Alegerea țesăturilor pentru așternut pentru copii

Pentru a oferi un copil un somn de înaltă calitate și sănătos, este necesar să se ia o abordare responsabilă în alegerea țesăturii pentru coaserea lenjeriei de pat. Trebuie să respecte toate cerințele de siguranță, să fie moale și plăcută la atingere.

A dormi într-un pătuț cu așternut din astfel de materiale, copilul va câștiga forța și vigoarea pentru a învăța despre lume.

Caracteristicile țesăturilor pentru copii

Pentru amenajarea patului pentru copii trebuie să fie selectate materiale de calitate. Ele trebuie să îndeplinească cerințele de bază.

 1. Fiți în siguranță pentru copil. Paturile nu trebuie să elimine substanțe nocive care pot duce la dermatită, erupții cutanate alergice, mâncărime ale pielii și alte probleme. În fabricarea unor astfel de materiale nu ar trebui să se utilizeze coloranți chimici "agresivi".
 2. Au un efect higroscopic. Adesea, copiii transpiră în timpul somnului de noapte sau de zi, astfel încât lenjeria de pat ar trebui să absoarbă excesul de umiditate și să se usuce repede.
 3. Ei bine treci prin aer. Circulația naturală va permite pieții să "respire", creând condiții favorabile pentru o odihnă de înaltă calitate.
 4. Pentru a promova absența acumulării statice.
 5. Diferă în rezistența culorii. Uneori se întâmplă ca modelele cu țesături colorate și luminoase după somn să rămână pe pielea copilului. Acest lucru nu ar trebui să fie.
 6. Fii confortabil. Materialul de așchiere trebuie să creeze o senzație tactilă plăcută atunci când este în contact cu corpul.
 7. Aveți suficientă rezistență și durabilitate. Faptul că așternutul din pat se murdărește mult mai des decât în ​​cazul adultului. Prin urmare, este important ca materialul să poată rezista la mai mult de o duzină de spălări, păstrând în același timp calitățile originale.
 8. Ușor de îngrijire. Acesta este un criteriu opțional. Cu toate acestea, orice părinte va aprecia dacă țesătura este ușor de spălat, se usucă rapid și fără probleme, fără prea mult efort.

Un criteriu important de selecție este aspectul țesăturii.Înainte de a adormi, mulți copii se uită la desenele de pe capacul duvetului, pe pernă sau pe foi. Prin urmare, imaginile de pe așternut ar trebui să fie discrete, dar atractive pentru copii.

Tipuri de țesături

Pentru cusutul lenjeriei cele mai potrivite materiale fabricate din fibre naturale. Ele îndeplinesc cele mai multe cerințe pentru calitatea îmbrăcămintei pentru copii. Luați în considerare caracteristicile, avantajele și dezavantajele unora dintre ele.

creton

Aceasta este o țesătură subțire de bumbac care nu conține fibre artificiale. Avantajele sale includ siguranță absolută pentru sănătatea copilului, ușurință și costuri accesibile. Lipsa chintz-ului este rezistența slabă la uzură, motiv pentru care acest material este capabil să "piardă" aspectul după mai multe spălări.

sateen

Material dens, cu textura matasoasă. El nu se "așeză" când se spală și practic nu se ridică. În plus, avantajele sale includ o rezistență ridicată la uzură și calități estetice excelente.

Cu toate acestea, un astfel de material este preferat de puțini datorită costului său ridicat.

stambă nealbit

Această țesătură absoarbe perfect excesul de umiditate, promovează circulația naturală a aerului, "răcește" pielea în căldura verii și se încălzește la rece.Această țesătură face lenjerie frumoasă. O mare varietate de nuanțe și modele vă permite să alegeți materialul pentru fiecare gust. Cu toate acestea, există o astfel de material și dezavantaje.

Dezavantajele includ rigiditatea și densitatea scăzută, din cauza căreia rufele pot să "repare rapid".

flanel

Aceasta este una dintre cele mai plăcute țesături. Este moale, higroscopic, sigur și durabil. Acest material cald nu va provoca erupții alergice la un copil și va promova somnul confortabil și sănătos. Dezavantajele acestui material sunt minore. Acestea includ contracția, uscarea lungă și abraziunea grămezii în timpul funcționării.

bumbac

Acest material este foarte higroscopic, accesibil și practic. Este ușor și plăcut la atingere. Dezavantajele acestui material includ posibilitatea de contracție, scăderea rapidă atunci când este expusă la lumina soarelui, încrețire.

Acest material nu va putea servi mult timp.

in

Materialul natural care posedă cele mai bune calități igienice. Acesta absoarbe repede umiditatea formată, ajută la menținerea unei temperaturi optime.În plus, inul are proprietăți bactericide. Materialul previne dezvoltarea și reproducerea activă a acarienilor de pat și a altor microorganisme. Are o astfel de țesătură și contra. Acestea includ rigiditate excesivă și preț ridicat.

Din cauza acestor caracteristici, inul nu este potrivit pentru copii.

bambus

Materialul natural bazat pe fibre de bambus a câștigat recent popularitate. Sunt făcute așternuturi atât pentru copii, cât și pentru copii mai mari. Bamboo este renumit pentru proprietățile sale antimicrobiene, higroscopicitate și hipoalergenică. Seturile de așternut din această țesătură sunt potrivite pentru copiii cu piele sensibilă și delicată. Dezavantajele semnificative ale bambusului includ costul ridicat al acestuia.

Unele companii producătoare produc așternuturi pentru copii din țesături amestecate. Astfel de materiale sunt obținute ca urmare a "amestecării" fibrelor naturale cu cele sintetice. Rezultatul este o țesătură cu aspect frumos, care nu se "așază" în timpul spălării, nu se ridică cu ușurință, se usucă ușor și este durabilă. Cu toate acestea, astfel de țesături au igiena slabă.În plus, ele acumulează electricitate statică, ceea ce face ca somnul copilului să fie inconfortabil.

Cele mai bune materiale pentru paturile pentru copii sunt complet naturale. Printre marea diversitate a acestor materiale, inul, bumbacul și bambusul sunt considerate cele mai bune.

Dacă părinții doresc să asigure cea mai înaltă calitate și o odihnă confortabilă pentru copilul lor, ar trebui să alegeți așternuturile din aceste materiale naturale.

colorate

Atunci când alegeți un set de lenjerie de pat sau țesătură pentru o acoperire de duvet, perne sau foi, ar trebui să luați în considerare culorile. Oamenii de știință au demonstrat de mult că schema de culori este capabilă să influențeze psihicul copilului, starea de spirit și comportamentul acestuia.

Când cumpărați țesăturile într-o pătuț, este mai bine să alegeți produse de culori pastelate delicate. Nuantele alb și lăptos vor ajuta la calmarea și relaxarea copilului, asigurându-i timpul de culcare rapid. Albastru de culoare albastră, roz pal și bej de lenjerie de pat vă vor ajuta, de asemenea, să adormiți ". Este important să rețineți că nu trebuie să existe numeroase imagini strălucitoare pe accesorii. Este mai bine ca numărul de imagini să fie limitat, iar tonurile lor să fie ușoare.

Culorile luminoase, cum ar fi verde, roșu, portocaliu, albastru, pot încărca copiii cu vivacitate și le pot da energie. Datorită acestor caracteristici, așternutul cu astfel de nuanțe este recomandat pentru paturile de copii care deja încep să se intereseze de jocuri.

Atunci când alegeți o țesătură pentru un set de dormitoare pentru copii, merită să refuzați să achiziționați materiale de tonuri întunecate. Culorile albastru, negru, violet, maro închis vor provoca anxietate la copil.

Lenjeria de pat de astfel de culori nu va permite mirosurilor să se relaxeze și să adoarmă rapid.

recomandări

  Pentru a alege cea mai bună țesătură pentru un capac de duvet, o pernă și o foaie, ar trebui să ia în considerare o serie de puncte importante.

  1. Materialul trebuie să fie neted la atingere. Textura neuniformă a aplicațiilor și a inserțiilor este capabilă să producă senzații neplăcute atunci când intră în contact cu pielea delicată a unui copil.
  2. Din țesătură ar trebui să respire aromă textilă discret. Dacă miroase aspru, trebuie să renunțe la achiziție. În acest caz, există riscul de a cumpăra materiale, la fabricarea cărora s-au folosit coloranți de calitate scăzută.
  3. Înainte de a achiziționa o țesătură, trebuie să solicitați vânzătorului să furnizeze documente justificative, cum ar fi un certificat de calitate. În absența unor lucrări, este mai bine să cumpărați materiale în alt magazin.
  4. Cel mai bine este să achiziționați țesături pentru lenjerie de pat în magazine mari de vânzare cu amănuntul specializate în vânzarea de textile pentru copii.
  5. Unul dintre cele mai bune din punct de vedere al calității și costului sunt materiale poloneze, turcești și rusești.

  Respectând toate recomandările de mai sus, puteți obține cu ușurință material de înaltă calitate și frumos pentru un set de lenjerie elegant pentru copii.

  Vedeți următorul videoclip pentru sfaturi despre alegerea așternutului pentru copii.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor