Caracteristicile lenjeriei de pat din tensel

Caracteristicile lenjeriei de pat din tensel

Așternut ar trebui să fie realizate exclusiv din țesături naturale. Recent au devenit truse populare din tensel. Ce este acest material, care este caracteristica lui și cum să ai grijă de el? Răspunsurile la toate întrebările vă așteaptă deja în materialele noastre.

Ce este?

Lenjeria de pat din tensel primește numeroase comentarii pozitive din partea consumatorilor, merituos. Tensel este o țesătură naturală care utilizează fibre de eucalipt în procesul de producție. În exterior și la atingere, o astfel de cârpă reamintește puțin mătasea. Principalul avantaj al acestui set de lenjerie de pat este faptul că este un produs complet natural și sigur.Fabricul diferă în ceea ce privește durabilitatea și elasticitatea sporită.

Procesul de producție al unei astfel de țesături este sigur din punct de vedere al mediului și, prin urmare, dificil. Pentru început, pulpa de lemn este produsă din lemn de eucalipt. După aceasta, masa este trecută printr-o presă specială, rezultând că sunt obținute fire dure. Apoi firele trec prin prelucrare specială, uscare, apoi începe producția țesăturii. Rezultatul este un material natural de înaltă calitate, care are mai multe avantaje.

Este de remarcat faptul că în procesul de producție a unor țesături se adaugă fire de bumbac sau mătase, care sunt pre-intercalate cu eucalipt. Pachetul trebuie să conțină informații despre acest lucru. În acest caz, dacă fibrele eucalipte din țesătură sunt mai puțin de 30%, atunci un astfel de material nu poate fi numit "tencel".

Caracteristici și beneficii

Pentru început, merită menționat faptul că o astfel de țesătură naturală este foarte costisitoare. Dar acest fapt nu oprește consumatorii care nu au grijă numai de sănătatea lor și de un somn confortabil, ci și de mediul înconjurător. Prin urmare, așternuturile din acest material sunt foarte solicitate.

Caracteristica principală a tencel este naturalețea sa, astfel încât astfel de lenjerie de pat este complet sigură și nu provoacă absolut nicio reacție alergică. A dormi în astfel de haine este foarte plăcută în orice moment al anului. Materialul are o caracteristică importantă - este perfect respirabil. Din acest motiv, chiar și în căldură extremă, este foarte confortabil și nu este deloc fierbinte să dormi pe lenjerie de pat de la tensel, dar este confortabil și cald în timpul iernii.

În timpul iernii, o astfel de țesătură se poate încălzi ca o pătură de lână. În același timp, este mult mai plăcut să vă acoperiți cu un capac de duvet din tensen, deoarece materialul este foarte moale și ușor. În timpul spălării, astfel de lenjerie de pat absoarbe umezeala și la fel de ușor îndepărtează, datorită căreia spălarea este perfect spălată și se usucă foarte repede. Dupa spalarea minutioasa, nu are nevoie de calcare, deoarece nu ezita absolut.

O altă caracteristică a acestui material este rezistența sa ridicată. Poate că, prin durabilitate, tencel poate avea dreptate primul loc. Datorită acestei calități, lenjeria de pat din acest material natural servește de foarte mult timp și nu își pierde calitățile de-a lungul anilor.Și un alt avantaj al țesăturii este că, datorită fibrelor naturale din astfel de așternuturi, nu apar microorganisme și nu se reproduc. Chiar și după ani, în astfel de lenjerie de corp acarianul nu pornește și acesta este un alt plus semnificativ.

Cum de a alege și de a avea grijă?

Pentru a alege un adevarat tensel de inalta calitate, trebuie să cunoască unele dintre caracteristicile sale.

  • Recunoașterea acestui tip de țesătură naturală este foarte ușor de atins. Tensel este un material ușor, moale și plăcut. În plus, pânza nu este deformată, nu este încrețită și nu se întinde.
  • Alegerea unui set de pat de tensel, încredere numai producătorii care au dovedit deja că s-au stabilit pe partea pozitivă. Nu este necesar să cumpărați lenjerie de pat la un preț prea mic, prin intermediul internetului, pe site-uri dubioase care nu oferă absolut nicio garanție.
  • Ca orice țesătură naturală, tenselul necesită o grijă deosebită, astfel încât setul de așternut să dureze mulți ani. Depozitați astfel de lenjerie se recomandă într-o încăpere bine aerisită.În camerele înfundate cu umiditate ridicată, țesătura va începe rapid să se deterioreze și va pierde o parte semnificativă din avantajele sale. În plus, în timpul depozitării și uscării, încercați să evitați lumina directă a soarelui pe material. Deoarece tencel se usucă repede, poate fi uscat acasă sau la umbra.
  • Înainte de a spăla o astfel de țesătură, citiți recomandările producătorilor, care trebuie indicate pe ambalaj. Unele produse nu pot fi spălate deloc, deoarece este permisă doar o spălare uscată. Dar mai ales se referă la acoperirea patului.
  • Astfel de așternut se recomandă să fie spălat manual sau în mod delicat, spălare manuală într-o mașină de spălat. Este important ca temperatura în timpul spălării să nu depășească treizeci de grade. Spinul trebuie să fie, de asemenea, delicat. Spălarea lenjeriei de la spargere este posibilă numai din partea greșită. În cazul în care este necesar să firați țesătura, kitul trebuie de asemenea să fie întors pe partea greșită.
  • Și un alt punct important. Produsele din tensel nu trebuie spălate cu pulberi diferite cu particule de albire și se utilizează în timpul spălării înălbitorul, agentul de clătire și alte produse speciale.Această țesătură poate fi spălată numai cu un lichid, cum ar fi gelul.

Recenzii ale clienților

Consumatorii care au reușit deja să încerce lenjerie de pat din tensel naturale lasă doar recenzii pozitive. Hostessul a menționat că cumpărarea scumpă este justificată, deoarece materialul este prietenos cu mediul și sigur. Consumatorii spun că este frumos să dormi în zilele fierbinți pe o întindere. Este deosebit de confortabil să dormi pe astfel de lenjerie de corp pentru copii, deoarece ei absolut nu transpira pe ea, și nu există nici un risc de răceală.

În plus, consumatorii remarcă faptul că, spre deosebire de produsele din mătase, lenjeria de corp de la tencel nu alunecă deloc. Este convenabil să o faci și este foarte confortabil să dormi pe ea, deoarece materialul nu este numai neted, dar și moale. Mai mult decât atât, persoanele cu alergii și pielea pur sensibilă constată că este foarte confortabil să se utilizeze astfel de lenjerie de corp. Nu există iritații, roșeață și alte probleme.

De asemenea, gospodinele observă că țesătura este foarte ușor de spălat cu mâna și nu are nevoie de călcare deloc. Multe femei au observat faptul că acest tip de țesut nu absoarbe atât de mult murdărie și sebum.Și după uscare pe frânghie, ridurile și cretele fine nu rămân pe țesătură, astfel că rufele pot fi acoperite imediat. Pentru ca țesătura să nu își piardă aspectul original, hostessul recomandă spălarea seturilor de tencel separat de alte lucruri. Ei remarcă, de asemenea, că, chiar și după spălări și uscătoare repetate, culorile și modelele luminoase pe țesătură nu se estompează deloc. Și chiar și după ani, țesătura pare perfect.

Pentru informații despre cum să alegeți lenjeria de pat din tensel, consultați următorul videoclip.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor