Lenjerie de pat în patul pentru nou-născuți: tipuri de seturi și criterii de selecție

 Lenjerie de pat în patul pentru nou-născuți: tipuri de seturi și criterii de selecție

Pregatirea pentru o intalnire cu un mic membru al familiei este un moment important si incitant in viata parintilor tineri. Și este foarte important din primele zile de viață să asigurăm copilului toate condițiile pentru un somn confortabil și sănătos: patul, salteaua, scutecele și așternuturile ar trebui să fie fabricate din materiale de înaltă calitate și să respecte pe deplin cerințele de igienă.

În acest articol vom descrie modul de alegere a lenjeriei potrivite pentru un mic membru al familiei și ce criterii ar trebui să fie ghidate.

cerinţe

Pentru miezuri, este necesar să se creeze condiții speciale, în special în primele zile de viață. Și din moment ce somnul are un efect pozitiv asupra starea de spirit și dezvoltarea copilului, iar lenjeria de înaltă calitate este cheia pentru un somn sănătos și sănătos al copilului, trebuie să țineți cont de alegerea patului său.

Atunci când alegeți haine, este important să luați în considerare câteva caracteristici.

 • Materialul de așternut nu trebuie să irită pielea delicată a copilului, să producă țesături hipoalergenice.
 • Foitele nu trebuie să alunece sau să se mute în jos de pe saltea - orice neregularități și umflături pot provoca disconfort în fumul de dormit.
 • Se preferă țesăturile de bumbac - absorb rapid umiditatea și permit pielea să respire. Pe un astfel de pat, bebelușul doarme mai tare și mai calm.
 • Spălarea nu ar trebui să fie electrificată.
 • Transferul de căldură este un alt aspect important al calității lenjeriei de pat. În timpul somnului, în timpul perioadei fierbinți, țesătura ar trebui să răcească plăcut pielea bebelușului și, pe vreme rece, dimpotrivă, să se încălzească și să se încălzească bebelușul.
 • Așternut pentru copil nu ar trebui să fie făcute de patch-uri mici sau bucăți diferite de țesături - acest lucru va crea cusături suplimentare, care va aduce mai mult disconfort copilului. În plus, dintr-o singură bucată de material, foaia este mai puternică și mai puternică.
 • Mulți părinți când aleg lenjeria de pat preferă seturile colorate de lenjerie și este foarte important ca imprimările strălucitoare să nu fie imprimate de fiecare dată pe pielea frișcălor. Cumparati materiale rezistente la culoare.
 • Și nu ultimul punct de importanță - așternutul ar trebui să-i mulțumească părinților.

specie

În patul mic, bebelușul petrece cea mai mare parte a timpului în primele luni de viață. Reziduuri câștigând putere, învățare și creștere.

Unii părinți aleg un mic leagăn pentru primul an al copilului în loc de un pat mare mare. Leaganul este diferit în dimensiuni miniaturate și ocupă puțin spațiu în cameră. Lenjeria de pat pentru leagăn ar trebui să fie ideală pentru dimensiunea patului. În unele cazuri, puteți să luați un set standard de lenjerie și să-l îndoiți până la dimensiunea patului. Dar, de regulă, producătorii leagăn oferă deja o gata și potrivite pentru dimensiunea setului de lenjerie.

Recent, producătorii moderni ai industriei de produse pentru copii oferă paturi cu saltele rotunde sau ovale. Și pentru un astfel de pat este necesar să selectați un set de lenjerie de pat care să corespundă în întregime dimensiunii patului.Acest lucru se datorează faptului că saltelele moderne ovale nu au dimensiuni standard, iar modele similare pot diferi cu câțiva centimetri.

Pentru a se asigura că patul este întotdeauna neted și fără pliuri, producătorii de haine pentru copii oferă seturi cu foi pe elastic. Acest lucru este foarte convenabil, deoarece foaia va fi fixată în siguranță de către părțile laterale ale saltelei și chiar un copil activ nu va putea scoate marginea materialului. În caz contrar, va trebui să acceptați faptul că foaia de pe laturile saltelei se poate înțepa și se poate ridica.

De fapt, bebelușul nu este atât de important pentru calitatea și moaleitatea așternutului pentru cărucior, deoarece în timpul mersului copilul este îmbrăcat în șaluri căptușite și costum de romper, apoi învelit într-un scutec. Un rol important în acest caz este dat de un covor moale pufos, care poate acoperi un copil dormit în timpul unei plimbări. Un alt lucru când vine vorba de pătuț. În acest caz, multe dintre cerințele pentru calitatea materialelor sunt prezentate de foaie, pernă și acoperire de duvet.

Materiale și mărimi

Materialele sintetice sunt ușor de întreținut, dar au un dezavantaj major - sinteticele nu permit aerului să treacă și să rețină apa.Astfel, toată poluarea va începe să rămână pe suprafața lenjeriei de pat, iar copilul va fi forțat să înghețe. Evitați erupțiile cutanate pe piele aproape că nu reușesc. prin urmare mai bine să preferați țesăturile din bumbac - ele permit pielea să respire și să absoarbă perfect umezeala. Și nu în ultimul rând, țesătura de bumbac nu alunecă și nu se înțepă.

Să ne ocupăm de cele mai populare materiale pentru nou-născuți.

 • stambă nealbit. Excelent respirabil și absoarbe umezeala. Dar atunci când alegeți lenjeria de pat pentru un copil, merită să luați un calico gros, fără luciu strălucitor. În plus, calico - cea mai subțire țesătură, care este mai rapidă "nu reușește". Prin urmare, atunci când cumpărăți așternuturi de la calico gros, alegeți mai multe seturi în rezervă.
 • creton. Țesătură moale și netedă confortabilă. Un plus important este un preț accesibil. Dar după prima spălare materialul se poate micșora, ceea ce trebuie luat în considerare la alegerea mărimii accesoriilor.
 • bumbac. Țesătură naturală ușoară și sigură, nu se lipeste de corp și respira perfect. Paturile din bumbac pot rezista la spălarea frecventă, menținând în același timp un aspect atractiv pentru o perioadă lungă de timp.
 • sateen. Perfect ca un set de lenjerie de iarnă, deoarece satinul lucios lucios păstrează căldura. În exterior, satinul este un fel de satin în structura lui matasoasă.
 • flanel. Soft la atingere, foarte plăcut la materialul corpului, de asemenea, păstrează perfect căldura. Pe suprafața țesăturii există o ușoară înrăutățire, care, cu spălări frecvente, poate fi acoperită cu pelete. Și încă o minus de lenjerie de pat flanel - material dens se usucă mult după spălare.
 • bambus. Eco-friendly și plăcut la țesătură touch. Se crede că bambusul menține temperatura și umiditatea. Dar acest material delicat și delicat necesită îngrijire delicată - se recomandă spălarea unui set de lenjerie în modul de spălare a mâinilor folosind pulberi sau geluri delicate de spălat.
 • aba. Are o suprafață moale, care face materialul o opțiune ideală pentru nou-născuți. Bike absoarbe perfect umiditatea și, în ciuda densității sale mai mari, se usucă repede.
 • in. Material antiseptic care nu este electrificat și, de asemenea, absoarbe umezeala, menține echilibrul de căldură și trece aerul. Aceste truse arata frumos si vor dura mai multi ani.Dar inul ezită rapid și este greu de fier. În plus, lenjeria din in, va costa de mai multe ori mai mult decât un set similar de alte țesături.

Materialul setului de așternut trebuie să corespundă sezonului. Pentru perioada friguroasă și toamnă, flanele și bicicletele sunt cele mai potrivite, iar în primăvara și vara se recomandă utilizarea chintz sau calico.

Lenjeria de pat pentru nou-născuți este de obicei dimensiuni standard. Și dacă trusa este făcută conform GOST, atunci dimensiunile tuturor elementelor sunt realizate conform unor standarde:

 • pentru nou-născuți, producătorii de lenjerie de pat oferă perne dreptunghiulare de 40x60 cm;
 • într-o patut standard pentru nou-născuți foaia este mică în dimensiune - 130x170 cm;
 • capacul de plapumă ar trebui să se potrivească perfect păturii selectate, astfel încât producătorii să ofere capace de duvet în două dimensiuni: 100x140 cm și 90x100 cm.

Dacă doriți, puteți coase un set de lenjerie de pat pe cont propriu din țesături combinate și alegeți mărimea potrivită pentru toate accesoriile. De exemplu, deoarece inul poate fi clasificat ca materiale relativ capricioase care sunt dificil de fier, producătorii adesea adaugă mai multe fire sintetice la țesătură pentru a facilita procesul de întreținere.

Dar materialele sintetice din foi, coperți de duvet și perne nu sunt foarte potrivite pentru un copil. Și pentru buzunare laterale sau laterale de materiale similare se potrivesc perfect. Prin urmare, fețele frumoase ale lenjeriei cu fire sintetice pot completa un set de lenjerie de pat.

Care sunt seturile?

Sunetul sănătos și sănătos este o condiție importantă pentru dezvoltarea fizică și emoțională sănătoasă a copilului. În timpul odihnei, un mic organism câștigă forță, sistemul nervos se stabilizează și energia este activată. Puteți cumpăra așternuturi fie individual, fie ca un set complet.

Setul standard constă în următorul minim necesar pentru copil.

 • Foaie de pat. Este selectată pe baza dimensiunii și formei saltelei. Foaia poate avea benzi elastice în jurul marginilor - în acest caz țesătura nu va bloca și se va deplasa în jos. Dar atunci când alegeți o astfel de foaie, este necesar, pe lângă lățimea și lungimea saltelei, să țineți cont de înălțimea acesteia. De asemenea, unii producători oferă seturi de lenjerie cu foi cu velcro - această opțiune este și mai convenabilă în comparație cu modelul obișnuit.

Trebuie să înțelegeți că Velcro poate provoca unele probleme, de exemplu, se poate agăța de o cârpă sau se poate lipi de o saltea în timpul spălării.

 • Coperta Duvet. Principala cerință este ca materialul să fie respirabil. Atunci când cumperi un capac de duvet pentru copil, ar trebui să abandoneze produsul cu butoane sau cu o tăiere liberă. Cea mai potrivită opțiune este o copertă de duvet cu fermoar.
 • pătură. Se selectează luând în considerare perioada din an și temperatura din apartament. Copilul trebuie să fie confortabil sub pătură: nu prea fierbinte, dar nu prea rece. De asemenea, este important ca materialul păturii să fie plăcut la atingere. Este mai rezonabil să alegeți mai multe pături și să le schimbați în funcție de temperatura din apartament.
 • pernă. În primele zile de viață, nu este un atribut necesar pentru un copil.

Perna nu ar trebui să fie foarte mare sau prea tare. În loc de o pernă, puteți folosi scutecul obișnuit, pliat de mai multe ori.

 • fețe de pernă. In stoc, mamele tinere trebuie sa aiba cateva perne schimbabile, deoarece de la o varsta frageda, copilul poate scuipa resturile de mancare, culcat in pat. Atunci când alegeți o pernă ar trebui să fie preferat tesatura naturala moale.
 • plinta. Acestea sunt perne mici, plate, care sunt instalate în jurul perimetrului pătuțului și protejează bebelușul de curenți și impacturi accidentale asupra detaliilor patului.La fel ca și barele de protecție, accesul copilului la șine și bare, asigurând astfel protecția brațelor și picioarelor. În plus, barele de protecție protejează bebelușul de mediul înconjurător și ajută la adormirea mai rapidă. Parțile sunt realizate din spumă moale, care este apoi acoperită cu o țesătură care se potrivește cu trusa. Atașat la pat cu panglici sau velcro.
 • Buzunare laterale. Un articol convenabil pentru stocarea articolelor folosite frecvent pentru un copil. În buzunarul lateral moale, atașat de partea din spate a patului, scutecele, glisierele sau jucăriile pot fi stocate.
 • Saltea acoperă. Ca regulă, producătorul saltelei a avut deja grijă de setul complet. Dar este necesar să obțineți cel de-al doilea strat de saltea pentru o mișcare deodată.
 • Valance. Element opțional din kit pentru nou-născuți. Cel mai adesea, baldachinul este folosit doar în scopuri decorative pentru a decora pătuțurile. Dar țesătura luminoasă deasupra patului protejează copilul de lumină puternică și de insecte. Este necesar să se ia în considerare dezavantajele baldachinului.

Ca orice țesătură, baldachinul va fi un fel de colector de praf pe care se va acumula murdăria, iar copilul va respira prin această "plasă de țânțari".Prin urmare, este necesar să spălați un baldachin cel puțin o dată pe săptămână.

Cum sa alegi?

Atunci când alegeți lenjeria de pat, trebuie să acordați atenție, în primul rând, calității materialului și numai apoi culorii și modelului. Nu este necesar să decorați lenjeria de pat cu un număr mare de decoruri: panglici, panglici, margele, broderii și aplicații, deoarece copilul va avea dorința de a încerca "la dinte" toate detaliile care atrag atenția.

Alegerea lenjeriei pentru un nou-născut, este mai înțelept să dai preferință kiturilor gata făcute. Această opțiune are multe avantaje. În primul rând, toate elementele și detaliile sunt proiectate într-un singur stil și armonioase. În al doilea rând, în majoritatea cazurilor, achiziționarea setului finit va fi mai ieftină. În al treilea rând, alegerea și achiziționarea setului final necesită mai puțin timp și efort.

În unele cazuri, achiziționarea de lenjerie de pat nu este într-un singur set este cea mai potrivită opțiune, de exemplu, dacă patul are dimensiuni non-standard și este dificil să alegeți un set gata.

Nu este necesar să cumpărați așternuturi pentru creștere. Salvați cel puțin o cantitate mică este puțin probabilă, deoarece rufele pot deveni inutilizabile chiar înainte de momentul în care copilul crește.Și spălarea frecventă a unui set mare și o uscare lungă vor da mai multe probleme. În plus, pliurile și loviturile pot apărea pe o foaie mare.

De regulă, toți producătorii de lenjerie de pat oferă seturi în dimensiuni standard. Dar înainte de a cumpăra, verificați din nou dimensiunile exacte de pe eticheta ambalajului. Și o condiție prealabilă: înainte de a cumpăra un kit, cereți vânzătorului să prezinte un certificat de calitate a setului de vânzare.

Câte seturi aveți nevoie?

În primul an de viață, 2-3 seturi de așternut vor fi suficiente pentru un copil. În funcție de material, rufele pot rezista la 180 până la 500 de spălări. Astfel, kiturile selectate vor dura o medie de 2-3 ani.

Cea mai ușoară opțiune este să cumpărați un set gata făcut cu foi interschimbabile, cuverturi de pernă și cuverturi de duvet. În acest caz, elementele de marcă pot fi modificate individual, ca poluare. De exemplu, unii producători oferă kituri cu 5-6 coli, deoarece acest accesoriu se murdărește mult mai repede, mai ales în primul an de viață al copilului.

Producatori

Un punct important în alegerea așternutului pentru nou-născuți este marca produsului.Producătorii moderni de lenjerie de pat oferă numeroase opțiuni atât pentru seturile standard, cât și pentru cele exclusive. Alegerea părinților este limitată numai de dorințele bugetare și individuale.

Mărci rusești sa concentrat pe categoria medie de preț și, în același timp, cumpărătorii lasă feedback pozitiv cu privire la produsele din Ivanovo și Novorossiysk. Părinții tineri sărbătoresc nu numai un preț accesibil, ci și calități pozitive, cum ar fi țesături moi, durabilitate și o mare varietate de produse. La fel ca și producătorii autohtoni oferă seturi complete de lenjerie de pat, care includ o saltea, pernă, pătură, pături.

În piață de lenjerie de pat pentru o lungă perioadă de timp și cu succes s-au stabilit marci din Turcia. De regulă, producătorii de paturi pentru copii preferă bumbacul natural - o țesătură delicată și de înaltă calitate. Și într-un sortiment mare nu sunt numai așternuturi fără decor, ci și seturi frumoase cu elemente decorative și multe detalii.

Categoria de paturi de lux poate fi atribuită Marca belarusă Perina. În fiecare set, producătorul oferă de la 4 la 7 accesorii fabricate din țesături moi, cu strălucire lucioasă într-o paletă ușoară și delicată. Calitatea țesăturii și designul producătorilor din Belarus nu diferă de cele europene.

Sfaturi pentru îngrijire

Regulile pentru îngrijirea patului pentru copii nu sunt restricționate în mod serios.

 • În procesul de spălare tesatura de bumbac se poate micșora, astfel încât să ia în considerare recomandările producătorului pentru îngrijirea lenjeriei de pat. Lăsați etichetele cu recomandări pentru temperatura apei și modul de călcare, astfel încât așternutul să nu-și piardă aspectul frumos, să nu se varsă și să nu se deformeze.
 • Este permisă utilizarea pulberilor de spălat pentru copii și a gelurilor pentru curățarea hainei pentru copii. Chimicalele de uz casnic nu ar trebui să aibă mirosuri puternice și arome pronunțate.
 • Înainte de spălare este necesar să întoarceți capacul de pe pătură și perna. După spălare, ar trebui să clătiți foile de pat de 2-3 ori sub apă curentă pentru a elimina probabilitatea de particule de detergent între fibre și în cusăturile lenjeriei.
 • Se recomandă să firați lenjeria de copil umedă, în condițiile de temperatură recomandate.

Exemple frumoase

Toți părinții, fără excepție, iubesc să vadă copilul dormind liniștit. Și un set atrăgător de lenjerie de pat joacă un rol special în acest sens. Pentru un nou-născut, este recomandat să alegeți seturi de paturi de tonuri calme pastelate. Psihologii și pediatrii sfătuiesc să abandoneze culorile luminoase și amprentele bogate.

Cel mai bine este în primul an al vieții copilului să aleagă lenjeria de pat într-o paletă delicată, cu desene drăguțe discrete.

Inserțiile decorative, dantela și dungile bulgare arată foarte bine pe așternuturile pentru copii, dar toate elementele suplimentare ar trebui să fie pe partea exterioară a patului, astfel încât să nu provoace copilului probleme și disconfort.

Este foarte important ca toate elementele decorative să fie cusute, nu lipite pe țesături.

Bara de protecție pe pat are un alt rol important - acestea contribuie la dezvoltarea copilului. Aruncarea și întoarcerea în pat, bebelușul poate să privească aplicațiile și amprentele color, astfel încât crumbul să învețe să se concentreze asupra elementelor individuale și să dezvolte abilități motorii fine. Și pentru aceasta, producătorii oferă diferite seturi de fețe cu părți detașabile, accesorii suplimentare și chiar elemente de sunet.

Copilul somnoros se întâlnește cu un zâmbet.Prin urmare, aveți grijă să alegeți un set de lenjerie de pat de calitate, astfel încât iubirea și pacea să domnească întotdeauna în familie.

Mai multe sfaturi despre alegerea așternutului în pat pentru nou-născuți vor fi găsite în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor