Lenjerie de pat pentru familii: caracteristici și tipuri de seturi

 Lenjerie de pat pentru familii: caracteristici și tipuri de seturi

Aproape toată lumea știe că "vremea" în casă depinde de diverse lucruri. Unele dintre ele au o mare importanță, în timp ce altele sunt aproape imperceptibile. Cu toate acestea, ele creează atmosfera în casă. Unul dintre aceste lucruri mici este lenjeria de pat de familie. La urma urmei, depinde de el cât de confortabil va fi somnul unei persoane.

Caracteristicile și compoziția kitului

O opțiune care permite ambelor jumătăți din cuplu să ia adăpost separat,dar totuși să rămână pe același pat, numit pat de familie. Este conceput atât pentru pat, cât și pentru canapea. Între soți, este cel mai popular. Acest set de paturi este, de asemenea, numit duet diferit. Completarea a fost gândită astfel încât toată lumea să se simtă confortabilă. Cel mai adesea există două până la patru perne, care pot fi atât dreptunghiulare, cât și pătrate. Completează setul unei foi uriașe, a cărei dimensiune nu este mai mică decât modificarea euro. Uneori se întâmplă cu o bandă de cauciuc, care vă permite să o fixați în siguranță pe pat. Acest set este în mod necesar cu două capace de duvet. Acestea pot fi una și jumătate sau una singură.

Acest set de paturi permite ambilor soți să se relaxeze în confort. La urma urmei, pe vreme rece, nu va fi necesar să trageți pătură peste voi. În plus, această versiune de lenjerie permite fiecărui soț să aleagă o pătură pentru el însuși, în care se va simți confortabil.

Dimensiuni standard

Fiecare set de paturi este diferit în mărime, care este indicat pe ambalaj. Dăm dimensiunea unei lenjeri de pat dublu în familie.

  • Fețele de pernă din aceste seturi sunt de 2 până la 50x70 centimetri și de 2 până la 70x70 cm.Acest lucru este făcut pentru comoditate, deoarece unii soți preferă să doarmă pe perne mici. Alții, dimpotrivă, cred că ar trebui să fie mari. Acest lucru se face și în scopuri de igienă. Într-adevăr, conform standardelor, perna trebuie schimbată o dată la trei zile.
  • Foaia trebuie să aibă o lungime de 200-260 sau 220-260 centimetri și o lățime de 180-260 sau 175-220 centimetri.
  • Două huse de duș ar trebui să fie de 160x215 centimetri fiecare.

Din ce țesuturi sunt fabricate?

Atunci când cumpărăți lenjerie de pat, trebuie acordată o atenție deosebită calității sale. Asta este, din ce contează. La urma urmei, va depinde de ea, atât de bine va fi un vis. Există o mare varietate de bunuri textile, merită să evidențieze cele mai populare materiale. Acestea includ atât mătase, cât și satin sau lenjerie. Acestea sunt cele mai potrivite și mai comune materiale care sunt potrivite pentru coaserea seturilor de lenjerie.

Bumbac solid pentru lenjeria de pat pentru familie

Una dintre cele mai frecvente materiale printre consumatori este 100% bumbac. Este mult mai ieftin decât mătase și mai practic decât inul. Acesta poate fi împărțit în mai multe subtipuri de țesături care pot fi distinse numai prin țeserea fibrelor. Dintre acestea, merită notat chintz și satin. Dacă vorbim despre lenjeria de corp de bumbac, este destul de confortabil.Spre deosebire de sintetic, nu se lipeste de corp, nu electrifica. În plus, va fi confortabil să dormi în orice moment al anului și să vă simțiți confortabil.

Lenjerie de pat din bumbac imprimat

Această lenjerie constă din țesătură de bumbac. Adesea este decorat cu o varietate de modele. Cel mai adesea este ieftin și este folosit mai mult zilnic. Cu toate acestea, chintz nu diferă în special rezistența la uzură. Astfel de haine sunt destul de greu de fierat. Pentru a face acest proces un pic mai ușor, trebuie să utilizați un fier de călcat cu un abur.

Lenjerie de pat din satin

O altă varietate de bumbac. Lenjeria de satin este destul de plăcută la atingere, pe lângă faptul că aproape nu este încrețită. Când spălarea nu își pierde aspectul și rămâne rezistentă pentru o lungă perioadă de timp. Un astfel de material poate fi folosit de persoanele care suferă adesea de alergii. Această țesătură constă din fire duble. Calitatea unui astfel de material depinde de gradul de țesere. De exemplu, există o suită de satin. Lenjeria de pat din aceasta este foarte populară deoarece poate fi folosită pentru spălarea de mai multe ori. Pentru iarna, ar trebui să alegeți un satin mai cald și mai dens. Un astfel de material se numește catifea din satin.Astfel de lenjerie vă permite să vă încălziți repede. Este aproape imposibil să înghețați noaptea sub un asemenea voal.

Seturi calico gros

Cel mai adesea, astfel de seturi sunt cumpărate ca un cadou. Cu toate acestea, mulți îi folosesc în viața de zi cu zi. Acest material este destul de durabil și poate rezista la multe spălări. Lenjeria este fabricată din țesătură obișnuită din bumbac, din țesătură simplă. De multe ori pe acest material puteți vedea sigiliile mici. Calico ușor mai rigid și mai dens.

Lenjerie de pat

Această țesătură este considerată a fi elită. Acesta este un material destul de durabil care păstrează aspectul original chiar și după un număr mare de spălări. Pentru lenjeria de contact din lenjerie va fi aspru, dar în timp, dimpotrivă, devine mai moale și mai delicată. Inul în sine nu este tratat cu pesticide atunci când este crescut, prin urmare este considerat ecologic. În plus, el poate trece cu ușurință prin oxigen. Și acest lucru înseamnă că pentru a dormi pe astfel de așternut în timpul verii nu va fi fierbinte, iar iarna nu este rece. Cu toate acestea, desigur, ca orice material, are unele dezavantaje. Toată lumea știe că acest material nu este bine călcat și foarte cruțat.Cu toate acestea, astfel de probleme nu sunt atât de dificil de manevrat.

Seturi de mătase de familie

Aceasta este una dintre cele mai luxoase opțiuni de lenjerie de corp. Este foarte plăcut la atingere, pe lângă faptul că aduce o atmosferă romantică. Prin urmare, este destul de popular în rândul tinerilor. Mătasea este durabilă, dar în același timp necesită îngrijire specială. Pentru a nu-i face rău, trebuie să manevrați foarte atent perna și foi de pernă.

Seturi de bambus

Recent, acest material este folosit din ce în ce mai mult pentru a crea lenjerie de pat. La urma urmei, este foarte frumos să te odihnești. Bamboo este hipoalergenic, iar lenjeria în sine este moale la atingere. Nu își pierde apariția nici după un număr mare de spălări. Mulți spun că lenjeria originală de bambus - este o versiune îmbunătățită a inului.

Jacquard lenjerie de pat

Acest material nu este numai moale la atingere, ci și destul de subțire și netedă. Astfel de lenjerie constă din fire de diferite grosimi. Cel mai adesea lenjerie de pat jacquard nu este ieftin. Dar chiar și după un număr mare de spălări, rufele nu își pierd aspectul, rămânând la fel de puternice.

Batisto lenjerie de pat

Astfel de lenjerie de corp este foarte popular printre cumpărători. La urma urmei, este foarte colorat și elegant.Un astfel de material diferă într-o țesătură interesantă de fire. Adesea este decorat cu diverse modele. Cu toate acestea, acest material își pierde destul de rapid atractivitatea și "devine uzat". Cel mai adesea se cumpără pentru noii mireni.

Cum diferă un astfel de set de euro?

Dacă vorbim despre diferențele dintre lenjeria de pat de familie din euro, atunci există, bineînțeles, și trebuie să fie luate în considerare pentru a nu fi confundate în alegeri. Euro-dial va permite unui cuplu de soți să doarmă sub o singură pătură. Suita de familie permite cuplului să doarmă confortabil în orice situație. Euroset diferă de toate seturile de lenjerie în măsura în care dimensiunea foilor și a acoperișului este puțin mai mare. Deci, în cazul în care capacul duble duvet are dimensiuni de 180x220 centimetri, atunci euro este de 200x230 centimetri. Placa setului obișnuit este de 200x220 centimetri, iar foaia euro este de 220x240 centimetri.

Dacă comparați cu lenjeria de pat de familie, există și diferențe. Principalul lucru este că în setul de familii există două capace de plapumă, ale căror dimensiuni sunt de 150x220 cm, dar în pachetul euro este inclusă doar o acoperitoare de duș. Mărimea acesteia, respectiv, mai mult. În plus, perna sunt diferite.Astfel, setul de euro include două perne dreptunghiulare, ale căror dimensiuni sunt de 50x70 centimetri. Într-adevăr, în țările europene, se preferă pernele de dimensiuni mici.

Dar în așternuturile de familie există de obicei patru perne, două dintre ele fiind doar "europene". Aceasta este dimensiunea dreptunghiulară de 70x50 centimetri. A doua pereche de forme pătrate are dimensiunea obișnuită de 70x70 centimetri.

O altă distincție a euronaborului este că este potrivit pentru un pat dublu și pentru euro. Paturile de familie sunt potrivite doar pentru un pat dublu obișnuit.

Sfaturi pentru alegere

Pentru a nu fi confundat cu achiziția și pentru a face alegerea corectă, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să găsiți un centimetru și să măsurați patul. Atât lățimea, cât și lungimea trebuie să corespundă parametrilor rufelor. De exemplu, foaia nu trebuie să ajungă la podea, dar trebuie să existe o rezervă. Este necesar pentru utilizarea confortabilă, astfel încât să nu se răstoarne în timpul somnului.

De mare importanță este alegerea de fețe de pernă și de plapumă. Dacă o persoană preferă să doarmă pe o pernă mare, dimensiunea ar trebui să respecte pe deplin acest lucru.O atenție deosebită ar trebui acordată și prezenței a două acoperitoare de duș. Altfel - nu va fi un set de familie. Cel mai adesea seturile familiale descriu un bărbat și o femeie, precum și un copil între ele. Când cumpărați nu uitați de calitatea materialului însuși, care a fost folosit pentru fabricarea lenjeriei de pat de familie. La urma urmei, puteți cumpăra aceleași bani și costuri scumpe și ieftine.

Având în vedere toate tipurile de kituri, precum și studierea caracteristicilor acestora, puteți merge la cumpărături cu încredere. Singurul lucru care trebuie făcut este să fii mai atent. La urma urmei, există peste tot suficienți escroci. Prin urmare, mulți încearcă să alunece sintetice în loc de mătase scumpă sau de in. Nu ezitați să consultați rufele atunci când cumpărați, deoarece depinde complet de ceea ce va fi o odihnă confortabilă. Și, de asemenea, nu trebuie să uitați de standardele de lenjerie de familie.

Cum să alegeți lenjeria de pat de familie, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor