Lenjerie de pat pentru lenjerie: sfaturi despre cum să alegi și să ai grijă

 Lenjerie de pat pentru lenjerie: sfaturi despre cum să alegi și să ai grijă

Somnul este o parte integrantă a vieții umane, prin urmare, alegerea seturilor de așternut ar trebui luată în serios. Cea mai bună opțiune ar fi lenjeria din țesături naturale, de exemplu din in. Acest material permite pieții să respire, să absoarbă bine umiditatea și să nu irită epiderma. Lenjeria de pat poate fi spălată până la 200 de ori fără a pierde aspectul estetic.

Istoria

Lenjeria de in este destul de costisitoare. Acest lucru se datorează complexității producției: prelucrarea materiilor prime necesită mult timp datorită naturii plantei.Înainte de țeserea materialului brut din care să se producă țesături, este necesar să se extragă fibra însăși din pielea plantei. Se crede că inul a început să crească pe teritoriul Rusiei Antice. De fapt, inițial această plantă a apărut în Orientul Îndepărtat și în Egipt. Len era foarte apreciat, prin urmare, precum și feluri de blană valoroase, ar putea servi drept analog al banilor.

Caracteristici speciale

Inul este o țesătură destul de densă. Unii consideră că este prea dur și ghimpată. Cu toate acestea, acest material are o serie de avantaje semnificative.

 • Protecția mediului. Inul nu este procesat de chimiști în timpul maturării.
 • Absorbability. Țesătura absoarbe rapid umezeala și, de asemenea, devine repede uscată.
 • Conductivitate termică. Inul vă permite să mențineți temperatura naturală a corpului în orice moment al anului.
 • Material respirabil. Datorită acestei proprietăți, dormit pe un pat de lenjerie este foarte confortabil.
 • Rezistență mare la uzură.
 • Nu formează peleți.
 • Nu este electrificată.
 • Nu este susceptibilă la formarea de ciuperci, are un efect antibacterian asupra pielii umane.
 • Nu provoacă iritații și alergii.
 • Ea are un efect de masaj asupra epidermei (datorită structurii reliefului).

Cu toate acestea, în plus față de caracteristicile pozitive, inul are proprietăți negative:

 • ezită repede;
 • determină o contracție semnificativă la spălarea cu apă caldă;
 • slab umflate;
 • forma rea;
 • capete neprocesate ike greu.

specie

Distingeți materiile prime prin metoda de procesare.

 • Melange. Folie folosită din diferite nuanțe.
 • Tipărit. Materialul finit este vopsit.
 • Albite. Părțile colorate sunt îndepărtate din material cu alcaline.
 • Multicoloră. Sunt utilizate fire de diferite culori.
 • Kislovanny. Acidul sulfuric este utilizat pentru a produce inul moale, de culoare gri.
 • Câmpie vopsită. Este ușor de vopsit în culoarea dorită.

Tehnica de țesătură a fibrei

Materialul de țesătură diferă de asemenea prin tehnica de țesere a fibrelor:

 • fine tricot;
 • combinate translucide;
 • lenjerie;
 • leno deschis (utilizat în principal pentru piese decorative);
 • jumbo jacquard.

Cum sa alegi?

Costul setului de lenjerie nu ar trebui să fie principalul indicator atunci când cumpărați. Există întotdeauna riscul de a achiziționa un material fals (adică un set de materiale sintetice care nu absorb umiditatea și formează pelete în timp) sau o fibră mixtă de in și bumbac.Ultima opțiune nu este rea, deoarece patul va fi mai moale și mai delicat la atingere. De asemenea, ca o alternativă la inul natural, puteți cumpăra un set de lenjerie cu adaos de lavsan sau viscoză.

Este necesar să se acorde atenție țeserii fibrelor: ele ar trebui să se potrivească perfect fără a crea goluri. Fibrele subțiri vor dura foarte mult și vor deveni inutilizabile. O mare importanță este aroma produsului. Dacă mirosul de vopsea provine din lenjeria de pat, aceasta înseamnă că este de calitate scăzută, iar desenele de culoare după prima spălare vor deveni decolorate. Toate imaginile trebuie să fie simetrice pe ambele părți ale produsului. O marcă de calitate poate fi indicată de o etichetă care indică temperatura la spălare la 60 de grade.

Este de dorit ca cusătura să fie dublă, și nu singură, deoarece aceasta din urmă tinde să se abată repede. Rezistența cusăturii depinde de rezistența firelor utilizate și de dimensiunea lor adecvată. De asemenea, este important ca gama de culori să corespundă tonului general al lenjeriei. Se întâmplă că cumpărătorii preferă să achiziționeze separat atributele de dormit: fețe de pernă, foi, plapumă.Cu abordarea corectă a alegerii, puteți obține un set de pat original.

Atunci când alegeți un set de pat, trebuie să acordați atenție companiei care fabrică acest produs. Un sortiment mare de produse de in- stanță se face în străinătate. Ele sunt destul de scumpe, datorită decorării modelelor de lenjerie cu broderii de mână. Dar producătorii ruși se pot lăuda cu produse de înaltă calitate și drăguțe.

Producatori

Inul este un material special. Din cele mai vechi timpuri, există două locuri în care producția de in are tradiții bogate - Kostroma și Belarus. În Kostroma, produsele de in-linie au fost produse pentru mai mult de 8 secole. Aici se află cel mai mare număr de manufacturi de lenjerie, comparativ cu alte orașe rusești. Kostroma de in este de înaltă calitate. Lenjeria de pat produsă la fabricile Kostroma este foarte solicitată, prin urmare, diferite companii implicate în acest material în același oraș nu sunt concurente.

În Belarus, inul este baza industriei textile. Anterior, au fost cusute costume naționale, iar acum lenjerie de pat.Pe fondul dominării pieței textilelor, produsele de in- stinență au început să fie apreciate și mai mult de materiile prime artificiale.

Cum să ai grijă?

Cel mai adesea în interiorul lenjeriei (învelitoare de duvet, pernă) există o etichetă cu indicații detaliate privind regulile de îngrijire pentru acest set. Puteți spăla lucrurile cu mâinile sau într-o mașină de scris. Lenjeria Zastiryvat ar trebui să fie imediat, dacă veți găsi pete, deoarece murdăria de lungă durată nu poate fi spălată. Dacă pe așternut există fermoare și butoane, acestea trebuie fixate înainte de spălare. Pulberea concentrată nu trebuie să fie în contact direct cu materialul, deci este diluat cu apă. Nu puteți înfunda autovehiculul cu lenjerie de pat "în ochi" - trebuie să lăsați cel puțin ½ din rezervorul liber, astfel încât rufele să fie clătite bine.

Lenjeria de lenjerie colorată este spălată cu un detergent special care vă permite să păstrați luminozitatea nuanțelor. Dacă lenjeria albă sau gri poate fi spălată cu apă de 60 de grade, atunci culoarea - numai la 40 de grade. Primele trei spălări de produse de lînă, fie albă sau colorată, trebuie efectuate separat de alte lucruri.Faptul este că inul secretă substanțe care pot afecta negativ aspectul altor țesuturi. Apoi, concentrația de enzime naturale este spălată și este posibil să se efectueze o spălare comună a inului și a patului sau a hainelor din alte materiale.

Dacă lenjeria albă este foarte murdară, fierberea îi va ajuta să facă față. Pentru a face acest lucru, diluați 1 lingură de sifon și săpun de rufe într-un litru de apă. Pentru a fierbe un kilogram de in, aveți nevoie de 6 astfel de preparate. Încălzirea durează aproximativ 2 ore. Când procesul este terminat, lucrurile trebuie lăsate în ghiveci până când se răcește complet și apoi se clătesc cu apă caldă.

La curățarea lenjeriei de pat, nu ar trebui să se utilizeze agenți de albire care conțin enzime sau clor, deoarece aceste substanțe distrug structura de in. Spinarea atributelor patului se efectuează într-o centrifugă la 600 de rotații (maxim admisibilă). Dacă alegeți un mod mai intens, pe țesătură vor rămâne crease, ceea ce va fi dificil de îndreptat chiar și cu ajutorul unui fier. Nu vă fie frică să cumpărați lenjerie din in, dacă la prima atingere păreați nepoliticos și înțepător.După mai multe spălări, materialul va deveni mult mai moale. Dacă spălați patul manual, nu este necesar să-l răsuciți prin răsucirea acestuia - este mai bine să rupeți rufele și să lăsați apa să se scurgă. Dacă rufele au fost scoase într-o centrifugă, la sfârșitul spălării, acestea trebuie îndepărtate imediat și toate pliurile trebuie îndreptate.

Nu trebuie să folosiți mijloace tehnice specializate pentru uscarea inului, deoarece inul tinde să se contracte foarte mult. Dacă patul poate fi uscat în aerul proaspăt, atunci acesta va eroda bine și va da o prospețime plăcută. Inel de fier într-o stare umedă la o temperatură maximă a fierului de 150 de grade. Dacă setul și-a pierdut strălucirea, ar trebui să fie călcat de pe partea din față. După călcare, țesătura trebuie să rămână puțin umedă. Apoi, rufele sunt atârnate din nou până când se usucă complet.

După ce spălarea este complet uscată, aceasta trebuie să fie îndoită și pusă în dulap. Nu depozitați împreună inul și culoarea albă, deoarece este posibil să se varieze în locurile de contact. Este important ca materialul să nu cadă în lumina directă a soarelui și dacă scoateți kitul într-o pungă pentru depozitare, luminozitatea culorilor pe pat va dura mai mult.Dacă alegeți un set de incă de înaltă calitate și urmați recomandările pentru îngrijirea acestuia, rufele vor dura o lungă perioadă de timp, menținând un aspect frumos.

De unde să cumpăr?

Setul de lenjerie este destul de greu de găsit în magazinele de vânzare cu amănuntul, deoarece astfel de haine sunt costisitoare și nu toată lumea le va plăcea din cauza culorilor inconștient. Cea mai ușoară modalitate de a comanda kitul preferat pe Internet. Costul final al așternutului este determinat de gama de mărci și dimensiuni. Prețul poate ajunge la 100-150 de dolari.

opinii

Cei care au cumpărat seturi de lenjerie de pat notează că au fost atrase de naturalețea țesăturii și de culorile interesante (cremă, maro deschis). Recenzările negative sunt asociate în primul rând cu sentimente subiective (țesături prea grosiere) și cu materii prime de calitate scăzută.

Cum să alegeți lenjeria potrivită din in, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor