Paturi de lux: varietăți și sfaturi pentru alegere

Un dormitor este o cameră în care o persoană trebuie să se simtă confortabilă pentru a primi o ședere calitativă. Lenjeria de pat joacă un rol important în acest lucru, deoarece este în pat faptul că o persoană își petrece cea mai mare parte a vieții sale. În special lenjerie de pat populară din țesături de lux care sunt cele mai plăcute corpului.

Caracteristici speciale

Paturile de elită sunt considerate inaccesibile pentru multe categorii de persoane. Acest lucru se datorează prețului bunurilor care sunt fabricate din materiale naturale și de înaltă calitate. Cu toate acestea, decoratorii cred că cel puțin un set de astfel de lenjerie premium scumpe ar trebui să fie în toate. Cu ajutorul lui în pat puteți simți confortul maxim, relaxați-vă și obțineți un somn plăcut.

Majoritatea cred că așternutul de lux este un produs realizat de branduri mari și bine-cunoscute, de exemplu, din Italia și Turcia. Alții sunt convinși că orice lenjerie de corp realizată din materiale scumpe poate fi considerată elită. Și aceștia și ceilalți au dreptate, deoarece producătorii importanți, care își apreciază reputația, produc lenjerie care atrage atenția nu numai cu modele interesante și multifuncționale, ci și cu panza de înaltă calitate, care de obicei are o rezistență sporită la abraziune și uzură.

Gama de produse high-end diferă în același soi ca de obicei. Mai ales în ultima vreme sunt modelele relevante cu broderie, praf și dantelă. Ele fac aspectul produsului mai interesant și, de asemenea, umple camera cu confort.

Înainte de a cumpăra modele exclusive, trebuie să știți că aceste produse necesită o atenție specială în timpul curățării și spălării. Fiecare țesătură are propriile condiții pentru aceasta, care trebuie luate în considerare pentru a păstra frumos aspectul lenjeriei pentru o lungă perioadă de timp. În caz contrar, cu îngrijire necorespunzătoare, pânza își poate pierde calitățile și poate prelua o textura neplăcută.

Cum sa alegi?

Există mai multe puncte pe care trebuie să le acordați atenție atunci când alegeți lenjerie de lux.

 • Metoda de țesere. De regulă, cu cât firul este mai dur și mai dens, cu atât mai bine. Pentru țesăturile de elită, țesutul percale este cel mai des folosit. Este foarte densă, dar datorită specificității anumitor fibre, țesătura este ușoară și, în unele cazuri, chiar aerisită. Această acoperire este deosebit de plăcută la atingere și va fi confortabil să-și petreacă timpul.
 • Fibre. În funcție de materialul folosit pentru fabricarea țesăturii de in, fibrele pot varia în funcție de grosimea și textură. Lenjeria exclusivă este realizată predominant din materiale naturale, cum ar fi mătasea sau bambusul, sau cu conținutul lor superior.
 • Producator. De obicei, cu cât este mai populară și mai populară marca, cu atât este mai interesantă și mai bună calitate. Cu toate acestea, înainte de a efectua o achiziție, merită să vă familiarizați cu recenziile despre ele și să alegeți pentru dvs. producătorul optim pentru toți parametrii. Astfel, va fi posibil să evitați consecințele neplăcute dintr-o achiziție perfectă.

Toate aceste condiții pot fi discutate cu un consultant sau prin examinarea etichetei unui produs vending.

Cum de a alege lenjerii de înaltă calitate, veți învăța din videoclip.

materiale

Principalul criteriu pentru diferențierea lenjeriei de lux este materialul din care este fabricat. Cele mai populare includ următoarele materiale.

mătase

Fibra de mătase se obține din coconul de viermi de mătase. Cele mai notabile sunt țesăturile de mătase fără impurități. Datorită produselor din fibre triunghiulare, aspectul este extrem de impresionant datorită transfuziilor frumoase din lumină. La atingere, această țesătură este foarte ușoară și netedă, prin urmare, este capabilă să acopere linia corpului în timpul unui somn confortabil. Mătasea nu este electrificată și este foarte rezistentă la murdărie.

Producătorii mari adesea completează produsele de mătase cu proprietăți termostatice. Din această cauză, în vreme caldă, lenjeria asigură răcirea, iar în sezonul rece - caldă.

in

O opțiune excelentă pentru proprietarii de piele sensibilă. Această țesătură naturală este hipoalergenică și ecologică. Lenjeria de pat din acest material îi va oferi proprietarului un somn confortabil confortabil.

Avantajele acestui material includ, de asemenea, un grad ridicat de rezistență, datorită căruia este mai puțin portabil decât alte tipuri de țesături.Și, de asemenea, trece bine aerul, dar se freacă foarte mult.

bambus

Mătase nețesută, care a apărut pe piață relativ recent, dar deja a câștigat suficientă atenție pentru a intra pe lista de elită. Ea are o textura moale si aerisita, care da un farmec special de a dormi.

În cea mai mare parte este ales pentru sezonul rece, deoarece reține căldura bine, dar respiră. În plus, are proprietăți antibacteriene și este rezistent la uzură.

Bumbac egiptean

Tesatura usoara, care este considerata mai durabila analogica a matasei. Este perfect respirabil și răcește corpul în perioade fierbinți. Interesant, în timp, această țesătură devine și mai plăcută la atingere și nu formează peleții. La apariția unor lucruri ca mătase - la fel de netedă și strălucitoare.

Dar, de asemenea, cumpărătorul intern acordă atenție așternutului din următoarele materiale:

 • peluză;
 • stambă;
 • satin;
 • flanel;
 • percale.

Fiecare dintre aceste materiale este în segmentul de mijloc și mai mare, astfel încât, înainte de cumpărare, este necesar să găsiți în prealabil o opțiune pentru bugetul dvs.

Marci populare

 • Issimo. Producătorul turc.Sortimentul de marcă se distinge prin designul elegant care aduce confort și confort camerei. Produsele sale sunt fabricate numai din țesături naturale de înaltă calitate. Produsele Issimo sunt foarte populare în multe țări mari ale lumii.
 • Opera Prima. Brandul este originar din Italia și oferă clienților săi o gamă largă de lenjerie de pat realizată din bumbac egiptean de primă clasă. Produsele diferă într-o varietate de culori bogate, cu o broderie și o varietate de praf.
 • Asabella. Brandul chinez care oferă produse din țesături premium. Designul lor sofisticat poate aduce lux în interiorul camerei și oferă un somn confortabil și plăcut proprietarului.
Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor