într-un pat separat. Setul de lenjerie de uz casnic pentru patul de sugari constă dintr-o pernă, o foaie și o acoperire de pătură. Setul european complet include o saltea, o foaie pe o banda elastica, o foaie obisnuita, o acoperire de pătură si o acoperire pentru o perna. Dar există cazuri de configurație incompletă - când achiziționați, verificați dacă există toate elementele necesare în kit.

Producătorii americani produc seturi de așternut pentru copii, compoziție identică cu cea din Europa. Dar când cumpărați lenjerie americană, asigurați-vă că există o acoperire plină cu duș, și nu o foaie cu fermoar (sau butoane) pe care doriți să o atașați la pătură. În mod firesc, setul ar trebui să fie selectat în funcție de dimensiunea pernei, saltelei și păturii.

Dimensiunea obișnuită a păturii este de 110x140 cm. Dacă bebelușul se naște în vară, o pătură de bicicletă va fi suficientă, dacă iarna este o pată. Dimensiunile standard ale unei saltele pentru copii sunt de 120x60 cm, ar trebui să se potrivească exact în pat. Doctorii de la medici, de obicei, sfătuiesc să nu cumpere o pernă pentru sugari.Dacă aveți alte recomandări, aruncați o privire mai atentă la modul în care este mobil copilul dumneavoastră. Dimensiunile plăcuțelor variază: 50x70, 50x50, 40x60, 30x40 cm. Grosimea plăcuțelor nu trebuie să depășească 2 cm. Concentrându-se pe aceste valori, este ușor să alegeți un set de lenjerie pentru copii.

Capacul de duvet ar trebui să fie "acoperit" pe pătură, precum și pe pernă - pe pernă. Creșterea dimensiunii este de 3-5 cm, altfel țesătura se încruntă, ridică, care nu-i plac cel mic. Dimensiunea normală a pernelor este de 40x60 cm. Dimensiunea obișnuită a foilor pentru nou-născuți este de 127x146 cm, ceea ce, ușor de spus, este ceva mai mare decât saltea 120x60 cm, dar nu este dificil să umpleți excesul sub saltea, astfel încât copilul să poată dormi confortabil. Cea mai convenabilă opțiune este o foaie de tensiune pe o bandă elastică, care este pur și simplu trasă pe saltea.

Pe piața modernă, este din ce în ce mai posibilă achiziționarea de seturi extinse de lenjerie pentru copii - un set standard, plus o pătură, o pernă, o acoperire pentru saltele, fețe de perdea pentru pat, un baldachin și un buzunar pe peretele lateral al patului. Dimensiuni ale laturii de 360x36 cm cu un strat moale, protejează micul cercetător de prejudiciu.Set de saltea pentru salte - pentru a proteja salteaua de diferite contaminanți. Cortina în timpul somnului îndeplinește funcțiile de protecție împotriva luminii solare, a prafului și a insectelor. În buzunarele laterale este convenabil să depozitați lucrurile mici pe care le puteți avea în orice moment - sticle, scutece, șervețele, jucării.

În timpul verii, este mai bine să scoateți părțile protectoare și baldachinul din pat - interferează cu mișcarea aerului, care poate afecta negativ calitatea somnului și bunăstarea copilului. Dacă căutați așternut pentru un copil mai în vârstă, verificați-le cu privire la culoarea și designul kitului. Adolescenții preferă imagini animate, modele luminoase etc. Asigurați-vă că ați întrebat despre calitatea culorii (tipărirea), modul de spălare a lenjeriei, deoarece dacă rufele încep să se vărs, nu va aduce bucurie pentru tine sau pentru copilul tău.

Dimensiunile seturilor de așternut pentru copiii cu vârste mai mari de 3-4 ani variază foarte mult. Acest lucru se datorează faptului că există în prezent destul de puține variante de saltele, perne și pături pentru prescolari și adolescenți de pe piață. Grădinițele sunt adesea rugate să aducă seturi de lenjerie din casă - din țesături naturale care îndeplinesc cerințele sanitare și igienice.De obicei, nu există nici o problemă cu dimensiunile pentru ele, deoarece paturile din grădinile pentru copii sunt standardizate.

Uneori sunt necesare unu și jumătate și seturi duble. Ele sunt rareori disponibile pentru vânzare, deoarece cererea pentru ele este foarte mică. Seturile de unu și jumătate sunt de obicei achiziționate pentru copiii adolescenți. Dimensiunile standard ale foilor de hârtie de unu și jumătate și a hainelor sunt 150x120, 150x220 cm. În cazul producătorilor americani și europeni, lățimea produselor începe de la 155 cm, de exemplu, 160 cm până la 80 cm sau 160 x 190 cm, iar printre opțiunile turcești puteți alege orice dimensiune - și deja, standard de un metru și jumătate, de exemplu, 140x70 cm.

Setul de pat dublu pentru copii este alcătuit din două cuverturi de pernă, 1 capac de duș și 1 foaie de pat. De obicei, un astfel de kit este solicitat de părinții copiilor gemeni sau de același sex. dimensiuni:

  • foaie - 180x260 cm;
  • fețe de pernă - 50x70 cm;
  • plafon - 160x220 cm.

Dacă aveți o pătuț non-standard, este destul de dificil să găsiți un set pregătit. În această situație, opțiunea ideală ar fi să coaseți singur lenjeria de pat sau să comandați. Pentru a determina mărimea dimensiunilor patului, saltea, păturile se adaugă 3-5 cm.Foi pentru copii, în special pentru copii, trebuie să fie cusute dintr-o bucată de material. Cusăturile, chiar și cele mai exacte și imperceptibile, vor fi simțite perfect de pielea delicată a bebelușului și vor provoca disconfort.

Ce țesătură ar trebui să fie cusută așternutul pentru copii? De la 100% țesături naturale (bumbac, lenjerie) care îndeplinesc cerințele de bază pentru orice lenjerie, în special pentru copii:

  • capacitate mare de a absorbi umiditatea (higroscopicitate);
  • permeabilitatea aerului - materia ar trebui să dea respirație corpului;
  • hipoalergenic - țesătura nu trebuie să provoace iritarea și respingerea alergică în pielea delicată a copiilor;
  • non susceptibilitate la electrificare (anti-statică).

O cerință suplimentară este miezul textilului. Firește, pentru copii, este luată materie mai delicată la atingere (satin, flanel, percale), pentru copiii mai mari, putem lua un set calico sau calico. Seturile de iarna sunt cusute din tesatura calda, iar cele de vara din cele mai usoare.

Sfaturi pentru alegere

Nu cumpărați lenjeria de pat cu un buton de închidere. Un copil îl poate rupe din greșeală, poate înghiți sau poate fi rănit în vreun fel.Achiziționați articole pentru copii de la producătorii de încredere - cei în calitatea cărora sunteți încrezători. După cumpărarea unui kit pentru bebeluși, este necesar să-l spălați și apoi să-l aburiți cu un fier pentru sterilizare, deoarece nou-născuții sunt complet fără apărare împotriva infecțiilor. Toate lucrurile (nu numai țesuturile) care sunt în contact cu pielea bebelușului trebuie să fie sterile.

Pentru spălarea hainelor și lenjeriei pentru copii, folosiți numai pulberi speciale, fără parfum (sau cu miros slab). Respectați modurile de spălare recomandate - multe țesături, chiar nevopsite, necesită o prelucrare atentă. Ce să spun despre materialele cu imagini imprimate. Fețele de pernă și capacele de duvet trebuie să fie spălate în interior.

Clătiți bine spălătorul pentru a spăla particulele de pulbere din țesătură. Călcarea este mai bună atunci când este umedă. Prețurile pentru așternuturile pentru bebeluși depind de materialul din care sunt fabricate, calitatea colorării (tipărirea), țara de origine, configurația internă (numărul elementelor). Auto-croitorie, desigur, va fi mai ieftin, plus tot ce altceva voi înșivă veți alege culorile și materialele.

Cum de a alege dimensiunea lenjeriei pentru copii, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor