Lenjerie de pat: tipuri, ratingul celor mai buni producători, sfaturi despre alegere

 Lenjerie de pat: tipuri, ratingul celor mai buni producători, sfaturi despre alegere

În zilele noastre, puteți să vă "pierdeți" cu ușurință în cel mai bogat sortiment de lenjerie de pat. Alegerea cumpărătorilor a reprezentat un număr imens de opțiuni diferite. Merită să luați în considerare tipurile de așternut și cum să selectați în mod corespunzător produsele ideale.

Caracteristici și echipament

O persoană își petrece o treime din viața într-un vis, așa că amenajarea unei dane joacă un rol destul de important. Lenjeria de pat obtinuta trebuie sa fie cat mai confortabila, moale, confortabila si, desigur, atractiva in materie de design.Nu trebuie să uităm că astfel de detalii sunt deseori una dintre componentele decorative ale interiorului, deci trebuie să le alegeți cu deosebită atenție și gândire, ținând cont de toate nuanțele și trăsăturile. Anterior, gama de lenjerie de pat nu era cea mai largă, dar astăzi va fi posibilă alegerea opțiunii ideale pentru fiecare gust, culoare și buget. Înainte de a merge la magazin sau pentru a comanda copie vă place, ar trebui să aflați ce este inclus în kit-ul său. Cele mai comune sunt astăzi una și jumătate (single), dublu, euro și seturi de familie.

În ceea ce privește conținutul direct al unui set de lenjerie de pat, atunci acesta include de obicei componente cum ar fi:

 • jumătate de dormit - include o foaie de pat, 2 fețe de pernă și un capac de duvet;
 • paturi duble - o foaie de pat, o plapumă și două perne sunt de asemenea incluse;
 • euro - în setul de astfel de lenjerie există o foaie, 2 fețe de pernă și un capac de duvet;
 • Familie - aici setul este mai bogat și include o foaie, 2 capace de duvet și 2 perne.

Ce țesături fac dormitoare?

Tipurile moderne de lenjerie de pat sunt fabricate dintr-un număr mare de materiale diferite. Merită să luăm în considerare cele mai populare.

stambă nealbit

Astăzi, în multe puncte de vânzare cu amănuntul, puteți întâlni lenjeria de calico. Firele mai groase sunt vizibile în material, precum și intercalarea lor în formă de cruce. Calico în sine este nemaipomenit și nu necesită îngrijire complexă. Lenjeria din materii prime similare este considerată una dintre cele mai practice. Produsele din calico gros sunt mai dense decât opțiunile de la batiste, dar nu au un luciu caracteristic, cum ar fi satinul. Potrivit proprietarilor de astfel de produse, lenjeria grosieră poate transfera fără probleme un număr foarte mare de spălări, fără a pierde nici forma, nici prezentarea. În plus, mulți cumpărători sunt atrași de costul democratic al produselor calico și de prevalența lor - se găsesc în multe magazine.

De la calico gros face atât seturi de ceremonii, cât și zilnice de dormit. Această caracteristică depinde în mod direct de densitatea directă a materialului țesut. Deci, seturile de by-pass de zi cu zi sunt foarte solicitate în timpurile noastre, deoarece sunt considerate a fi foarte practice și durabile. Multe gospodine preferă să aibă în casa lor lenjerie de corp neatrăgătoare, dar atrăgătoare.Din punct de vedere al practicabilității și durabilității, articolele din bumbac și poliester pot concura cu mostrele calico grosiere.

batist

Acest material popular și popular este caracterizat printr-o țesătură specială a firului, care este dificil de confundat cu ceva similar. Produsele Batista sunt luminoase, aerisite și transparente, ceea ce le face foarte atractive și delicate. Cu toate acestea, lenjeria de pat de la batista are un dezavantaj grav - nu se poate lauda cu uzura ridicata. Dupa aproximativ 50-70 de spalari, firele incep sa se acumuleze in masina de spalat, iar in textilul in sine vor aparea discrepante semnificative, prin care se vor vedea bazele filetelor pânzei. Acesta este motivul pentru care lenjeria de cambric este costisitoare și nu este destinată utilizării zilnice.

bambus

Bamboo este unul dintre cele mai viabile materiale naturale, care se dezvoltă perfect fără implicarea pesticidelor și a altor componente chimice. Creșteți materii prime similare pe fermele private speciale, respectând în același timp tradițiile vechi. Astăzi au învățat din bambus pentru a obține fire de calitate și țesături.Pătrunderea în bambus se caracterizează prin ușurință, textură moale unică și luciu atractiv. În ceea ce privește calitatea, astfel de produse seamănă cu mătase de lux sau cu cașmir. Este, de asemenea, de remarcat faptul că patul de bambus este hipoalergenic și are caracteristici antifungice eficiente, prin urmare, ele sunt extrem de populare.

sateen

Textilul din țesătură din satin poate fi alcătuit din bumbac sau fibră sintetică. Satinul se caracterizează prin prezența unei fețe netede cu o suprafață matasoasă pe care există fire subțiri. Acest material este dens și strălucitor. Volumele mari sunt disponibile în vopsea netedă, opțiuni imprimate și albite. Lenjeria de pat de la sateen este în cerere de invidiat nu numai datorită unei texturi plăcute, dar și a unei practicanțe ridicate. Astfel de produse sunt capabile să reziste la 200-300 de spălări, fără a-și pierde proprietățile pozitive.

Potrivit cumpărătorilor, lenjeria din satin este foarte plăcută la atingere și nu provoacă disconfort atunci când vine în contact cu corpul.Dar, după mult timp, astfel de produse încep să-și piardă saturația de culoare anterioară. Lenjeria de satin este mai ieftină decât mătasea, dar este mai scumpă decât alte țesături de bumbac. Aceste materii prime produc truse într-o varietate de stiluri și culori. De regulă, lenjeria de uz casnic fabricată pentru uz cotidian.

mătase

Elegant este patul de mătase frumos. Astfel de produse sunt ușor de răcite și au un efect pozitiv asupra corpului uman. Mătasea în sine este un material bun și rafinat, dar în același timp capricios și pretențios. Trebuie să ai grijă de el. Spălați lenjeria de mătase trebuie să fie foarte atentă, dar este mai bine să utilizați serviciile de curățare uscată. Acolo produsul va fi spălat și călcat în conformitate cu toate regulile. Îngrijirea necorespunzătoare poate provoca leziuni tisulare.

mătase artificială

Lenjeria de pat din materii prime similare pare foarte asemănătoare produselor din mătase naturală, care sunt mult mai scumpe. Rayon vopsea fără sudură într-o varietate de culori, absoarbe eficient umiditatea și are o conductivitate termică ridicată.

percale

Aceasta este o țesătură textilă din bumbac.În sine, percala este o materie densă, cu o suprafață catifelată de textura mată. Astfel de pânze își păstrează căldura, "respira" și contribuie la formarea unei atmosfere confortabile. Lenjeria este realizată din percale care au suferit un tratament special. O astfel de materie primă este obținută densă, dar aceasta menține miezul. Potrivit cumpărătorilor, produsele percale sunt foarte plăcute organismului. În plus, aceste seturi de lenjerie sunt rezistente la uzură, durabilitate și ușurință.

flanel

Accesoriile pentru paturi de flanelă sunt de economisire a căldurii, foarte moi. Suprafața acestor produse are o lumină în jos care o deosebește de alte materiale similare. Produsele din aceste materii prime sunt excelente pentru utilizare în afara sezonului, când sezonul de încălzire nu a ajuns încă. Dar lenjeria de flanelă are un dezavantaj serios - dacă îl folosiți prea des, în mod inevitabil vor apărea granule pe suprafața sa.

Lenjerie de corp

Acest material textil este antic. El a fost abordat în timpul vechilor Egipt. Lenjeria de in in timpul nostru este ieftina si este ecologica. Nu produce reacții alergice sau iritare pe piele.Cu toate acestea, trebuie să se țină seama de faptul că inul pur este un material care este foarte ușor încrețit și dificil de netezit. În magazine mai multe produse comune în care inul este combinat cu alte materii prime, cum ar fi bumbacul. Aceste specimene sunt extrem de plăcute organismului și pot fi ușor călcate în caz de rupere.

bumbac

Bumbacul este probabil unul dintre cele mai populare țesături folosite în fabricarea lenjeriei de pat. Este ieftin și poate dura foarte mult timp. Proprietatea principală a bumbacului este higroscopicitatea ridicată a acestuia. Mulți cumpărători aleg seturi de bumbac, deoarece este cald să doarmă cu ei în timpul iernii și nu foarte cald în timpul verii. Cu toate acestea, bumbacul și bumbacul sunt diferite. Astfel, produsele din materii prime scumpe de înaltă calitate vor servi cu siguranță pentru o lungă perioadă de timp. Dacă vorbim de o versiune ieftină, atunci se poate micșora după prima spălare, iar culoarea ei va începe în curând să-și piardă strălucirea.

tencel

Acest material textil este fabricat din fibre de eucalipt. Se caracterizează printr-o structură moale și textura de catifea. Când atingi lenjeria tenselei, te simți ca și cum ai atinge o piersică delicată.Țesatura în sine este netedă și matasoasă. Înfățișarea are un luciu lucios. Tensel combină toate caracteristicile pozitive ale țesăturilor naturale, dar nu are dezavantajele lor. Produsele din această materie primă servesc o perioadă lungă de timp, sunt rezistente la uzură, nu se ridică și nu se micsorează după spălare.

Ce design și culoare să alegeți?

După cum am menționat mai devreme, sunt disponibile opțiuni moderne de așternut într-o gamă largă. Acestea diferă nu numai în ceea ce privește materialele de producție și caracteristicile de performanță, ci și în design. Pe rafturi pot fi găsite produse monocromatice de diferite culori, precum și copii mai interesante și "vii" cu amprente, modele și diverse modele. Atunci când alegeți un set adecvat de lenjerie de pat, o atenție deosebită trebuie acordată culorii sale. Produse selectate în mod corespunzător, de o culoare adecvată, pot deveni o componentă decorativă a interiorului, reușind să o completeze cu succes.

Alegerea nuanțelor ideale depinde de următoarele puncte:

 • preferințele personale și de gust ale proprietarilor (se recomandă concentrarea asupra aspectelor psihologice);
 • proiectarea directă a interiorului existent și a spațiului înconjurător (de exemplu, pe fundalul unui tapet prea bogat, cu o mulțime de desene și amprente, este mai bine să plasați lenjeria liniștită monofonică, decât opțiunile flashy cu flori, pisici, bufnițe și alte imagini populare);
 • tip de țesătură pe care producătorul o folosea la fabricarea lenjeriei.

Universal sunt seturi neutre, realizate în același ton. Desenul este, de asemenea, permis, dar este de dorit să se acorde prioritate elementelor nu prea îndrăznețe și lipsite de tonuri aproximative. Astfel de lenjerie de corp va dura mai mult și va menține o prezentare pentru o lungă perioadă de timp. Vopselele prea intense de obicei "se estompează", ceea ce afectează negativ designul accesoriilor. La alegerea culorii potrivite trebuie să țineți cont de următoarele caracteristici:

 • albastru - lenjerie de corp de această culoare va crea o atmosferă armonioasă în cameră și va contribui, de asemenea, la pacificarea gospodăriei;
 • roz este culoarea calmului și a sensibilității, a iubirii reciproce, a romantismului;
 • verde este o culoare liniștitoare care afectează în mod pozitiv starea de spirit și bunăstarea generală a unei persoane;
 • rosu si portocaliu - au un efect pozitiv asupra fanteziei sexuale,eliberează utilizatorii, are un efect de tonifiere asupra psihicului uman, ajută la trezire cât mai curând posibil;
 • galben - culoare energetică, care dezvăluie potențialul creativ al utilizatorilor;
 • purpuriu purpuriu și violet - contribuie la asimilarea informațiilor primite de o persoană în timpul zilei;
 • albastru, negru, gri, purpuriu închis - cu un astfel de lenjer de corp poți să adormi instantaneu și să te calmezi, îndepărtându-te de gânduri inutile.

Dacă doriți să achiziționați un set mai creativ decât un monofonic sau două culori laconice, atunci ar trebui să vă uitați la următoarele soluții:

 • o optiune rafinata cu dantelă (acestea sunt adesea folosite ca lenjerie de pat pentru nuntă sau donate unei nunți pentru tineri);
 • produse cu amprente mici sau mari (desenele pot fi foarte diferite, de la flori la animale);
 • seturi de vacanță (de exemplu seturile de Anul Nou pot fi completate cu desene de fulgi de zăpadă, cerbi geometrici și alte elemente tematice);
 • opțiuni cu imagini mari 3D (de exemplu, pot fi peisaje cosmice, o împrăștiere a petalelor de trandafir, un cer albastru în nori și alte motive interesante).

Evaluarea celor mai buni producători

Dacă doriți să cumpărați lenjerie de o calitate foarte bună și frumoasă, care va dura mult timp și nu va pierde prezentarea după prima spălare, atunci ar trebui să vă adresați produselor fabricate de branduri bine-cunoscute și populare. Merită să vă familiarizați cu un rating mic al celor mai buni producători care oferă seturi de cea mai înaltă calitate la alegerea consumatorilor.

Blake

Binecunoscutul producător belarus "Blakit" deschide lista noastră de companii dovedite. Compania însăși are sediul în orașul Baranavichy și produce nu numai lenjerie de pat de înaltă calitate, ci și haine speciale, fire, accesorii de masă țesute, precum și bandaje și tifon. Seturile de lenjerie Blekit au următoarele avantaje:

 • a prezentat un sortiment mare - în vânzare se pot găsi opțiuni concise și modele cu desene de diferite culori;
 • fabricate în diferite dimensiuni, de la mici la "regale";
 • nu pierdeți saturația culorilor, nu dispăreați;
 • se rupe la un fier minim și ușor;
 • rezistent la uzură.

În ceea ce privește minusurile, atunci ele pot fi atribuite doar faptului că unele modele de lenjerie de pat sunt echipate cu elemente de fixare care nu sunt foarte confortabile, după cum spun mulți cumpărători.

monolit

Următorul pe listă este un producător rusesc numit Monolith. Compania produce nu numai seturi de lenjerie de pat, ci și accesorii de masă pentru baruri și restaurante. Gama de produse "Monolith" are atât haine ieftine, cât și costume de lux pentru fiecare gust și culoare. Principalele avantaje ale produselor de marcă de la compania "Monolith" sunt următoarele:

 • culori luminoase și stabile;
 • țesăturile constau din bumbac 100%;
 • prezentate ca modele scumpe și ieftine;
 • durabil;
 • rezistent la uzură;
 • frumos împachetat.

Dintre minusuri se poate observa doar că în unele modele, etichetele sunt cusute în partea din față.

Tac

Este cel mai mare producător turcesc de lenjerie de pat. El produce nu numai lenjerie de pat, dar și multe alte articole textile pentru casă, de exemplu, prosoape, fețe de masă, perdele și alte produse similare. Produsele au următoarele avantaje:

 • prezența unor fotografii strălucitoare;
 • nu vă micsorați după spălare;
 • moale la atingere;
 • efectuată cu ușurință;
 • sunt durabile.

Din minus merită să se sublinieze faptul că produsele companiei turcești sunt destul de scumpe.

Asabella

Acest producător chinez produce o lenjerie de corp cu adevărat de lux, fabricată din mătase, jacquard, ranfors și alte tipuri de textile de înaltă calitate. În acest caz, filiala italiană a companiei este responsabilă pentru proiectare și echipament. Lenjerii de pat Asabella are avantaje precum:

 • design frumos și bogat;
 • cea mai înaltă calitate a performanței;
 • durabilitatea și rezistența la uzură;
 • nu rupe, nu pierde culoare.

Cu toate acestea, produsele Asabella sunt scumpe și necesită o atitudine adecvată față de ele - spălarea hainelor într-o mașină de scris nu este recomandată. Trebuie să contactați un agent de curățare chimică.

Le vele

Binecunoscuta companie franceză Le Vele închide ratingul nostru mic, oferind consumatorilor o gamă de lenjerie de pat ce depășește orice așteptări. Produsele acestui producător sunt cunoscute în toată lumea datorită calității superioare și designului remarcabil. Principalele avantaje ale așternutului Le Vele sunt următoarele:

 • utilizarea materialelor ecologice;
 • design original și frumos;
 • gamă uriașă;
 • durabilitate;
 • prezența țesuturilor moi și delicate.

Cu toate acestea, multe modele de la Le Vele sunt destul de scumpe.

opinii

Despre produsele de la diferiți producători, cumpărătorii lasă comentarii diferite. Merită să luăm în considerare câteva exemple.

 • Lenjeria de corp din "Blakit" plătește cumpărătorilor cu cea mai înaltă calitate croire, chiar tăiată, lipsa înclinării, precum și durabilitatea și prețurile accesibile. Unii oameni nu i-au plăcut dispozitivele de fixare într-un număr de modele.
 • Produsele Monolith au mulțumit clienților cu o durată de viață îndelungată, fără contracție, reținere a culorilor și calitate impecabilă de croitorie. Oamenii nu au observat nici un dezavantaj special, cineva nu-i plăcea designul produselor.
 • Potrivit consumatorilor, lenjeria lui Tac este cea mai bună valoare pentru bani. Unii cumpărători sunt întristați doar de costul ridicat al produselor turcești.
 • Cumpărătorii s-au mulțumit cu proiectarea, croirea de lenjerie de la Asabella. În plus, este aproape nu încrețită și plăcută pentru organism. Oamenilor nu le-a plăcut faptul că lenjeria este neplăcută și se strică după spălarea mașinii și este costisitoare.
 • Produsele Le Vele au impresionat cumpărătorii cu ambalaj elegant, design frumos, textile de înaltă calitate, durabilitate și un sortiment mare. Dintre minusuri, oamenii au observat o scurgere rapidă a unor modele, precum și costul ridicat.

Sfaturi pentru produse

Atunci când alegeți un set de lenjerie de pat, se recomandă să se aplice următoarele criterii.

 • Dimensiune. Kitul ales ar trebui să se potrivească zonei dvs. de dormit în dimensiunile sale, altfel nu va fi foarte convenabil să-l utilizați.
 • Coasere de calitate. Lenjeria nu ar trebui să aibă fire în afară, zone deteriorate, pete estompate sau cusături în mijloc. În prezența a cel puțin unul dintre aceste defecte, este mai bine să refuzați să cumpărați - un astfel de produs nu va dura mult timp.
 • Material. Este recomandabil să alegeți materiale de înaltă calitate, naturale și hipoalergenice sau artificiale, dar fiabile și nu prea ieftine.
 • Culoare. Spălarea trebuie să corespundă culorii cu împrejurimile.
 • Producator. Cumpărați lenjerie de corp de marcă, în ciuda costurilor ridicate. Astfel de produse servesc mult timp și nu provoacă probleme.

Cum de a alege așternut, a se vedea următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor