Caracteristici și sfaturi pentru alegerea lenjeriei de pat mako-satin

Există atât de multe tipuri de țesături încât este ușor de confundat în acest soi. Cele mai populare și de înaltă calitate sunt cele care sunt fabricate din fibre naturale. Desigur, prezența bumbacului în compoziție este foarte apreciată datorită caracterului practic și ecologic al acestor materii prime. Este folosit pentru a produce multe tipuri de țesături care variază în funcție de densitate, calitate și cost. Unul dintre cele mai bune derivate din bumbac este considerat a fi mako-sateen. Lenjeria de pat este adesea cusută din această țesătură, deși materialul poate fi, de asemenea, utilizat pentru a crea alte obiecte (lenjerie de corp, eșarfe ușoare). Acest articol discută caracteristicile alegerii seturilor de lenjerie de pat din mako-satin.

Istoria creației

Există o legendă ce înconjoară originea lui mako-sateen.Numele țesăturii se datorează proprietarului grădinii, guvernatorul orașului Cairo, Mako Bey el Orfali, unde acest tip de bumbac a fost odată descoperit de un cetățean francez Louis Jumel. Mulțumită francezilor din patria sa, materialul a devenit cunoscut sub numele de Jumel. Francezul întreprinzător a observat cât de bine crește bumbacul într-o grădină egipteană și a făcut o ofertă către vice-regele statului, Mohammed Ali, de a crește planta la scară industrială.

Pentru bumbacul cu capse lungi, clima locală sa dovedit a fi cea mai benefică.prin urmare, în secolul al XIX-lea, el era deja faimos pe piața textilă. În plus față de marcarea Jumel sau "mako-satin", țesătura poate fi numită giza.

Prin urmare, dacă vedeți o astfel de desemnare pe eticheta produsului, trebuie să înțelegeți că aceasta este una și aceeași problemă.

Caracteristici speciale

Alegerea unui kit pentru dormit, ia în considerare nu numai designul. Ele plasează, de asemenea, cerințe ridicate privind calitatea țesăturilor și croitorie. Desigur, materialele naturale reprezintă o prioritate. Mako-satin este o noutate pe piața internă de țesături, în timp ce nu toată lumea este familiarizată cu ea destul de bine. Cu toate acestea, recenziile existente susțin că această bumbac, 100% natural în compoziție, este foarte plăcut la atingere.

Într-adevăr, atunci când atingeți pentru prima oară mako-satinul, simțiți tenul de contact cu o suprafață matasoasă. Culorile luminoase ale țesăturii și luciul mat de lumină încântă ochiul.

Această materie nobilă este foarte asemănătoare cu bumbacul sau satinul tradițional și chiar le depășește într-o serie de proprietăți și caracteristici.

Beneficii cheie

Judecând după recenziile elocvente ale utilizatorilor de lenjerie de pat din această țesătură, se poate considera că poate fi neobișnuit de ușoară, netedă, durabilă și matasoasă. Datele externe și calitatea acestui material sunt aproape la fel de bune ca și mătasea naturală, iar costul său este mult mai mic. Se poate remarca un număr de avantaje ale țesăturii:

 • permeabilitatea aerului;
 • durabilitate;
 • hipoalergenic;
 • rezistența la culoare după sute de cicluri de spălare.

De asemenea, materiale:

 • nu are nevoie de îngrijiri speciale;
 • practic nu încrețit;
 • care nu este supus la moult;
 • își păstrează perfect forma;
 • are o asemănare vizuală cu mătase naturală;
 • se usuca rapid;
 • nu electrificate;
 • absoarbe bine umiditatea;
 • nu acumulează praf în fibre și nu o emite.

Cum se face?

Mako-satin este creat prin interconectarea fibrelor foarte fine din fire de bumbac cu un raport de fire de 4: 1, ceea ce face materia să dobândească o strălucire deosebit de netedă și nobilă. În procesul de creare a acestui material de înaltă clasă aderă la anumiți parametri:

 • puritatea absolută a materiilor prime utilizate;
 • grosimea minimă a fibrei;
 • tehnologie de satin special.

Pentru fabricarea acestui material folosit bumbac egiptean, în special, un soi cunoscut sub numele de Mako. Se caracterizează prin fibre prelucrate în special din fibre fine de la 40 la 55 mm în lungime, răsucite care primesc cea mai bună materie cu densitate crescută și rezistență sporită. Materiile prime pentru crearea materiei sunt cultivate în Valea Nilului fără utilizarea impurităților chimice și a utilizării pesticidelor.

Calitatea pansamentului afectează puritatea materialului. În etapele de producție, materialul trece prin diferite etape. Pentru a obține strălucire din partea din față, fibrele de bumbac sunt răsucite. Densitatea materialului este mărită prin tratarea acestuia cu o soluție specială de compoziție alcalină.

Colorarea picturilor are loc prin metoda reactivă, în care colorantul pătrunde în fiecare fibră până la foarte adâncime. Astfel, țesăturile obțin o culoare saturată, rezistentă la decolorare și spălare.

sfera de aplicare

Cel mai adesea, lenjeria de pat este fabricată din bumbac egiptean.Fiecare producător bine-cunoscut trebuie să aibă o linie de lenjerie mako-satin rafinat. Acesta aparține produselor de elită datorită calității și frumuseții. Figurile 3d și 5d pe aceste pânze arată foarte realiste și elegante. Prin urmare, aceste seturi sunt alese de clienții cei mai exigenți pentru a-și decora dormitorul și cel mai confortabil somn.

Îngrijirea țesăturilor

După cumpărarea unui nou așternut trebuie să fie spălat, răsturnând perna și capacul duvet înăuntru afară. Dacă aveți butoane sau fermoare, trebuie să le fixați. Prima spălare este efectuată într-un mod delicat, la o temperatură care nu depășește 40 de grade. Ulterior, este posibil să se spală produsele la 60 de grade. Dacă pe pânză mako-sateen există pete, trebuie să le îndepărtați înainte de a le încărca în mașina de spălat.

Materialul se usucă repede și, de obicei, nu are nevoie de călcare, dar dacă această nevoie a apărut, ar trebui să se facă prin setarea modului "bumbac" pe fier. În acest caz, lenjeria de pat ar trebui să rămână puțin umedă. Dacă aceste condiții simple sunt respectate, kitul nu își va pierde calitățile remarcabile de mulți ani.

Este mai bine să efectuați rufele cu mijloace de economisire care nu conțin componente de albire. Apoi materia, chiar și după câteva sute de spălări, își va păstra aspectul strălucitor și silkiness-ul unic. Spălarea simultană a mako-satinului delicat cu țesături din poliester nu este permisă. În caz contrar, materialul de bumbac își va pierde aspectul estetic și calitățile tactile. Din același motiv, spălarea simultană a lenjeriei colorate și albe nu este recomandată.

Dacă spalați rufele spălate la timp pentru uscare, acestea rămân uniforme și își păstrează forma. Călcarea patului uscat nu este necesară.

Cum sa alegi?

Din moment ce lenjeria de pat realizată din țesături scumpe are tendința de a fi falsă, alegeți un kit trebuie să fie cu atenție, ținând cont de anumite recomandări.

 1. Studiați cu atenție structura materialului. Real mako-sateen nu se întinde sub tensiune și nu este translucid în lumină, este dens și neted.
 2. Nu trebuie să existe miros neplăcut din elementele din setul de pat (acesta este primul semn al utilizării unui colorant ieftin).
 3. Asigurați-vă că aveți cusături netede netede și tăieturi tratate.

Achiziționați kituri de somn numai în magazine specializate.Piața comercianților vă va aluneca, probabil, cu un contrapartidă mai ieftin sub forma unui material natural. A dormi pe lenjerie reala facuta din mako-sateen este o placere plina. O varietate de culori prezentate vă permite să alegeți un set pentru fiecare gust.

Dimensiuni diferite fac posibilă alegerea lenjeriei de pat pentru orice pat. Camerele de tip single, 1,5 dormitoare, euro, de familie sunt întotdeauna în gama de companii bine-cunoscute. Dacă cumpărați odată haine din bumbac egiptean de valoare și de înaltă calitate, atunci nu îl veți schimba pentru nimic altceva, deoarece, în funcție de caracteristicile unor astfel de produse, nu există egal.

Pentru sfaturi despre care țesătura să aleagă așternuturile, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor