Caracteristicile alegerii și utilizării lenjeriei de pat din satin

Setul de satin-banda este unul dintre tipurile de paturi premium, caracterizat printr-o tehnologie speciala de fabricatie. Produsul este o pânză de bumbac, caracterizată prin dungi strălucitoare pe ambele părți. Popularitatea materialului se datorează mai multor avantaje. Este necesar să se ia în considerare în detaliu care este specificul acestei lenjerii de pat.

Ce este această țesătură?

Stratul satinat este un material strălucitor, subțire, dar în același timp foarte durabil, care este de obicei vopsit cu vopsele naturale de tonuri ușoare. O acoperire strălucitoare este creată printr-o tehnologie specială de țesere, care constă în suprapunerea cu un fir de bătătură pe partea din față a mai multor fire de urzeală.Această tehnică face tesatura lucioasă, netedă și chiar lucioasă.

Astfel de lenjerie de pat este obligată prin numele său să dungi (din engleză - dungă), care sunt un model rafinat.

Materialul este considerat a fi elită, având un aspect solid, elegant și sofisticat. Dar nu este singurul avantaj al pânzei.

Consumatorii vor fi interesați să afle mai multe despre următoarele avantaje:

 • produsul din sateen este fabricat din bumbac pur;
 • în producerea firului este tratată cu sifon, urmată de spălarea cu apă fierbinte și rece, ceea ce le face stabile și strălucitoare;
 • materialul nu se întinde și nu are contracție;
 • proeminente dungi pot forma modele geometrice;
 • este foarte moale și plăcută pentru materia senzitivă, care nu provoacă iritații și alergii pe piele;
 • capacitatea de a nu se întinde după o spălare regulată face ca materialul să fie durabil;
 • acestea sunt lenjerie igienică care se poate încălzi într-o noapte rece și poate crea prospețime în timpul verii;
 • materialul nu picură și are proprietăți antipraf.

Particularitatea materialului este o tehnologie specială de fabricație, caracterizată prin următoarele aspecte:

 • fibrele sunt subțiri și strânse;
 • în timpul procedurilor de albire și vopsire, nu se utilizează substanțe chimice puternice;
 • coloranții penetrează în structura filamentelor;
 • culorile luminoase și nuanțele de perle sunt create fără utilizarea pigmenților nocivi;
 • numărul de fire în 1 pătrat. cm - de la 110 la 180;
 • densitatea țesăturii - 120 g / mp. metru.

Cum sa alegi?

Vizitarea departamentului de textile în căutarea tipului de lenjerie prezentat, Ar trebui să se ghideze de principiile de alegere a produselor de bumbac și să acorde o atenție la mai multe criterii.

 • Greutate. Pânza de bumbac nu poate fi ușoară. Un set standard de 1.5 paturi trebuie să cântărească 1-1,3 kg.
 • Certificat. Îmbrăcămintea de înaltă calitate trebuie să respecte standardele de bază ale calității. Acest lucru ar trebui să fie documentat, informația este înscrisă în certificatul de conformitate, care este necesar să se furnizeze în magazin, la cerere.
 • Preț. Atunci când alegeți un kit ieftin, fiți conștienți de faptul că înainte de a vă oferi produse sintetice. Bumbacul organic nu poate fi ieftin.
 • Densitate. S-a menționat deja mai sus că fibrele acestui satin de bandă au o densitate de 120 g / mp. metru. Acest indicator poate fi mai mare, este bine, dar un astfel de lucru va costa mult mai mult.
 • Design. De regulă, benzile cu bandă sunt designul principal oferit de producătorii acestor lenjerie de pat. Aceasta este caracteristica distinctivă și evidențierea unui produs cu o singură culoare. Diversitatea este determinată de o serie de tonuri. Cel mai adesea sunt nuanțe pastelate - albastru, roz, piersic, dar există opțiuni exotice expresive. De exemplu, un set turcoaz arată foarte frumos și scump pe un pat de familie. Are un aspect luminos și prezentabil, dar, în același timp, este o piesă de mobilier foarte blândă, romantică și sofisticată. Aceasta este una dintre cele mai comune opțiuni de design care pot fi găsite cu ușurință în diviziile textile.

Aplicare și îngrijire

Caracteristica principală a utilizării lenjeriei de pat din satin de banda este posibilitatea utilizării sale pe ambele părți. Puteți pune așternuturi pe pat, fără a privi și a alege o parte - ambele părți arată frumos și elegant. Același lucru este valabil și pentru capacul de duș cu pernă. După spălare, nu este necesar să le activați pe partea din față.

După ce dormiți, este recomandabil să ventilați camera înainte de a face patul. Apoi, materialul va fi umplute cu o prospețime nouă, va fi chiar mai plăcut să mergeți la culcare seara.

Îngrijirea țesăturii este simplă, dar necesită în continuare respectarea acestor condiții:

 • rufele pot fi spălate numai separat de alte materiale;
 • temperatura maximă la care se recomandă spălarea unei satinate benzi - +40 grade;
 • ca pulbere, trebuie folosit un agent care nu conține înălbitor;
 • călcarea nu este necesară.

opinii

   Feedback pozitiv pe lenjeria de satin cu bandă este legat de aspectul său uimitor. Consumatorii cred că produsul nu are nevoie de un design suplimentar și arată grozav fără modele și desene. Unii cred că această lenjerie îi conferă casei o dragoste și o aromă deosebită. Potrivit cumpărătorilor, este foarte plăcut să dormi sub o pătură de bumbac, părul și pielea nu se agață de nimic.

   Din minusurile produsului se remarcă slaba respirabilitate. Potrivit consumatorilor, în vara sub o serie de satin banda este foarte fierbinte să doarmă. În plus, în conformitate cu unele persoane, această țesătură este foarte alunecos, care creează, de asemenea, unele inconveniente pe timp de noapte. Pentru a rezolva problema este recomandat să dormi în pijamale de bumbac.

   Pentru ce tip de țesătură și cum să îl distingeți de ceilalți, consultați următorul videoclip.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor