Cum de a alege patul alb?

O parte semnificativă a vieții noastre trece printr-un vis și, prin urmare, este de dorit să petrecem acest timp cu confort. În acest caz, este important nu numai patul în sine, ci și rufele, cu care corpul este forțat să atingă în mod constant. Gospodinele moderne preferă să cumpere lenjeria de culoare pentru dormitor, având în vedere că culoarea albă este prea ușor murdară. De fapt, nuanțele de alb pot fi practice dacă știți cum să le alegeți corect.

7 fotografie

Punctele tari și punctele slabe

Albastrul de dormit alb-albastru are mai multe avantaje față de alte culori.

 • Este ușor de adăugat. Atât culoarea, cât și pernele de lapte și cozi vor arăta la fel de bine cu el.
 • Culoarea albă este un fundal ideal pentru interiorul dormitorului, deoarece are un efect pozitiv asupra percepției psihologice a camerei.
 • Albul de lenjerie de pat poate dilua abundența de culori diferite. În cazul în care dormitorul este decorat în culori bogate, atunci albul va ajuta să se calmeze puțin interiorul.
 • Un alt avantaj al culorii textile a laptelui este acela că creează vizual un sentiment de curățenie și prospețime în cameră. În cazul în care proprietarii de apartament alb culoare pare prea plictisitor, atunci acesta poate fi întotdeauna diluat cu accente luminoase.
 • Tabelele albe vor arăta la fel de bine atât în ​​grădiniță, cât și în dormitorul adult. În plus, culoarea, simbolizând puritatea și inocența, nu iese niciodată din modă, ceea ce înseamnă că va fi întotdeauna în conformitate cu tendințele actuale.
 • Cu ajutorul lenjeriei de pat alb puteți să creați o atmosferă armonioasă în cameră și să accentuați individualitatea sa. Acesta va arăta deosebit de bine într-un stil clasic, eclectic și scandinav.

Nuantele de alb au aproape nici un defect. Singurul motiv pentru care un client poate alege alte culori este marca de textile pentru lapte. Dar această problemă este ușor de rezolvat, dacă folosiți un pat numai pentru scopul propus și întotdeauna faceți patul după somn.

Principalele criterii de selecție

Înainte de a cumpăra așternut alb, este necesar să se studieze cu atenție următorii parametri:

 • material de producție;
 • proiectare;
 • de calitate;
 • producător;
 • dimensiune.

Cel mai important lucru pe care trebuie să-i acordați atenție la alegerea așternutului este producătorul. Textile cu adevărat bune vin în ambalaje frumoase. Orice producător responsabil nu va salva aspectul mărfurilor și, prin urmare, va produce produse într-un ambalaj prezentabil cu o etichetă clară și luminată.

Este foarte important să studiem eticheta însăși. Pe acesta, producătorul trebuie să indice numele, locația și numărul de telefon. În plus, el va indica ce constă din textile, dimensiunea produsului și modul de îngrijire a acestuia.

Lenjeria de pat bun are o structură densă.

Dacă țesătura strălucește, atunci nu va dura mult.

Un produs de calitate ar trebui să aibă cusături clare formate din fire durabile. Ar trebui sa aiba un miros placut fara note chimice dure.

După ambalare, cusăturile și densitatea cămășii de pernă, a foilor și a acoperișului de duș sunt studiate, este necesar să se acorde atenție compoziției țesăturii.Textilele de înaltă calitate ar trebui să aibă o bună ventilație, ceea ce îi permite nu doar să treacă aerul, ci și să absoarbă transpirația. Lenjeria de pat, de mătase și de bumbac au asemenea calități.

Un set de lenjerie de pat trebuie să aibă o rezistență suficientă pentru a asigura durabilitatea acestuia. Materialul foarte moale se poate răspândi la cusături după câteva spălări.

Luați în considerare țesăturile de bază utilizate în fabricarea lenjeriei de pat.

 • bumbac - se distinge prin înaltă rezistență, o bună ventilație și o prietenie cu mediul și, prin urmare, este cel mai adesea utilizat în producția de textile de uz casnic.
 • creton - are densitate mare și disponibilitate. În același timp, țesătura albă calico, după un timp, poate deveni galbenă și subțire.
 • Terry tricotaje - are o textură moale și moale. Nu are nevoie de îngrijire specială și este capabil să se încălzească bine.
 • stambă nealbit - poate servi timp de mai mulți ani fără a-și pierde proprietățile originale. Lenjeria de pat de la calico gros are rezistență ridicată și rezistență la uzură.
 • atlas - capabil să treacă de umiditate și să se usuce rapid. Cu grija buna, el poate servi de mai multi ani.Lenjeria de pat din satin are rezistență ridicată și antistatică.
 • sateen - constă din fire durabile și rezistente, capabile să treacă umiditatea și aerul. Nu are nevoie de călcat și nu schimbă aspectul chiar și după mult timp.
 • flanel - posedă proprietățile de încălzire, dar în câteva luni de utilizare obișnuită poate fi acoperită cu pelete.
 • in - are o structură plăcută, ușor de spălat și de fier. Textile din lână de culoare lăptoasă pot răci corpul chiar și la temperaturi ridicate.

Atunci când alegeți lenjeria albă, este important să acordați atenție nu numai caracteristicilor de calitate, ci și dimensiunii setului. În Rusia, se obișnuiește să se facă distincția între îmbrăcăminte unică, unu și jumătate, dublu și euro Producătorii străini disting, de asemenea, seturile cu trei dormitoare.

Cum de a alege lenjerii de înaltă calitate, veți învăța din videoclip.

Tendințele actuale

Culoarea albă clasică este în prezent în cerere constantă. Ajută la relaxarea oamenilor după o muncă grea și la aranjarea patului. Textilele simple au un efect benefic asupra sistemului nervos și evidențiază prospețimea și curățenia dormitorului.

Moda moderna saluta utilizarea de culori contrastante. Seturile alb, în ​​combinație cu nuanțele negre, roșii și violete, sunt foarte populare. Combinația de ton lăptos cu culoarea albastru, maro și auriu arată de asemenea frumos.

Designer bedding este foarte solicitat, deoarece este realizat într-o singură versiune. La setul de zăpadă albă puteți ridica perna decorată cu broderie sau dantelă. Într-o modă tridimensională printuri, creând un model plin de viață. Pe fundal alb, arata imagini frumoase ale naturii, florilor si animalelor.

Diferite forme geometrice pot dilua albul, fie triunghiuri, romburi sau ovale. Uită-te frumos în lenjerie albă dungi. În acest caz, benzile pot avea lățimi și lungimi diferite.

Atunci când alegeți un kit de lapte, este important să luați în considerare designul general al dormitorului. Pentru a menține kitul clasic nu trebuie să aibă inserții de culoare. Numai dantela luminoasă poate decora perna și pînză de duș în stil clasic.

Nuantele albastre și albe pot accentua naturalitatea finisajului, iar trandafirii roșii pe un fundal alb pot crea o atmosferă romantică.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor