Sfaturi pentru alegerea lenjeriei pentru un băiat

 Sfaturi pentru alegerea lenjeriei pentru un băiat

Somnul bebelusului trebuie să fie sănătos și sănătos Pentru a oferi unui fiu iubit o odihnă și o recuperare corespunzătoare după o zi activă îndelungată, este necesar să se ia în considerare o mare varietate de diverși factori. Printre acestea se află aerul curat în cameră, liniștea, o saltea confortabilă și, desigur, lenjeria de înaltă calitate și confortabilă.

cerinţe

Nu toate țesăturile sunt potrivite pentru așternuturile pentru copii. Materialul trebuie să respecte o serie de cerințe sanitare și igienice.

 • Securitate. Țesătura trebuie să fie bumbac fără impurități sintetice. Vopselele trebuie să fie făcute din materii prime ecologice fără impurități ale componentelor toxice.Calitatea scăzută a materialului poate semnala aspectul unui miros chimic străin, care se simte imediat după deschiderea ambalajului cu bunurile. În plus, ar trebui să abandonați și achiziția dacă vopseaua rămâne pe mâini. Cel mai probabil, atunci când materialele de colorare au fost folosite coloranți de grad scăzut, care sunt adesea nesigure pentru viața și sănătatea copilului.
 • Igiena. Principalul parametru care ar trebui să distingă așternutul pentru copii de la un adult este posibilitatea spălării la temperaturi destul de ridicate, fără riscul de contracție și deformare.

În plus, pânza trebuie să reziste la călcat fierbinte. Numai în acest fel puteți obține o dezinfectare maximă a lenjeriei.

 • Hipoalergenice. Este important ca materialul să nu conțină substanțe care provoacă alergii la copil, care se pot manifesta ca erupții cutanate, dificultăți de respirație, tuse, conjunctivită și rinită.
 • Absorbability. Materialul destinat coaserii lenjeriei pentru copii trebuie să absoarbă transpirația, saliva și lacrimile.
 • Permeabilitatea aerului. Țesătura trebuie să fie respirabilă, altfel în timpul somnului va exista un efect de seră, care duce adesea la supraîncălzirea copilului.
 • Antistatic. Hainele pentru copii nu trebuie să fie electrificate atunci când intră în contact cu corpul și părul unui copil. Utilizarea materiei care poate acumula energie electrică statică nu este strict permisă.
 • Lenjeria de pat ar trebui să fie plăcută pentru corp. În mod optim, materialul a fost moale și matasos.

țesături

Cel mai adesea pentru cusutul lenjeriei pentru copii utilizați:

 • flanel;
 • satin;
 • ranfors;
 • percale;
 • in.

Să oprim cele mai populare tipuri de țesături.

in

Acesta este un material 100% natural și ecologic. Caracteristicile sale distinctive sunt durabilitatea, rezistența și sporirea respirației. În plus, inul se încălzește bine și rapid, păstrează căldura bine, ceea ce este deosebit de important în timpul sezonului rece. În același timp, în căldura țesăturii, dimpotrivă, aceasta rămâne rece și respiră, ceea ce asigură un nivel ridicat de confort al somnului.

Este de remarcat faptul că în structura inului există o substanță antiseptică specială - silice, care împiedică formarea microflorei patogene. Și, ca rezultat, fiul tău va fi protejat în mod fiabil de apariția ciupercilor și a altor bacterii periculoase.Materialul este caracterizat printr-o bună rezistență la uzură, deoarece chiar și după numeroase spălări nu devine galben și în timp devine mai moale.

stambă nealbit

Este o țesătură de bumbac obținută prin țeserea unor fire groase groase care pot fi văzute chiar și cu ochiul liber. Principalele avantaje ale materialului sunt densitatea, rezistența la abraziune și uzură, igienă și hipoalergenitate. Un avantaj important îl reprezintă costul scăzut al unei astfel de țesături și, prin urmare, lenjeria de copii, cusută din ea, este accesibilă pentru majoritatea familiilor.

Există o caracteristică care ar trebui luată în considerare atunci când cumpărați un kit pentru dormit: conform standardelor de ultimă generație existente în țările fostei URSS, calico gros este format din bumbac 100%, în timp ce în China și Pakistan standardele permit prezența impurităților din fibre sintetice care pot ajunge la 15%. Acest lucru trebuie luat în considerare la alegerea produselor unui anumit producător.

flanel

Această alegere este cel mai adesea făcută de mamele celor mai mici băieți, deoarece materialul este foarte cald și, în același timp, moale. Panza este o țesătură de bumbac acoperită cu o grămadă pufoasă.

Trebuie avut în vedere faptul că nu se recomandă spălarea unor astfel de materiale la temperaturi înalte și frecare, altfel pe acestea se formează peleți.

sateen

O altă pânză de bumbac. Partea din față are o strălucire pronunțată lucioasă, astfel încât hainele sunt cele mai des folosite pentru coaserea seturilor de noapte pentru băieții adolescenți.

Ranfors

O țesătură foarte densă de bumbac 100%, care nu este încrețită și abrazivă în timpul utilizării. Materialul este complet hipoalergenic, trece aerul, dar în același timp absoarbe bine și reține umiditatea.

percale

Cel mai adesea acest material este utilizat pentru fabricarea de pături și perne datorită densității sale. Totuși, în ciuda acestei structuri, materialul rămâne mai degrabă matasos, respirabil și foarte plăcut la atingere.

desen

Alegerea unei nuanțe de lenjerie de pat, ar fi bine să țineți cont de recomandările psihologilor. Experții spun că nu este nevoie să cumpărați haine pentru copii cu modele strălucitoare, indiferent cât de frumoasă și elegantă este: într-un astfel de pat copilul nu va putea să doarmă, el va deveni agitat și agitat. În plus, fiecare culoare are un anumit efect asupra psihicului.Deci, nuanțele de galben au un efect calmant, ajută la ameliorarea tensiunii emoționale și relaxează-te. Este mai bine să dai preferință unor astfel de țesături dacă fiul tău este prea activ.

Blue are un efect similar: calmează și promovează somnul rapid al unui copil. Dacă copilul are probleme de vedere, este mai bine să alegeți pentru el un set în tonuri albe și verzi. Se demonstrează că aceste culori au efectul cel mai pozitiv asupra vederii umane.

Dar, pentru cei mici, merită să ne ocupăm de nuanțele pastelului: cafea, ciocolată sau caramel. Se crede că această soluție de culoare stimulează pofta de mâncare.

În ceea ce privește desenul în sine, alegerea acestuia depinde în mare măsură de vârsta și preferințele copilului. Cu toate acestea, pentru cei mai tineri, este mai bine să se facă fără un model, sau să se aleagă o țesătură cu un mic tip de imprimare discret.

Copiii sub 3 ani se interesează cel mai des de desene "pentru copii": animale mici amuzante, eroi de basme preferate, case, fructe de padure sau cateva jucarii cunoscute de toata lumea. Kituri foarte populare cu mașini sau în stil marin.

Este important ca pânza să nu fie prea variată, dar în același timp, pozitivă și luminată.

Băieții puțin mai în vârstă (cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani) au deja anumite hobby-uri - ele pot fi reflectate în seturile de somn. De exemplu, pe o foaie și o pătură pot fi descrise caractere preferate ale filmului, precum și mașini, avioane, rachete, fotbal, bile sau un fel de animale exotice.

Rețineți că dacă decideți să cumpărați un set care să descrie caractere de desene animate, încercați să nu începeți din modelele general acceptate, însă luați în considerare interesele copilului însuși. De exemplu, pentru unul, idolul este o mică Valea robotului, pentru celelalte - țestoasele ninja amuzante, iar alții visează să meargă în orașul de roabe pentru a petrece timp cu Meter and Lightning McWin. Sunt populare și Spiderman, Batman și Superman.

Chiar și pe lenjeria de pat nu ar trebui să fie obiecte asociate cu agresivitatea. Nu cea mai bună alegere ar fi monștrii, cranii, vampirii, precum și obiectele ascuțite și tăioase.

Atunci când un copil merge la școală, merită să se încredințeze alegerea designului așternutului pentru băiatul însuși. În acest fel, părinții vor putea să-și arate fiul în creștere, astfel încât să ia în considerare opinia sa și, astfel, să sporească stima de sine a copilului.

În ceea ce privește dimensiunea lenjeriei, este mai bine să cumpărați seturi de 1.5 sau 2 dormitoare,chiar dacă salteaua este concepută pentru un copil: băieții mai tineri se întorc adesea în somn, iar dacă rufele sunt prea înguste, există o mare probabilitate ca în mijlocul nopții fiul tău să se culce pe saltea.

Cum să coase o foaie pe o bandă elastică cu mâinile tale, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor