Caracteristici de așternut de bambus

Cerințe pentru lenjeria de pat ideală: trebuie să fie cusută din țesături naturale, să fie plăcută la atingere și practică în utilizare activă. Seturile de fibre de bambus combină toate aceste calități la maxim. Singurul dezavantaj al acestor produse este costul ridicat.

Dar noaptea petrecută pe foaia de bambus vă va convinge de alegerea corectă și nu vă va face să regretați pentru un moment banii cheltuiți.

Tehnologie de producție

Bamboo este cea mai rapidă plantă din lume: se adaugă o înălțime de 20 până la 40 de metri într-o lună. Pentru reproducerea gigantului asiatic nu este necesară utilizarea de îngrășăminte, care are un efect benefic asupra proprietăților sale și a mediului.

Această cultură valoroasă crește exclusiv în condițiile naturale ale tropicilor și subtropicelor. Nu are nevoie de udare și îngrijire suplimentară.Are caracteristici sub forma unei creșteri accelerate și apariția unei noi tulpini în locul tăierii. Analogii acestei plante în natură nu există.

În Orient, bambusul a simbolizat mult timp tinerețea veșnică și energia indomidită. Acesta demonstrează o forță extraordinară, care se reflectă în caracteristicile de calitate ale materialului fin de bambus.

Pentru a crea fibre naturale, se utilizează lemn de bambus ecologic. În industria textilă, este folosit la egalitate cu bumbacul, lâna, mătasea și inul.

Pentru coaserea lenjeriei de pat nevoie de material luate din lăstari tineri de bambus, care este larg distribuit în Asia. Pe baza rezultatelor, materia primă suferă un anumit tip de procesare: o metodă mecanică simplă sau o metodă de reducere.

În procesul mecanic, materialul bambus brut este împărțit în fibre foarte subțiri. Dintre acestea, firul subțire, dar dens și puternic se dovedește a fi.

Procesarea prin metoda de reducere implică măcinarea lemnului cu adăugarea ulterioară a unei soluții alcaline pentru obținerea compoziției unei texturi asemănătoare lipiciului. Este presat în mediul acid prin intermediul unor filtre speciale cu micro-deschidere,și apoi supus la uscare. Ca rezultat, se restabilește pulpa de bambus și se creează un fir de bambus lipit.

ohElementele de bază ale procesului de producție descris sunt ecologice și se desfășoară fără utilizarea aditivilor chimici nocivi și periculoși.

Panza în sine pentru tăierea și coaserea lenjeriei de pat constă din fibre elastice subțiri, adesea grosime intercalate. Cu cât structura firului este mai subțire, cu atât este mai moale la atingerea materialului finit. Iar datorită densității țesăturilor de fibre, țesăturile de bambus sunt notabile pentru netezirea și suprafața strălucitoare pe partea din față.

In plus, o planta asiatica este un antiseptic natural, in fibrele de care mor majoritatea bacteriilor.

Punctele tari și punctele slabe

Materialul din fibre de bambus are avantaje incontestabile. în mod avantajos deosebind-o de alte țesuturi:

  • compoziție hipoalergenică;
  • proprietăți antibacteriene. Abilitatea de a regenera pielea în timpul proceselor inflamatorii;
  • efect benefic asupra organismului în ansamblu;
  • nu stochează energie electrică statică;
  • absoarbe un procent mare de umiditate;
  • diferă în permeabilitatea crescută a vaporilor;
  • fibrele poroase asigură circulația aerului liber în țesut;
  • compoziția sa este utilă datorită prezenței mierei de bambus, a aminoacizilor, a pectinei și a vitaminei E;
  • termoreglare excelentă;
  • similitudinea țesăturii cu mătase naturală, în funcție de senzațiile tactile și de indicatorii externi.

Fibra de bambus este considerată materialul cel mai promițător și mai sănătos din secolul actual. Lenjeria de corp nu își pierde proprietățile unice chiar după sute de spălări. Acesta este motivul pentru care singurul dezavantaj al materialului este costul ridicat, care este pe deplin justificat în procesul de utilizare a patului în scopul propus.

îngrijire

Fibra de bambus are o capacitate excelenta de a absorbi umezeala, dar in acelasi timp acumuleaza mirosuri. Prin urmare, lenjeria de pat trebuie spălată regulat și corect. Înainte de spălare, ar trebui să citiți cu atenție instrucțiunile de întreținere de pe ambalajul produsului. Un set de fabrica de calitate va conține cu siguranță toate informațiile importante care vă vor ajuta să vă dați seama cum să aveți grijă de rufele dumneavoastră. Fibra de bambus necesită o spălare delicată în modul manual, de preferință în apă rece.Dar mașinile de spălat moderne au funcția de mod blând și posibilitatea de a se roti sau a dezactiva opțiunea finală a ciclului de proces.

Seturile de bambus moderne sunt spălate perfect la 30 grade C și transportate într-un tambur la 400 rotații pe minut.

Înainte de spălare în modul automat, rufele sunt așezate în tambur în starea întoarsă spre interior. Toate butoanele și fermoarele disponibile ar trebui să fie butonate astfel încât să nu deterioreze țesătura și să păstreze kit-ul în forma sa originală pentru o lungă perioadă de timp. Nu umpleți tamburul mașinii de spălat prea strâns. Este mai bine să lăsați-o jumătate liberă pentru o spălare și clătire mai bună. Pulberile nu trebuie să conțină agenți de albire și să fie agresivi în compoziție. Un detergent delicat pentru spălarea articolelor colorate va funcționa cel mai bine. Acest lucru va păstra modelul pe țesătură și saturația nuanțelor.

Stofa de bambus nu este potrivită pentru uscarea mașinii! După îndepărtarea de pe cilindru, așternutul trebuie suspendat imediat. Dacă este posibil, este recomandată o uscare orizontală departe de lumina directă a soarelui. Înainte de aceasta, trebuie să scoateți rufele pe partea din față.Bumbacul nu este călcat! Procesul de călcare la o temperatură ridicată afectează în mod negativ proprietățile "respirației" ale fibrelor poroase.

Respectând aceste recomandări, atunci când spală un set o dată pe săptămână, își va păstra permanent calitățile unice ideale pentru un somn confortabil.

depozitare

Este mai bine să păstrați lenjeria de pat pe rafturile superioare din dulap. Este foarte convenabil să dați fiecărui set separat, folosind una dintre căciurile de pernă. Deci foile nu vor fi blocate și va exista o mulțime de spațiu liber pentru alte așternuturi. O soluție bună ar fi să depozitezi hainele cu orice aromă, deoarece fibrele de bambus absoarbe perfect mirosurile. O aromă plăcută de prospețime vă va ajuta să vă relaxați în pat înainte de a merge la culcare. Puteți utiliza proprietățile de dezodorizare ale ingredientelor naturale. De exemplu, utilizați lavanda, crengi de ienupăr, coaja de portocală, scorțișoară de scorțișoară pentru miros.

Respectarea regulilor de îngrijire a lenjeriei de corp îi va ajuta de mulți ani pentru a menține culoarea, netezirea și moaletea.

selecție

Nu cu mult timp în urmă, așternutul de bambus a fost prezentat pe piața textilă exclusiv în culori naturale: gri, măslin, bej și nuanțele lor.Dar industria moderna se dezvolta la fel de rapid ca si bambusul creste in tropice. Prin urmare, astăzi producătorii oferă seturi de culori diferite, cu diferite modele și modele în diferite stiluri. Inclusiv cumpărătorii pot cumpăra un set de lenjerie pentru pat cu imagini folosind 3D și 5D. În plus, luminozitatea culorilor este păstrată pe material în forma sa originală după numeroase spălări și uscare.

opinii

Seturile de bambus sunt prima alegere a persoanelor care suferă de alergii și a persoanelor predispuse la boli inflamatorii ale pielii. Antisepticul natural are un efect benefic asupra stării pielii și nu este contraindicat nimănui, chiar și copiilor mici. Oamenii cu o reacție sensibilă la materialele artificiale iubesc așternutul de bambus deoarece le oferă un somn lipsit de griji și adânc. Mulți care au cumpărat odată un set de lenjerie pentru un pat de lenjerie de bambus, tind să cumpere o pătură suplimentară și o pernă cu umplutură similară. Acest set este foarte ușor, higroscopic și ocupă puțin spațiu în timpul depozitării.

În plus, sub capacul de duș de material de bambus, nu veți îngheța și nu transpira.Termoreglarea excelentă a materialului conferă confort corpului la orice temperatură.

În practică, îngrijirea dificilă, la prima vedere, a patului fibrelor unei plante asiatice este ușoară. Trebuie doar să alegeți modurile potrivite de spălare și de filare. Și nu uitați să fixați perna de vată și capacul de duvet, dacă au încuietori. Ca dar, un set de astfel de haine este ideal și practic. Răsfățați-vă și faceți o treabă bună! Prin urmare, nu ezitați să faceți în coloana de cheltuieli finalizarea arsenalului dvs. de pat cu astfel de seturi. Aceasta este o contribuție valoroasă la un somn sănătos și bun pentru corp.

Despre proprietățile țesăturilor de bambus descrise în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor