Proprietăți și caracteristici ale percale pentru lenjerie de pat

 Proprietăți și caracteristici ale percale pentru lenjerie de pat

Un pat moale cu lenjerie de corp plăcută este cheia unui somn puternic și confortabil. Stofa din bumbac subțire, care se numește percale, este meritată populară pentru consumatori. În Rusia, este plasat la egalitate cu materiale atât de cunoscute precum satin și mătase.

Caracteristici generale și compoziția produselor textile

Percale este o țesătură din bumbac, care este fabricată din fibre pieptănate. În faza de fabricație, fiecare fir este tratat cu un adeziv special, făcând țesătura netedă, uniformă, durabilă și lucioasă.

Mulți nu înțeleg relația dintre clei și așternut.Consumatorii se confruntă în mod invariabil cu problema siguranței mediului înconjurător și a caracterului moale al acestei chestiuni. Temerile lor sunt complet zadarnice - adezivul utilizat în fabricarea percalelor este neutru din punct de vedere chimic, nu afectează în niciun fel pielea și nu provoacă iritații. În plus, prezența unei astfel de componente nu este simțită atunci când adormiți. Țesătura este delicată și aerisită, astfel încât să puteți cumpăra cu siguranță seturi de dormit realizate din acest material.

Percale are parametri extrem de performanți:

 • densitate și rezistență ridicată;
 • textura netedă;
 • sensibilitate și moale;
 • hipoalergenic;
 • protecția mediului înconjurător.

În plus, percala nu permite penele și în jos, de aceea, saltele, pături și perne sunt adesea cusute din ea. Acest set de avantaje ale materialului datorită particularităților producției sale.

Mai întâi, după cum sa menționat deja, în fabricarea fibrelor nedeclarate percale se utilizează. Acest lucru vă permite să puneți pe tesatura absolut orice desene, astfel încât țesătura, de regulă, este caracterizată printr-o varietate de desene și culori. Pentru a face pânza mai densă și durabilă, firele sunt supuse unei dimensiuni minuțioase.Apropo, acest lucru le conferă în același timp moale și netedă, datorită căruia tesatura provoacă senzații tactile extrem de plăcute.

Industria modernă produce două tipuri de percalii:

 • gospodărie etanșă - materialul folosit la confecționarea lenjeriei de pat, a batoanelor și a altor produse textile de uz casnic (fețe de masă, pături etc.), având o densitate de cel puțin 115 g / mp. m;
 • pânză tehnică - utilizată pentru fabricarea corturilor, precum și parașute și copertine.

Cel mai cunoscut tip de material tehnic este percala pupa. Are o densitate mai mică decât versiunea internă, care variază de la 70 la 105 g / mp. Din cauza unui indice atât de scăzut, el nu poate fi utilizat pentru fabricarea de acoperitoare de protecție la saltele și de saltele, deoarece nu numai că sunt în jos și în pene, ci și umpluturile de perne sintetice, pot ușor să alunece prin el.

goodies

Numeroasele hostess de recenzie care preferau perkalyu atunci când cumpără seturi de lenjerie de pat, indică caracteristicile sale excepționale. În primul rând, este o forță aproape unică, astfel încât lenjeria de corp poate fi folosită de mai mulți ani.

Percale are o textura buna, placuta pe suprafata touch si sensibilitate, care asigura un somn confortabil si plin, contribuie la somnul rapid. Suprafața pânzei este foarte netedă, fără scame, caracterizată printr-o performanță ridicată. În consecință, materialul este "respirabil", adică permite aerului fără a crea un "efect de seră". Este important ca în timpul iernii țesătura să se încălzească rapid și să mențină căldura pentru o lungă perioadă de timp, iar vara, dimpotrivă, menține o răcorire plăcută.

Percale este higroscopic - se absoarbe bine și păstrează transpirații, lacrimi și drool, astfel încât poate fi recomandat chiar și pentru copiii foarte mici. Materialul este de 100% bumbac și, prin urmare, nu provoacă alergii și nu acumulează energie electrică statică.

Lenjeria de pat de la perkalya se caracterizează prin rezistența la uzură sporită. Materialul menține până la 1000 de spălări, menținând culoarea și textura invariabilă. Desenele nu sunt șterse, nu se estompează. Materia mată însăși. Acesta este motivul pentru produsele fabricate din acesta arata grozav, indiferent de culoare.

Un mod special de a țesa firele previne formarea de pelete, tot felul de bufe și pliuri. Datorită acestei pânze păstrează tenul și moale, chiar și cu utilizare prelungită. În plus, soluția adezivă, care ține firele împreună, se caracterizează prin proprietăți excepționale de lipire. Ca urmare, țesătura se micșorează cu nu mai mult de 2%.

contra

Din păcate, țesătura ideală nu a fost încă creată, și chiar percala, cu toate meritele sale, nu este o excepție. Materialul are dezavantaje. Cea mai gravă dintre ele este prețul ridicat al produselor finite. Costul seturilor de așternut este mult mai mare decât produsele fabricate din alte tipuri de bumbac. De exemplu, un set de 1,5 dormitoare poate costa până la 20 de mii de ruble, în timp ce această țesătură nu poate fi numită nepretențios.

Percale nu tolerează abrazivii puternici, este capricios în ceea ce privește apa dură. Orice dintre acești factori poate duce la o deteriorare semnificativă a web-ului și la deformarea acestuia. Întoarcerea aspectului pierdut nu mai este posibil în nici un fel. Tot ce rămâne pentru dvs. este să admirați o fotografie a unui frumos înainte de textile.

Pentru ce este folosit materialul?

India este considerată locul de naștere al percalului, unde pentru prima dată a fost stăpânită o tehnică specială de intercalare a firelor. Cu toate acestea, producția în masă a percalelor a început abia în secolul al XVII-lea în Franța, unde pânza a fost utilizată pentru fabricarea velelor. Pentru a face acest lucru, a fost în plus acoperit cu ulei.

Percale lung atribuit materialelor exclusiv în scopuri tehnice. A fost folosită în industrie și chiar în aviație (până la mijlocul secolului trecut, a fost adesea folosită pentru amenajarea interioară a aeronavelor). Astăzi, această etapă este cu mult în urmă, oamenii preferă să se relaxeze pe o astfel de pânză și să nu o admire pe cer.

De aceea astăzi sfera principală de utilizare a percalelor a devenit croirea seturilor de lenjerie de pat pentru locuință, precum și pentru spațiile publice (hoteluri de elită și centre de recreere). Textile de casă din țesături sub numele percale neobișnuit în zilele noastre sunt foarte prestigioase. Prezența sa indică nu numai gustul excepțional, ci și o bogăție destul de mare a proprietarului.

În anii precedenți, palma pentru producerea de percalii aparținea Franței.În prezent în Rusia aceste lenjerie este reprezentată de produsele producătorilor din Portugalia și Italia. Nu cu mult timp în urmă, întreprinderile locale, care au început producția următoarelor tipuri de lenjerie de pat, au început, de asemenea, să producă percalii:

 • un an și jumătate - adesea achiziționate pentru copii de la 3 ani;
 • duble standard - constă din 2 perne, foi de plapumă și plapumă;
 • Euro - similar cu versiunea anterioară, însă parametrii puțin diferiți ai lungimii și lățimii foilor;
 • Lenjeria de familie este o lenjerie în care foaia este puțin mai mare decât cea a setului dublu clasic, iar capacul de duvet, dimpotrivă, este mai mic.

Sfaturi pentru îngrijire

Percale necesită doar o grijă atentă, deci dacă vă decideți să achiziționați un set de această cârpă, nu uitați de caracteristicile funcționării și spălării sale. În primul rând, este strict interzisă utilizarea oricăror formule de înălbire (atât pentru cloruri cât și pentru cloruri) la curățarea percalelor. În al doilea rând, țesătura nu poate fi fiartă. În al treilea rând, spălarea este permisă numai la o temperatură care nu depășește 45 de grade. În plus, materialul nu tolerează pre-înmuierea și spălarea cu o sculă destinată îndepărtării petelor.

Înainte de a începe spălarea, trebuie să dați lenjeria de pat să se odihnească într-un loc răcoros. Numai după aceea este posibil să se așeze în toba mașinii de spălat. Țineți minte că, atunci când este umed, țesătura este foarte încrețită, prin urmare, este necesară suspendarea rufelor pentru uscare strict în formă orizontală sau verticală, cu îndreptarea atentă în prealabil. Dintre avantaje se poate observa că rufele nu se tem de razele soarelui, deci pot fi uscate pe partea însorită. Kitul nu va dispărea sub lumină UV. Când călcați, nu puneți fierul la maxim. Temperatura maximă admisibilă este de 140 de grade.

opinii

Recenzii de așternut din percale foarte pozitive. Majoritatea consumatorilor indică faptul că dormitul pe astfel de haine este foarte confortabil. Percale este plăcut organismului, este blând, ușor și aerisit, permite pielea să "respire". Utilizatorii observă că percalul se încălzește foarte bine în toamna rece și nopțile de iarnă, dar în vara, contrar producătorilor, merită încă să folosiți alte materiale, deoarece este fierbinte.

Produsele sunt ideale pentru a proteja canapelele și saltelele - materialul nu permite intrarea prafului în interior, ajutând astfel la păstrarea curățeniei igienice a setului de dormitoare.Perna din perna de pernă nu provoacă prurit, deoarece este complet impenetrabilă pentru pene. Un avantaj foarte important este faptul că materialul nu se udă din capul transpirat, astfel că rufele sunt foarte potrivite pentru copiii mici, care, după cum știți, au crescut în mod semnificativ transpirația nocturnă. Produsele nu se sfărâmă, chiar dacă oamenii dorm foarte neliniștit, iar kiturile pot fi folosite mult timp.

Mulți utilizatori compară percale cu poplin. Poplin este o pânză care este, de asemenea, foarte des utilizată pentru cusutul lenjeriei de pat. Este o combinație de bumbac și mătase, are o cicatrice mică. Din punct de vedere vizual, o pânză este semnificativ diferită de cealaltă. Percala este netedă, poplin are și o textura mai reliefată. În același timp, ambele materiale sunt rezistente la uzură, naturale și plăcute organismului. Din acest motiv, recenziile consumatorilor nu dau un răspuns clar la întrebarea care dintre cele două tipuri de pânze ar trebui să fie preferat atunci când alegeți așternuturile.

Dar, în comparație cu satin, alegerea este mult mai ușoară. În ciuda faptului că satinul are o suprafață lucioasă și strălucirea pronunțată, acest material este extrem de scurt.Se uzează rapid, se umezește, culoarea și strălucirea se estompează cu spălări frecvente. De aceea, recenziile consumatorilor sunt de acord în mod unanim asupra beneficiilor pe care le prezintă țesuturile percale - astfel de truse sunt mai practice și durabile. Unele gospodine se compară, de asemenea, percale și grosier. Ambele pânză este de 100% bumbac, totuși calico gros este mai dur și dur la atingere decât percale, în plus, este mult mai puțin durabil. Pe de altă parte, trece și aerul bine și în același timp este de câteva ori mai ieftin, prin urmare este în general accesibil, ceea ce nu se poate spune despre pânza analizată în articol.

În general, orice comparație cu alte materiale din bumbac indică în mod clar beneficiile percalei, dar costul ridicat al pânzei nu permite majorității compatrioților noștri să cumpere astfel de truse pentru ei și pentru ceilalți membri ai familiilor lor.

În concluzie, merită remarcat un sfat valoroase din partea proprietarilor de lenjerie de pat de înaltă calitate. Din păcate, ca toate materialele scumpe, percalele sunt adesea falsificate. Un cumpărător lipsit de experiență nu poate distinge vizual o pânză de la alta, prin urmare, la ieșire, primește materie de scurtă durată pentru bani fabulos de mari. Pentru a nu fi înșelat, inspectați cu atenție materialul țesut înainte de a cumpăra.Dacă firele din ea sunt conectate printr-o țesătură cruciformă sau circulară, înseamnă că aveți o imitație de calitate scăzută. De la cumpărarea ei este mai bine să refuze.

Pentru informații despre felul în care așezați așternuturile percale, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor